3 kolejka FGE Tęcza Leszno vs. Lotos Gdynia 56:69

Moderator: patrese

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 23 października 2007, 14:34

patrese pisze:Łudzić się zawsze można, ale w odróżnieniu od Donalda Tuska w cuda nie wierzę... :wink: Być może Wisła lub Lotos stracą gdzieś punkty ale nie w Lesznie. Gdybyśmy do obecnego składu mieli jeszcze Nikitę, to nie byłbym taki pewien. Ale Nikity nie mamy i mieć pewnie nie będziemy... Pozdrawiam.

Otóż to, gdyby była Nikita, ale to temat rzeka..liczę na to, że dziewczyny jutro powalczą!
Pozdrawiam
Nikita Bell- I love this game!
Tęcza Leszno!

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 23 października 2007, 15:52

macie co chcecie :D

"- Zamierzam dać jej szansę w meczu z Lotosem. Pojawi się na parkiecie w większym wymiarze czasu. W pojedynku z zespołem z Poznania, pomimo, że grała krótko pokazała, że zna się na koszykówce. Dajemy sobie jeszcze ten tydzień na to, by ocenić jej przydatność do drużyny - powiedział Jarosław Krysiewcz, trener PKM Duda PWSZ Leszno."

www.panorama.media.pl

Sadze ze mecz z Lotosem powinien byc dobrym sprawdzianem dla Jinks. Ona naprawde potrzebuje sporo minut i duzo potrzebnego treningu aby wejsc w sezon, przyjechała kompletnie nie przygotowany do gry, z dnia na dzein powinno byc coraz lepiej. Zobaczymy co pokaze jutro.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 października 2007, 16:18

troszke sie obawiam Jej postawy jutro :? w sparingu gdy tylko Jinks dostala pilke zawodniczki Lotosu natychmiast ja podwajaly :? Ciekawe jak to bedzie jutro :?: :)
Ostatnio zmieniony 23 października 2007, 21:27 przez Marek1990, łącznie zmieniany 1 raz.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 23 października 2007, 17:07

Marku z calym szacunkiem z lotosem nei gral zbyt wiele i grala dzien po pojawieniu sie w druzynie :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 23 października 2007, 21:26

rozumiem to, ale chodzi mi o sam fakt zachowania zawodniczek Lotosu :) zobaczyly ze czarna to odrazu zaczely ja podwajac :) pozdro :)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 25 października 2007, 10:34

Tęcza przegrywa po walce
24.10.2007.

Koszykarki Tęczy Dudy Leszno przegrały dzisiaj w hali Trapez w meczu III kolejki spotkań Ford Germaz Ekstraklasy z Lotosem PKO BP Gdynia 56:69. Przez trzy kwarty toczyły jednak zażarty bój.
Leszczynianki tym razem nie zlękły się utytułowanej drużyny znad morza. Na początku spotkania objęły prowadzenie 2:0 i 4:2. Później jednak lepszy był Lotos, który wygrał tę część meczu (11:15).

Źle rozpoczęła się II kwarta dla gospodyń. Lotos objął prowadzenie (6:0), a w meczu zrobiło się już 10 punktów na korzyść wicemistrzyń Polski (11:21).

Później nastąpiły 3-4 minuty bardzo dobrej gry zespołu trenera Krysiewicza. W 16 minucie był już remis (24:24) po indywidualnej akcji i wejściu pod kosz Edyty Krysiewicz. Końcówka pierwszej połowy jednak znów została zaznaczona przez zespół gości, który po 20 minutach prowadził w Lesznie (26:32).

Po przerwie Gdynianki odskoczyły na 8 punktów. Później znów Tęcza zliżyła się na 3 punkty (43:46), ale po 30 minutach Lotos był wciąż lepszy (43:48 ).

Na nieco ponad 8 minut przed końcem spotkania po indywidualnej akcji Makowskiej leszczynianki przegrywały już tylko 1 punktem! (49:50). Niestety później niewiele już wychodziło zespołowi z Leszna. Po rzucie za 3 punkty Snitsyny zrobiło się 10 punktów przewagi Lotosu (56:66). Przyjezdne ostatecznie wygrały ten mecz (56:69). Niespodzianki więc nie było.

Ostatnia kwarta dla gospodyń była zła. Sporo było w niej strat, ale też niecielnych rzutów, szczególnie tych za trzy punkty. Brawa jednak się należą. Gospodynie podjęły rękawice i wstydu nie przyniosły.

- Zabrakło nam chyba w tej ostatniej kwarcie doświadczenia i wiary w siebie. Miałyśmy poza tym dużo strat i chwilami słabo byłyśmy dysponowane rzutowo - powiedziała Agnieszka Makowska.

- Nie wpadło nam kilka ważnych rzutów. Nie byłyśmy dzisiaj wcale gorsze. Bardzo dobrze grałyśmy przez 3 kwarty. Dobrze zagrała nasza nowa koleżanka Jinks nieźle. Gramy coraz bardziej zespołowo. Na pewno jesteśmy pomimo porażki podbudowane, bo nie było źle - powiedziała Olga Żytomirska.

Tęcza Duda Leszno - Lotos PKO BP Gdynia 56:69 (11:15, 15:17, 17:16, 13:21)

Punkty dla Tęczy zdobywały: Jinks 14, Makowska 14, Siwczak 10, Żytomirska 6, Koc 6, Krysiewicz 4, Budnik 2, Mieloszyńska 0, Talarczyk 0.

www.panorama.media.pl
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 25 października 2007, 15:35

Zupelnie nie rozumiem, czemu po tak udanym meczu w niedziele, wczoraj Talarczyk nie oddala ani jednego rzutu w strone kosza. Czy ktos moze mi to wyjasnic?

