Wisła Kraków - Lotos Gdynia (decydujący mecz!!!)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 maja 2006, 19:27

Mikey pisze:
Seba pisze:
ŻOŁNIERZ pisze:[(....)I na dowód tego jest mój (nasz) stosunek do pewnego gościa z ŁKSu tego na literkę M....... :lol: Zawsze postawię mu piwo. (...)

Żołnierz... nie przesadzaj... pamiętasz ile On pije ;) :lol: :lol: :lol: Użycie słowa "zawsze" jest poważnie niebezpieczne w tym przypadku... ;))) ... a tak swoją drogą, to mam nadzieję, że będzie w tym sezonie jeszcze okazja ;) Nie M... ?;))))

Pozdrowionka:)
Ja myśle ze będzie, i tym razem do zdarzenia tego dojdzie na ziemi łódzkiej w jaskini zła :mrgreen: . I jesli uważacie ze to ja dużo spożywam przedstawię Wam simona... :D Wtedy dopiero zobaczycie jak mało opłacalne jest zapraszanie go na imprezy do siebie. To smok, pije dużo i wszystko z benzyną włącznie !!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

Ten to ma nosa - zawsze mnie wyczuje, a właśnie wychłeptałem sobie pierwszego drineczka po powrocie z tygodniowej WYPRAWY NA RYBY (z sukcesami dodam) - a na marginesie...:

WIŚLE GRATULUJEMY MISTRZOSTWA !!!!! :D :D :D

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 07 maja 2006, 20:20

Srebro też się świeci

Koszykarki Lotosu nie osiągnęły w tym sezonie żadnego z postawionych przed nimi celów sportowych. W rozgrywkach grupowych Euroligi odniosły tylko dwa zwycięstwa i do play off przystępowały z 14 pozycji. Nie przeszły pierwszej rundy, przegrywając 1-2 z węgierskim MiZo Pecs. Później kibice gdyńskich koszykarek emocjonować się już mogli tylko rozgrywkami krajowymi. W nich, oparta na zagranicznych gwiazdach, Wisła Can-Pack Kraków najpierw odebrała koszykarkom Lotosu puchar Polski, a później także mistrzostwo.
Przyczyną utraty przez drużynę z Gdyni po ośmiu latach tytułu było zbyt duże osłabienie kadry. Z zespołu odeszło, między innymi, pięć światowej klasy zawodniczek, a na ich miejsce przyszły koszykarki o mniejszym potencjale możliwości. Zachowując zgodność pozycji, zmiany były następujące: Sarenac za Dydek, Leciejewska za Troinę, Newton za Nolan, Johnson za Powell i Riuchina za Veselovsky. Jeśli na wyniki Lotosu w tym sezonie spojrzymy pod kątem tak znacznego osłabienia podstawowej kadry, ocena nie powinna być zbyt surowa.
W gdyńskim klubie trwa proces odmładzania drużyny i wprowadzania do kadry najzdolniejszych koszykarek rodzimego pochodzenia. Naturalną jego konsekwencją będzie w najbliższych dniach powołanie Krzysztofa Koziorowicza na stanowisko pierwszego trenera reprezentacji Polski. Zawodniczki Lotosu (Bibrzycka, Kobryn, Pawlak) już dziś stanowią o sile żeńskiej koszykówki w naszym kraju. Do kadry narodowej aspirują również: Leciejewska, Chomać i Urbaniak. Nie można wykluczyć sytuacji, że w przyszłym sezonie w barwach gdyńskiej drużyny znów zobaczymy Małgorzatę Dydek i Joannę Cupryś. O ile oczywiście pierwszej znudzi się grzanie ławy w Jekaterinburgu, a druga po urlopie macierzyńskim zatęskni do gry w koszykówkę. Wówczas w Lotosie grałyby prawie wszystkie reprezentantki, co umożliwiłoby trenerowi perfekcyjne opanowanie taktyki. Koncepcję budowy silnej klubowej drużyny w Gdyni w oparciu o polskie koszykarki popiera prezes Grupy Lotos A Paweł Olechnowicz, który mówił o tym podczas zakończenia ogólnopolskiej akcji Graj z Lotosem - Lotos Szkołom.

Adam Suska - Dziennik Bałtycki

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 maja 2006, 20:25

Wojteg pisze:Srebro też się świeci

...w pewnych okolicznościach g...no także :wink: :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 maja 2006, 22:38

simon pisze: