8 kolejka-AZS KK Jelenia Góra-Cukierki Odra Brzeg 64:62
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
...no właśnie... mecz moim zdaniem zaskakujący i dramatyczny - trzymał w napięciu do końca. Decyzje sędziów... równie dramatyczne, dla obu drużyn. Nie ma co, sędziowie zapewnili ciekawe widowisko, podnieśli ciśnienie kibicom obu drużyn... a kwestia zwycięstwa jest dla mnie raczej kwestią szczęścia, a nie faktycznej dominacji na parkiecie.
Równie zaskakujące było dla mnie zachowanie kibiców AZS-u. To miłe z ich strony, że nas zaprosili i że nam podziękowali za przyjazd i doping, ale jaki był cel obelg kierowanych w naszą stronę podczas pierwszych dwóch kwart? Lub słow podczas przerwy przerwie... "dzwon po xxx, ich jest moze z 15", "zajebiemy was" itp.
MatjuJG - dobrze zauważyłeś i napisałeś "dzwoniliśmy". Wy, kibice z Klubu Kibica AZS KK JG jesteście GRUPĄ, co oznacza postępowanie zgodnie z zasadą - jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Dlatego też, jeśli jeden z Was prowokuje, jest to równoznaczne z prowokacją całej Waszej grupy. Podobnie z przeprosinami - które, przynajmniej ja, traktuje jako przeprosiny od całego Klubu Kibica AZS KK JG.
Stąd sugestia - jako grupa - trzymajcie z góry ustalony szyk. Jeśli zapraszacie kogoś przyjaźnie lub neutralnie, bądzcie przyjaźni lub neutralni. Jeśli chcecie po kimś jechać, to powiedzcie mu o tym przy okazji zaproszenia.
Równie zaskakujące było dla mnie zachowanie kibiców AZS-u. To miłe z ich strony, że nas zaprosili i że nam podziękowali za przyjazd i doping, ale jaki był cel obelg kierowanych w naszą stronę podczas pierwszych dwóch kwart? Lub słow podczas przerwy przerwie... "dzwon po xxx, ich jest moze z 15", "zajebiemy was" itp.
MatjuJG - dobrze zauważyłeś i napisałeś "dzwoniliśmy". Wy, kibice z Klubu Kibica AZS KK JG jesteście GRUPĄ, co oznacza postępowanie zgodnie z zasadą - jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Dlatego też, jeśli jeden z Was prowokuje, jest to równoznaczne z prowokacją całej Waszej grupy. Podobnie z przeprosinami - które, przynajmniej ja, traktuje jako przeprosiny od całego Klubu Kibica AZS KK JG.
Stąd sugestia - jako grupa - trzymajcie z góry ustalony szyk. Jeśli zapraszacie kogoś przyjaźnie lub neutralnie, bądzcie przyjaźni lub neutralni. Jeśli chcecie po kimś jechać, to powiedzcie mu o tym przy okazji zaproszenia.
Gorące pozdrowienia dla wszystkich sympatyków hibernacji.
Alkoholicy zDolnego Śląska stolicy!
hmm zaczne od tego ze mecz stal naprawde na wysokim poziomie, jakos widowiska popsuly jednak palanty w szarych sweterkach juz nie chodzi mi o odgwizdanie bledu krokow przy ostatnim rzucie pchely przed dogrywka ale ogolnie o caly mecz... decyzji trenera Kubiaka nie bede komentowal, zachowania czarnoskorej zawodniczki rowniez nie, nie wiem po co na meczu zjawil sie szmajdzinski z lsd, chyba tylko po to zeby pomoc swoja obecnoscia w wygraniu meczu...
calkiem osobny temat to kibice jeleniej, jak wchodzilem na hale myslalem ze bedzie naprawde zdrowa rywzalizacja, jednak juz w pierwszej kwarcie polecialy przyspiewki nas obrazajace... i nie tylko nas bo z tego wynika ze przodujecie w wyzywaniu koszykarek zespolow przyjezdnych...
jesli chcesz zebym przypomnial ci po kogo tam ktos od was dzwonil to po jakiegos rygla hygla czy innego pajaca ktory mial przyjsc i przykozaczyc, a cala ta sytuacja miala miejsce w przerwie na schodach prowadzacych do wyjscia...
i przedostatni aspekt tego wyjazdu: mnie osobiscie nie interesuje to ze ktos od was przyszedl i przeprosil za zachowanie waszych kibicow w I i II kwarcie bo jestem ciekaw jakbyscie sie zachowali gdyby na koniec meczu wynik byl odwrotny, powiem jedno ze po wczorajszym meczu jestescie na najlepszej drodze do tego aby dolaczyc do "zacnego" grona klubow z ktorymi po prostu jest kosa, zorientowani wiedza o kogo chodzi.
i ostatni aspekt wczorajszego wyjazdu: rowniez chcialbym pozdrowic kilka osob:
- starszego pana z jeleniej gory ktory pogratulowal nam przyjazdu i zamienil ze mna kilka zdan,
-spanikowana ochrone supermarketu Carrefour na widok pieciu gosci w barwach klubowych
-pania od lodow w MC ktora niestety nie zna ani angielskiego, ani niemieckiego ani francuskiego a szkoda
-i pania ktora uciekla samochodem na widok nas wysiadajacych z samochodow, i chcacych zapytac sie o droge...
Wielkie pozdro i dzieki chlopaki za wyjazd
calkiem osobny temat to kibice jeleniej, jak wchodzilem na hale myslalem ze bedzie naprawde zdrowa rywzalizacja, jednak juz w pierwszej kwarcie polecialy przyspiewki nas obrazajace... i nie tylko nas bo z tego wynika ze przodujecie w wyzywaniu koszykarek zespolow przyjezdnych...
jesli chcesz zebym przypomnial ci po kogo tam ktos od was dzwonil to po jakiegos rygla hygla czy innego pajaca ktory mial przyjsc i przykozaczyc, a cala ta sytuacja miala miejsce w przerwie na schodach prowadzacych do wyjscia...
i przedostatni aspekt tego wyjazdu: mnie osobiscie nie interesuje to ze ktos od was przyszedl i przeprosil za zachowanie waszych kibicow w I i II kwarcie bo jestem ciekaw jakbyscie sie zachowali gdyby na koniec meczu wynik byl odwrotny, powiem jedno ze po wczorajszym meczu jestescie na najlepszej drodze do tego aby dolaczyc do "zacnego" grona klubow z ktorymi po prostu jest kosa, zorientowani wiedza o kogo chodzi.
i ostatni aspekt wczorajszego wyjazdu: rowniez chcialbym pozdrowic kilka osob:
- starszego pana z jeleniej gory ktory pogratulowal nam przyjazdu i zamienil ze mna kilka zdan,
-spanikowana ochrone supermarketu Carrefour na widok pieciu gosci w barwach klubowych
-pania od lodow w MC ktora niestety nie zna ani angielskiego, ani niemieckiego ani francuskiego a szkoda
-i pania ktora uciekla samochodem na widok nas wysiadajacych z samochodow, i chcacych zapytac sie o droge...
Wielkie pozdro i dzieki chlopaki za wyjazd
gryglu: co moge jeszcze dodac to organizacja czegokolwiek w "mlynie" czy w "kk" to jest jedna wielka hujnia.
No chłopaki, problem macie zlokalizowany, a to juz połowa sukcesu. Teraz tylko go usunąć, a dobrze bedzie.
No chłopaki, problem macie zlokalizowany, a to juz połowa sukcesu. Teraz tylko go usunąć, a dobrze bedzie.
