o 3. miejsce: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

anatol
Żak

Re: o 3. miejsce: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Postautor: anatol » 29 kwietnia 2010, 10:47

koszykarz pisze:my FINAŁ przegraliśmy w TORUNIU - gdzie nie udało się dogonić Lotosu - a była szansa. a 5 mecz w GDYNI nie mieliśmy szans wygrać bo fatalnie dziewczyny rzucały no i zmęczenie wyszło. Więc ANATOL - weź się ogarnij . przy stanie 44-17 Omanić wpuścił rezerwy , a ty liczyłeś jeszcze na zwycięstwo ??? :lol: :lol: :lol: No sorry...

Brąz będzie SUPER WYNIKIEM - a Omanić śmiało w tym roku odwalił kawał dobrej roboty. Bo nikt się nie spodziewał , że ENERGA może być wyżej niż 5 miejsce - gdzie wielu przewidywało.

Można gdybać co by było gdybyśmy mieli dłuższą lawkę (Waligórska , Gala choćby) - pewnie byłby finał bo Gajda i Egenti miałyby zmienniczki. A tak jest walka o brąz (oby udana)

W tym roku wyniki bronią OMANICIA i tyle...

PS. Zawsze można snuć wnioski , ze ktoś może grać słabiej bo - może chodzi o zaległości finansowe. Ale najpierw niech dziewczyny zrobia swoje a po sezonie rozliczy sie resztę...

O to jakaś nowa obcja bo do tej pory torunianie nie wypowiadali się na temat finansów.Czy chcesz powiedzieć że dziewczyny puściły mecze bo mają zaległości??? :roll: :roll: Po ich postwie na boisku jakoś tego nie widać i wydawało mi się że ENERGA jakoś z pieniążkami sobie poradziła.Jeśli masz racje to w klubie pewnie będą duże zmiany bo po takim sezonie wszystkie zawodniczki powinny dostać ciekawe propozycję.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 29 kwietnia 2010, 11:30

Właśnie wyczytałem że Radwan idzie do Wisły czyli roszady sie już zaczęły również w Toruniu.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 29 kwietnia 2010, 13:30

koszykarz pisze: - weź się ogarnij . przy stanie 44-17 Omanić wpuścił rezerwy , a ty liczyłeś jeszcze na zwycięstwo ??? :lol: :lol: :lol: No sorry...

No jeśli Omanic, ma takie podejście jak Ty (w co raczej nie wierzę) i po pierwszej przegranej połowie NIE LICZY na zwycięstwo, to chyba brak Mu ambicji. To są półfinały, finały, tu gra do czegoś zobowiązuje. Masz dobry przykład z meczu w Polkowicach, gdzie Orzeł grając w pierwszej połowie h..nię z grzybnią, w drugiej połowie pyknął Was 23 punktami, ale !!!! Kozioł nie wpuścił na parkiet Puss, Paździerskiej i Rozwadowskiej, a Pietrzakowa polizała parkiet przez 3 minuty (osobiście wolałbym, żeby grały w każdym meczu, ale stawka meczu do czegoś zobowiązuje). Widzisz chyba różnicę między myśleniem Koziorowicza, a strzeleniem focha przez Omanica i wpuszczenie np. Pani Bajerskiej na ponad 8 minut, czy Szczechowiak na prawie 7 minut, tylko po to żeby robiły wiatr na parkiecie bo innym zawodniczkom było gorąco.

anatol
Żak

Postautor: anatol » 29 kwietnia 2010, 13:52

Barti pisze:
koszykarz pisze: - weź się ogarnij . przy stanie 44-17 Omanić wpuścił rezerwy , a ty liczyłeś jeszcze na zwycięstwo ??? :lol: :lol: :lol: No sorry...

No jeśli Omanic, ma takie podejście jak Ty (w co raczej nie wierzę) i po pierwszej przegranej połowie NIE LICZY na zwycięstwo, to chyba brak Mu ambicji. To są półfinały, finały, tu gra do czegoś zobowiązuje. Masz dobry przykład z meczu w Polkowicach, gdzie Orzeł grając w pierwszej połowie h..nię z grzybnią, w drugiej połowie pyknął Was 23 punktami, ale !!!! Kozioł nie wpuścił na parkiet Puss, Paździerskiej i Rozwadowskiej, a Pietrzakowa polizała parkiet przez 3 minuty (osobiście wolałbym, żeby grały w każdym meczu, ale stawka meczu do czegoś zobowiązuje). Widzisz chyba różnicę między myśleniem Koziorowicza, a strzeleniem focha przez Omanica i wpuszczenie np. Pani Bajerskiej na ponad 8 minut, czy Szczechowiak na prawie 7 minut, tylko po to żeby robiły wiatr na parkiecie bo innym zawodniczkom było gorąco.

Bardzo trafny wpis!!!!!O to właśnie chodzi.Koziorowicz na 1 sek do końca bierze czas i gra z zespołem a nie obraża się na zawodniczki i wali focha.Może dlatego właśnie Koziorowicz grał na salonach EUROLIGOWYCH z Lotosem a Omanic z Wisłą NIE!!!!

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 29 kwietnia 2010, 17:42

Katarzynki prowadzą po I połowie 18 pkt... Wierząc w powiedzenie, że "nic dwa razy się nie zdarza" mam nadzieję, że tym razem dziewczyny dowiozą zwycięstwo i będzie historyczny medal dla Torunia!!!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2010, 17:58

CCC "wlaczylo 5 bieg..." i w 5 minut odrobilo 9 pkt...

edit: w 5,30sek odrobilo 12pkt...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 kwietnia 2010, 18:05

ciekawe ile pan trener Torunia wziął czasów w 3 kwarcie, czy może już obrażony na swoje zawodniczki ...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2010, 18:17

4 kwarta 10:1 :shock: i CCC obejmuje prowadzenie! 48:47
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 29 kwietnia 2010, 18:18

I juz prowadzenie 1 punktem CCC na 6:50 do konca... Masakra :shock:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2010, 18:20

55:55 na 13 sek do konca...

edit: GLADEN za 3 !!

TORUN Z BRAZOWYM MEDALEM !! 57:58 !!

Mieloszynska... 1/12 z gry :shock:

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 29 kwietnia 2010, 18:43

Brawo dziewczyny, ten sezon w drużynie toruńskiej należał do Gladden i to ona zapewniła nam historyczny sukces. Mam nadzieję, że klub zorganizuje jakąś "fetę" z tej okazji, żeby można było dziewczynom za to podziękować.

Nie zmienia to faktu, że medal należy się każdej koszykarce która wystąpiła w toruńskich barwach, nawet Ewelinie Galii, Natalii Waligórskiej i Katerinie Ristic.

Oby za tym sukcesem poszły również sukcesy kontraktowe ze sponsorami. Dziewczyny pokazał, że WARTO W NIE INWESTOWAĆ, bo walczą do końca i chciały odnieść zwycięstwo, mimo pewnych finansowych zawirowań.

Wielkie podziękowania również dla trenera bez Elmedina Omanica nie byłoby tego sukcesu w 2 sezony zbudował zespół, który zdobył medal, mimo, że wiele osób uważało Jego metody czasem za zbyt drastyczne. Sam też momentami miałem wątpliwości.

Jeszcze raz BRAWO BRAWO BRAWO !!! Bardzo dziękuję za ten sukces, który wpisze się złotymi zgłoskami w historię basketu w naszym mieście :).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 kwietnia 2010, 18:47

Septymiusz pisze:

Wielkie podziękowania również dla trenera bez Elmedina Omanica nie byłoby tego sukcesu w 2 sezony zbudował zespół, który zdobył medal, mimo, że wiele osób uważało Jego metody czasem za zbyt drastyczne. Sam też momentami miałem wątpliwości.

ja takich wątpliwości nie miałem!!! 8) praca jaką włożył trener i te zahartowane dziewczyny przyniosły efekt!!! ostatnie akcje:"trójka" i blok należały się najlepszej koszykarce tego sezonu w Toruniu.
PS. Jańcia nareszcie!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Bodzio
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bodzio » 29 kwietnia 2010, 19:11

Hmm ciężko coś napisać, jeżeli w 2 z 4 meczów przegrywamy 1 pkt i to bardzo frajerskim. W Toruniu każdy pamięta jak to się potoczyło a dzisiaj? Przy +3 mieliśmy 2 osobiste i oczywiście nie trafione, to była kluczowa akcja spotkania. Gladden i 3 hmm można było wziąć czas i przemyśleć tą akcję obronną. Niestety, życie i jak ktoś wspomniał nic dwa razy się nie zdarza. Orzeł zagrał cztery kwarty w ciągu dwóch dni na swój plus, niestety przegrał też cztery i dzisiaj to się wyrównało. 1 mecz dla Polkowic, 1 dla Torunia. Game over

Taka moja opinia odnośnie Bobbitt, potrafi grać genialnie aby w najłatwiejszych sytuacjach wybrać wręcz niemożliwą najgorszą decyzję. Pytanie czy nie było można ostatniej akcji dać do gry Bortelovej? Vera nigdy w życiu nie popsułaby takiej akcji. TAK WAŻNEJ AKCJI!
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2010, 19:12 przez Bodzio, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 kwietnia 2010, 19:11

Gratulacje dla Edo i jego podopiecznych!!! :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 kwietnia 2010, 19:20

Brawa dla Energi! Chociaż trzeba przyznać, że torunianki miały co nieco szczęścia, wygrywając dwa mecze z CCC zaledwie 1 pkt. Ten medal jednak im się na pewno należał. Pisałem o Omanicu i jego zasługach w tym osiągnięciu. Ciekawe, co przyniesie sezon ogórkowy. Dobrze dla ligi byłoby, aby w Toruniu skład był przynajmniej na takim poziomie jak w tym już kończącym się. Gladden i Egenti były strzałami w 10-tkę - szczęściem trenera i działaczy było to, że zmienili swoją optykę odnośnie wyłącznie krajowego składu. W Polkowicach mogą być spore przetasowania. Jeszcze raz potwierdziło się, że aby wygrać w Polkowicach, trzeba mieć odpowiednią przewagę przed decydująca fazą meczu, bo zawodniczki CCC grają na własnym parkiecie zabójcze końcówki.
A ja trafnie obstawiłem nie tylko zwycięzcę, ale przedział punktowy, mimo że po pierwszej połowie wydawało się to lekkim szaleństwem. :P
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”