MTK wycofało się z rozgrywek!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 09 października 2007, 16:31

Belfer pisze:Ja mam bardzo dobry aparat fotograficzny - Zorka 5 i mogę zrobić kilka zdjęć :wink:
oj to było by coś taka sesja :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 09 października 2007, 19:41

Anonymous pisze:ps.Edzia co Ty wiesz o jakis tam statusach!!niby gdzie te dziewczyny teraz znajda sobie kluby jak nie wystartuja tutaj??no zenada....

Anonymous'ie - podpisz się hojraku :twisted:.

Poza tym - czytaj uważnie :!: Napisałam ZAWODNICY, czyli koszykarze, a nie zawodniczki, czyli koszykarki.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 października 2007, 21:25

Szymon pisze:Mały OT dla rozładowania napięcia i emocji :lol: :lol: :lol: :wink: ..... choć znając życie to pewnie i tak się znajdą osoby zdegustowne tym, iż zamieściłem tego "arta"

Pozowały nago, by uratować klub
Każdy sposób na znalezienie sponsora jest dobry. Z takiego założenia wyszły szczypiornistki hiszpańskiego klubu Orsan Elda Prestigio i pozowały na golasa dla jednego z tamtejszych magazynów". Chcą zebrać 300 tysięcy euro, żeby uratować drużynę przed plajtą.
I udało się! Miłośnicy Elda Prestigio i kobiecych wdzięków wykupili cały nakład magazynu w kilka godzin.

źródła: onet.pl

Panie w całej okazałości
http://tu.tv/videos/el-equipo-femenino- ... nmano-de-e

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 października 2007, 21:36

"Pabianice szukają sponsorów"

Działacze MTK Pabianice dają sobie 50 procent na to, że drużyna koszykarek wystartuje w ekstraklasie.
Jak informowała "Gazeta", w ubiegłym tygodniu działacze MTK zdecydowali o wycofaniu zespołu z rozgrywek. Powodem są kłopoty finansowe po odejściu głównego sponsora - Polfy i brak zainteresowania ze strony władz miasta. PZU już wcześniej zrezygnowało ze sponsorowania koszykarek.

Ale szefowie klubu ciągle próbują znaleźć wyjście i chcą przekształcić zadłużone towarzystwo na startujące od zera Pabianickie Towarzystwo Koszykówki. Przez ostatnie dwa dni namawiali pabianickie firmy do jego sponsorowania. - I znaleźli się tacy, którzy chcą nam pomóc, ale nie wiadomo do końca, jakie pieniądze będą w stanie wyłożyć - mówi Zbigniew Grzanka, dyrektor klubu. A klub potrzebuje przynajmniej 200 tys. zł, żeby zamknąć budżet, który i tak będzie najskromniejszy w historii.

Pojawił się jednak jeszcze jeden problem. Żeby drużyna wystartowała w ekstraklasie pod nazwą, potrzebna jest zgoda Rady Nadzorczej Polskiej Ligi Koszykówki. Decyzję podejmie w sobotę, ale opiniujący takie rozwiązanie Polski Związek Koszykówki jest mu przeciwny. - Pojedziemy na posiedzenie rady, żeby przedstawić swoje argumenty - zapowiada Grzanka.

Ekstraklasa koszykarek rusza 17 października. Zgodnie z terminarzem pabianiczanki na początek powinny zagrać wyjazdowy mecz z AZS Gorzów.

Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 października 2007, 08:04

Pabianice walczą o ekstraklasę

Wciąż nie wiadomo, czy w tym sezonie kibice w Pabianicach będą oglądać swoje zawodniczki na parkietach ekstraklasy. O tym, czy tak się stanie zdecyduje w sobotę Rada Nadzorcza Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet.

- Wystąpimy w ekstraklasie, jeśli podczas tego posiedzenia członkowie związku uznają, że nowo powstałe Pabianickie Towarzystwo Koszykówki może być sukcesorem MTK - tłumaczy Zbigniew Grzanka, dyrektor MTK.

Sytuacja w pabianickim klubie stała się dramatyczna po odejściu głównego sponsora Polfy Pabianice. Szefom Miejskiego Towarzystwa Koszykówki nie udało się znaleźć środków gwarantujących zbilansowanie budżetu i w ostatnich dniach zarząd klubu z powodu kłopotów finansowych musiał ogłosić upadłość. Poinformował też PLKK o wycofaniu drużyny z ekstraklasy.

Cień szansy na uratowanie żeńskiego basketu w Pabianicach, działacze widzą jeszcze w przeniesieniu drużyny i miejsca w lidze do nowego stowarzyszenia (PTK). Ale na to zgodę muszą wyrazić władze ligi i związku. - W sobotę przedstawimy im nasze argumenty. Ale jeśli decyzja nie będzie korzystna, będzie to oznaczać koniec koszykówki w naszym mieście.

(bap) - Express Ilustrowany

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 października 2007, 08:56

Ehhh... mam nadzieje ze jednak Pabianice przystapia do rozgrywek... :| Inaczej tylko nam inauguracje sezonu zepsuja :/
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 października 2007, 09:15

Endrju pisze:Ehhh... mam nadzieje ze jednak Pabianice przystapia do rozgrywek... :| Inaczej tylko nam inauguracje sezonu zepsuja :/
Ja sobie myślę ze oni mają większe zmartwienie niż ewentualne zepsucie komukolwiek inauguracji sezonu... Gdyby AZS miał nie wystąpić z powodów finansowych w rozgrywkach to interesowaloby Cię akurat że możecie zepsuć komuś inaugurację mając w perspektywie upadek swojego klubu i koniec marzeń onie tylko o sukcesach ale o istnieniu wogóle?
Obrazek
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 października 2007, 09:48

Endrju pisze: (Punkt widzenia zalezy od kąta patrzenia :D)

Dobra male sprostowanie :]

Z punktu widzenia tego ze jest duzy "glod" koszykowki napisalem takie zdanie gdyz nie moge sie doczekac juz inauguracji ligi.

