AZS PWSZ Gorzów - Wisła Kraków 57:74

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Re: AZS-Wisla odp MARCO TS

Postautor: Gość » 10 grudnia 2005, 21:57

Marco TS pisze:coz za argumentacja powala z nog, co tam umiejetnosci zespolu, mistrzem ma byc ten zespol w ktorej kluczowym graczem jest Polka.

wiekszy szacunek nalezy sie druzynom ktore graja choc po czesci wlasnym wychowanym przez siebie skladem niz takim ktore przy naplywie pieniedzy kupuja doswiadczone rosjanki amerykanki itp.

zadna sztuka majac pieniadze sciagnac ze stanow Sheryl Swoopes Lise Lesley, kilka Rosjanek i wygrac MP z bilansem 20-0

niestety w PLKK sa spore niedosciagniecia i jeszcze mozna grac calym zagranicznym skladem, jest to niekorzystne dla rozwoju koszykowki w Polsce

na 100% w najblizszych latach wejda przepisy z meskiej koszykowki, gdzie na boisku moze byc max. dwoch obcokrajowcow
to na tyle :]

* te forum to istna loza szydercow 8)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 grudnia 2005, 22:00

Powiedz skad jestes a powiem Ci kim jestes.

a Wisle jako klub szanuje wlasnie za Polskość od 1906 roku.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Re: AZS-Wisla

Postautor: majoneez » 10 grudnia 2005, 22:01

rychu pisze:czekam cierpliwie na prolongatę :wink:

Nein Danke, chwatit, that's enugh... :lol: :lol: :wink: Po prostu nuda, żegnaj Gienia świat się zmienia :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 grudnia 2005, 23:49

rychu pisze:
Greebo pisze:
I jest to całkiem normalne. Jesli Polskie kluby chca sie liczyc w europie (chocby osiagac takie wyniki jak teraz Wisła) to musza korzystac z zaciagu

przepraszam czy to co teraz robi Wisla w Euro to jest liczenie sie w Europie?? troche zes sie chyba zagalopowal

brakuje tam słowy "czy" przed "chocby". Ze składem jak Polkowice czy Gorzów dostawalibysmy po 20pkt w pucharze FIBA.

A przepisy o dwoch obcokrajowcach nie wejda - bo nie moga. Przynajmniej jesli chodzi o zatrudnianie zawodnikow z Unii Europejskiej. Moga co najwyzej wejsc przepisy dotyczac ilosci Polskich zawodnikow w kadrze. Zuzlowcy to wlasnie przerabiaja..

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 11 grudnia 2005, 00:37

Nie przesadzajcie proszę. Lotos oparty na zdolnych polskich zawodniczkach przegrał w lidze już trzy spotkania. ściągnięto Gordanę, Sarenac, teraz będzie Grubin, może ta Ruchina... pewnie jakaś gwiazda Amerykańska... i zobaczymy te Polki... na ławce. Może oprócz Leci. A co z Urbaniak? Nie lepiej było ją gdzieś wypożyczyć? A co z Olą Chomać? Podobno zdolna zawodniczka...

Poza tym szkoda, że pieniędzy nie było wcześniej. Bo grałyby pewnie u nas wciaż Wielebna i Ela Międzik. Pewnie też i Kobryn, by się nie ruszyła nad morze. A z takim składem wzmocnionym Amerykankami, to byłoby dużo ciekawiej w Krakowie.

Jeszcze jedna ciekawi mnie sprawa. Reprezentacja Polski do lat 20 zdobyła srebro na ME w tym roku. Ciekawe gdzie pójdą Krężel i Piekarska jak wrócą. A miejmy nadzieję, ze wrócą szybko.

