Finał PP Wisła : Lotos 42:50

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 07 marca 2005, 18:04

Sprawa rzeczywiście jest oczywista.To co zrobila Skerovic zasługiwało na ukaranie faulem niegodnym sportowca i tak sie stało.Skerowic była faulowana przez Powell przy rzucie a sędziowie tego nie odgwizdali,dlatego serbka sama chciała wymierzyć sprawiedliwość.Nic jednak nie usprawiedliwia amerykanki.Jej zachowanie to był bandycki napad i sprawa trafi do prokuratora.Poza tym zostanie zdyskwalifikowana na wiele sezonów,przynajmniej to usłyszałem w telewizji.Skerovic ma złamaną kość jarzmową i czeka ją skomplikowana operacja.Ten cios wymierzony przez Powell wyglądał tak jakby miała już spore doświadczenie.Tylko czekać a Nolan zachowa się podobnie bo to również niezrównoważona zawodniczka.Na zakończenie tego napadu musiała chociaż rzucić piłą w leżącą Skerovic,żeby przyjaciółka wiedziała o jej poparciu a o tym już nikt nie wspomina.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 marca 2005, 18:05

KOZIOL pisze:Władze Wisły Kraków Złozyły dzis doniesienie do Prokuratury!!!!!!!

No i bardzo dobrze :twisted: :evil:

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 marca 2005, 18:15

Anonymous pisze:Sprawa rzeczywiście jest oczywista.To co zrobila Skerovic zasługiwało na ukaranie faulem niegodnym sportowca i tak sie stało.Skerowic była faulowana przez Powell przy rzucie a sędziowie tego nie odgwizdali,dlatego serbka sama chciała wymierzyć sprawiedliwość.Nic jednak nie usprawiedliwia amerykanki.Jej zachowanie to był bandycki napad i sprawa trafi do prokuratora.Poza tym zostanie zdyskwalifikowana na wiele sezonów,przynajmniej to usłyszałem w telewizji.Skerovic ma złamaną kość jarzmową i czeka ją skomplikowana operacja.Ten cios wymierzony przez Powell wyglądał tak jakby miała już spore doświadczenie.Tylko czekać a Nolan zachowa się podobnie bo to również niezrównoważona zawodniczka.Na zakończenie tego napadu musiała chociaż rzucić piłą w leżącą Skerovic,żeby przyjaciółka wiedziała o jej poparciu a o tym już nikt nie wspomina.

NIE MASZAJ W TO NOLLAN
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 07 marca 2005, 18:17

Jeszcze jedno. Z relacji słyszałem, że po swoim pijackim wybryku Nolan otrzymała jeśli nie owację, to burzę oklasków od gdyńskich kibiców :? Ciekawe jak teraz zostanie powitana Powell? Chociaż po wpisach na kilku forach można wywnioskowac, że będzie podobnie :(

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 marca 2005, 18:19

Waldi pisze:Jeszcze jedno. Z relacji słyszałem, że po swoim pijackim wybryku Nolan otrzymała jeśli nie owację, to burzę oklasków od gdyńskich kibiców :? Ciekawe jak teraz zostanie powitana Powell? Chociaż po wpisach na kilku forach można wywnioskowac, że będzie podobnie :(

DOSTAŁA OKLASKI PO TYM JAK WZIĘŁA MIKROFON PRZED MECZEM I PRZEPROSIŁA ZA SWOJE ZACHOWANIE

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 07 marca 2005, 18:21

[quote="KIBIC
NIE MASZAJ W TO NOLLAN[/quote]

KIBIC obejrzyj sobie jeszcze raz powtórkę zdarzenia (najlepiej chyba było widać na filmiku z forum Wisły) to niestety będziesz musiał potwierdzić słowa gościa.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 07 marca 2005, 18:25

KIBIC pisze:
DOSTAŁA OKLASKI PO TYM JAK WZIĘŁA MIKROFON PRZED MECZEM I PRZEPROSIŁA ZA SWOJE ZACHOWANIE

A to przepraszam, gdzieś wyczytałem, że największe oklaski otrzymała Nolan, ale nie było napisane, że po speech'u.

