19 kolejka: Tęcza Leszno-Orzeł Polkowice

forum dyskusji o sprawach pozaboiskowych

Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 lutego 2007, 14:48

ej to ja widze ze wy macie wyjotkowo dobrze wyterzony sluch ze wy cos takiego slyszeliscie po drugiej stronie sali, bo jakos ludzie ktorzy siedzieli nad nami tego nie slyszeli, wezcie nie przesadzajcie, mowisz ze Wy jestescie mlodym kk a my jeszcze mlodszym, to powiedz mi ile Wy juz lat gracie w ekstraklasie?? bo my dopiero 1!! i caly czas sie uczymy, nie wszystko od razu..

pozdro

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 12 lutego 2007, 15:07

tu nie chodzi o to ile lat kto gra w ekstraklasie bo my naszą przygodę z kibicowaniem zaczeliśmy od 9 grudnia 2006 roku :P dobrze pamiętam :P

Misiex
Nowy na forum

Postautor: Misiex » 12 lutego 2007, 15:21

Panowie z Leszna ja zauważyłem coś innego niż poprzednicy. Na hali zachowaliście się fajnie jeśli chodzi o naszą grupe (wiadomo o co kaman, dzięki) więc dlazcego na forum nie możecie prowadzić normalnej dyskusji o tym tylko już jakieś nerwowe komentarza typu "jak wy to mogliście słyszeć", "do laryngologa" etc. Po co takie coś? Zachowajmy jakiś poziom.

To samo tyczy się oczywiście naszych kibiców (przynajmniej niektórych).

Rasizmu nie było - koniec tematu jak dla mnie. Po co to dalej ciągnąć?
Pozdro dla normalnych.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 12 lutego 2007, 15:23

najlepiej by było nie ciągnąc tego tematu, ale po co te naskakanie na Nas bo niepotzrebne tu są te zwroty, ktorych używacie !!

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 lutego 2007, 15:31

No to chociaż teraz widać, że w Polkowicach jest trochę więcej normalnych ludzi. Dobre i to. Na waszym podforum wygląda to trochę inaczej.
Nikogo nie chciałem urazić moimi wypowiedziami - gdyby ktoś się tak poczuł to przepraszam. W każdym razie moich poglądów na tę sprawę nie zmieniam - z tym rasizmem przegięliście i to mocno.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 lutego 2007, 15:31

no spoko, my do Was nic nie mamy tylko chyba przyznacie, skoro wyzej padlo ze rasizmu nie bylo to wypowiedz strone wczesniej jednego kolegi:

LESZNO - RASIŚCI jest ewidentnie nie sprawiedlwie i obrazajace nas wiec wczujcie sie jakbyscier byli na naszym miejscu jesli ktos Was by tak obrazil.

pozdro

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 12 lutego 2007, 15:38

Tak wiem, to było trochę ZA MOCNE. Ale włsenie ja tylko chcialem powiedzie, ze jak to slyszałem to widzialem bardzo młodych ludzi.

Ja tam też do Was nic nie mam bo w sumie nie mam co miec :P Tylko chcialem to wyjaśnic :) A im szybciej byto się wyjaśnilo tym lepiej !!

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 lutego 2007, 15:47

ok czyli w takim razie mozemy chyba uznac sprawe za zamknieta bo rzeczywiscie nie ma sensu tego dalej ciagnac:)

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 lutego 2007, 15:50

wypowiem sie jak to wygladalo z mojej strony zadnego rasizmu nie slyszalem wiec tonujcie panowie swe zapedy bo takiej rzeczy rraczej nie bylo a jesli byla to nie zamierzam za nic przepraszac bo ja tego nie slyszalem przedstawcie dowody najlepiej jakis filmik to wtedy pogadamy a tak to rzucacie w nas blotem i tyle ...