A Agnieszce Szott myślę, że cała Polska życzy jak najlepiej. Ja także. Ale czy będzie grać w lepszym klubie tak, jak teraz? W Gdyni jej nie szło. Kasia Kenig też miała super sezon. I co teraz?

rychu
Nowy na forum

Postautor: rychu » 11 grudnia 2005, 00:58

ZUZIE w Gdyni nie szlo za dobrze gdyz grala swiezo po kontuzji

a co do mlodych Polek w Gdyni, to nie powinienes sie obawiac mysle, powinny grac i Lecia i Ewka i Paula, do tego jeszcze Bba i mamy juz 4 mlode Polki w meczowej osemce..jak bedzie zobaczymy

przecież te laski (chodzi glownie o Paule i Ewke) graly jak równe z równym z zespolami w Eurolidze, a Paula grala ponad 40 minut w Samarze, gdzie Lotos bliski byl sprawienia niespodzianki, potencjal wiec maja nieprzecietny, tyle że obie koszykarki (Paula na pewno:/) odczuwają jeszcze chyba skutki "końskich" treningów z tego lata

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 11 grudnia 2005, 01:35

Marco TS pisze:
Mato pisze:nie napisalem tego zeby sie jakos wytlumaczyc z porazki... wiadomo ze Wisla jest mocniejsza od Gorzowa... ale jesli juz w Wisle sprowadzaja zawodniczki kore maja walczyc w eurolidze to powinny chyba taki Gorzowek rozjechac... ;)

hehhe Lazio i Inter Schalke Parma Saragossa w pilce tez powiiny nas pojechac taki Kraków a jak bylo :) taka analogia z pilki kopanej.

limity z UE nie, spoza TAK.
ale myslałem, ze mecz bedzie bardziej widowiskowy ze strony hihihi "rodowitych krakowianek"

tak Cie to bawi??? szkoda ze rodowite gorzowianki nie pokazaly nam widowiskowej gry :lol: :lol: nie umieją??!! o jak mi przykro hihihi

buahahaha... 25 punktów Agnieszki Szott, która jest z krwi i kości gorzowianką, to jak to nazwiesz? fartem? a jednak polki umieja grac a wasz trener widocznie nie ma zaufania do dziewczyn z polski, albo sa tak cienkie...ale to juz nie istotne... wygraliscie i to sie liczy, nie wazne kto grał w waszych barwach...
nam chodzi tylko o to ze przykro bedzie patrzec jak puchar beda odbierały jakies rumunki czy inny czeczenki.
ps
musicie sie nauczyc jakis rumuńskich przyspiewk na mecze bo was srednio zawodniczki rozumieja... hihihi...
....płynie wisła plynie po polskiej krainie... jakby to było ?
Obrazek

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 11 grudnia 2005, 01:42

Marco TS pisze:Powiedz skad jestes a powiem Ci kim jestes.

Polskość, aleś mnie rozbawił... :lol: :D :lol: :) :D :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 grudnia 2005, 09:47

thomas72 pisze:
Marco TS pisze:Powiedz skad jestes a powiem Ci kim jestes.

Polskość, aleś mnie rozbawił... :lol: :D :lol: :) :D :lol:

poczytaj pare ksiazek na temat sportu w czasie I i II wojny swiatowej to zrozumiesz

6 lat istniejecie i wam sie w glowach popier... pewne pojecia

pochwal sie wiec polskoscią twojego klubu co takiego wasi dzialacza zawodnicy robili - odpowiem Ci -NIC bo gdziescie byli jak was nie bylo :twisted:
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2005, 09:57 przez Marco, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 grudnia 2005, 09:51

thomas72 pisze:
Marco TS pisze:
Mato pisze:nie napisalem tego zeby sie jakos wytlumaczyc z porazki... wiadomo ze Wisla jest mocniejsza od Gorzowa... ale jesli juz w Wisle sprowadzaja zawodniczki kore maja walczyc w eurolidze to powinny chyba taki Gorzowek rozjechac... ;)

hehhe Lazio i Inter Schalke Parma Saragossa w pilce tez powiiny nas pojechac taki Kraków a jak bylo :) taka analogia z pilki kopanej.

limity z UE nie, spoza TAK.
ale myslałem, ze mecz bedzie bardziej widowiskowy ze strony hihihi "rodowitych krakowianek"

tak Cie to bawi??? szkoda ze rodowite gorzowianki nie pokazaly nam widowiskowej gry :lol: :lol: nie umieją??!! o jak mi przykro hihihi

buahahaha... 25 punktów Agnieszki Szott, która jest z krwi i kości gorzowianką, to jak to nazwiesz? fartem? a jednak polki umieja grac a wasz trener widocznie nie ma zaufania do dziewczyn z polski, albo sa tak cienkie...ale to juz nie istotne... wygraliscie i to sie liczy, nie wazne kto grał w waszych barwach...
nam chodzi tylko o to ze przykro bedzie patrzec jak puchar beda odbierały jakies rumunki czy inny czeczenki.
ps
musicie sie nauczyc jakis rumuńskich przyspiewk na mecze bo was srednio zawodniczki rozumieja... hihihi...
....płynie wisła plynie po polskiej krainie... jakby to było ?

