Sezon 2007/08

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

tomaszek

Postautor: tomaszek » 18 maja 2007, 11:21

kmitek85 pisze:Mamy Keti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podpisala roczny kontrakt ale My jej tak latwo nie puscimy...

Jakbys najwiecej mial do powiedzenia w tym czy Keti odejdzie czy nie. Bedzie chciala to odejdzie i tyle.

A co do informacji to super sprawa ze keti bedzie grac u nas dalej. Pozostaje sie tylko cieszyc.

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 18 maja 2007, 15:15

A czy ja mówię że mam dużo do gadania od tego jest KLUB i to on powinien chcieć utrzymać dobre zawodniczki :twisted:

tomaszek

Postautor: tomaszek » 18 maja 2007, 15:33

kmitek85 pisze:A czy ja mówię że mam dużo do gadania od tego jest KLUB i to on powinien chcieć utrzymać dobre zawodniczki :twisted:

Chodziło mi o twoje stwierdzenie "My jej tak łatwo nie puścimy". Wiadomo ze kazdy by chciał zeby Keti byla u nas jak najdłuzej. Wszyscy chcą podziwiac jej walecznosc na parkiecie no i niebywałą urodę. Jednak tak naprawde decydujace zdanie co do oddania czy tez nie oddania Keti ma trener i działacze więc stwierdzenie "My jej tak łatwo nie puscimy" jest troszke zabawne zeby nierzec wręcz ironiczne. Bo tak naprawde my nie mamy za duzo do powiedzenia. A czy Keti jest dobra? Owszem imponuje mi jej walecznosc i jest jedną z naszych najlepszych zawodniczek ale czy taka rozgrywajaca starczy zeby wskoczyc na podium? Napewno potrzebna są wzmocnienia i pewnie Darek dobrze wie kto mu jest jeszcze potrzebny i juz napewno niedlugo odkryje karty i dowiemy sie kogo zobaczymy w skladzie AZS PWSZ w przyszlym sezonie.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2007, 21:55 przez tomaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 maja 2007, 20:40

Hehe nie bierz Tomaszek wszystkiego tak doslownie :D
Kmitka poniosly emocje dlatego tak napisal :D
Jak najbardziej jestem za zeby Keti zostala na dluzej w Gw
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 18 maja 2007, 21:56

No ja tez jestem za.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 maja 2007, 20:50

Już w czerwcu do Gorzowa trafi Małgorzata Babicka z brzeskich Cukierków. Teraz działacze klubu z Chopina zbierają pieniądze na jeszcze jeden transfer. Chcą ściągnąć do AZS PWSZ Sowood solidnego gracza z USA.

W przyszłym sezonie gorzowski zespół wzmocni Małgorzata Babicka - to bardzo prawdopodobne. Zawodniczka Cukierków Odry Brzeg jest już po słowie z trenerem Dariuszem Maciejewskim i w połowie czerwca ma podpisać z AZS PWSZ roczny kontrakt. Nowa umowa nie została jeszcze parafowana tylko dlatego, że Babicka do końca maja jest związana z klubem z Brzegu. - O tym, czy Gosia będzie dla nas wzmocnieniem, czy może po prostu uzupełnieniem szerokiego składu, zadecydują już pierwsze treningi - mówi szkoleniowiec gorzowianek. - Tylko od niej zależy, czy będzie decydować o obliczu naszego zespołu. Chciałem ją ściągnąć do Gorzowa już trzy lata temu, wtedy wybrała Cukierki. Z chęcią zobaczę teraz czego się tam nauczyła. Liczę jednak, że w naszym młodym zespole się sprawdzi.

Trener Maciejewski opowiada nam także o amerykańskim kierunku transferów AZS PWSZ. - W tej chwili zbieramy pieniądze na transfer koszykarki z Ameryki - mówi. - Nie stać nas na gracza z najwyższej półki, ale będziemy szukali za oceanem solidnej zawodniczki. Biorę jednak pod uwagę tylko taką, która zwiększy naszą siłę rażenia.

AZS PWSZ chce w przyszłym sezonie powalczyć w Pucharze FIBA. Czy nasza drużyna poradzi sobie w tych rozgrywkach? - To będzie dla nas ciężki sezon, w pucharze chcemy się sprawdzić. Największym testem będzie jednak pogodzenie tych rozgrywek z walką w polskiej lidze - podkreśla Maciejewski.

ZRODLO www.gorzow24.pl
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 29 maja 2007, 23:52

Wg mnie Gosia Babicka to kolejna "nijaka" zawodniczka. Tzn to nie jest znaczne wzmocnienie, macie wiele lepszych zawodniczek, a także przecież trzeba wprowadzać młode, z juniorskich drużyn. Natomiast jestem pewien, że za darmo grać nie będzie i się zapewne ceni. Ale może się mylę.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 30 maja 2007, 11:42

Stad kontrakt z nia na 1 sezon. A co do juniorek to Agnieszka Kaczmarczyk bedzie otrzymywala szanse gry w nastepnym sezonie.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 06 czerwca 2007, 17:35

AZS PWSZ Sowood Gorzów Wlkp.: Kolejny krok ku historii...

Po sezonie 2005/2006, zakończonym na piątym miejscu, w gorzowskim zespole doszło do kilku zmian. Z drużyną pożegnać się musiały Dagmara Mroczek, Joanna Semerda, Beata Wierzbicka, oraz Marta Żyłczyńska. Pewne było także to, że przynajmniej przez pół sezonu trener Dariusz Maciejewski nie będzie mógł skorzystać z usług Agnieszki Szott, która leczyła bardzo poważną kontuzję kolana.

Jednak na miejsce zawodniczek, które pożegnały się z AZS-em zakontraktowano nowe: środkową reprezentacji Polski Aleksandrę Chomać, rozgrywającą reprezentacji Słowenii Katarinę Ristić, oraz amerykańską skrzydłową Secrett Stubblefield.

Jednak trzon zespołu z poprzedniego sezonu plus wzmocnienia pozwalał myśleć o poprawieniu pozycji zajętej w sezonie 2005/06. Już początek rozgrywek pokazał, że nie będzie łatwo osiągnąć ten cel. Gorzowskie zawodniczki na pierwszy mecz udały się do Poznania gdzie uległy miejscowym akademiczkom 70:72. Porażkę tą tłumaczono przede wszystkim tym, że zespół jest słabo zgrany, ponieważ do 23 września kilka koszykarek grało w meczach kadry.

Pierwsza połowa sezonu to gra w kratkę. Zespół z Gorzowa zaliczył kilka potknięć, jak choćby porażka przed własną publicznością z niżej notowaną Polfą Pabianice 61:65, czy przegrana z beniaminkiem z Jeleniej Góry 78:70. Jednak dzięki sześciu odniesionym zwycięstwom, między innymi z ŁKS-em Łódź, czy z Cukierkami Odrą Brzeg, gorzowski AZS zajmował w tabeli FGE szóste miejsce. W meczu przeciwko Wiśle Kraków w 8 kolejce w zespole AZS-u (jako pierwszym w Europie) zadebiutowały chińskie koszykarki Mao Wenjing i Guan Xin. Ich debiut nie okazał się wzmocnieniem i zagrały one tylko 3 mecze.