drugie najlepsze jest to ze siedzialem po przeciwnej stronie kk teczy i co tu duzo mowic bardziej byli oni slyszani niz wy wiec ten gostek ktory napisal to na elce to jakis zawziety chyba byl przeciwko klubowi z leszna ,

a propo wieku heh wezcie mnie ludzie nie rozsmieszajcie bo widzialem wejscie polkowic na hale i coz bylem zaskoczony ze to tak mlodzi ludzie jak i nasz klub kibica wiec spieranie sie kto jest mlodszy nei ma sensu bo i u przyjezdnych mozna bylo wypatrzyc male dzieci wiec nie wiem o co kaman tutaj

a nie wiem czy kibice przyjezdni widzieli jak nikite ta wasza mills w locie popchnela hamsko co wtedy lezala na parkiecie pare minut ludzie wtedy mogli wyrazic swoje niezadowolenie bo po takim czyms i powiem wiecej bylem z nimi bo takie zachowanie to poprostu WSTYD ten wasz rzeznik kiedys sie natnie w meczu na silna zawodniczke i beda ja znosic tak jak nasza nikite ( nie bez kozery Mills wychodzi z ochraniaczem na szczene na parkiet jej cele sa jasne grac brutalnie i tyle powiem )

p.s. a czy ty SEP-CE nie uwazasz ze bylo by to spora glupota udawac malpie glosy skoro w naszej druzynie sa rowniez 3 czarno skore zawodniczki zastanow sie a nie podsycaj atmosfery..
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 12 lutego 2007, 15:58

ja napisałem już na podforum CCC że nie będe tego tematu ciągnac, mozesz mówic że zmyślam, kalmie czy coś, ale ja to slyszalem u najmłodszych w waszym KK. Nikt tu się nie spieral w wyliczaniu wieku kto jest starszy :P:P Bo oba fankluby są mlode !! Ale nie ciągnijmyjuż tego tematu, powoli staje się nudny, ja wiem co slyszałem , udalo mi się z innymi forumowiczami o tej sprawie normalnie porozmwaiac i ok !! ja już kończe na ten temat !!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 12 lutego 2007, 16:11

To moze ja Was pogodzę? Tłumaczenie o niedoświadczeniu i rozpoczynaniu "kariery" kibicowskiej nie ma nic wspólnego z zachowaniem niektórych miejscowych. Zwracałem uwage dwa miesiące temu na dzieci z Leszna, ze albo je bedziecie trzymac na smyczy albo w końcu ktos z przyjezdnych zrobi Wam na hali dym. Dzis czytam ze znowu ktos narzeka na te bachory. W sobote jak wiecie mial miejsce dośc nieprzyjemny incydent w Gorzowie, i nieważne kto konkretnie zaatakował fanke Wisly, odpowiedzialnosć ponosza kibice Gorzowa jako całość. To ostzreżenie odnosic sie zacznie rowniez do Leszna. Albo zrobicie porządek na wlasnym podwórku z tymi bluzgającymi dzieciakami i dziadkami albo ktos zrobi ten porzadek za Was. Po zdjęciach widze ze dziećmi nie jesteście wiec chyba nie ma problemu zeby przywołac do porządku te dzieciary, bo jeśli nie jesteście w stanie poradzic sobie z dziecmi to nie bierzcie sie za doping. Jest wśród Was kilka rozsądnych osób jak Patrese, jak mniemam, chyba jestescie w stanie dac sobie rade z takim gównianym problemem?
Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 lutego 2007, 16:21

Mozarthio pisze:( nie bez kozery Mills wychodzi z ochraniaczem na szczene na parkiet jej cele sa jasne grac brutalnie i tyle powiem )

o ja p******* :lol: :lol: :lol: Podniescie mnie z ziemi, bo nie moge wstać ze śmiechu :lol: :lol: :?
Mozarthinio - Twoim zdaniem, jak zawodniczka ma ochraniacz na szczęki, to od razu idzie na "wojne" ?! :lol: A np. Ela Trześniewska (mówi Ci w ogóle coś to nazwisko ? :lol: ) :?: ona też dla Ciebie jest "brutalem" ?! Bo też nosi ochraniacz podczas gry ... :lol: a Fran Carvajal? Która też ma ochraniacz na zęby :?: Śmieszny jesteś - tyle w temacie

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 lutego 2007, 16:23

dobrze ze ty za to kuba jestes powazny .. chodzilo mi o to zeby przedstawic jej brutalna gre ... 2 metrowa wielka zawodniczka ktoz by jej cos mogl zrobic a jednak nastawia sie na ciezka gre o to chodzi

aha kuba wielkoi znawco tak znam trzesniewska jak grala w najlepszych latach w polskiej kadrze zdobywajac mistrza europy zyje na tym swiecie co nieco nie wiem wszystkiego bo tak wielki jak ty to nie jestem ale w 100% jestem pewny ze twoja wiedza w innych tematach juz nie jest taka dobra wiec nie wyskakuj tu w roli wielkiego znawcy bo nim poprostu nie jestees a zeby nie dac ci satysfakcji glupim odezwem to ja tez nim nie jestem bo jestem zwyklym ludkiem ktory chodzi na mecze ogladac mecz
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 12 lutego 2007, 16:34

