BLK 24/25 - Informacje, plotki, transfery
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
-
Kosz-ykarz
- Junior
Re: BLK 24/25 - Informacje, plotki, transfery
Tryb oszczędnościowy w Polko ewidentnie ale Cannon na polska ligę jest ok.
Polkowice nie będą żadnym faworytem , ale to dobrze.
Polko, Gdynia, Lublin, Gorzow póki co serio równo. Może Poznań pokrzyżuje szyki i wskoczy do top4. Bo Zagłębie chyba moze jednak sporo stracić.
Ślęza, Polonia, Energa, Bydgoszcz dalej.
Polkowice nie będą żadnym faworytem , ale to dobrze.
Polko, Gdynia, Lublin, Gorzow póki co serio równo. Może Poznań pokrzyżuje szyki i wskoczy do top4. Bo Zagłębie chyba moze jednak sporo stracić.
Ślęza, Polonia, Energa, Bydgoszcz dalej.
-
Kosz-ykarz
- Junior
Ta Nielacna to coś potrafi? Ktoś coś wie?
Czy tylko paszport, i tryb oszczędnościowy w Polko.
Bo to że jest kombinowanie ze składem, to chyba widać aż za nadto.
Czy tylko paszport, i tryb oszczędnościowy w Polko.
Bo to że jest kombinowanie ze składem, to chyba widać aż za nadto.
-
NOWYnaFORUM
- Nowy na forum
Można zobaczyć jej statystyki na eurobasket.com... wygląda to obiecująco.
NOWYnaFORUM pisze:Można zobaczyć jej statystyki na eurobasket.com... wygląda to obiecująco.
Nie zapominajmy, ze to statystyki z półprofesjonalnej australijskiej ligi letniej... W ostatnim roku w NCAA notowała średnio 6,2 pkt.
Cannon grała kiedyś w Gdyni, tylko nie wiem, ktory rocznik. Na wiki 87, na stronie pzkosz 89. W sumie to będzie chyba najstarsza koszykarka w lidze.
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Klubowy Wicemistrz Świata 2002
47 meczów wygranych pod rząd w lidze 2019-2022
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
Rebeka Mikulasikova w Gorzowie
Gdynia
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
13x Mistrz Polski
2x Wicemistrz Euroligi
daro pisze:Rebeka Mikulasikova w Gorzowie
Tym samym moje informacje przed kilku tygodni się potwierdziły i skład w Gorzowie jest już oficjalnie zamknięty. Już kolejny rok z rzędu mam zastrzeżenia co do głębi składu, szczególnie pod koszem... Śmiałek i Steblecka to zawodniczki pierwszoligowe, nie ekstraklasowe. Zastanawia mnie tez jaka będzie główna wyjściowa piątka w lidze. Tsineke, Kobylińska, Gertchen, Mikulasikova, Soares czy raczej Tsineke, Hansen, Gertchen, Soares, Śmiałek.
Swoją drogą, Zuzanna Sklepowicz podpisała kontrakt z pierwszoligową Tęczą Leszno, także można dopisać jej odejście z Polonii i skreślić jej potencjalne przyjście do Polkowic. No chyba, ze na linii Leszno-Polkowice znowu będzie możliwość gry na dwóch frontach, jak to było z Alą Grabską przed paroma laty.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
gns92 pisze:daro pisze:Rebeka Mikulasikova w Gorzowie
Zastanawia mnie tez jaka będzie główna wyjściowa piątka w lidze. Tsineke, Kobylińska, Gertchen, Mikulasikova, Soares czy raczej Tsineke, Hansen, Gertchen, Soares, Śmiałek.
Raczej nie ta druga opcja bo Soares i Śmiałek to dwie typowe środkowe.
Co do składu to cóż...jest jak co roku ostatnio więc mnie specjalnie to nie dziwi. Bardziej natomiast zastanawia mnie czy znowu trafimy z zagranicznymi zawodniczkami. Bo tym razem trochę ryzykujemy moim zdaniem. Dwie zawodniczki świeżo po NCAA plus Soares, która też w Europie nie grała.
Amanda Bazoukou w KGHM BC Polkowice
Fenerbahce, Beretta Familia Schio, Los Angeles Sparks czy Indiana Fever to tylko część klubów, które w swojej bogatej karierze reprezentowała Szwedka. Przez blisko dekadę Amanda rywalizowała w najlepszych drużynach w Europie i WNBA. Teraz pomoże Pomarańczowym walczyć o kolejne trofea.
Powitajcie ją gorąco!
Fenerbahce, Beretta Familia Schio, Los Angeles Sparks czy Indiana Fever to tylko część klubów, które w swojej bogatej karierze reprezentowała Szwedka. Przez blisko dekadę Amanda rywalizowała w najlepszych drużynach w Europie i WNBA. Teraz pomoże Pomarańczowym walczyć o kolejne trofea.