-
matishe
- Żak
Wojtek pisze:MatiuJG pisze:Wojtek pisze:Kilka słów o meczu:
Kibice Jeleniej Góry:
aaa powiedzcie gdzie są wasi koledzy po których dzwoniliście w przerwie meczu? Nie przyszli? przestraszyli się? hehehe:)
po kogo niby dzownlismy??;/
Co mam Ci zacytować całą rozmowę? Ktoś od was dzwonił do kogoś i mówił aby ten ktoś przyszedł bo są kibice z Brzegu:) a po za tym dziecinata i tyle!!
Jaka dziecinata ?
Masz dowody ze dzwonilismy po kolegow ?
Po pierwsze to dzwonilismy do kolegow to prawda moge Ci przyznac, ale w innej sprawie
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2006, 13:58 przez matishe, łącznie zmieniany 1 raz.
matishe pisze:Wojtek pisze:MatiuJG pisze:Wojtek pisze:Kilka słów o meczu:
Kibice Jeleniej Góry:
aaa powiedzcie gdzie są wasi koledzy po których dzwoniliście w przerwie meczu? Nie przyszli? przestraszyli się? hehehe:)
po kogo niby dzownlismy??;/
Co mam Ci zacytować całą rozmowę? Ktoś od was dzwonił do kogoś i mówił aby ten ktoś przyszedł bo są kibice z Brzegu:) a po za tym dziecinata i tyle!!
Jaka dziecinata ?
Masz dowody ze dzwonilismy po kolegow ?
Po pierwsze to dzwonilismy do kolegow to prawda moge Ci przyznac, ale w innej sprawie, pytalismy sie o mecz z Górnikiem Wałbrzych jak wypad
Może Ty dzwoniles aby zapytać o wynik meczu Górnika Wałbrzych! Ja i nie tylko ja wyrażnie słyszeliśmy jak ktoś od was dzwonił po kolegów - poczytaj sobie wpis - funk.u!! Dziecinata to Wy i wasze zachowanie na meczu!! pewnie średnia wieku u was jest ok 15 lat i wszyscy jeszcze albo chodzicie do gimnazjum albo nie dawno wyszliście z niego! Wystarczyło na was popatrzeć pod koniec meczu co wyrabialiście w swoim sektorze - to gorzej niż małpy w zoo!! Żal mi was i szczerze wam mówie piszcie, krzyczcie co chcecie na Brzeg i nas wyzywajcie jak wam to radość sprawia - wasze zdanie i wasze teksty mam głęboko...
-
matishe
- Żak
Jezeli nawet przychodza kibicowac chłopaki w wieku 15 lat to uwazasz ze oni kibicowac nie mogą ? Bo sa mlodsi od ciebie ? (czyli kazdy ktory ma mniej niz 15 lat nie moze byc kibicem ?tak, dobrze zrozumialem ?)
No jezeli takie jest twoje zdanie to OK szanuje i dziekii ze przyjechaliscie do Jeleniaj Góry
A co do małpy ? Wiesz co to jest małpa ? Jezeli nie to ja Ci wyjaśnie.
P.S Może wy sie nie cieszycie z kazdej wygranej tak jak my, i dlatego to jest takie dziwne dla Ciebie lub dla Was .
No jezeli takie jest twoje zdanie to OK szanuje i dziekii ze przyjechaliscie do Jeleniaj Góry
P.S Może wy sie nie cieszycie z kazdej wygranej tak jak my, i dlatego to jest takie dziwne dla Ciebie lub dla Was .
matishe pisze:Jezeli nawet przychodza kibicowac chłopaki w wieku 15 lat to uwazasz ze oni kibicowac nie mogą ? Bo sa mlodsi od ciebie ? (czyli kazdy ktory ma mniej niz 15 lat nie moze byc kibicem ?tak, dobrze zrozumialem ?)
Rozumiesz z mojego tekstu to co chcesz rozumieć! Kibicem może być każdy, bo ma takie prawo!! ale mi chodzi oto, że niektórzy zachowywali się w sposób prostacki i żałosny. A z tym gimnazjum to była aluzja do tego co się nie tak dawno działo w tych szkołach w Polsce!