W rundzie rewanżowej koszykarkom z Gorzowa szło już lepiej. Niewiele zabrakło do sensacyjnego zwycięstwa nad Wisłą Kraków, jednak po dwóch dogrywkach AZS uległ Mistrzyniom Polski 93:100. Mimo porażki Gorzowianki pokazały, że potrafią wygrywać z najlepszymi w kraju i już w następnej kolejce pokonały w Polkowicach miejscowe CCC 60-70. Bardzo dobre występy koszykarek AZS przeplatały się wpadkami, jak choćby porażka jednym punktem z Cukierkami Odrą w Brzegu. Podczas rewanżowego meczu z AZS-em Jelenia Góra do akademiczek dołączyła Maja Drozg, która okazała się dużym wzmocnieniem gorzowskiego zespołu. W meczu z SMS Łomianki na parkiet w wielkim stylu powróciła wspomniana już Agnieszka Szott. W swoim pierwszym meczu po kontuzji była najlepszą zawodniczką spotkania (najwyższy eval.). Na koniec sezonu z 12 zwycięstwami i 10 przegranymi AZS PWSZ zajął czwarte miejsce i w pierwszej rundzie play off spotkał się z AZS INEĄ Poznań.

Pierwsze dwa mecze zostały rozegrane w Gorzowie. Pierwszy Gorzowianki przegrały 56:67. Kolejnego dnia już bardziej zmobilizowane wygrały 106:85 i rywalizacja przeniosła się do stolicy Wielkopolski. W trzecim meczu Gorzowianki nieznacznie pokonują Poznanianki 81:78, a w czwartym „dobijają” tylko swoje rywalki 83:55. Wtedy pewnym staje się, że plan minimum przyjęty na ten sezon zostanie osiągnięty. W półfinale gorzowskie zawodniczki trafiły na Wisłę Kraków. Niestety nie potrafiły wygrać ani jednego meczu i przegrały półfinał 3:0 (84:68, 88:58, 76:77).

Po przegranym półfinale pozostała Gorzowiankom gra o brązowy medal. Rywalkami były zawodniczki CCC Polkowice, które w półfinale uległy Lotosowi Gdynia także 3:0. Pierwsze dwa mecze rozegrane w polkowickiej hali dzięki świetnym końcówką wygrały gospodynie 83:79 i 68:63. Gdy triumf Polkowiczanek wydawał się już tylko formalnością akademiczki pokazały, że „łatwo skóry nie sprzedadzą”. Wygrały, po emocjonujących końcówkach oba spotkania u siebie 87:64 i 93:91. Tak wiec o brązowym medalu decydować miał mecz w Polkowicach. Zmęczone sezonem koszykarki AZS-u PWSZ uległy w nim 71:97 i z medalu cieszyły się Polkowiczanki.

Był to na pewno najtrudniejszy sezon z trzech dotychczasowych. Ale też najbardziej udany. Składał się z aspektów pozytywnych jak i negatywnych. Myślę jednak, że tych pierwszych było zdecydowanie więcej. Po raz pierwszy w historii kobiecej koszykówki naszego miasta wywalczyliśmy miejsce w pierwszej czwórce bardzo silnej tegorocznej ekstraklasy. I dziś walczymy o brązowy medal. Myślę, że tym cenniejszy jest to sukces, że jako jedyni z czołowych zespołów gramy w większości polskim młodym zespołem bez amerykańskich zawodniczek, które decydują o wyniku w pozostałych drużynach. – tak mijający sezon podsumował trener Dariusz Maciejewski

Radosław Łogusz (plkk.pl)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 czerwca 2007, 11:04

Heh wszystko fajnie ale co to ma z sezonem 2007/08 wspolnego ? :D

kmitek85
Nowy na forum

Postautor: kmitek85 » 07 czerwca 2007, 17:29

hehehehe no właśnie

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 07 czerwca 2007, 21:24

no jak to co? duzo :D

tomaszek

Postautor: tomaszek » 17 lipca 2007, 11:09

Od nowego sezonu klub bedzie sie nazywał KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski. Troche dziwna nazwa no ale takie wymagania sponsora.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 17 lipca 2007, 12:50

A co znaczy ten przedrostek ??? Jeśli możecie go rozwinąć??
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

tomaszek

Postautor: tomaszek » 17 lipca 2007, 13:24

"KOSTRZYŃSKO SŁUBICKA SPECJALNA STREFA EKONOMICZNA"

Troche kiepsko to brzmi ale dają dużo większą kasę niż Sowood.

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”