Mistrzostwa Europy U-18 (Teneryfa 21-30.07)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 26 lipca 2006, 00:09

Zza lini 6,25m w 4 meczach lacznie oddalismy 64 rzuty w tym 12 w celu co daje nam 18.8% skutecznosci... (plasujemy sie na ostatnej pozycji w klasyfikacji generalnej :lol:)

Za 2 - 68/182 37.4% (8 pozycja w klasyfikacji generalnej)

Osobiste - 71/116 61.2% (7 pozycja w klasyfikacji generalnej)

Zbiorki A/0
ze Slowacja 35 12/23
z Czechami 40 7/33
z Bulgaria 41 18/23
z Niemcami 44 15/29
Suma = 160 52/108 (13 pozycja w klasyfikacji generalnej)

Asysty:
ze Slowacja 2
z Czechami 10
z Bulgaria 9
z Niemcami 2
Suma = 23 (ostatnia pozycja w klasyfikacji generalnej :lol:)

Faule:
ze Slowacja 24
z Czechami 29
z Bulgaria 23
z Niemcami 31
Suma = 107 (brutale 1 miejsce!! Obrazek)

STRATY #-o
ze Slowacja 20
z Czechami 32
z Bulgaria 19
z Niemcami 35
Suma = 106 (2 pozycja w klasyfikacji generalnej :lol:)

Przechwyty:
ze Slowacja 21
z Czechami 12
z Bulgaria 19
z Niemcami 17
Suma = 69 :-({|= (2 pozycja w klasyfikacji generalnej :D tylko co z tego skoro nie zamieniamy przechwytow w pkt tylko straty :|)

Bloki:
ze Slowacja 2
z Czechami 2
z Bulgaria 1
z Niemcami 0
Suma = 5 (przed przed ostatnia pozycja :lol:)
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2006, 00:27 przez paździoch-osanka, łącznie zmieniany 3 razy.
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
SMS_fan
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: SMS_fan » 26 lipca 2006, 00:17

Dobra robota, ciekawe statystyki :wink:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 26 lipca 2006, 00:24

hellraiser pisze:
Viallos pisze:
ahbasuid pisze:Wisła nie wychowuje, Wisła sciaga... <lol> po co marnowac tyle lat jak mzona od zaraz kogos kupic :D

A wy co robicie(liście)?

Kupujecie najzdolniejsze zawodniczki z całego kraju i potem nazywacie je swoimi wychowankami???

A jak teraz kasy zaczyna brakować to się innym (bogatszym) wytyka.

Coś krótką pamięć mają nad tym morzem.

Akurat Swarzędz nie wiem czy jest to nad morzem.(może jest)
A co do wypominania dokładnie robią to co ty bogatszej Gdynii-wypominają.

A ja mam zdanie takie niech każdy robi to co chce .
A co do młodej Biby może przejść do Wisły.(Ale pewno jej nie chcą)Widziałem ją i to nie jest wielki talent.Rzeczywiście ma przebłyski i nic więcej.Nie znęcajmy się na niej i nie róbmy z niej gwiazdy.Narazie najlepsze to co ma to nazwisko.

Widze że nie doczytałeś. Pzecież ja nie cytowałem Dario tylko ahbasuid (twojego klubowego funfla)