Z drugiej strony nie ujmuje to tego ze naprawde szkoda bedzie tak zasluzonego klubu jakim byl Wlokniarz i wierze oraz trzymam kciuki ze klub wystartuje w rozgrywkach.

Jednak z drugiej strony zacytuje Kibica z Pabianic
Szymon pisze: jeśli ktoś chce nowego klubu niech zaczynie tworzyć go od podstaw, niech startuje od najniższych lig i wywalczy wszystko swoją ciężką pracą!!!
Ostatnio zmieniony 11 października 2007, 10:29 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 11 października 2007, 10:10

Mikey Wysłany: Czw Paź 11, 2007 9:15 am Temat postu:

Endrju napisał:
Ehhh... mam nadzieje ze jednak Pabianice przystapia do rozgrywek... Inaczej tylko nam inauguracje sezonu zepsuja :/

Ja sobie myślę ze oni mają większe zmartwienie niż ewentualne zepsucie komukolwiek inauguracji sezonu... Gdyby AZS miał nie wystąpić z powodów finansowych w rozgrywkach to interesowaloby Cię akurat że możecie zepsuć komuś inaugurację mając w perspektywie upadek swojego klubu i koniec marzeń onie tylko o sukcesach ale o istnieniu wogóle?

Jestem z tego samego miasta co Endrju i kibicuję gorzowskiemu AZS-owi ale zrobiło mi się naprawdę wstyd, gdy przeczytałem, że ktoś z Gorzowa - odnosząc się do sytuacji, w której znalazł się klub z Pabianic - mógł napisać, że Pabianice zepsują nam inaugurację sezonu. Było to sformułowanie bardzo, baaaaardzo niestosowne (i to określając rzecz delikatnie).

Po cichu, liczę na to, że Endrju coś zrobi, żeby zatrzeć to niemiłe wrażanie które zostało na Forum po Jego wypowiedzi.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 października 2007, 10:16

to trochę jakby oświadczyć podczas składania kondolencji rodzinie po pogrzebie - że niestety ma się przez to zepsuty cały piątek...

Na szczęście pacjęt wciąż "żyje" i może i nie być pogrzebu i nie być zepsutej inauguracji - czego z całego serca życzę...

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 11 października 2007, 10:24

Endrju pisze:No Coment ;] bo znowu sie zacznie :lol: (Punkt widzenia zalezy od kąta patrzenia :D)

Widzę, że niektórzy "kąty patrzenia" mają mocno spłaszczone...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 października 2007, 10:32

Endrju pisze: (Punkt widzenia zalezy od kąta patrzenia :D)

Dobra male sprostowanie :]

Z punktu widzenia tego ze jest duzy "glod" koszykowki napisalem takie zdanie gdyz nie moge sie doczekac juz inauguracji ligi.

Z drugiej strony nie ujmuje to tego ze naprawde szkoda bedzie tak zasluzonego klubu jakim byl Wlokniarz i wierze oraz trzymam kciuki ze klub wystartuje w rozgrywkach.

Jak kogos urazilem to sory :| (zle sformuowalem zdanie)

tomaszek

Postautor: tomaszek » 11 października 2007, 11:50

Może wtrące cos od siebie. Jeśli chodzi o kolegę Endrju to został błędnie zinterpretowany. Choć z drugiej strony faktycznie jego post zabrzmiał nadzwyczaj egoistycznie. Co do samego meritum sprawy to myśle że wiele osób ubolewa nad sytuacją w jakiej znalazły się Pabianice. Niestety w Polskich realiach jest to sytuacja dość częsta że jakich klub staje na skraju bankructwa. Mam jednak nadzieję że Pabianice jednak wystartują w rozgrywkach PLKK. I nie chodzi tu o to czy ktoś komuś zepsuje inaugurację sezonu czy nie...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 11 października 2007, 12:02

Czasami lepiej pewne sprawy przemilczeć niż potem tłumaczyć sie błędnym ujęciem zdania lub błędnej interpretacji innych.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Gość

Postautor: Gość » 13 października 2007, 18:24

Dziś popołudniu Rada Nadzorcza Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet zgodziła się dać pabianickiej drużynie koszykówki szansę zagrania w ekstraklasie. Pabianickie Towarzystwo Koszykówki dostało dziką karę, choć PLKK był temu przeciwny.
- Żeby zagrać, musimy w ciągu kilku dni spełnić kilka warunków, od których rada uzależniła wydanie pozytywnej dla nas decyzji - mówi Zbigniew Grzanka.
Razem z nim na spotkaniu był nowy prezes PTK Piotr Zawirski.
- Między innymi za dziką kartę musimy zapłacić 50.000 zł - dodaje Grzanka. - Ale razem z prezesem Zawirskim jesteśmy dobrej myśli. Mamy kilka dni na wypełnienie warunków rady.
Nowym sponsorem pabianickiej drużyny koszykówki są dwie firmy: Hartmann i Big Stone.
Ekstraklasa koszykarek rusza 17 października. Zgodnie z terminarzem pabianiczanki na początek powinny zagrać wyjazdowy mecz z AZS Gorzów.

info zyciepabianic.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”