Mikey pisze:To moze ja Was pogodzę? Tłumaczenie o niedoświadczeniu i rozpoczynaniu "kariery" kibicowskiej nie ma nic wspólnego z zachowaniem niektórych miejscowych. Zwracałem uwage dwa miesiące temu na dzieci z Leszna, ze albo je bedziecie trzymac na smyczy albo w końcu ktos z przyjezdnych zrobi Wam na hali dym. Dzis czytam ze znowu ktos narzeka na te bachory. W sobote jak wiecie mial miejsce dośc nieprzyjemny incydent w Gorzowie, i nieważne kto konkretnie zaatakował fanke Wisly, odpowiedzialnosć ponosza kibice Gorzowa jako całość. To ostzreżenie odnosic sie zacznie rowniez do Leszna. Albo zrobicie porządek na wlasnym podwórku z tymi bluzgającymi dzieciakami i dziadkami albo ktos zrobi ten porzadek za Was. Po zdjęciach widze ze dziećmi nie jesteście wiec chyba nie ma problemu zeby przywołac do porządku te dzieciary, bo jeśli nie jesteście w stanie poradzic sobie z dziecmi to nie bierzcie sie za doping. Jest wśród Was kilka rozsądnych osób jak Patrese, jak mniemam, chyba jestescie w stanie dac sobie rade z takim gównianym problemem?

Ha ha, rozsądny mówisz... No czasami pewnie zdarza się. :wink:
Masz rację w tym co mówisz, ale ta sprawa jest po prostu śmieszna i naprawdę nie porównuj tego z tym co stało się w Gorzowie, bo to już śmieszne na pewno nie jest.
Rozdmuchane jest zwykłe zachowanie jakiegoś dzieciaka, być może źle zinterpretowane przez przyjezdnych. Nie mogli widzieć i słyszeć tego wszystkiego dokładnie. A nawet jeśli miałoby ono miejsce to jeszcze nie powód, żeby Leszno nazywać rasistami. I tego dzieciaka też nie, bo on nie ma pewnie pojęcia, co to w ogóle jest rasizm. I niektórzy z Polkowic chyba też nie wiedzą.
Ciężko jest brać odpowiedzialność za całą widownię. Przecież ja nie będę nianią i nie będę zajmować sie dziećmi podczas meczu. Jak który krzyknie coś na trenera czy sędziego to też będzie zaraz z tego afera, że Leszno to chuligani itp. Ludzie opanujcie się- są emocje, jedni są bardziej odpowiedzialni, drudzy mniej ale już nie dopatrujmy sie w każdym ruchu rasizmu czy chuligaństwa.
Wiecie jak Murzyni określają białych u siebie? Może nie będę mówił. I co? Zaraz są rasistami czy jak? Pojęcie rasizmu w Polsce jest mocno nadużywane i jest to dla mnie irytujące. Zresztą ten sam człowiek pewnie dopinguje w Trapezie "Nikita, Nikita", a potem niby uznaje się go za rasistę, bo coś tam pokazał Mills? Sorry ale ja tu czegoś nie rozumiem...
Zwykły przejaw niekulturalnego zachowania. Na pewno nie do naśladowania. I tyle. A tu ze wszystkich stron Leszno = Rasiści.
Po prostu żenujące...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 lutego 2007, 16:59

Mikey sprawa bachorow z ktorymi Wy mieliscie przyjemnosc jest juz zamknieta, bo oni dali popis tylko raz podczas Waszego pobytu w Lesznie, wiecej juz podobne rzeczy nie mialy miejsca. Owe dziecku ktore niby udawalo malpe to juz inna bajka, tak na marginesie:) sprawa ochraniaczy za zabki jest troche smieszna, bo coraz wiecej zawodniczek nosi takie cudo u nas np. Nikita. dobra panowie konczymy temat rasizmu, ktorego w lesznie nie bylo!! (oczywiscie dla niekotorych z Polkowic zaloze sie ze tych mlodszych byl:)

pozdro dla normalnych

Wróć do „Kibice”