10 kolejka FGE: Wisła Kraków - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Re: 10 kolejka FGE: Wisła Kraków - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski

Postautor: zancia_a » 15 listopada 2010, 00:01

http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/10,88275 ... 74_75.html

W tej relacji a dokładnie w 1:20 min można zobaczyć rzut Yeleny za 3... cóż za sportowa złość! :twisted:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 listopada 2010, 00:40

fajnie, fajnie... ale rzutu Sam nigdzie nie mogę znaleźć. Byłbym baaardzo wdzięczny za jakiegoś linka :)

Offtopicowo co do finansów Gorzowa.
Troszkę podejrzanie wygląda mi cała ta afera, bo spóźnienie się z przelewem od miasta zostało dosyć mocno rozdmuchanie w niektórych mediach akurat przed wyborami. Wydaje mi się, ze rzadko kiedy w przeszłości kasa z budżetu miasta trafiała w terminie do gorzowskich klubów. A tutaj już artykuł o możliwym wycofaniu się z Euroligi z powodu opóźnienia tej dotacji. Jak na zamówienie. Na takie wiadomości, zwłaszcza z mediów mocno związanych z jedną z opcji politycznych, należy brać sporą poprawkę. Nie mówię, że źle, że się o tym pisze, bo prezio faktycznie przesadził z pieniędzmi dla żużla, ale wstrzymałbym się z biciem piany na ten temat, dopóki naprawdę będą ku temu powody. Może "dramatyczny" artykuł pomoże w szybszym przelewie, ale my nie dajmy się sterować niektórym mediom, bo potem w efekcie domina np. wislakosz.pl zadaje sobie pytanie, czy z Brnem to był nasz ostatni występ w eurolidze... lol

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 15 listopada 2010, 11:30

friel pisze:Ale tej "bomby" nie nakręcają ludzie tylko Media jesteśmy sterowani przez media oni kreują co jest fajne więc dziwić się można TVP że nie wpadła na to że skoro w nożnej ciągniemy ogony świata za Gabonem i Mali to można wypromować koszykówkę gdzie nasze zespoły grają w "lidze mistrzów" jak tam grają to już inna sprawa ale są mamy gwiazdy światowego formatu w lidze a TVP nie chce się ruszyć du..y i przekuć to marketingowo w coś dochodowego.
Tak to jest w Polsce że najpierw w dyscyplinie musi ktoś się wybić zdobyć medal na mistrzostwach (patrz. szczypiorniści czy Kowalczyk ) żeby cię pokazali w tv ... to chory kraj

Z całym szacunkiem, ale mecz Lecha z Manchesterem City oglądało w TV4 (nie w Polsacie) 2,2 miliona osób. To tak a propos tego "między Gabonem a Mali". Popisy Lotosu, Wisły i AZS, nawet jeżeli wszystkie będą transmitowane, zbiorą tyle samo przez jakieś pięć lat - zakładając, że każdy mecz będzie transmitowany.

I to nie TVP ma przekuć relację na kasę, ale działacze PZKosz, PLKK czy PLK powinni zrobić z dyscypliny to, co PZPS zrobił z siatkówką.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 15 listopada 2010, 13:19

A tak jak już mowa o oglądalności to wczoraj na wisla.tv pierwsza kwarte oglądało jakoś ponad 60 osób a już na końcówke 4 kwarty i dogrywkę weszło troszkę więcej ludzi bo oglądało ponad 2,5 tys ludzi, przez co niektórzy w tym też ja się nie załapałam na dogrywkę bo było za dużo ludzi i z tego też powodu mnie wywaliło...
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

KrK
Amator

Postautor: KrK » 15 listopada 2010, 14:25

zancia_a pisze:A tak jak już mowa o oglądalności to wczoraj na wisla.tv pierwsza kwarte oglądało jakoś ponad 60 osób a już na końcówke 4 kwarty i dogrywkę weszło troszkę więcej ludzi bo oglądało ponad 2,5 tys ludzi, przez co niektórzy w tym też ja się nie załapałam na dogrywkę bo było za dużo ludzi i z tego też powodu mnie wywaliło...

jakbyś oglądała od początku do końca to by cię nie 'wywaliło' :). Relacja miała taki a nie inny limit ze względu na koszt wyprodukowania sygnału.

tomisback
Amator

Postautor: tomisback » 15 listopada 2010, 14:31

KrK pisze:jakbyś oglądała od początku do końca to by cię nie 'wywaliło' :). Relacja miała taki a nie inny limit ze względu na koszt wyprodukowania sygnału.

