Euroliga Live - I Kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
przykra porażka, mecz absolutnie do wygrania... dla mnie było to spowodowane 3czynnikami.
po pierwsze brak gry zespołowej, no ani jednej akcji ... nie można odmówić ambicji i zaangażania zawodniczkom ale to co dziś Napoli robiło z naszą obraną i jak one grały w ataku to niebo i ziemia... zastanawia tylko dlaczego tak niska przegrana. Kilka akcji tak rozegranych,że pod naszym koszem nasze nie wiedziały co się dzieje, Kara mase błedów przy kryciu, Mryna przy zastawianiu ale i tak jakoś to wszystko wyglądało przez 35 min.
Wisła dochodziła na 1-3 pkt i nie potrafiła wybronić. Manewru pod koszem nie było też dużego bo Iva udeżyła głową o parkiet na początku 3 kwarty i już się nie pojawiła, a że Kara nie miała swojego dnia no coż....
o szybkim ataku to w ogole nie było mowy, masa strat, podań w ręce, przy wyprowadzaniu piłki, 2 razy nie mogły z poza boiska na swojej połowie piłki wybić... moę się dziewczyny spaliły przed meczem
po drugie Polki nie zagrały nic, 0 pkt.... za mało może brały na siebie gre, a było pare okazji żeby jakiś punkt zdobyć...Monia , Święta i Kangur to za mało... biednie widze gre Polek w tej drużynie jak będzie jeszcze ta bośniaczka
po trzecie brak zmienniczek, o Ivie juz napisałem, a Skera i Anna grały po 40 minut, obie najlepsze na boisku ale pod koniec to juz było widać ze potwornie zmęczone
trzeba napisać o dopingu: SUPER!! głośno i wesoło a że się nie wygrało...
acha bym zapomniał mam numer karnetu 009

po pierwsze brak gry zespołowej, no ani jednej akcji ... nie można odmówić ambicji i zaangażania zawodniczkom ale to co dziś Napoli robiło z naszą obraną i jak one grały w ataku to niebo i ziemia... zastanawia tylko dlaczego tak niska przegrana. Kilka akcji tak rozegranych,że pod naszym koszem nasze nie wiedziały co się dzieje, Kara mase błedów przy kryciu, Mryna przy zastawianiu ale i tak jakoś to wszystko wyglądało przez 35 min.
Wisła dochodziła na 1-3 pkt i nie potrafiła wybronić. Manewru pod koszem nie było też dużego bo Iva udeżyła głową o parkiet na początku 3 kwarty i już się nie pojawiła, a że Kara nie miała swojego dnia no coż....
o szybkim ataku to w ogole nie było mowy, masa strat, podań w ręce, przy wyprowadzaniu piłki, 2 razy nie mogły z poza boiska na swojej połowie piłki wybić... moę się dziewczyny spaliły przed meczem
po drugie Polki nie zagrały nic, 0 pkt.... za mało może brały na siebie gre, a było pare okazji żeby jakiś punkt zdobyć...Monia , Święta i Kangur to za mało... biednie widze gre Polek w tej drużynie jak będzie jeszcze ta bośniaczka
po trzecie brak zmienniczek, o Ivie juz napisałem, a Skera i Anna grały po 40 minut, obie najlepsze na boisku ale pod koniec to juz było widać ze potwornie zmęczone
trzeba napisać o dopingu: SUPER!! głośno i wesoło a że się nie wygrało...
acha bym zapomniał mam numer karnetu 009
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

75:52 ... niestety chyba wejdzie moje +20 w typerkach
Jedyne pocieszenie, że Lecia najwięcej zbiórek ze wszystkich zawodniczek - 11! BRAWO!!!:)
Ostatnio zmieniony 26 października 2005, 20:43 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
Rafał Szeremeta
WYSOKI pisze:Bourges - Lotos 80:59![]()
Era Lotosu mija
Nie ma się z czego cieszyć. Lotos dotychczas bardzo godnie reprezentował się na arenie międzynarodowej, był naszą wizytówką za granicą. Przykre jest więc oglądanie takich porażek Lotosu.
Niestety porażka odzwierciedla galimatias jaki zapanował ostatnimi czasy w Lotosie.
1) Po pierwsze niestety najwyrażniej pojawiły się problemy finansowe. Do tej pory były pod tym względem wzloty i upadki , ale jakoś się udawało wiązać koniec z końcem. Tym razem znaczne odmłodzenie składu , ale także pozbycie się wszystkich filarów z wyjątkiem Biby było błędem. Jeżeli już to można było zamiast młodych Słowaczek i Czeszek , oraz teraz Kovacević i Serenac, Hodges, kupić dwie porządne Amerykanki skrzydłową i rozgrywającą ( mając porządne mam na mysli np L. Whalen) . Te dwie Amerykanki, Bibencja i reszta młode Polki to myślę byłoby znacznie lepsze rozwiąznie. Młode Polki uczyłyby się rzemiosła od profesjonalistek i należycie by to zapewne wygladało. Wiadomo, że byłyby tylko 3 wartościowe zawodniczki, ale ile jest teraz? Niestety finanse dały działaczom ostro po kieszeni. trzeba było zwolnić zgrane z drużyną Powell i Troinę, oraz solidną Veselovski i b. dobrą Nolan.
2) fatalna polityka transferowa klubu , o której wspominałem mimochodem w punkcie pierwszym. Bez sensu dla mnie jest zatrudnienie Hodges - przeciętno-słabej Amerykanki. Lepiej było kupić mniej zawodniczek ale lepszej klasy. Polityka transferowa wydaje się być przeprowadzona w pośpiechu i byle jak, teraz nerwowe łatanie składu Kovacević i Serenac do niczego dobrego się nie przyczyni.Nie dośc, że zawodniczki niezgrane to niestety już podstarzałe i średniej klasy(no można polemizować w przypadku Kovacević)
3) sytuacja z Dydkówną - Gośka doskonale zna sytuację zespołu, powinna więc dużo wcześniej dać mu zielone światło. Tym bardziej, że wkrada się tu duża niekonsekwencja : z jednej strony narzeka ,że zaniedbała rodziców bo w ogóle jej nie widują, z drugiej nie wyklucza możliwości grania za granicą ( co jest bardzo prawdopodobne). Warto więc u licha wyjaśnić, jak np grając w Barcelonie a potem lecąc do WNBA chce się z nimi kontaktować?No chyba, że nadrobią stracony czas przez 3 miesiące i to im wystarczy na następnych parę lat.
Ogólnie szkoda wielka z sytuacji w Lotosie, gdyż zapowiada się ,że może jeszcze trochę meczy poprzegrywać i to dużą różnicą punktową. Jest to klub, który do tej pory jeśli przegrywał to nieznacznie, nie licząc początków w Eurolidze. Mam nadzieję, że Lotos pokona piętrzące się problemy organizacyjne i sportowe i pokaże wachlarz swoich możliwości jak za dawnych lat.
Szkoda tej porażki z Borgues tym bardziej,że to jakiświelki mocarz nie jest, ale nie pozostaje nc innego jak oczekiwanie na lepsze wystepy. Gratki Dla Leci i Biby.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”