PUCHAR FIBA 2008/09 AZS-PWSZ GORZOW
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Drugi mecz KSSSE w Pucharze FIBA
KSSSE AZS-PWSZ wyruszył w środę na drugi mecz w rozgrywkach FIBA EuroCup Women. W czwartek w Targoviste gorzowianki zmierzą się z Municipalem.
Rumunki w rundzie eliminacyjnej pokonały izraelski zespół Electra Ramat Hasharon. Jednak w pierwszym meczu rywalizacji w grupie A Municipal zdecydowanie przegrał w Moskwie - z jednym z faworytów do zwycięstwa w całych rozgrywkach – z Dynamem 59:95. W drużynie z Targoviste występuje m.in. Olga Masilionene, którą jeszcze w poprzednim sezonie oglądaliśmy w barwach CCC Polkowice.
KSSSE AZS-PWSZ w pierwszej kolejce ECW pokonał MBK Ruzomberok 82:76. Zawodniczki trenera Dariusza Maciejewskiego w tym sezonie jeszcze nie przegrały (w Ford Germaz Ekstraklasie gorzowski zespół zwyciężał w ośmiu kolejnych meczach) i tę passę chcą kontynuować także w czwartek. KSSSE AZS-PWSZ do Targoviste dotrze w środę około godz. 16.30. Drużyna przed meczem ma zaplanowane dwa treningi w hali Municipalu.
Początek spotkania w czwartek o 19.00. Kibice z województwa lubuskiego będą mogli wysłuchać relacji z meczu na żywo na antenie Radia Zachód.
Paweł Kozłowski
KSSSE AZS-PWSZ wyruszył w środę na drugi mecz w rozgrywkach FIBA EuroCup Women. W czwartek w Targoviste gorzowianki zmierzą się z Municipalem.
Rumunki w rundzie eliminacyjnej pokonały izraelski zespół Electra Ramat Hasharon. Jednak w pierwszym meczu rywalizacji w grupie A Municipal zdecydowanie przegrał w Moskwie - z jednym z faworytów do zwycięstwa w całych rozgrywkach – z Dynamem 59:95. W drużynie z Targoviste występuje m.in. Olga Masilionene, którą jeszcze w poprzednim sezonie oglądaliśmy w barwach CCC Polkowice.
KSSSE AZS-PWSZ w pierwszej kolejce ECW pokonał MBK Ruzomberok 82:76. Zawodniczki trenera Dariusza Maciejewskiego w tym sezonie jeszcze nie przegrały (w Ford Germaz Ekstraklasie gorzowski zespół zwyciężał w ośmiu kolejnych meczach) i tę passę chcą kontynuować także w czwartek. KSSSE AZS-PWSZ do Targoviste dotrze w środę około godz. 16.30. Drużyna przed meczem ma zaplanowane dwa treningi w hali Municipalu.
Początek spotkania w czwartek o 19.00. Kibice z województwa lubuskiego będą mogli wysłuchać relacji z meczu na żywo na antenie Radia Zachód.
Paweł Kozłowski
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
.
Na stronie PLKKW, w zapowiedzi meczu Targoviste-Gorzów, napisano:
"Początek spotkania w czwartek o 19.00. Kibice z województwa lubuskiego będą mogli wysłuchać relacji z meczu na żywo na antenie Radia Zachód."
Nie wiem, czy dobrze rozumuję.
Strona FIBA podaje zawsze godziny rozpoczęcia spotkań według czasu lokalnego w miejscu meczu. Strona FIBA teraz podaje dla tego spotkania godzinę rozpoczęcia meczu 19:00. Obecnie w Polsce jest 18:03, a w Targowiste jest obecnie 19:03.
Dlatego na PLKK powinni (chyba) napisać, że początek meczu o 18:00, a nie o 19:00, bo przecież informacja na PLKK jest skierowana do kibiców w Polsce, a nie w Rumunii.
792
.
Na stronie PLKKW, w zapowiedzi meczu Targoviste-Gorzów, napisano:
"Początek spotkania w czwartek o 19.00. Kibice z województwa lubuskiego będą mogli wysłuchać relacji z meczu na żywo na antenie Radia Zachód."