No nie do końca... ja oglądałem od początku i po 4kw kiedy była reklama relacja stanęła... dogrywka już trwała natomiast nie było relacji (zatrzymało sie na reklamach). Natomiast po odświeżeniu strony był zonk... ;) ale mimo to fajna sprawa z tą relacją.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 15 listopada 2010, 16:18

tomisback pisze:
KrK pisze:jakbyś oglądała od początku do końca to by cię nie 'wywaliło' :). Relacja miała taki a nie inny limit ze względu na koszt wyprodukowania sygnału.

No nie do końca... ja oglądałem od początku i po 4kw kiedy była reklama relacja stanęła... dogrywka już trwała natomiast nie było relacji (zatrzymało sie na reklamach). Natomiast po odświeżeniu strony był zonk... ;) ale mimo to fajna sprawa z tą relacją.

Ja miałem identycznie. Oglądałem od samego początku, a na dogrywkę mnie wywaliło i po odświeżeniu pojawiła się informacja o limicie i już nic nie mogłem zrobić.

Patrząc na komentarze po tym meczu i obustronny lament nad obwodem, mogę przewrotnie stwierdzić, że i AZS i Wisła zatęskniły w tym meczu za tą samą zawodniczką.. rodem z Czech :) Wiem, wiem.. zaraz się zacznie, że ona ma tylko dobry rzut i nic więcej, ale to, że na ławce warto mieć typowego shutera, tylko do strzałów, pokazało dobitnie wczoraj San Antonio Spurs, gdzie nadający się aktualnie tylko do rzutów trzypunktowych Matt Bonner rozstrzygnął dla swojej drużyny zacięty mecz (jego bilans trójek: 7/7).

Wisla.TV
Nowy na forum

Postautor: Wisla.TV » 15 listopada 2010, 17:51

Dzięki za wszystkie opinie na temat relacji i proszę o kolejne - tu bądź na priv.

Była to pierwsza relacja, którą wykonaliśmy w oparciu o ten akurat system nadawania. Wcześniej korzystaliśmy przede wszystkim z Ustream, który raczej nie ma limitów jeśli chodzi o ilość połączeń, ale wyświetla reklamy na odtwarzaczu. Z powodu stanowiska TVP nie mogliśmy skorzystać z Ustream-a ani żadnego innego darmowego systemu nadawania...

Użyliśmy komercyjnej usługi, która niestety pod koniec czwartej kwarty okazała się niewystarczająca. Pierwsza pauza miała miejsce pod koniec czwartej karty, druga zaraz po rozpoczęciu dogrywki. Po tej drugiej przekroczyliśmy limit połączeń i musieliśmy włączyć blokadę. Ci bardziej cierpliwi, którzy nie odświeżali strony po chwili zobaczyli obraz i dokończyli oglądanie. Reszta niestety nie, za co przepraszam. Administratorzy tamtego systemu obiecali przeanalizować sytuację i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Zobaczymy.

Była to nasza trzecia relacja z meczu koszykarek Wisły (wcześniej były to: ostatni mecz Euroligi przy Reymonta pod koniec zeszłego sezonu oraz towarzyski mecz z Rużomberokiem). Relację są jeszcze dość prymitywne: jedna kamera, bardzo prosta grafika, tylko wynik (bez zegara), ale jest komentarz i wczoraj pojawiły się też powtórki - choć przyznaję, że z powodu braku wprawy mogły one czasem bardziej irytować niż ułatwić oglądanie. Ale zmierzamy ku znacznej poprawie, już wkrótce relacje będą realizowane na nieco wyższym poziomie. Chcemy transmitować wszystkie mecze ligowe Wisły z Krakowa, których nie transmituje TVP (tych nam nie wolno, podobnie jak meczów Euroligi) - w praktyce są to wszystkie mecze do końca sezonu regularnego. Czy będziemy je transmitować... nie wszystko od nas zależy.

Awatar użytkownika
Paul_Banks
Nowy na forum

Postautor: Paul_Banks » 15 listopada 2010, 21:58

Witam, ja również chciałem podziękować za umożliwienie obejrzenia meczu. Jeżeli to są wasze początki to są obiecujące - bardzo mi się podobało, że mimo iż komentator był kibicem Wisły - co naturalne na stronie Wisła.Tv, jego komentarz był przeważnie obiektywny i na prawdę oglądało się w miarę przyjemnie :)
pozdrawiam i trzymam kciuki za waszą dalszą pracę.

