Kto będzie nowym trenerem PZU Polfy Pabianice?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kto będzie nowym trenerem PZU Polfy Pabianice?

Andrzej Nowakowski
2
8%
Tomasz Herkt
16
67%
Mirosław Trześniewski
2
8%
Dariusz Maciejewski
1
4%
Todor Mołłow
0
Brak głosów
Inny trener
3
13%

Liczba głosów: 24

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 30 maja 2005, 18:23

Tomasz Herkt trenerem PZU Polfy Pabianice!

Były trener reprezentacji Polski Tomasz Herkt podpisał kontrakt z czołową drużyną Torell Basket Ligi - PZU Polfą Pabianice. Umowa ma obowiązywać przez dwa lata. Herkt obejmuje drużynę od 1 czerwca. Oznacza to, że nie zostanie trenerem Astorii Bydgoszcz, grającej w męskiej ekstraklasie.

Tomasz Herkt urodził się w 1956 r. Ukończył Akademię Wychowania Fizycznego w Poznaniu. W latach 1991-1997 był trenerem koszykarek Olimpii Poznań, z którymi dwukrotnie wywalczył złote medale mistrzostw Polski, a w sezonie 1992-1993 dotarł z Nimi do finału europejskiego Pucharu Ronchetti. Po odejściu z Olimpii był konsultantem w drużynie Stilonu Gorzów, następnie prowadził koszykarki Polpharmy Gdynia. W latach 1996-2003 był trenerem reprezentacji Polski, z którymi wywalczył w 1999 roku Mistrzostwo Europy. Następnie był drugim trenerem Astorii Bydgoszcz.

Tomasz Kawalec www.sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 30 maja 2005, 18:51

Hmmmm..... wiec jednak. Zobaczymy co z tego wyniknie :? :?:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 30 maja 2005, 18:52

Hersi pisze: W latach 1996-2003 był trenerem reprezentacji Polski, z którymi wywalczył w 1999 roku Mistrzostwo Europy. Następnie był drugim trenerem Astorii Bydgoszcz.

Tomasz Kawalec www.sportowefakty.pl

a jakis pseudodziennikarz znow zapomnial o AZSie Poznań, takze 2 sezony.
:evil:

PS:no to jesli Herkt jest z Pabach, to chyba nie ma juz sily zeby zatrzymac Krupcie u nas w Poznaniu..... :cry: :?
reloaded :]

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 30 maja 2005, 21:02

Wiec przyszedł asekurant do Pabianic. Wiedziałem ,że tak będzie, zbyt bardzo bał się nowego wyzwania jakim byłoby prowadzenie drużyny Astorii.Oznacza to zapewne grę doświadczonych zawodniczek przez prawire cały mecz. Na miejscu popularnego Lamparta brałbym nogi za pas ,jeśli w ogóle chce jeszcze trochę pograć.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 30 maja 2005, 21:17

Nie!! no teraz Pałeczka nie ma czego szukać w Pabach... mam nadzieje ze nie zrobi błędu Mroziny!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

brzydki nzl

Postautor: brzydki nzl » 30 maja 2005, 21:25

osesek pisze:Nie!! no teraz Pałeczka nie ma czego szukać w Pabach... mam nadzieje ze nie zrobi błędu Mroziny!!

z calym szacunkiem dla N.Mrozinskiej, ale Agnieszka to nie ten poziom i startuje z zupelnie innego pozycji niz Mrozinska za czasow Herkta w AZSie. Palka juz udowodnila, ze potrafi grac w kosza i przez ostatnie sezony byla pierwszym centrem swojego zespolu. to taka mala roznica...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 30 maja 2005, 21:46

no spoko tylko w Pabach centra juz mają, jest nim Toma, więc chyba jasne znając metody gry Tomka, że Pałka jesli dojdzie do Włókniarza to, moim zdaniem nie pogra za duzo.... w sytuacji gdy Krak opuszcza Czarna to Pałeczka mile widziana w Wisle. 8) , bo w tym momencie mamy tylko 1 centra Ive.
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

brzydki nzl

Postautor: brzydki nzl » 30 maja 2005, 22:39

Herkt stawia na lepsze,a nie starsze. sprawa jest otwarta, zreszta kto powiedzial, ze nie mogą grac jednoczesnie?

