Co z Włókniarzem ?

Moderator: Moderatorzy

Barti
Żak

Postautor: Barti » 01 września 2007, 09:01

BasketFan pisze:Z tego spotkania niestety wnioski też dość smutne. :cry:
A mianowicie,jeżelli rodzice nie zaczną w całości finansować grup młodzieżowych( w tym i pensji trenerek), to pabianicki klub stanie się klubem bez młodzieży, czyli bez zaplecza, czyli...
...wszystko umiera :cry: :cry: :cry:
Jak mawiają szwedzi: No money-no fun :wink: :(

Smutna (może nawet już nie smutna, a wku.....ca) polska rzeczywistość.
Generalnie to pieniądze w Polsce są, tyle tylko, że wydawane na rzeczy absurdalne.
Zimą jeździmy po oblodzonych drogach, ale przed pałacem prezydenckim podgrzewany chodnik zrobili, żeby krasnal znów ręki nie złamał. W Gorzowie wraz z remontem mostu postawili obok wieżę widokową, dla turystów i gorzowian, na którą ...........turyści i gorzowianie nie mieli by mieć wstępu :shock: Dopiero po interwencji prasy prezydent stwierdził, że wejść będzie mozna. Dają miliardy na Świątynię Opatrzności Bożej, a jak jesteś chory to nie możesz iść się leczyć, bo szpital strajkuje, nie ma kasy na art. medyczne itp. Ale za to sanktuarium będziemy mieli z pierwszej półki, więc można się wybrać pomodlić o kasę na waciki i strzykawki do szpitala. W gorzowskim szpitalu dopiero teraz zwolniono 6 (słownie: sześciu) :shock: :shock: :shock: księży, którzy byli zatrudnieni w szpitalu i brali po 2.000PLN miesięcznie :shock:
A ja głupi myslałem, że oni tam do chorych w posłudze przychodzili.
Takich przykładów jest tak wiele, że nie sposób ich zliczyć.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 01 września 2007, 09:17

a zarząd obiecuje i obiecuje... a wychodzi z tego jak zwykle nic a nawet i gorzej....dlaczego nie moze być normalnie.... :roll: :x
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 01 września 2007, 10:14

sienot pisze:a zarząd obiecuje i obiecuje... a wychodzi z tego jak zwykle nic a nawet i gorzej....dlaczego nie moze być normalnie.... :roll: :x

Ano dlatego, że wyschło źródełko z kasą.
MTK Pabianice, jako klub ,stoi na granicy utraty płynności finansowej.
Być może jest to wynik funkcjonowania klubu "ponad stan" w poprzednich latach :?:
Nie wiem-nie jestem ksiegowym.
O ile jest poddobno duża szansa na pozyskanie sponsora dla seniorek, to na sponsora dla grup młodzieżowych nie ma najmniejszych szans.
Znikąd pomocy :!: .
Władze miasta mają to w d... :!:
Zero zainteresowania i odpowiedzi na prośby klubu o wsparcie finansowe.
Pabianice, jako misato zrzeszone w stowarzyszeniu miast polskich (cos koło 317 miast) zajmuje perzedostatnie,albo trzecie od końca miejsce w kategorii: dotacje do sportu młodzieżowego.
Na ten cel władze miasta przeznaczaja ułamek procenta swojego budżetu.
Stanowisko władz miasta jest dla mnie niezrozumiałe.
Nie inwestuje się w młodzież chcącą uprawiać sport.
Nie mówię tu tylko o młodych koszykarkach, ale i o dość dużej grupie młodych piłkarzy, którzy tez zdani są tylko na portfele rodziców.
Nie wiem, czy miastu chodzi o to, żeby ta dzieciarnię rozgonić w cholerę.
Nie bedzie wtedy kłopotu. :?:
Tylko co te dzieciaki bedą z wolnym czasem robiły :?:
Malowały mury, piły browary po bramach i podwórkach, siedziały przed kompem całe dnie :?:
Delegacja rodziców ma zamiar udać się do prezydenta miasta z petycją i prośbą o pomoc.
Jeżeli to nic nie da, to wiele dziewczyn będzie musiało zrezygnować ze sportu, bo ich rodzice nie będą w stanie udźwignąć comiesięcznych ,dodam dośc wysokich kosztów utrzymania drużyny.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 01 września 2007, 11:12

domyslam się ze koszty są wysokie! ale dlaczego nikt w miescie nie chce się tym zająć... ja wiem, że dużo ludzi kojarzy sobie Pabianice z drużyną Włókniarza MTK (mylnie Polfy nawet w P-ce :roll: ) ja nie wiem co będzie dalej... czy nie podzielimy losu Olimpi :?: nie wiem jakim cudem nikt nie chce sponsorować klubu...wkoncu to bardzo dobra reklama...ale może zdarzy się cud i ktoś rzuci groszem :evil:

malkontent
Żak

Postautor: malkontent » 01 września 2007, 14:37

Zeby miasto nie moglo dac wystarczajacej kasy na utrzymanie sportu mlodziezowego to jest nienormalne :!: :!:
spoko, loko, luz i spontan... :-)

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 01 września 2007, 21:25

Niech oddadzą pieniądze osoby odpowiedzialne za klub w ostatnich latach, za zatrudnienie niejakiego M.T., za transfery zawodniczek które nie umiały grać w kosza. Teraz ich nie ma nie słychać o nich, może zadzwonić do Pana Ministra Ziobro...
Precz z komuną! Solidarność!
PS: Ciekaw jestem jednej rzeczy, jak niedaj Boże Włókniarz\zleci na kogo zwalą winę, na sędziów, na Kaczyńskich, na plamy na słońcu...
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 02 września 2007, 09:27

Belfer pisze:Niech oddadzą pieniądze osoby odpowiedzialne za klub w ostatnich latach, za zatrudnienie niejakiego M.T., za transfery zawodniczek które nie umiały grać w kosza. Teraz ich nie ma nie słychać o nich, może zadzwonić do Pana Ministra Ziobro...
Precz z komuną! Solidarność!
PS: Ciekaw jestem jednej rzeczy, jak niedaj Boże Włókniarz\zleci na kogo zwalą winę, na sędziów, na Kaczyńskich, na plamy na słońcu...
oj Ziobro miał by tu dużo do roboty...ale czy bedzie miał czas...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 07 września 2007, 20:14

dzis wybyłem na trening no i moge powiedziec ze trener wzioł się ostro za zawodniczki 8) ciekawa jest nowa C myśle ze problem bedzie z "2"

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 07 września 2007, 21:23

sienot pisze:dzis wybyłem na trening no i moge powiedziec ze trener wzioł się ostro za zawodniczki 8) ciekawa jest nowa C myśle ze problem bedzie z "2"

:roll: a w którym miejscu jest ciekawa? :roll:
Dla mnie mało ruchliwa, mało efektywna, nie ma ułożonego rzutu, dużo pracy jeszcze przed Nią... Ma centymetry i jakieś samozaparcie (zawzięcie), to wszystko.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 września 2007, 14:10

czy ja mówie ze jest super oceniam, że moze nam się przydać....

Wróć do „Archiwum”