Co do meczu, jak to ktoś już zauważył, ostatnimi czasy mecze Wisła - Azs i Azs - Wisła są tak emocjonujące, że na kilka spotkań ligowych można by te emocję rozłożyć. W pierwszej połowie Azs grał bardzo konsekwentnie, natomiast Wisła zdawała się jakby leniwa.
Po raz kolejny bardzo podobała mi się gra Jo, trener Dariusz, wydaję się miał po raz kolejny 'nosa' ;)

pozdr.

friel
Kadet

Postautor: friel » 15 listopada 2010, 23:33

co do Relacji przyłączam się do podziękowań naprawdę było bardzo obiecująco komentarz był wyważony fajny :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 16 listopada 2010, 17:53

Mecz się skończył, ale był tak dramatyczny, że w niektórych mediach nadal trwa :) Oto wybrane zdania z artykułu o sędziach na wislakosz.pl, gdzie skrupulatnie, kwarta po kwarcie wyliczano błędy sędziów.

Już od pierwszych minut spotkania owa dwójka 'sprawiedliwych' sędziów dwoiła się i troiła, aby uprzykrzyć życie krakowskiej Wiśle. W pierwszej kwarcie Maliszewski i Lis popełnili 'zaledwie' trzy ewidentne pomyłki, oczywiście na niekorzyść gospodyń.
(...)
To, co miało miejsce w drugiej kwarcie, przeszło wszelkie oczekiwania. 11 (!) - dokładnie tyle katastrofalnych nazwijmy to - 'pomyłek' - zaliczyli sędziowie (9 Maliszewski, 2 Lis).
(...)
Po przerwie Panowie z uporem kontynuowali popis „gwizdania” pod gorzowski AZS. Pierwsza z takich sytuacji miała miejsce 6:51 przed zakończeniem trzeciej kwarty, Wisła przegrywała 36:41, kiedy to na sekundę przed syreną oznajmiająca błąd 24 sekund, „za dwa” rzucała Magdalena Leciejewska. Wiślaczka trafiła, jednak Marek Maliszewski stwierdził, że było po czasie!
(...)
Kolejna akcja (06:01' 36:41) i znów w roli głównej Maliszewski, który odgwizdał faul ofensywny Ewelinie Kobryn. Tym razem sędziemu pomyliły się strony gdyż ewidentnie faulowała 'Ewke' Yelena Leuchanka.
(...)
Na osiem sekund przed zakończeniem trzeciej kwarty Samantha Richards z premedytacją faulowała Andje Jelavic. W takiej sytuacji sędziowie zawsze gwizdają faul niesportowy, ale tym razem tak nie było, gdyż ponownie do akcji wkroczył Maliszewski, który stwierdził ze było to zagranie przypadkowe...

(...)
i na koniec stwierdzenie:
Fora internetowe zawrzały, a dziennikarze milczą. Czy jest to swoista zmowa milczenia?

Do panów z wislakosz.pl. W waszym artykule znajdują się poważne oskarżenia. Nie twierdzę, że było inaczej, niż piszecie (relacja live jednak ma rozdzielczość często uniemożliwiającą obiektywną ocenę takich rzeczy jak faul w koszykówce), dlatego skoro powiedzieliście A, to wypada powiedzieć B i zamieścić zapis video z całego meczu na swoich stronach. W przeciwnym wypadku można uznać, że po prostu nie umiecie przegrywać a powyższy artykuł zakwalifikować do folderu p.t. "żenada".

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 16 listopada 2010, 18:10

feri pisze:skoro powiedzieliście A, to wypada powiedzieć B i zamieścić zapis video z całego meczu na swoich stronach.

Jeśli byłbyś obecny na meczu to mógłbyś sam ocenić pracę pana Lisa i Maliszewskiego, jeśli chcesz zobaczyć pełen zapis meczu w dobrej jakości zwróć się z prośbą o udostępnienie nagrania do PLKK :)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 listopada 2010, 18:25

feri pisze:Ja miałem identycznie. Oglądałem od samego początku, a na dogrywkę mnie wywaliło i po odświeżeniu pojawiła się informacja o limicie i już nic nie mogłem zrobić.

Patrząc na komentarze po tym meczu i obustronny lament nad obwodem, mogę przewrotnie stwierdzić, że i AZS i Wisła zatęskniły w tym meczu za tą samą zawodniczką.. rodem z Czech :) Wiem, wiem.. zaraz się zacznie, że ona ma tylko dobry rzut i nic więcej, ale to, że na ławce warto mieć typowego shutera, tylko do strzałów, pokazało dobitnie wczoraj San Antonio Spurs, gdzie nadający się aktualnie tylko do rzutów trzypunktowych Matt Bonner rozstrzygnął dla swojej drużyny zacięty mecz (jego bilans trójek: 7/7).

