Meblotap AZS Chełm - AZS Poznań 55:74

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 24 stycznia 2005, 17:17

natalia pisze:
hellraiser pisze:Nadzeja poznańskiej koszykówki Pamuła sobie zaszalała(jak zawsze).Pewnie dlatego że wynik był na styku i trener bał się zaryzykować.Widać że w Poznaniu wizja i myśl Herkta jest b.dobrze kontynuowana
Nadzieja chelmskiej koszykowki Maryna Sazonienko wogle gra bardzo malo, czego wogole nie rozumiem... A co do Herkta to naprawde bardzooooo mily i sympatyczny czlowiek. Tylko pozazdroscic takiego zespolu i trenera:(:(:(:(:( A co do sedziow to bylo troche bledow, ale nie wplynely one na wynik spotkania. Bo jak sie przegrywa 20 pkt to winy na sedziow zganiac nie mozna:(:(:(:(

Sympatyczny to Herkt może jest ale jak gra przez 40 minut jedną piątką przy +20 to mi się nóż w kieszeni otwiera

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 stycznia 2005, 17:26

Hersi pisze:Hihi A ja sie jeszcze raz zapytam. Dlaczego mecz sedziowal arbiter z miasta, z ktorego druzyna byla bezposrednio zainteresowana wynikiem tego meczu? Przypadek? :lol:

A mecz AZS Poznań z Ostrovią sędziowała dwójka arbitrów z Poznania + komisarz... i co z tego? Gdyby faktycznie ktoś bez mózgu miałby postepować według Waszego chorego planu, to przy jedynie dwóch punktach straty Ostrovii w tamtym meczu w pewnym momencie drugiej połowy sędziowie po prostu trochę bardziej poprowadziliby mecz przeciw Meblotapowi... było jednak jak mówił Mati wręcz odwrotnie. Po za tym... Wacław Wozniewski... taaaaa - pierwszy krętacz Rzeczypospolitej! Ludzie opanujcie się!!! Nie dziwię się, że sędziowie nie chcą do Was jechać, dla Was nawet arbiter z Chin byłby stronniczy - wszak na pewno trener ŁKSu jezdzi tam na wakacje...

Dostajecie mecz 20 punktami, a oczywiście najdziwniejsze w tym wszystkim jest nie beznajdziejna postawa zespołu, a sędzia z Łodzi... na dodatek gość, którego wszyscy znają od jakiś 100 lat i do którego z tego co wiem NIGDY nie było żadnych posądzeń o stronniczość. Nie lubię Pana Wozniewskiego, ale oglądając wiele spotkań przez niego prwaodzonych nie przypominam sobie, bym kiedyś miał jakieś wątpliwości...

Szkoda, że w dzień po wspaniałym zwycięstwie Ostrovii i klęsce u siebie Chełma można tu wyczytać TAKIE teksty - Ostrovia wygrała, bo Gorzów "kombinuje z wynikami", a na porażkę 20 punktami na własnym parkiecie wpływ miał sędzia z Łodzi... :( WSTYD!
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2005, 17:31 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 24 stycznia 2005, 17:31

Anonymous pisze:
natalia pisze:
hellraiser pisze:Nadzeja poznańskiej koszykówki Pamuła sobie zaszalała(jak zawsze).Pewnie dlatego że wynik był na styku i trener bał się zaryzykować.Widać że w Poznaniu wizja i myśl Herkta jest b.dobrze kontynuowana
Nadzieja chelmskiej koszykowki Maryna Sazonienko wogle gra bardzo malo, czego wogole nie rozumiem... A co do Herkta to naprawde bardzooooo mily i sympatyczny czlowiek. Tylko pozazdroscic takiego zespolu i trenera:(:(:(:(:( A co do sedziow to bylo troche bledow, ale nie wplynely one na wynik spotkania. Bo jak sie przegrywa 20 pkt to winy na sedziow zganiac nie mozna:(:(:(:(

