11 kolejka:Cukierki Odra Brzeg-CCC Polkowice 73-82

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 10 grudnia 2006, 19:53

simon pisze:Nie wiem dlaczego w wątku dotyczącym Odry Brzeg po raz kolejny dochodzi do analogicznej dyskusji. Wiem, że przyczyna nie tykwi wyłącznie w kibicach z Brzegu - ale muszę zdecydowanie zgodzić się z wypowiedziami Mikeya i Szymona...

Przepisów i regulaminów nie mamy spisanych, nie było dotąd takiej potrzeby - ale jakoś wszyscy, wszędzie je znają i "czują" o co chodzi. Czy trzeba gdzieś pisać, że należy zasłaniać usta przy kichaniu lub nie pluć na dywan w gościach?

jeśli jest inaczej to dlaczego nie ma tu żadnych tematów "młodzieżowych" czy o d... Maryni z hydeparku?

Posty wydzieliłem i przeniosłem - proszę także jak najbardziej o kontunuowanie rozmów zgodnie z tematycznością forum. Co z tym dalej zrobicie to już nie moja sprawa...

Sprawy odnośnie kibiców też dotyczą meczu, bo jak dobrze wiesz to jest forum kibiców!! jak ktoś chce poczytac tylko o koszykówce to wszystkie teksty stricte koszykarskie znajdują sie na swietnie zrobionym portalu www.plkk.pl

Powiem wam tylko moderatorzy skumajcie się z brzeskim Gwarantem!! GESTAPO WRACA!!

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 10 grudnia 2006, 20:06

hehehe polewaaaa :lol:

Awatar użytkownika
Brodacz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Brodacz » 11 grudnia 2006, 01:44

brzydki pisze:
Brodacz pisze:Na zdjęciach jest nawet jeden z popisów aktorskich Jeziornej kiedy to prawie nie osunęła sie na ziemie mdlejąc jak po knockoucie :lol: Oprócz tego było jeszcze kilka takich jej zagrań np jak padła podcięta jak zawodnik piłki noznej w polu karnym :lol: A nie było tam nawet dotknięcia jej :shock: Sędziowie jak zwykle nabierają sie jak dzieci na takie zagrywki.Przecież to nie pierwszy raz tak aktorzy.Niewiem.Czy nie mozna na to zwrócić uwagi? Bez sensu. Dziewczyna korzysta bo wie jak to robic (nie zawsze) żeby sędziowie sie nabrali(zawsze) :lol:

BTW. Wstyd mi za posta wyżej niejakiego Bułusia. No niestety intelektualne dno :D

to nie popis aktorski tylko ofens Chelczynskiej.
Nawet tak zafascynowani Brzegiem i tamtejsza druzyna komentatorzy E. Slotala i redaktor TVP 3 nie mieli watpliwosci, ze sedziowie prawidlowo zareagowali. no ale coz. mozna przyjac sobie jedna wersje i powtarzac ja przy kazdej mozliwej okazji... ze tez wam sie to nie nudzi...

Może to ja źle widziałem.Lecz nie sądze.Ale niech będzie :) Inne sytuacje tez podważysz bo przecież to tylko kibice z Brzegu znów wymyślają.A co nam ma sie nie znudzić? Mi sie nie nudzi kibicowanie :) A komentatorzy są tak zafascynowani Brzegiem ( :shock: ) prawie jak Polkowicami.Więc daj spokój.Moje zdanie wyraziłem na temat Jeziornej.Nie umniejszam jej umiejętności ale często zdarza sie jej przyaktorzyć.A może to tylko fanatyczni kibice Brzegu :) Gówno sie znają no bo przecież to tylko "bydło" :D Ja wiem co widze i o tym mówie więc daj spokój i jak coś to urządzaj sobie osobiste wycieczki do mojej osoby bo jeszcze nikt z innych brzeskich kibiców nie napisał nic o tym temacie więc nie uogólniaj.:)
Ja go znam to jest ten no...:)

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 11 grudnia 2006, 18:45

Trochę sie uspokoiło więc postanowiłem wreszcie wyrazić swoją opinię na temat tego meczu.
Po pierwsze CCC zasłużenie wygrało ten mecz i powinno wygrać zdecydowanie wyżej. Szkoda że tak się ten mecz ułożył, bo liczyłem na o wiele więcej emocji. Ale nie mieliśmy szans przy tylu błędach, niecelnych rzutach ze 100% sytuacji i zupełnym braku pomysłu na grę. U nas można zdecydowanie pochwalić Kim. Bardzo widoczne braki na pozycji 5 - Martyna nie w pełni formy/zdrowia, a wśród pozostałych dziewczyn żadna nie ma warunków na grę na centrze z dobrą drużyną. W CCC doskonale zagrały Bortelowa z Coker (rozmontowywały dokumentnie naszą obronę) no i oczywiście Szyćko (ręce opadały mi do samej ziemi jak wchodziły jej kolejne 3-ki).
Po drugie: kibice...
część wypowiedzi o kibicach zostala przeniesiona do odpowiedniego dzialu.ann