Ali_G
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Ali_G » 25 października 2007, 16:09

bigbird pisze:Zupelnie nie rozumiem, czemu po tak udanym meczu w niedziele, wczoraj Talarczyk nie oddala ani jednego rzutu w strone kosza. Czy ktos moze mi to wyjasnic?

Moim zdaniem odpowiedź jest prosta. Ania panicznie bała się Pawlak (sodóweczka tej pani do głowki uderza). Swoją drogą sędziowie ani razu nie odgwizdali jej faulu w obronie, mimo że notorycznie odpychała rywalki. Nie wiem może sama Ania się wypowie :wink:
-------------------------------------------------------------------

Ogólnie gratulacje, bo mecz mógł się naprawdę podobać.
P.S. patrese- więcej wiary w swoją drużynę:P
Nikita Bell- I love this game!

Tęcza Leszno!

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 25 października 2007, 18:52

heh tak czytam i czytam te opinie o Anii , nic do neij nie mam ale wydaje mi sie ze wyjdzie jej poprostu raz na jakis czas mecz i to tyle z jej strony ... nie robmy z niej gwiazdy i nei wymagajmy zbyt wiele jest ok :) ale zachwytu nie ma co juz twierdzilem po meczu z Inea gdzie miala dobry mecz ale nadal uwazam ze zle rozgrywala ale coz nie wracajmy do tego...

A tak na marginesie moze wlodarze klubu zaczeli by myslec o pewnej dobrej polskiej zawodniczce ktora wkrotce moze byc bezrobotna a chodzi tu o Małaszewska z Jeleniej ktora naprawde ma to cos , zreszta to ona jest liderka druzyny ponad 20 pkt w kazdym meczu to nie przypadek ....

Z calego serca dobrze zycze Jeleniej ale jesli klub zostanie rozwiazany lub odejdzie z rozgrywek mozna wykazac sie sprytem i inteligencja i zatrudnic Malaszewska zawodniczke mloda i perspektywiczna!!
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 25 października 2007, 19:20

Mozarthio pisze:heh tak czytam i czytam te opinie o Anii , nic do neij nie mam ale wydaje mi sie ze wyjdzie jej poprostu raz na jakis czas mecz i to tyle z jej strony ... nie robmy z niej gwiazdy i nei wymagajmy zbyt wiele jest ok :) ale zachwytu nie ma co juz twierdzilem po meczu z Inea gdzie miala dobry mecz ale nadal uwazam ze zle rozgrywala ale coz nie wracajmy do tego...

A tak na marginesie moze wlodarze klubu zaczeli by myslec o pewnej dobrej polskiej zawodniczce ktora wkrotce moze byc bezrobotna a chodzi tu o Małaszewska z Jeleniej ktora naprawde ma to cos , zreszta to ona jest liderka druzyny ponad 20 pkt w kazdym meczu to nie przypadek ....

Z calego serca dobrze zycze Jeleniej ale jesli klub zostanie rozwiazany lub odejdzie z rozgrywek mozna wykazac sie sprytem i inteligencja i zatrudnic Malaszewska zawodniczke mloda i perspektywiczna!!

a ile bylo tych meczy?? po za tym byc liderka w takiej druzynie jaką jest JG w tym sezonie to nie jest zaden zaszczyt ani nie ma czym sie chwalic!!
A po za tym spójrz na statystyki za nim napiszesz o kims jeszcze, np. średni eval 7, hahaha i to jest przyszlosc?? wez przestan!!
T Ę C Z A
L E S Z N O

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 25 października 2007, 21:13

oj wlodi nie tym tonem... ja na staty nie patrzylem tylko widzialem jak grala w sparingu w lesznie i wiem ze potrafi grac ale coz kieruj sie wynikami z evala ...

p.s. a Nikita Bell w slabiutkim lesznie tez wymiatala i co ty na to byla liderka byla ? Jelenia tez ma swoja liderke i to ta sama sytuacja nei wiesz jak sie sprawdzi w lesznei ale przepraszam kolege siedzisz w Teczy moze 2 sezon a wiesz juz lepiej niz inni ktorzy troche jednak juz na tym swiecie pożyli

p.s. grala w 2 meczach przeciwko CCC zdobyla 20 pkt ,przeciwko Odrze 22 ... porownaj forme Krysiewicz i Talarczyk to pogadamy i nie kozacz chyba ze masz jakis bezposredni problem do mej osoby to moge zawitac do waszego sektora ...

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 25 października 2007, 21:56

Zgadzam sie z Mozartinho. Dzis na hali mowilem, ze chetnie widzialbym w Teczy Malaszewska. Ona poprostu nie ma z kim grac w Jeleniej.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 25 października 2007, 23:13

Tak, tak - jak najbardziej. Bardzo dobry pomysł. Zapraszamy Natalię do Leszna. Od dawna już o tym myślałem... :)
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 26 października 2007, 15:34

Dzieki za pozytywny odzew, tylko czy wladze klubu zaczna dzialac? bo o Malaszewska mogą sie starać na pewno niektóre kluby a ona raczej do drogich zawodniczek nie należy i myślę ze kasa by sie znalazła ..a jedno co zauważyłem w grze malaszewskiej to jej zadziorność i dynamiczne wejscia pod kosz tego nam chyba trzeba :)

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 26 października 2007, 16:04

Nie mam nic co do Twojej osoby, bo rozumiem że widziales na sparingach jak grala, nie powiem zeby zle grala, ale mam inne zdanie na ten temat. Nikita byla liderka i gra bardzo dobrze, ale byla liderka lepszego zespolu niz jest teraz JG. Moze i by sie przydala, ale znalazlyby sie lepsze zawodniczki, pzd :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Wróć do „Tęcza Leszno”