19 kolejka FGE: Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 92-65

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: 19 kolejka FGE: Energa Toruń - Artego Bydgoszcz 92-65

Postautor: hermes46 » 31 stycznia 2010, 21:44

Pytasz o Polki z Bydgoszczy? No cóż jak ktos rzuca z 9 metrów w ...kosz to czego sie spodziewac? Ola zagrała dobry mecz! Crisman powinna wyleciec za techniczne (dwa razy wrecz zpoliczkowała torunianki!!!). Ogólnie Derby od jakiegoś czasu staja sie słabym widowiskiem!
Pozdo (po raz kolejny) Ola Chomać.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 stycznia 2010, 22:12

hermes46 pisze: Crisman powinna wyleciec za techniczne (dwa razy wrecz zpoliczkowała torunianki!!!).
Pozdo (po raz kolejny) Ola Chomać.

no tak duży szacun OLA!!! a do takiej postawy Crisman dopuścili panowie Trojanowski i Mordal,którzy przy braku widowiska chcieli poczuć się głównymi bohaterami gwiżdżąc nie wtedy kiedy trzeba przeważnie.... 8)
Melanie Thomas na 100% odejdzie z Bydgoszczy,a oficjalny komunikat ukaże się wkrótce na stronie internetowej klubu...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 stycznia 2010, 23:13

Energa Toruń lepsza w derby

(jp)

W koszykarkich derby regionu kobiet torunianki prowadzą już 8:0. Dziś Energa we własnej hali nie dała szans osłabionemu kadrowo Artego.

Obie drużyny rozpoczęły drugie derby w PLKK osłabione brakiem swych największych amerykańskich gwiazd. W ekipie "Katarzynek” mecz na ławce rezerwowych przesiedziała Alicia Gladden, która nabawiła się urazu kostki. W zespole Artego nie było wiceliderki klasyfikacji strzelców ekstraklasy Melanie Thomas.
- Została w Bydgoszczy, oficjalne informacje na ten temat przekażemy w poniedziałek - powiedział trener Adam Ziemiński. Według nieoficjalnych wieści, Amerykanka jutro prawdopodobnie rozwiąże kontrakt z klubem.

O ile jednak Gladden udanie zastąpiła Magdalena Radwan, to Adam Ziemiński zmienniczki dla swojej gwiazdy nie miał żadnej.

Pewnie w "trumnie“

Po wyrównanej 1. kwarcie, w drugiej torunianki postawiły rywalkom wysokie wymagania w obronie. Pod nieobecność Thomas nie było w zespole gości koszykarki, która pociągnęłaby grę. Trener Ziemiński na pozycji rozgrywającej próbował kolejno Magdalenę Rzeźnik, Jasmine Young (przeciętny debiut - 2/8 z gry, 0 asyst, 4 straty) i Aleksandrę Kaję. W grze ofensywnej wciąż dominował jednak chaos i bydgoszczanki w całym meczu zanotowały jedynie trzy asysty.

Gospodynie znały doskonale atuty rywalek i w pierwszej połowie zupełnie wyłączyły z gry Lori Crisman (pierwsze punkty w 21. minucie). Energa nie grzeszyła co prawda skutecznością (m.in. 4/17 za trzy), ale miała ogromną przewagę pod koszem. Każda akcja w "trumnie” oznaczała niemal pewne punkty dla miejscowych. Dzięki temu w drugiej kwarcie przewaga urosła do 30 punktów i było praktycznie po meczu.

Pokazały siłę

- Nie ma co ukrywać, Energa pokazała nam swoją siłę, ten zespół po zamianach kadrowych jest bardzo mocny. Po takim nokaucie w drugiej kwarcie trudno było nam później wrócić do gry - przyznał Ziemiński.
- Moja drużyna zagrała dwie różne połowy, ale momentami nasza gra mogła się podobać kibicom. Jestem dobrej myśli przed kolejnymi, trudniejszymi spotkaniami - podkreślił szkoleniowiec "Katarzynek” Elmedin Omanić.

Był to ósme ligowe starcie obu zespołów (sześć meczów rozegrano wcześniej w I lidze). Wszystkie zakończyły się zwycięstwami "Katarzynek”.
http://www.pomorska.pl

a tutaj trochę fotek z meczu...

http://torun.gazeta.pl/torun/51,35580,7514117.html?i=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 01 lutego 2010, 12:51

a jeszcze sporo dobergo mozna powiedziec o Aleksandrze Kaji. Jak Jej sodówka nie uderzy za jakis czas (2-3 sezony) bedzie dobra zawodniczka!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 01 lutego 2010, 17:32

hermes46 pisze:a jeszcze sporo dobergo mozna powiedziec o Aleksandrze Kaji. Jak Jej sodówka nie uderzy za jakis czas (2-3 sezony) bedzie dobra zawodniczka!

oczywiście(hermesku dobre oko masz :lol: ),bo to talent pierwszej klasy,a sodówka Jej raczej nie grozi.... :P

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”