Wisła Kraków - Lotos Gdynia (decydujący mecz!!!)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 04 maja 2006, 11:29

ZAJEBIŚCIE, ŻE SKERA zostaje w Wiśle na przyszły sezon! JUPI! :lol: :D :twisted:
xyz

Awatar użytkownika
El Guaje
Kadet

Postautor: El Guaje » 04 maja 2006, 12:14

A jak teraz będzie z Euroligą? Kto gra?
!AMUNT VALENCIA!

Filippo
Żak

Postautor: Filippo » 04 maja 2006, 12:41

gra WISEŁKA (jako Mistrz Polski) i może Lotos (ale nie jestem pewny) :wink:
xyz

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 04 maja 2006, 13:02

Seba pisze:

A WSZĘDZIE zdarzyć się może kilka osób, które czasem coś "wywinie" (w Gdyni także)... ale nie znaczy to, że takie zachowanie w jakimkolwiek stopniu usprawiedliwia pisanie o powiedzmy 2 tysiącach ludzi na sali "chamstwo" lub uogólnianie w Twoim stylu. Jakoś inaczej wyglądała dyskusja o okrzykach JEDNEGO (ponoć) "kibica" Lotosu w stylu: "j... Wisłę"... :? ... czy ktoś z obrońców Lotosu (Edzia, Matii) pisał wtedy o CHAMSTWIE WSZYSTKICH? :? A przecież na wyjezdzie w 20 osób odpowiedzialność za zachowanie każdej z tych osób w o wiele większym stopniu spada na całą grupę niż w przypadku sali z 2 tysiącami widzów.

Masz racje popieram cię w 100% tylko coś ci przypomnę np.

Liquidor z Kakowa:Nie było mnie w Pabianicach wieć napisze jak to po mojemy wygląda. Nawet jeżeli śpiewał jeden wypity gostek, czy dwóch, czy nawet trzech, to odpowiedzialność spada na wszystkich. Sorry, takie są realia, w sektorze gości byli kibice Lotosu, a nie Maria, Stefan, Mietek itp itd
i wpisy innych.
Dziwe się zę wtedy nie zaregowałeśTo taka WYBIÓRCZA pamięć.

Ale racja jest że incydenty nie świadczą o ogóle.I raczej powinnyśmy zamknąć ten wątek

Ale to nie jest najważniejsze.

Wisłą zdobyła MP jak najbardziej zasałużenie.Albo inaczej Lotosowi nie należał się tytuł MP.
Ciekawi mnie kto zostanie wybrany najlepszym trenerem PLKK w naszych Oskarach.
Bo jeżeli Omanic a nie Koziorowicz. to powiem że jescze nikt nie zrobił tak niewiele aby wygrać ten plebiscyt.

W Euroildze zagra Wisła (na pewno) i najprawdopodobniej też Lotos.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 04 maja 2006, 13:42

]teraz licze ze bedziesz tak wyszczekany ze w Łodzi im to powiesz. Pochwal sie kogo to jeszcze oczerniales w naszej rozmowie??!!!
O co chodzi jesli wolno wiedzieć? :?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 04 maja 2006, 13:46

Anna i "Skera" także w przyszłym sezonie!

3 maja - Pomeczowa konferencja to dobra okazja do przekazania takiej informacji. - Miło mi poinformować, że w przyszłym sezonie w naszym zespole będą występować zarówno Anna DeForge jak i Jelena Skerović - powiedział kierownik drużyny Wisły Can-Pack Piotr Dunin-Suligostowski, a wiadomość ta została przyjęta oklaskami przez przedstawicieli mediów.

Amerykanka Anna DeForge została uhonorowana tytułem Najbardziej Wartościowej Zawodniczki (MVP) ligi. Ten sezon w Wiśle był jej pierwszym poza granicami USA. - Jestem chyba najstarszym amerykańskim pierwszoroczniakiem w Europie - mówi Anna. - Cóż mogę powiedzieć po tym pierwszym roku: zdobyliśmy mistrzostwo, puchar Polski, może nie osiągnęłyśmy tyle co chciałyśmy w Eurolidze, ale chcemy to naprawić w przyszłym sezonie.

Rywalizację z Lotosem amerykańska "point-guard" Wisły skomentowała następująco: - Przez ostatni miesiąc graliśmy z tym samym rywalem. Ciężko pokonać kogoś aż czterokrotnie. Będąc w Wiśle od samego początku słyszałam, że musimy wygrać Puchar Polski i zdobyć mistrzostwo. Dziś osiągnęłyśmy ten cel, zakończyliśmy rozgrywki. Myślę, że decydujący był atut własnego parkietu. Dzięki przewadze wypracowanej w lidze z siedmiu meczów finałowych rozegraliśmy cztery u siebie. Kibice byli niesamowici.

Trener dziękuje Bogu, rodzinie, kibicom i niedowiarkom

3 maja - Elmedin Omanić przybył na pomeczową konferencję przebrany w sportowy strój. Jego całkowicie przemoczona od szampana marynarka pozostała w szatni. Trener Wisły przeprosił za spóźnienie, po czym stwierdził: - Dziękuję Bogu, dziękuję mojej rodzinie za jej cierpliwość, dziękuję zawodniczkom, ludziom którzy są wogół nas i wspaniałym kibicom. Dziękuję też wszystkim, którzy nie wierzyli, że zdobędziemy mistrzostwo, oni również nas motywowali.

