Puchar Polski 2009/2010

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Puchar Polski 2009/2010

Postautor: Mały » 01 września 2009, 17:45

hermes46 pisze:
Mały pisze:Dokładnie. Dajmy na to mecz Lotos - Domeny.pl Siemaszka ... jaki jest sportowy sens rozgrywania takiego meczu ?

a odpowiedz na pytanie w piłce (s)kopanej jaki sens miał mecz Unia Kobylin-Zagłebie Lubin 3-1?
Porazka nawet 50-150 dla tych dziewczyn bedzie spora nauka, a dla niektórych z nich mozliwoscia (jedyna w życiu) zagrania z MP.
Dla Lotosu no cóz jedyne słowa to SZKOLENIOWY i POPULARYZACJA koszykówki

Nie porównywałbym tych dwóch sportów ze sobą... w piłce nożnej przy dużym szczęściu wszystko jest możliwe, natomiast w koszykówce przy takiej różnicy klas nie ma mowy o żadnym szczęściu... Idąc dalej moim przykładem, fakt dla Lotosu mógłby to być mecz czysto szkoleniowy... dla tej drugiej drużyny faktycznie odbyłby się chyba tylko po to żeby móc szczycić się pojedynkiem z MP. Niestety ale w koszykówce różnica klas znaczy o wiele więcej niż w piłce kopanej. Więc dla drużyny "Domeny.pl" lepiej zmierzyć się z kimś swojego pokroju ew. wygrać i grać w dalszej fazie PP (myślę, że szkoleniowo wyciągnęły by z tego o wiele więcej), i dopiero później trafić ew. na Lotos, niż "dostać baty" już w pierwszej fazie turnieju.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 01 września 2009, 18:13

Mały ale w pewnym momencie zespół taki jak Domeny musi sie spotkac z kims pokroju Lotos lub Wisła. No chyba ze bedzie ...to finał :mrgreen:
Podział jaki był w latach ubiegłych był lepszy, tylko z ta różnica że nie powinien byc rozgrywany Fnal Eight.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Mały
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Mały » 01 września 2009, 23:52

Prędzej czy później na pewno... ale w tym przypadku im później tym lepiej :wink:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”