basketos
Żak

Postautor: basketos » 26 lipca 2006, 11:19

Nie wygląda to wszystko dobrze... Po zeszłorocznych sukcesach żeńskich drużyn młodzieżowych( a na pewno do takich można zaliczyć medale młodzieżówki i kadetek) ten sezon wygląda czarno. Nikt się nie spodziewał wielkich wyników rocznika 86' ale już uzupełnienie 87' miało pozwolić walczyc o pierwszą "ósemkę". Jak to sie skończyło, wiadomo... Zaczynamy jak męska młodzież spadać w otchłań dywizji B. No były jeszcze narzekania trenera Kocia, że dziewczyny nie są ogrywane w ekstraklasie, i po prostu trener nie ma kim grać. Sądze, że nie ma usprawiedliwienia. Kto i gdzie ma się ogrywać , czegoś nie zrozumiałem??
Z kadry U-20 tylko Lecia, Daniel i Banaszkiewicz są w zespołach ekstraklasy. I Lecia się ogrywa. Reszta zawodniczek była z klubów pierwszoligowych, 2 studjujące w USA i cztery przedstawicielki SMS. No chyba, że trener apeluję o ekstraklasę dla SMS...
Obecny skład SMS tworzą zawodniczki (6 z kontuzjowaną Jujką),które walczą na Teneryfie o utrzymanie w dywizji A. Kadrę szkoły uzupełniają zawodniczki roczmika 90. Sądzę, ze ogrywanie tych dziewczyn w ekstraklasie jest jeszcze niemożliwe. A wyniki drużyny, która tak dobrze wypadła na turnieju w Gdyni są niepokojące. Od kilku lat mówiono o słabszym poziomie wyszkolenie...I nic raczej się nie zmienia oprócz tego, że medale w tamtym roku skutecznie uśpiły ludzi odpowiedzialnych za szkolenie w PZKosz... Sądzę, że apel pana trenera musi byc poddany dogłębnijszej analizie aktualnego stanu wyszkolenia młodych zawodniczek.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 26 lipca 2006, 12:24

Zalesiak z kontuzją, Polska bez medalu

To nie jest lato polskiej koszykarskiej młodzieży. Reprezentacja U-20 nieoczekiwanie spadła w Europie do drugiej dywizji, a nasze 18-latki właśnie zaprzepaściły szansę na medal.
Przed finałami mistrzostw Europy w Hiszpanii w polskiej kadrze juniorskiej, w której jedną z ważnych zawodniczek miała być gorzowianka Joanna Zalesiak, panował optymizm. - Nasz zespół ma olbrzymi potencjał i stać go na medal - zapowiadał trener Roman Skrzecz. - Wiele będzie zależeć od pierwszego pojedynku ze Słowacją. Udany początek to klucz do sukcesu.

Pełna pozytywnych myśli leciała na Teneryfę także Zalesiak. Naszą niespełna 18-letnią koszykarkę dopadł jednak pech. W jednym z ostatnich sprawdzianów przed imprezą poważnie skręciła nogę. Mimo to Joasia koniecznie chciała zagrać na mistrzostwach. Zacisnęła zęby i wyszła na boisko. Przez uraz nie była niestety w takiej dyspozycji jak choćby w końcówce rozgrywek ligowych, czy w finałach mistrzostw Polski juniorek w Poznaniu, gdzie została królem strzelców. Polki miały kłopoty - kontuzja wyeliminowała z gier grupowych środkową z Gdyni Martę Jujkę - ale pierwszy mecz ze Słowacją wygrały 54:51. Bohaterką naszej drużyny została inna gdynianka Małgorzata Bibrzycka (młodsza siostra Agnieszki, jednej z najlepszych polskich koszykarek), która w końcówce, w 150 s rzuciła 8 pkt, przesądzając o naszym zwycięstwie. Zalesiak w 18 min zdobyła 10 pkt, była trzecim strzelcem naszej drużyny.

Słowację pokonaliśmy, kolejnych rywali w eliminacjach niestety już nie. Z Czechami przegraliśmy 66:81 (2 pkt Zalesiak w 18 min), a z Bułgarią 58:61 (3 pkt gorzowianki w 9 min). W trakcie drugiego z wymienionych spotkań byliśmy o krok od awansu do czołowej ósemki ME. Przy remisie, na 2 s przed końcem spotkania, za 3 pkt trafiła jednak najlepsza Bułgarka Maria Tzankova i w ten sposób pozbawiła nasze dziewczyny wszelkich złudzeń. - We wszystkich spotkaniach eliminacyjnych brakowało nam skuteczności - opowiadał trener Skrzecz. - Nasze plany pokomplikowały też kontuzje. Asia Zalesiak zagrała, ale z oczywistych względów to nie było to, co potrafi w pełni zdrowa.