Gienek
Nowy na forum

Postautor: Gienek » 07 marca 2005, 18:33

Najmniej 5 lat odsiatki dla Powell!!!!!
Wiślankę też powinna spodkać jakaś mała kara.
No ale w lidze żądzą "ryby" i to one odwrócą kota ogonem w tej sprawie iwwnnymi okażą sie chłopaki od Al-Zarkawiego albo lord Vader.
RENAULT Clio on the tour.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 marca 2005, 18:40

Waldi pisze:KIBIC obejrzyj sobie jeszcze raz powtórkę zdarzenia (najlepiej chyba było widać na filmiku z forum Wisły) to niestety będziesz musiał potwierdzić słowa gościa.

napewno nie widać tego lepiej na filmiku ze strony Wisły
oglądałem to w telewizji 2 razy
ja to widzę tak Nollan chciała wejsc pomiędzy Powell a Wiślaczke i je rozdzielić a , że jej wypadła piłka to trudno sobie poradzić z Powell jedną ręką :? Może nie jestem obiektywny ale takie jest moje zdanie jeżeli kogoś to denerwuje to sorry

Gienek pisze:Najmniej 5 lat odsiatki dla Powell!!!!!
Wiślankę też powinna spodkać jakaś mała kara...

Napewno Powell nie pójdzie za kratki
żaden "zagraniczny" sportowiec grający w Polsce nie zostanie skazany
z jednej prostej przyczyny.

a i jeszcze jedno mam proźbę pamiętajcie , że w zespole Lotosu nie tylko gra Powell i prosze o trochę rozsądku nie wyzywajcie od k.. zawodniczek lotosu

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Gość

Postautor: Gość » 07 marca 2005, 18:49

KIBIC pisze:
Waldi pisze:KIBIC obejrzyj sobie jeszcze raz powtórkę zdarzenia (najlepiej chyba było widać na filmiku z forum Wisły) to niestety będziesz musiał potwierdzić słowa gościa.

ja to widzę tak Nollan chciała wejsc pomiędzy Powell a Wiślaczke i je rozdzielić a , że jej wypadła piłka to trudno sobie poradzić z Powell jedną ręką :? Może nie jestem obiektywny ale takie jest moje zdanie jeżeli kogoś to denerwuje to sorry

powinna pojsc do wiezienia a wiadomo co czarna by spotkalo w pierdlu hihi

artur

Postautor: artur » 07 marca 2005, 18:49

Obecnie obowiązujacy kodeks karny stanowi:

Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w Art. 156 § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 2 lub 3, jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia nie trwał dłużej niż 7 dni, odbywa się z oskarżenia prywatnego.
§ 5. Jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwał dłużej niż 7 dni, a pokrzywdzonym jest osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 3 następuje na jej wniosek.

Wiem że brutalnie to brzmi, ale wnioski nasuwają się same...Pozdrawiam

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 07 marca 2005, 18:49

KIBIC pisze:

Chciała je rozdzielić? :shock: myślałem, że jesteś poważnym człowiekiem :roll: Gdyby chciała rozdzielić to Johnson nie trzymała by jej w pół i odciągała od leżącej Wislaczki. I ta piłka też jej przypadkowo wypadła prosto na Skerovic? :lol:
Jednak weź człowieku jesczce raz obejrzyj powtórkę zanim zaczniesz pisać głupoty :?

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 07 marca 2005, 18:51

Anonymous pisze:
KIBIC pisze:

powinna pojsc do wiezienia a wiadomo co czarna by spotkalo w pierdlu hihi

:? zarejestruj się to Ci wytłumacze o co mi chodziło

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 07 marca 2005, 18:51

Powinnismy to zrobic tak ja to sie robi w Rosji czy na Białorusi. Jeden strzal w tyl czarnej głowy, szybko zakopac i mowic ze nie wiadomo co sie stalo chyba gdzies wyjechala czy zrezygnowala ze sportu albo poleciala na wakacje i chyba zginela pod fala tsunami albo jeszcze cos dziwnego. Tak to powinno wygladac

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 07 marca 2005, 18:53

artur pisze:Obecnie obowiązujacy kodeks karny stanowi:

Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w Art. 156 § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 2 lub 3, jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia nie trwał dłużej niż 7 dni, odbywa się z oskarżenia prywatnego.
§ 5. Jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwał dłużej niż 7 dni, a pokrzywdzonym jest osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 3 następuje na jej wniosek.

Wiem że brutalnie to brzmi, ale wnioski nasuwają się same...Pozdrawiam

Czyli stosownie do tych przepisow kk powinni pozamykac wszystkich bokserow, karatekow i "gladiatorow" z K1, bo rozbity nos to przeciez tam "normalka". :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”