- Nie raz już mówiłem, że Lotos to bardzo dobry zespół. Ma w składzie jedną z najlepszych zawodniczek Europy Agnieszkę Bibrzycką - dodał Omanić. - Nie można zapominać o Sarenac, o Tamece, Kovacević (która zdobywała po kilkanaście punktów na mecz w ostatnich latach w Eurolidze) czy Ewelinie Kobryn. Ewelina grała znakomicie w tym sezonie, to chyba największy błąd Wisły, że pozwoliła jej odejść do Gdyni. Postaramy się ściągnąć ją z powrotem. Gratuluję dobrego meczu drużyny z Gdyni. Życzę też powodzenia polskiej reprezentacji w mistrzostwach Europy i zakwalifikowania się do Igrzysk Olimpijskich.

www.wislacanpack.pl
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 13:48 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 04 maja 2006, 13:47

Mikey pisze:
]teraz licze ze bedziesz tak wyszczekany ze w Łodzi im to powiesz. Pochwal sie kogo to jeszcze oczerniales w naszej rozmowie??!!!

no "kolega" matii z chelma w rozmowie ze mna zarzucil paru osobom z innych klubow ze nakrecaja Wisłę przeciwko Lotosowi, ksywek nie pamietam ale wiem ze chodzilo o kogos z ŁKS-u i jeszcze jakies inne osoby z innych klubow. Mowil ze dajemy sie wciagnac w jakies ich prywatne wojny i takie tam.

Krotko mowiac jets grupa trzymajaca wladze i skierowana o nzawie AntyLotos. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

gulldarek
Nowy na forum

Postautor: gulldarek » 04 maja 2006, 14:07

Marco: ja juz dzisiaj wyczytalem gdzies, ze sedziowie byli przekupieni na wczorajszym meczu i gwizdali pod Wisełkę. Wszyscy przeciw Lotosowi :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 04 maja 2006, 14:22

I tak patrzeć, że ludzie nam aż tak zazdroszczą, że przemawia przez nich nienawiść...

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 04 maja 2006, 14:34

Marco TS pisze:
Mikey pisze:

no "kolega" matii z chelma w rozmowie ze mna zarzucil paru osobom z innych klubow ze nakrecaja Wisłę przeciwko Lotosowi, ksywek nie pamietam ale wiem ze chodzilo o kogos z ŁKS-u i jeszcze jakies inne osoby z innych klubow. Mowil ze dajemy sie wciagnac w jakies ich prywatne wojny i takie tam.

Krotko mowiac jets grupa trzymajaca wladze i skierowana o nzawie AntyLotos. :lol: :lol:

jezeli chcesz wiedziec Marco to o tym co Ci powiedzialem w rozmowie calkiem niedawno napisalem na forum. Bodajze w momencie, gdy jeden z kibicow Poznania nazwal lotosiakow sledziami. Wtedy napisalem dokladnie to samo co uslyszales w Gdyni. Wiec nie mysl ze obgaduje pewne osoby za ich plecami. Nie rob juz afery niewiadomo z czego.
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

ŻOŁNIERZ
Żak

Postautor: ŻOŁNIERZ » 04 maja 2006, 14:35

Gratulacje dla krakowianek.

Tak czytam te wpisy o kibicach. hihihihi. I śmiech mnie zbiera. Czyżby ktoś chciał Mi wmówić,że kibice Wisły to porządne chłopaki? Że żaden nie pragnął zadymy? Jak znam życie to 50% procent z nich tylko czekała na to. Może nie Ci którzy czy Wisła była na dnie czy na górze. Ale Ci Świąteczni na bank. Bo dla nich Wisła to piłka. A piłka to dym. I przy całym szacunku dla Mistrzyń nie udawajmy że bólem kibiców są Ci którzy pojawiają się gdy jest sukces.

gulldarek
Nowy na forum

Postautor: gulldarek » 04 maja 2006, 14:37

Prawdziwym Lotosiakom "kibice sukcesu" są obcy, prawda? :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 04 maja 2006, 14:39

gulldarek pisze:Prawdziwym Lotosiakom "kibice sukcesu" są obcy, prawda? :lol:

hehehehehe

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 04 maja 2006, 14:41

zarzucacie mi generalizowanie, uogolnianie... a ja jasno napisalem ze spora czesc kibicow potrafila sie normalnie zachowac poza paroma debilami

ale jak to juz ktos z Was napisal na tym forum i przypomniala to Edzia

"za jednostke oceniani sa wszyscy"

gulldarek
Nowy na forum

Postautor: gulldarek » 04 maja 2006, 14:42

Dobra, kończę napinkę. Gratulacje zarówno dla pokonanych, bo pokazały się z bardzo dobrej strony i był godnym rywalem, ale przede wszystkim dla wiślaczek :)
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”