BLK- runda zasadnicza sezon 2020/21

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, Kuba, przemoe

peps03
Żak

Re: BLK- runda zasadnicza sezon 2020/21

Postautor: peps03 » 09 stycznia 2021, 21:26

Lublin - Gorzów, mecz fajny dla oka, mimo że obie drużyny nie ustrzegły się kuriozalnych niekiedy błędów.

Ilaria Milazzo, 163 cm, szarżująca pod kosz, gdzie czekały na nią Green i Gustafsson.
Elisabeth Pavel - OK w obronie, w ataku może wystarczało na ligę austriacką, ale nie tu.
Nawet Morgan Bertsch ze trzy razy oddała bez walki piłkę rywalkom.
Największe zaskoczenie - wygrana w zbiórkach, tak jak mówił trener Szewczyk, to klucz do walki z lepszymi drużynami.

Ale wynik byłby zupełnie sprawiedliwy gdyby było odwrotnie, + 1 dla Gorzowa.

Z Shatori W-K Gorzów będzie miał jeszcze wiele pociechy (zwinna na boisku, świetnie ułożony rzut, doświadczenie międzynarodowe), myślę że forma gorzowianek będzie wzrastała i realistycznie życzę, aby awansowali do finału rozgrywek z Arką. Fajnie było zobaczyć Dominikę i Szottkę na parkiecie w Lublinie :)
Mistrz! Mistrz!
A Z S !

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 09 stycznia 2021, 21:55

peps03 pisze:Lublin - Gorzów, mecz fajny dla oka, mimo że obie drużyny nie ustrzegły się kuriozalnych niekiedy błędów.

Ilaria Milazzo, 163 cm, szarżująca pod kosz, gdzie czekały na nią Green i Gustafsson.
Elisabeth Pavel - OK w obronie, w ataku może wystarczało na ligę austriacką, ale nie tu.
Nawet Morgan Bertsch ze trzy razy oddała bez walki piłkę rywalkom.
Największe zaskoczenie - wygrana w zbiórkach, tak jak mówił trener Szewczyk, to klucz do walki z lepszymi drużynami.

Ale wynik byłby zupełnie sprawiedliwy gdyby było odwrotnie, + 1 dla Gorzowa.

Z Shatori W-K Gorzów będzie miał jeszcze wiele pociechy (zwinna na boisku, świetnie ułożony rzut, doświadczenie międzynarodowe), myślę że forma gorzowianek będzie wzrastała i realistycznie życzę, aby awansowali do finału rozgrywek z Arką. Fajnie było zobaczyć Dominikę i Szottkę na parkiecie w Lublinie :)

Mnie ucieszył powrót do wysokiej dyspozycji Martiny. I double-double jeszcze chyba w tym sezonie nie miała na koncie. Mimo wszystko Ilaria nie zagrała aż tak słabo. Zwłaszcza, gdy porówna się jej statystyki i Owczarzak. Zgadzam się natomiast z oceną gry Rumunki - talentu rzutowego to ze świecą u niej szukać...

peps03
Żak

Postautor: peps03 » 09 stycznia 2021, 22:02

Mnie ucieszył powrót do wysokiej dyspozycji Martiny. I double-double jeszcze chyba w tym sezonie nie miała na koncie. Mimo wszystko Ilaria nie zagrała aż tak słabo. Zwłaszcza, gdy porówna się jej statystyki i Owczarzak. Zgadzam się natomiast z oceną gry Rumunki - talentu rzutowego to ze świecą u niej szukać...

Rzecz jasna, świetnie, że Martina się obudziła, bo będziemy mieć trzeciego muszkietera obok Jennifer i Morgan.
Ilaria gra fajnie, "cwaniakuje" w dobrym tego słowa znaczeniu, czasem płaci się za to cenę.
Ona i Zuzanna Sklepowicz prezentują inne style na rozegraniu, co jest tylko na plus dla zespołu.
Co do Pavel - patrzę na jej występy, a potem zaglądam tu: https://www.youtube.com/watch?v=wi2QkKgKmZU
....i ciężko wzdycham....
Mistrz! Mistrz!
A Z S !

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 09 stycznia 2021, 22:08

peps03 pisze:Co do Pavel - patrzę na jej występy, a potem zaglądam tu: https://www.youtube.com/watch?v=wi2QkKgKmZU
....i ciężko wzdycham....

Mnie wystarczyłaby w tym sezonie "Kryśka" Baltić. Walczak i przy tym niezły shooter...