:lol: :lol: :lol: :lol:

no coz dla twojego widzimi sie nie bedziemy zamieniac MP na 5 miejsce w tabeli :lol: :lol:

mongole
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
agucha
Nowy na forum

Postautor: agucha » 11 grudnia 2005, 11:01

nikt wam nie każe zmnieniac miejsca w tabeli
taką wizje masz zarzad waszego klubu- zdetronizowac lotos kazdymi srodkami i jego to wola
nikt tez nie kwestionuje polskosci waszego klubu (chyba tu zbytnio przejmujecie sie postami, które raczej maja charakter lekki i zabawny), nikt nikogo nie obraza
niestety takie przepisy istnieja w koszu, a co nie jest zakazane jest dozwolone
napewno byloby milo słuchac o Polkach , które wywalczyły mistrzostwo polski a potem zajmuja dobre miejsca w eurolidze- mysle ze o to chodzi waszym przedmówca,
na zakonczenie gratulacje wygranej, wielkie uznanie dla pani skerovic-rewelacyjna gra , swietna zawodniczka, po prostu milo patrzec na taki talent (dla mnie tylko ona sie wyrózniała w grze wisły)
p.s. wiecej luzu panowie i poczucia humoru
a jesli chodzi o nacje mongolskie to takowych w gorzowie nie widziałam
i raczej nikomu sie w głowie nie po......
Fanka AZSu PWSZ i UKS-20
;-)

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 11 grudnia 2005, 11:05

agucha pisze:a jesli chodzi o nacje mongolskie to takowych w gorzowie nie widziałam
i raczej nikomu sie w głowie nie po......

W Wisle rumunek , czeczenek tez nie :twisted:

agucha pisze:nikt tez nie kwestionuje polskosci waszego klubu

Polskość, aleś mnie rozbawił...

nie wcale, to samo sie napisalo
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

kkk

Postautor: kkk » 11 grudnia 2005, 12:06

Latinovic moze i zagrala dobrze,ale jak ma byc wartosciowa zawodniczka zmieniajaca Skerovic skoro nawet 1minuty nie zagrala na jedynce!!!!Ciekawy jestem kto w takim razie zastapi Skerovic np w play off jak spadnie za5 fauli,albo(od pukac)zlapie kontuzje!Dla mnie ona sie nie nadaje na 1,wiec dzialacze pomyslcie kogo zatrudniacie!pozdrowienia

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 11 grudnia 2005, 13:58

Problem z Polkami wynika z naturalnie z problemem wykorzystania przez Wisłe własnego potencjału a niekonicznie z złej polityki.
Gdyby Wisła w pełni wykorzystała swój (moim zdaniem b.duży) potencjał nie było by problemu Polek czy Natalii Trafimovej .

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 11 grudnia 2005, 14:34

A ja się nie zgodzę: potencjał na ławce jest żaden. Lub prawie żaden. Bardzo bym chciał, by Polki grały w Wiśle, ale w tym momencie są daleko za zawodniczkami, które wychodzą w pierwszej piątce. Monika jest najlepszą polską zawodniczką w Wiśle, ale teraz gra nierowno. Wróci zapewne do formy w nowym roku. Magda natomiast jest zawodniczką zadaniową. Tak zarządził trener, cóż. Natalia jest świetną zawodniczką, ale niestety sposób w jaki gra Wisła nie jest dla niej. Ale tamten sezon miała nieudany, a jeden mecz zagrała, i byliśmy dzięki temu w finale. się jeszcze przyda na pewno. Cierpliwosci.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”