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 30 maja 2005, 22:49

no zobaczymy... moze w Pabach pojawi się ktoś inny, z drugiej strony ciekawe jak bedzie prowadzony ten zespół w nowym sezonie? model poznański się sprawdził...
Cellar Door
Obrazek

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 maja 2005, 22:51

No zobaczymy co z tego będzie. Ja mam nadzieję, że Ci co piszą, że Herkt będzie grał tak jak dotychczas to się mylą.

A jak nie to my mu to wybijemy z głowy :lol: :lol: :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 maja 2005, 07:24

Informacja w sprawie trenera Herkta

W związku z informacjami, które pojawiły się w internecie, dotyczącymi tego, że Tomasz Herkt przyjął ofertę klubu z Pabianic, informujemy, że klub nie otrzymał jeszcze żadnej odpowiedzi ze strony trenera. Za datę uzyskania odpowiedzi nadal utrzymuje się, według wcześniejszych ustaleń, ostatni dzień maja. W przypadku, gdyby decyzja ta była negatywna, klub rozpocznie poszukiwania noweg trenera dla zespołu.

www.e-basket.pl

gosc

Postautor: gosc » 31 maja 2005, 07:35

Nie wiem po co to całe zamieszanie. Rozumiem, że każdy chce być pierwszy i najlepiej poinformowany ale przecież juz jutro będzie wiadomo czy Herkt jest w Pabianicach czy nie. Ja mam nadzieje, że tak.

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 31 maja 2005, 11:33

gosc pisze:Nie wiem po co to całe zamieszanie. Rozumiem, że każdy chce być pierwszy i najlepiej poinformowany ale przecież juz jutro będzie wiadomo czy Herkt jest w Pabianicach czy nie. Ja mam nadzieje, że tak.

Już jest wiadomo 8), a takie gadki to tylko dziwne (:?) przedłużanie nadziei drugiego klubu (Astorii). Myślę, że podobnie jest w przypadku Krupskiej.

A tu fragment z Expressu Ilustrowanego:

"Jacek Stępniewski, prezes PZU Polfa: – Zmiany kadrowe są konieczne. Ale do tej pory z żadną nową zawodniczką nie podpisaliśmy kontraktu. Prowadzone są natomiast rozmowy z interesującymi nas koszykarkami. Ale nie zrobimy żadnego ruchu w tym kierunku bez uprzednich ustaleń z trenerem Tomaszem Herktem, który dziś przyjeżdża do Pabianic, a od jutra ma przejąć obowiązki szkoleniowca naszej pierwszej drużyny."
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 maja 2005, 12:13

Edzia pisze:[(...)
Już jest wiadomo 8), a takie gadki to tylko dziwne (:?) przedłużanie nadziei drugiego klubu (...)

eeee.. nic w tym dziwnego - tak samo robią koszykarki... "chłyt marketingowy" ... ale działa... jak już ustalilismy z Kubą ;) Można, a nawet trzeba trochę poprzeciągać sprawę. A nuż w obliczu plotek o zmianie klubu zgłosi sie ktoś z MEGA-korzystną ofertą ;) A jesli nie to i tak looooooz... nic się nie traci.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 31 maja 2005, 12:17

Seba pisze:eeee.. nic w tym dziwnego - tak samo robią koszykarki... "chłyt marketingowy" ... ale działa... jak już ustalilismy z Kubą ;) Można, a nawet trzeba trochę poprzeciągać sprawę. A nuż w obliczu plotek o zmianie klubu zgłosi sie ktoś z MEGA-korzystną ofertą ;) A jesli nie to i tak looooooz... nic się nie traci.

Ja wiem, że tak się robi, ale dla mnie to dziwne, bo wychodzi na to, że ktoś kłamie :P :wink:
Ale luss, wiadomo, kto jest nowy u nas, więc...
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”