Kosz-ykarz
Kadet

Postautor: Kosz-ykarz » 09 stycznia 2021, 22:58

Gorzow w sumie 2x przegral w RZ z Lublinem ale uwazam ze jesli trafia na siebie w play off to bedzie odwrotnie. I Gorzow przejdzie Lublin, a moze nawet i final jak tu jeden z przedmowcow napomnial.
Nie bedzie latwo bo Polkowice tez maja podobny sklad a nawet mocniejszy niz Gorzow. No i jest jeszcze Artego z Burdick.

Bo 29 pkt nowej pani z Usa w Gorzowie zwiastuje ze to bedzie mocny strzal. Ale na ten moment widze to tak ze 1. Arka. 2 Ccc. 3. Artego 4. Lublin 5 Gorzow po Rz.
Wiec najciekawiej bedzie moglo byc w parze Lublina z Gorzowem .
I jesli patrzac na wynik dzisiejszego meczu,Gorzow z nowa Amerykanka bedzie tylko mocniejszy mysle

Kosz-ykarz
Kadet

Postautor: Kosz-ykarz » 09 stycznia 2021, 23:00

Za to mloda Gdynia rozczarowala i wynikiem i gra...

-50 ze Sleza grajaca bez Sutton? Zalatwila je Julia Tyszkiewicz 8/11 za 3 pkt to sie bardzo rzadko zdarza ;)

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 09 stycznia 2021, 23:05

Kosz-ykarz pisze:Gorzow w sumie 2x przegral w RZ z Lublinem ale uwazam ze jesli trafia na siebie w play off to bedzie odwrotnie. I Gorzow przejdzie Lublin, a moze nawet i final jak tu jeden z przedmowcow napomnial.
Nie bedzie latwo bo Polkowice tez maja podobny sklad a nawet mocniejszy niz Gorzow. No i jest jeszcze Artego z Burdick.

Bo 29 pkt nowej pani z Usa w Gorzowie zwiastuje ze to bedzie mocny strzal. Ale na ten moment widze to tak ze 1. Arka. 2 Ccc. 3. Artego 4. Lublin 5 Gorzow po Rz.
Wiec najciekawiej bedzie moglo byc w parze Lublina z Gorzowem .
I jesli patrzac na wynik dzisiejszego meczu,Gorzow z nowa Amerykanka bedzie tylko mocniejszy mysle

Gorzów ma jeszcze mecz w Bydgoszczy, gdzie nie stoi w żadnym razie na straconej pozycji, a my z kolei z Bydgoszczą gramy u siebie - jeśli wygraliśmy z Gorzowem, to czemu mamy nie powtórzyć tego z Basketem. Dlatego w moim przekonaniu 3 miejsce dla Bydgoszczy nie jest wcale takie pewne.

peps03
Żak

Postautor: peps03 » 12 stycznia 2021, 22:03

CCC - Gorzów, fajny mecz zwłaszcza w ataku i zwłaszcza w II połowie. Przy nieobecności Dragany Stankovic stawiałem raczej na Gorzów, ale tylko Gustafson i Hristova grały pewnie i swobodnie, a po przeciwnej stronie niespodziewanie liderką w prawdziwym słowa znaczeniu była Aaryn Ellenberg-Wiley z 12 asystami i prawie 30 punktami. Totalnie in plus zaskoczyła Weronika Telenga, 21 pkt i 8 zbiórek przy wymagającym rywalu to jak na polską środkową dawno niespotykany wyczyn. 10 asyst Dominiki Owczarzak też robi duże wrażenie.

Super że Tv.com pokazuje wszystkie mecze ekstraklasy, ale komentatora z Polkowic wzięli chyba z łapanki -......siedem minut i trzy sekundy do końca kwarty numer jeden......trzy minuty i pięć sekund do końca kwarty numer jeden...........jeśli dobrze widziałem, piłkę zebrała Gustafson i podała do Jeziornej, ale nie - to była chyba Grabska............teraz będę musiał odszczekać to co przed chwilą powiedziałem :lol:
Mistrz! Mistrz!
A Z S !

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 12 stycznia 2021, 22:45

peps03 pisze:CCC - Gorzów, fajny mecz zwłaszcza w ataku i zwłaszcza w II połowie. Przy nieobecności Dragany Stankovic stawiałem raczej na Gorzów, ale tylko Gustafson i Hristova grały pewnie i swobodnie, a po przeciwnej stronie niespodziewanie liderką w prawdziwym słowa znaczeniu była Aaryn Ellenberg-Wiley z 12 asystami i prawie 30 punktami. Totalnie in plus zaskoczyła Weronika Telenga, 21 pkt i 8 zbiórek przy wymagającym rywalu to jak na polską środkową dawno niespotykany wyczyn. 10 asyst Dominiki Owczarzak też robi duże wrażenie.