Powitajcie ją gorąco!
-
Kosz-ykarz
- Junior
Mówimy o tej samej Amandzie Zahui B.? Bo pod tym nazwiskiem bardziej znana ostatnie lata.
Ostatnie sezony ogólnie mega przeciętne.
Transfery Polkowic bardzo takie niepokolkowickie
-
Kosz-ykarz
- Junior
Kosz-ykarz pisze:Mówimy o tej samej Amandzie Zahui B.? Bo pod tym nazwiskiem bardziej znana ostatnie lata.
Ale na polska ligę i tak kandydat do złota nawet. Bo Cannon, Peterson czy Zahui B lub Jespersen coś potrafią.
Bardziej Gorzow ryzykuje zagranicznymi.
Gdynia mega jakoś nie jest, Lublin wziął sprawdzone ligowki.
Tak więc te drużyny wszystkie podobny poziom z grubsza, na papierze. No i liczę na ten Poznan też.
bart_81 pisze:Raczej nie ta druga opcja bo Soares i Śmiałek to dwie typowe środkowe.
Co do składu to cóż...jest jak co roku ostatnio więc mnie specjalnie to nie dziwi. Bardziej natomiast zastanawia mnie czy znowu trafimy z zagranicznymi zawodniczkami. Bo tym razem trochę ryzykujemy moim zdaniem. Dwie zawodniczki świeżo po NCAA plus Soares, która też w Europie nie grała.
Dla mnie Soares to taka oszukana piątka, bo stylem gry przypomina raczej czwórkę. Tylem do kosza gra bardzo rzadko, a raczej rozciąga grę na półdystans lub dystans. W Dallas miała nawet kilkuminutowe epizody na trojce, obok Howard i McCowan. Ale ogólnie, tez bym się skłaniał ku pierwszej opcji z Kobylińska.
Ruda_ pisze:Amanda Bazoukou w KGHM BC Polkowice
Bardzo dobry transfer jak na polskie realia. Co prawda, ostatnie sezony trochę przygasła, ale jest to ewidentnie najlepsza Europejka na papierze w lidze w tej chwili, imho. Pod koszem Polkowice wyglądają solidnie z Cannon, Zahui B., Claveaux, Jespersen i Piechowiak, nawet jeśli jedna z Europejek, będzie musiała przesiedzieć na ławce.
P.S. Czyżby Amanda zdecydowała się na użycie tylko swojego drugiego nazwiska, by uniknąć sytuacji jak w Rosji, kiedy jej pełne nazwisko było wyczytywane jako Zahuj, zamiast Załi, co zawsze wywoływało spore poruszenie na widowni. Gorzowski spiker - znając jego popisy z Kejsi Kuper (Kahleah Copper) - z pewnością wyskoczyłby z Amandą Zahuj.
Czyli Polkowice mają 5 zagranicznych ( Peterson, Zahui, Cannon, Jespersen, Claveaux) na Euroligę, a w rozgrywkach krajowych któraś z nich usiądzie na ławce?
Uzupełniłem też skład Polonii Warszawa, bo tam jak zawsze najpóźniej ogłasza się zmiany - jako jedyni jeszcze nie podali nazwisk zagranicznych graczy.
Uzupełniłem też skład Polonii Warszawa, bo tam jak zawsze najpóźniej ogłasza się zmiany - jako jedyni jeszcze nie podali nazwisk zagranicznych graczy.
Mistrz! Mistrz!
A Z S !
A Z S !
peps03 pisze:Czyli Polkowice mają 5 zagranicznych ( Peterson, Zahui, Cannon, Jespersen, Claveaux) na Euroligę, a w rozgrywkach krajowych któraś z nich usiądzie na ławce?
Napakowali zagranicznych jak koksu
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
gns92 pisze:bart_81 pisze:P.S. Czyżby Amanda zdecydowała się na użycie tylko swojego drugiego nazwiska, by uniknąć sytuacji jak w Rosji, kiedy jej pełne nazwisko było wyczytywane jako Zahuj, zamiast Załi, co zawsze wywoływało spore poruszenie na widowni. Gorzowski spiker - znając jego popisy z Kejsi Kuper (Kahleah Copper) - z pewnością wyskoczyłby z Amandą Zahuj.![]()
Myślę, że na pewno jest takie a nie nie inne nazwisko. Ciekawe jak Ewa Silna z resztą ekipy z Emocje TV będą wypowiadać każdą nową zawodniczkę bo tam ogólnie to poezja czasami im wychodzi
A Polkowice mają tak naprawdę jeszcze jedno wolne miejsce na kogoś spoza Europy więc może to użyją na Eurolige na 1/2. Jak co roku znowu będzie pełno u23 na „dwójce” które będą musiały grać w Polskiej lidze z młoda Jeziorną i Zasadą na czele.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”