Idąc dalej, należałoby stwierdzić, że pani Zohnova była wielką nieobecną MŚ. 8) W finale jej niesamowite "trójki" ponad rękami bezradnych Catchings i Taurasi zdecydowałyby o tym, że to Czeszki zdobyłyby złoty medal. :lol: Jeśli już nazwać to lamentem, to jeśli chodzi o Wisłę, chodziło o rozegranie, a nie skuteczność za 3 pkt. 42% nie jest takim złym wynikiem, no a Erin w taki sposób trafiła 4 razy. Tak więc użyta w Twojej wypowiedzi liczba mnoga jest przesadą. Zresztą Katka równie dobrze mogłaby mieć 3/4 z dystansu, jak i 1/5. Tworzenie jakichś mitów, że sama jej obecność w jednym z zespołów pozwoliłaby mu wygrać mecz, to... właśnie mity.
feri pisze:Do panów z wislakosz.pl. W waszym artykule znajdują się poważne oskarżenia. Nie twierdzę, że było inaczej, niż piszecie (relacja live jednak ma rozdzielczość często uniemożliwiającą obiektywną ocenę takich rzeczy jak faul w koszykówce), dlatego skoro powiedzieliście A, to wypada powiedzieć B i zamieścić zapis video z całego meczu na swoich stronach. W przeciwnym wypadku można uznać, że po prostu nie umiecie przegrywać a powyższy artykuł zakwalifikować do folderu p.t. "żenada".

Cóż, w tej relacji było za dużo niepotrzebnej teorii spiskowej, no ale właśnie - chętnie zobaczyłbym Twoją reakcję w analogicznej sytuacji. W Gorzowie gra Wisła, a sędziowie non stop gwiżdźą jakieś głupoty na niekorzyść AZS-u. Ty wtedy zapewne uznałbyś, że mylić się jest rzeczą ludzką, itp. :P Bo jak ocenić to, co stało się pod koniec drugiej kwarty?! Wtedy w ciągu minuty panowie nie odgwizdali ewidentnego faulu w obronie jednej z wysokich AZS-u, potem na aut ostatnia wybijała zawodniczka z Gorzowa - oczywiście aut dla AZS-u, no i później zupełnie wyimaginowany ofens Burse. Nie dziwne więc, że w hali zawrzało, a cała ławka wiślaczek trzykrotnie poderwała się do góry. Już pomijam nagminne popełnianie błędu kroków przez gorzowskie zawodniczki (zwłaszcza w pierwszej kwarcie), którego "wnikliwi" arbitrzy nie raczyli zauważyć...
O zapis możesz też poprosić sztab AZS-u, bo z działań pana Pieczyraka kilka minut przed meczem, wynikało, że mają własny sprzęt rejestrujący mecz.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2010, 18:36 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 16 listopada 2010, 18:36

wislakosz.pl pisze:
feri pisze:skoro powiedzieliście A, to wypada powiedzieć B i zamieścić zapis video z całego meczu na swoich stronach.

Jeśli byłbyś obecny na meczu to mógłbyś sam ocenić pracę pana Lisa i Maliszewskiego, jeśli chcesz zobaczyć pełen zapis meczu w dobrej jakości zwróć się z prośbą o udostępnienie nagrania do PLKK :)

Z tego co widzę, to macie na stronie zakładkę multimedia, gdzie zamieszczacie skróty po każdym meczu Wisły u siebie, a więc zapewne i po meczu na szczycie z AZS też można się spodziewać skrótu. We wspomnianym artykule wyliczyliście 16 konkretnych pomyłek sędziów - zabrakło by na skrót, stąd moja propozycja o zamieszczeniu całego meczu :) Do jakości poprzednich materiałów video na waszej stronie nie mam absolutnie zastrzeżeń - jest niezła.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 16 listopada 2010, 18:48

feri pisze:Z tego co widzę, to macie na stronie zakładkę multimedia, gdzie zamieszczacie skróty po każdym meczu Wisły u siebie, a więc zapewne i po meczu na szczycie z AZS też można się spodziewać skrótu. We wspomnianym artykule wyliczyliście 16 konkretnych pomyłek sędziów - zabrakło by na skrót, stąd moja propozycja o zamieszczeniu całego meczu :) Do jakości poprzednich materiałów video na waszej stronie nie mam absolutnie zastrzeżeń - jest niezła.

Niestety ale z tego meczu skrótu nie będzie :( - powód jest prosty - bark porozumienia z TVP, która posiada prawa do wszystkich meczy w ramach rozgrywek PLKK

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”