Po trzecie widzę że rozwinął się wątek Jeziornej :lol: Miło mi to widzieć bo jak patrzę na tą koszykarkę to się we mnie burza wzbiera (i nie chodzi tu wcale o hormony). Nie mam nic do jej sportowych umiejętności ale sędziowie powinni się w końcu przestać na to nabierać. Żadna inna koszykarka tak często nie leży na parkiecie jak ona. A może to kampania przed wyborami Miss Basket :wink: :lol: Stwierdziła że w pozycji horyzontalnej prezentuje się lepiej więc wykorzystuje każdą nadarzającą się okazję :wink: :lol:

Co do przyszłości to pozostaje nam znowu liczyć że to w następnym meczu przyjdzie ten przełom. Czyżby z Polfą :?: 8)
"Bo w życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym" - Oscar Wilde

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 12 grudnia 2006, 00:28

Na podstawie waszego milczenia i usuwania tylko moich postów mogę stwierdzić tylko tyle, że albo się boicie rozmowy na ten temat (nie koniecznie w tym wątku, ale pisze tu bo nie wiem gdzie mozna o tym porozmawiać - więc apeluje załóżcie "gdziekolwiek" temat i porozmawiajmy) albo jesteście tak ograniczeni, że szkoda rozmawiać!!

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 12 grudnia 2006, 00:35

No nie! Nawet zdanie (czy dwa) o kibicach przeniesione, do tego w poście faceta, który nigdy nie ekscytował się akurat kibicowskimi "tematami"!!!
To już przesada, zawłaszczenie forum - cenzura w najlepszym "bolszewickim" wydaniu.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 12 grudnia 2006, 01:03

Posłuchaj - dlaczego nie można po prostu pisać o kibicach w dziale dla tej tematyki poświęconym?
"Cenzura w bolszewickim wydaniu" - czy aby napewno jako poważny człowiek ważysz słowa i dobierasz je w sposób adekwatny do "kalibru" zagadnienia? Czy może moda na "zamachy stanu" dotarła aż tutaj...

ann postąpiła zgodnie z moją sugestią (nie tylko moją zresztą) - jest moderatorem aktualności i dba o to, by zachowywać tematyczność wątków. Całkowicie popieram jej działanie. Faktycznie nieco przypadkowo akurat "drobny" tekst stał się ofiarą przenosin - ale "podziękować" może za to zupełnie komu innemu. Wiesz... jak jest susza - to nikomu w lesie palić nie wolno - nawet jeśli pali tylko "od wielkiego dzwonu". Mam nadzieję, że Zbych rozumie nietypową sytuację i się nie obrazi, że akurat na niego (także) padło.

Dyskusja na temat tych forumowych rozwiązań toczyła się i zakończyła z pełną aprobatą forumowiczów dawno temu - ne widzę podstaw do odstąpienia od niej, tylko dlatego iż z uporem maniaka wyłącznie jedna grupa osób chce akurat "na lodowisku jeździć na wrotkach..."

Polemika w tym temacie jest zakończona - o kibicach piszemy w "Kibicach" - o ewentualnych propozycjach zmian - w dziale "Propozycje". Tutaj piszemy o koszykówce - jak ktoś chce kontynuować temat, zapraszam:
http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 081#108081
stąd wszystko "wylatuje" od teraz.

Zupełnie nie ma znaczenia jak wielkich słów się używa do "bicia piany" - nadal jest to tylko zwykła, kibicowska gadka przeniesiona tam, gdzie jej miejsce.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 12 grudnia 2006, 07:04

simon pisze:Faktycznie nieco przypadkowo akurat "drobny" tekst stał się ofiarą przenosin - ale "podziękować" może za to zupełnie komu innemu. Wiesz... jak jest susza - to nikomu w lesie palić nie wolno - nawet jeśli pali tylko "od wielkiego dzwonu". Mam nadzieję, że Zbych rozumie nietypową sytuację i się nie obrazi, że akurat na niego (także) padło.