Widzisz tak się składa, że wiem co to małpa i nie chodzi mi o radość po meczu - bo to jest oczywiste! tylko oto jak sie zachowywali w końcówce meczu i w dogrywce! Szkoda, ze koledze baterie siadły w aparacie to bym umieścił stosowne zdjęcie!
A co do kwesti cieszenia się z każdej wygranej to przemilcze to dla Twojego i Twoich kolegów Dobra
tej chłopaki, luzik... bez hipokryzji i zbędnych emocji. Jeśli chodzi o telefon to moje prywatne zdanie jest takie, ze zwykle winny się tłumaczy. Osobiście przyjmuję do wiadomości, że to nie był "telefon po posiłki", ale niektorzy z nas mieli podniesione ciśnienie po Waszym nieeleganckim zachowaniu skierowanym w naszą stronę w pierwszych dwóch kwartach (o którym już wspominałem), dlatego też nie dziwię się, że ta kwestia jest tak roztrząsana... chociaż wydaje mi się, że do niczego dobrego to nie doprowadzi, bo kazdy ma swoje racje, których będzie bronił do końca...
Kolejna sprawa - kwestia zoo, małp itp... jest takie powiedzenie "nawet piskle nie sra do swojego gniazda". Wasza hala to niejako Wasze gniazdo, jesli ją zniszczycie to nie będzie dopingu w ogóle, więc w Waszym interesie leży dbać o własną halę, tak jak dbacie o doping gry Waszych dziewczyn. Przemyślcie, czy nie byłoby lepiej, jakbyście przestali walić pięściami w trybuny... zyskają na tym i trybuny i Wy - bo nikt nie będzie miał podstaw do tego by pisać o Was " bydło" itp.
Kolejna sprawa - kwestia zoo, małp itp... jest takie powiedzenie "nawet piskle nie sra do swojego gniazda". Wasza hala to niejako Wasze gniazdo, jesli ją zniszczycie to nie będzie dopingu w ogóle, więc w Waszym interesie leży dbać o własną halę, tak jak dbacie o doping gry Waszych dziewczyn. Przemyślcie, czy nie byłoby lepiej, jakbyście przestali walić pięściami w trybuny... zyskają na tym i trybuny i Wy - bo nikt nie będzie miał podstaw do tego by pisać o Was " bydło" itp.
nie wiem po co sciemniacie ze nie dzwoniliscie po nikogo jak jakis koles za mna darl sie ze zaraz zadzwoni po tego rygla czy jakiegos innego flusia i nie bylo to w kontekscie zadnego zapytania sie o wrazenia z wyjazdu... to tak dla sprostowania, mi osobiscie wisi jak zachowuja sie kibice jeleniej bo nie jestem stamtad i staram sie dbac o swoje podworko, w kazdym badz razie ja nie jestem do was nastawiony na plus, a jezeli mial to byc jakis odwet za tamten sezon to i tak wam nie wyszlo bo albo jedziecie po nas albo nas przepraszacie, jedno wyklucza jak dla mnie drugie jesli juz tlumaczycie swoje zachowanie poprzednim sezonem...
co do tego kto przychodzi na mecze to nawet jesli mielibyscie w mlynie grupe 10 latkow ktorzy by dopingowali wasz zespol to jest wasza sprawa bo kazdy jak juz Wojtek wspomnial ma prwao do dopingowania druzyny na ktorej mecze przychodzi...
Podsumowujac to ja i nie tylko ja mam bardzo mieszane uczucia po waszym zachowaniu...
Tyle.
co do tego kto przychodzi na mecze to nawet jesli mielibyscie w mlynie grupe 10 latkow ktorzy by dopingowali wasz zespol to jest wasza sprawa bo kazdy jak juz Wojtek wspomnial ma prwao do dopingowania druzyny na ktorej mecze przychodzi...
Podsumowujac to ja i nie tylko ja mam bardzo mieszane uczucia po waszym zachowaniu...
Tyle.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”