Od dzisiaj Polki zagrają z Niemcami, Belgią i Turcją o miejsca 9-16 (w ubiegłym roku nasza kadra U-18 skończyła ME na 13. pozycji). - I zrobimy wszystko, aby w tych mistrzostwach pocieszenia zająć najwyższe miejsce - zakończył trener Skrzecz.

źródło: Gazeta wyborcza
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

ahbasuid

Postautor: ahbasuid » 26 lipca 2006, 12:55

szkoda ze nei jestem fanem gdynianek tylko widze co sie dzieje ale ok :P
dobra nie róbmy tu off-topica bo beda krzyczec :):P

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 26 lipca 2006, 13:04

ahbasuid pisze:szkoda ze nei jestem fanem gdynianek tylko widze co sie dzieje ale ok :P
dobra nie róbmy tu off-topica bo beda krzyczec :):P

A beda beda krzyczec :lol: jesli chcesz cos powiedziec to zaloz odpowiedni temat...

Pozdrawiam ;)
________Obrazek

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 26 lipca 2006, 14:09

Looool coz to sie stalo... U-18 wygrywa 1 kwarte 23:11 ;) yeah... :D ale... 6 strat musialo byc (w tym 3 Wery :P) wogole procent z gry niczego sobie... :D ajjj oby tak dalej :D
________Obrazek

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 26 lipca 2006, 14:26

W koncu jakos graja, tylko szkoda, ze stalo sie to tak pozno.

Procent rzutow za dwa, ponad 50% i mamy już pięć asyst, a jeszcze się druga kwarta nie skończyła :).

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 26 lipca 2006, 14:27

no wynik niezły po dwóch kwartach, oby tak dalej
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 26 lipca 2006, 14:32

Ajjj 2 kwarta 45:26 (22:15) wygrywaja Polaczki ;) WKONCU cos wygrywaja ;)

Duzo zbieramy juz 30 desek... ;) ale strat 12!! Ajjj troche przystopowaly z faulowaniem tylko 8 fauli w ciagu 20min ;)
________Obrazek

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 26 lipca 2006, 18:50

Looool Polaczki zagraly (cyt. od mojego informatora) "na swoim poziomie" ;)

Polska 85:50 Belgia [23-11, 22-15, 19-12, 21-12]

Staty:
Skiblitooo 18pkt - 9zb - 2as
Bednarczyk 10 - 1 - 1
Kaczmarczyk 10 - 5
Wera 9 - 6 - 3 | 7 strat :|
Mirelka 9 - 9
Kopczyk 6 - 1 - 1
Durak 6 - 2 - 2
Junior 6 - 0 - 1
Zala 5 - 2 - 2
Hylewska 4 - 4
Cwikla 2 - 5

ajjj lacznie 51 zbiorek =D>
ajjj 12 asyst ;)
yyy 25 strat :|
ajjj TYLKO 19 fauli :lol:

za 2 24/52 przy 15/47
za 3 6/11 (looool coraz lepiej :D) przy 2/14
osobiste 19/36 (rece drżą :P) przy 14/19

Chyba moge to powiedziec i trafnie okreslic ze to byl PIERWSZY dobrze rozegrany mecz... ;)
________Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 26 lipca 2006, 18:51

kurde męczą mnie te straty

karo

Postautor: karo » 26 lipca 2006, 19:03

czemu nie pokazują zadnych fotek naszych tylko innych :[

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 26 lipca 2006, 20:28

Ajjj Skoblitooo plasuje sie na 1 miejscu w pkt ;)

1. Skoblitooo w 5 mczach zdobyla 93pkt - sr. 18.6 Obrazek
2. Caglar z Turcji w 5m - 86pkt - 17.2
3. Miyem z Francji w 5m - 81pkt - 16.2
________Obrazek

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”