Nie wiem, czy dobrze rozumuję.
Strona FIBA podaje zawsze godziny rozpoczęcia spotkań według czasu lokalnego w miejscu meczu. Strona FIBA teraz podaje dla tego spotkania godzinę rozpoczęcia meczu 19:00. Obecnie w Polsce jest 18:03, a w Targowiste jest obecnie 19:03.
Dlatego na PLKK powinni (chyba) napisać, że początek meczu o 18:00, a nie o 19:00, bo przecież informacja na PLKK jest skierowana do kibiców w Polsce, a nie w Rumunii.
792
.
MBK: Podesvova 13, Lukacovicova 13, Fluker 10, Chabadova 3, Kupcikova 2, Duffy 2, Novocka 1, Cernakova, Spodniakova, Simova, Gresnerova, Felixova po 0.
Dynamo: Jekabsone 23, Kuzina 17, Jelavic 14, Burse 14, Selwyn 12, Logunova 10, Snell 10, Latysheva 2, Popova 2, Zakalyuznhaya 0.
Saleta dobrze napisał. Mecz z Dynamem pokaże możliwości AZS-u.
Dynamo: Jekabsone 23, Kuzina 17, Jelavic 14, Burse 14, Selwyn 12, Logunova 10, Snell 10, Latysheva 2, Popova 2, Zakalyuznhaya 0.
Saleta dobrze napisał. Mecz z Dynamem pokaże możliwości AZS-u.

- hellraiser
- Junior
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
hellraiser pisze:Dynamo to zespół na zbliżonym poziomie choć trochę słabszy od tegorocznej Wisły czy tegorocznego Lotosu.
Czy słabszym ?? To się jeszcze okaże...
Szkoda przegranej bo może ona skomplikować wyjście z grupy. Dynamo pierwsze miejsce ma zaklepane. Teraz kwestia drugiego i trzeciego miejsca. Wygrać z Rumunkami u siebie, pokonać Rużomberok na wyjeździe i powalczyć z Dynamo dla dobrego bilansu koszy. Realne, ale czy do uda się to wykonać? Mam nadzieję, że porażka ta wpłynie pozytywnie na dziewczyny, że wezmą się w garść i sprawią kibicom niemała niespodziankę w przyszła środę. Tego sobie życzę 
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
3 wygrane kwarty... 1 przegrana... ale 2 pkt zostały w Rumuni. Juz w meczu w Lesznie było widać ze naszym koszykarka brak jest swiezosci w grze... Mam nadzieje ze to nie bedzie poczatek slabszej gry a jedynie zimny prysznic ktory zaowocuje w nastepnych meczach.
Kiedys ta pierwsza porazka musiala nadejsc... jednak naprawde szkoda ze akurat z Rumonkami bo bardzo moze nam to skomplikowac wyjscie z grupy. Jednak najwazniejsza w tym sezonie jest Liga !!
Kiedys ta pierwsza porazka musiala nadejsc... jednak naprawde szkoda ze akurat z Rumonkami bo bardzo moze nam to skomplikowac wyjscie z grupy. Jednak najwazniejsza w tym sezonie jest Liga !!
-
tomaszek
Puchary dla AZS-u są tak samo ważne jak liga. Nie ma meczu mniej lub więcej ważnego. W każdym gramy o zwyciestwo. Napewno przed sezonem priorytetetm była liga i tu mamy określony cel (co najmniej powtórzyć miejsce sprzed roku), natomiast puchary odkąd Gorzów w nich startuje traktowane są jak "poligon doświadczalny". Niepisanym założeniem na puchary jest wyjscie z grupy (po tej porażce może być ciężko). Jednak różnica polega na tym, że jak w pucharach nie zrealizujemy celu to nic wielkiego się nie stanie (będzie lekki niedosyt), natomiast jeżeli w lidze osiąniemy gorszy rezultat niż przed rokiem to będzie już dla włodarzy klubu porażka (i wtedy może być różnie).
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”