Super że Tv.com pokazuje wszystkie mecze ekstraklasy, ale komentatora z Polkowic wzięli chyba z łapanki -......siedem minut i trzy sekundy do końca kwarty numer jeden......trzy minuty i pięć sekund do końca kwarty numer jeden...........jeśli dobrze widziałem, piłkę zebrała Gustafson i podała do Jeziornej, ale nie - to była chyba Grabska............teraz będę musiał odszczekać to co przed chwilą powiedziałem :lol:

Mnie za to przeraża i poraża wymawianie imion i nazwisk zawodniczek z zagranicy. Ja rozumiem, niektóre mogą posiadać dość trudne nazwiska i może być problem z ich wypowiedzeniem. Jednak z tego co widać ci wszyscy komentatorzy są na halach, więc jaki to problem zapytać.

Obejrzałem niewiele transmisji polkowiczanek ale za każdym razem kiedy słyszę nazwisko 'Wiley" wymawiane jako 'łilej' to naprawdę krew zalewa moje uszy :roll:

Dzisiaj komentator przeszedł sam siebie, bo raz wypowiedział jej nazwisko jak "willy'. Jak ktoś nie wie co to znaczy, to sobie wygooglujcie 8)

A co do meczu. Brawa dla Polkowic za ostatnią kwartę. Trochę wymęczone zwycięstwo, jednak trzeba wziąć pod uwagę że grały bez Stanković i połowę meczu bez Hampton, która złapała szybko faule, ale w ostatniej kwarcie dość znacząco pomogła drużynie, w szczególności punktowo.

Brawa również dla Weroniki Telengi, która solidnie walczyła z Gustafson oraz Green.

Dominika, już po raz kolejny dwucyfrowa ilość asyst. Szkoda tylko że tak mało oddaje rzutów. Uważam, że śmiało mogłaby zdobywać +10 punktów na mecz.

Siemienas również solidnie przeciwko Gustafson i Green/Kaczmarczyk. IMO powinno dostawać więcej szans w meczach.

Widzę że w Gorzowie większy krzykacz z asystenta Pieczyraka niż z trenera Maciejewskiego :lol: Jednak nie dziwie się reakcji, kiedy w kilku akcjach z rzędu niskie zawodniczki z Polkowic wchodziły pod kosz jak w masło.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 13 stycznia 2021, 07:39

Komantator akurat był z Gorzowa :lol: :lol:
Czasami lepiej byłoby oglądać te mecze bez głosu :lol:
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 13 stycznia 2021, 14:22

A.R.C.H.I. ball pisze:Siemienas również solidnie przeciwko Gustafson i Green/Kaczmarczyk. IMO powinno dostawać więcej szans w meczach.

W tym sezonie tych szans już raczej nie będzie miała - idzie na operację (przez ostatni miesiąc grała na własne życzenie).

https://miedziowe.pl/content/view/99244/56/

Kosz-ykarz
Kadet

Postautor: Kosz-ykarz » 16 stycznia 2021, 20:24

Radosna koszykowka w Gorzowie gdzie na parkiecie mozna bylo zauwazyc ze spotykaja sie 2 rowne poziomem druzyny.
Prym wioda zagraniczne a Polki to dodatek.
Zaglebie moglo to wygrac ale ten zespol nie broni za bardzo i tym przegral.
Ta Shatori Walker fajny strzelec:)

ChrisLbn

Postautor: ChrisLbn » 16 stycznia 2021, 21:09

Tak oto wygląda "przyszłość" polskiej koszykówki, reprezentowana przez GTK - dziś w Polkowicach 9/66 z gry, w tym 1/29 zza łuku. To należałoby zadedykować wszystkim tym, którzy są zwolennikami większej ilości rodzimych zawodniczek w składach drużyn w EBLK, w szczególności mam tu na myśli byłą, znaną koszykarkę z miasta Łodzi, oraz niektórych prezesów klubów ekstraklasy i I ligi.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 16 stycznia 2021, 22:04

Niby tak, ale nie do końca.
Skuteczność żenująca, ale trafia się pewnie tak samo często jak nasze 70% za 3 ostatnio.
Mimo tak dramatycznego wyniku 16 strat GTK przy 22 CCC troszkę zmienia ten obraz, po prostu nie wpadało.

A poza tym przypominam, że GTK gra w tej lidze żeby było parzyście, bo nie wszyscy zebrali budżet. To nie niespadalny SMS. Toruń zapewne lubi to.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Kosz-ykarz
Kadet

Postautor: Kosz-ykarz » 17 stycznia 2021, 13:14

Cos ci sie pokrecilo... bo w lidze jest nieparzysta ilosc druzyn

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”