Nie, nie obraziłem się co wcale nie znaczy że w pełni akceptuję tą sytuację. Rozumiem przenoszenie postów w sytuacji gdy dyskusja przestaje dotyczyć danego meczu a zaczyna się rozgrywka słowna typu ‘kto lepszy’, ‘kto głośniej śpiewa’, ‘kto bardziej policji nienawidzi’. Ale to co zaczyna się dziać to kpina z forum.
Odniosę się do Twojego porównania do suszy w lesie. Z mojej strony to wygląda zupełnie inaczej. Akurat zdarza mi się pisać artykuły do czasopism technicznych i to co się dzieje na forum można porównać do sytuacji gdy musiałbym o aspektach technicznych danego tematu pisać do gazety technicznej, o korzyściach oszczędnościowych do gazety finansowej, itd. I ktoś, kto chciałby poczytać o tym musiałby kupić kilka gazet. Nie uważasz, że to sytuacja kuriozalna?
Teraz zastanówcie się co jest lepsze: czy to że przelecę kilka postów przeglądając je pobieżnie i szukając interesującego mnie zagadnienia czy to gdy muszę przeglądać kilka działów aby zobaczyć czy coś mnie interesującego mi nie umknęło.
Rozumiem, że dyskusja na ten temat się zakończyła i nie zamierzacie do tematu wracać. Nie musisz nawet odpisywać. Klamka zapadła i tak ma być jak na IV RP przystało. Jak chcesz to przenoś mojego posta do działu o p..., kibicach czy dupie marynie. Twoje prawo i jak nam się coś nie podoba to musimy znaleźć sobie inne forum. Możecie jeszcze wprowadzić system kar pisemnych, finansowych i cielesnych za niestosowanie się do reguł powyższych.
Pozdrawiam

pix
Żak

Postautor: pix » 12 grudnia 2006, 08:21

mysle, ze niektorzy czytajac caly tekst o meczu chcieliby przeczytac tez te kilka zdan o kibicach, ale nie kazdemu chce sie skakac po innych watkach, zeby go szukac- na przyklad mi... dziwne jak dla mnie, takie wycinanie i przenoszenie kawalka tekstu :?

pix
Żak

Postautor: pix » 12 grudnia 2006, 08:26

P.S. nawet nie udalo mi sie znalesc tego przeniesionego kawalka... :?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 grudnia 2006, 09:35

pix pisze:P.S. nawet nie udalo mi sie znalesc tego przeniesionego kawalka... :?

proszę bardzo, tekst jest u Ciebie na privie.
aż tak trudny do znalezienia nie był, ale ok :wink:

kawałek tekstu został przeniesiony nie pierwszy raz przeze mnie, podobna sytuacja była po meczu Leszno-Wisła, kiedy to pomogłam zmienić miejsce wycinków postów dwójki kibiców z Krakowa i kibica z Chełma.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 12 grudnia 2006, 10:47

pix pisze:P.S. nawet nie udalo mi sie znalesc tego przeniesionego kawalka... :?

szukajcie a znajdziecie, to chyba nowe motto moderatorow hehe pozdro

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 12 grudnia 2006, 11:19

Ale wyczułem!!! Jak tu q...a mają być babskie rządy to ja stąd w...lam! :evil: :evil: :evil: :?

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 12 grudnia 2006, 11:41

Czad malina :!: Zacząłem szukać przeniesionej części swojej wypowiedzi, wszedłem w dział 'Kibice' na wątek o tamtym meczu. Doszedłem do końca nie znajdując swojego posta, za to znalazłem link, dzięki któremu mogłem przenieść się do innego wątku... jakie fajne :evil: :wink: :lol: Jak tam zacząłem szukać to stwierdziłem że wyjście z labiryntu Minotaura to musiał być pikuś. Ale wreszcie znalazłem, pomiędzy dziesiątkami postów z innymi opiniami innych kibiców o innych meczach (w wątku dotyczącym całej kolejki :?: ). To kuriozum.
Drodzy admini (ann, simon,...) powołujecie się na zaśmiecanie wątków tematami kibicowskimi i że niby ciężko wtedy znaleźć coś na temat samego meczu. To wejdźcie sobie na dział 'Kibice' w wątek dotyczący 11 kolejki i spróbujcie wyłapać wypowiedzi dotyczące danej drużyny lub danego wydarzenia z tego globalnego śmietnika. Gdyby interesowały mnie wszystkie wypowiedzi dotyczące meczu Odra - CCC to wyłapanie ich wszystkich bez koonieczności późniejszej psychoterapii zajęłoby mi o wiele więcej czasu niż ominięcie nie interesujących mnie w temacie o meczu w dziale 'aktualności'.
Pozdrawiam IV-ą RP :!:

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 12 grudnia 2006, 12:38

Ciekawe jak dlugo wpisy Zbycha i Dona będą w tym temacie - przecież one zupełnie nie dotyczą wątku:) ciekawe czy pobiją rekord dostępności dla szerokiej publiczności:) a ja proponowałem założenie osobnego tematu - ale po co:) Przecież admini boją się dyskusji na ten temat bo mogli by ją przegrać i musiałoby być nie po ich myśli a wtedy to byłaby wielka przegrana wielki ludzi :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”