Sympatyczny to Herkt może jest ale jak gra przez 40 minut jedną piątką przy +20 to mi się nóż w kieszeni otwiera

przepraszam, przepraszam, ale odniosłem wrazenie(chyba mylne, ale wole sie "wmieszac" w dyskusje) ze ktos tu mysli ze Herkt jest nadal trenerem AZSu Poznan. tak wiec informuje ze trenerem naszego zespolu jest Roman Haber.

nie wiem czy odniooslem "dobre" wrazenie, ale tak czy inaczej wolałem sprostowac..... :)
reloaded :]

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 24 stycznia 2005, 17:33

Seba Przeciez ja nie napisalem, ze arbiter zle sedziowal czy wypaczyl wynik (bo nie mogl przy tak slabej postawie druzyny), ja tylko napisalem o fakcie, ktorego nie da sie podwazyc. A w przypadki i cuda to przestalem juz wierzyc dawno temu :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 stycznia 2005, 17:42

Hersi... ehhh... wiesz doskonale, że gdyby "ktoś" mający wpływ na obsadę sędziowską chciałby Was "kręcić", to wysłałby takiego arbitra, że bez ŻADNYCH powiązań (takich o których tu próbujesz coś sugerować) i teoretycznie wątpliwości po prostu pojechałby z Wami, tak, że NIC byś nie mógł zrobić. Sędzia z Łodzi to w takiej sytuacji tak oczywiste, że ... ehhhh... myślałem, że nie muszę o tym pisać. Dla mnie sędzia Wozniewski w takim meczu to GWARANT prowadzenia meczu równo - choć fakt, że z błędami, ale w obie strony... bo błedy to on niestety robi, ale kto nie... ;)

Wiesz doskonale co osiągasz takim pisaniem... o tym, co wymyślił Cavek już nie wspomnę. Jeśli masz jakieś zarzuty do tego, jak prowadził mecz Pan Wozniewski, to po prostu je wymień. Jeżeli jedynym jest to, że jest z Łodzi, choć sędziował równo, to wybacz...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 24 stycznia 2005, 19:12

Mytek pisze:
Anonymous pisze:
natalia pisze:

przepraszam, przepraszam, ale odniosłem wrazenie(chyba mylne, ale wole sie "wmieszac" w dyskusje) ze ktos tu mysli ze Herkt jest nadal trenerem AZSu Poznan. tak wiec informuje ze trenerem naszego zespolu jest Roman Haber.

nie wiem czy odniooslem "dobre" wrazenie, ale tak czy inaczej wolałem sprostowac..... :)
bardzo przepraszam ze pomylke. Nie wynika to z mojej niewiedzy lecz pospiechu. Chodzilo oczywiscie o pana Habera.
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 24 stycznia 2005, 19:43

natalia pisze: bardzo przepraszam ze pomylke. Nie wynika to z mojej niewiedzy lecz pospiechu. Chodzilo oczywiscie o pana Habera.

ależ nie ma za co! :) :) :) :)

:!: :!: :!: UWAGA :!: :!: :!:
chciałbym przypomniec o plebiscycie na najlepsza,najwszechstronniejsza zawodniczke AZSu Poznań: zapraszam wszystkich forumowiczów: w szczególności tych z Chełma oraz Poznania do oddania swoich glosow w odpowiednim temacie na naszym podforum!!!zapraszam!!!
kazdy glos sie liczy :!: :!:
reloaded :]

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 stycznia 2005, 19:52

W sumie Natalio Twoje przejęzyczenie nie jest aż tak bardzo błędne - sympatyczności obu trenerom odmówić nie można, tylko że ... za tę cechę punktów nie dają, a przyszłości zespołu to już wogole nie zagwarantuje ;) Bo styl prowadzenia drużyny niestety podobny ostatnio u obu - trzymanie się dość twardo podstawowych koszykarek, nawet w meczach, które dawno już wygrane badz przegrane... Choć ostatnio chyba Haber trochę na szczęście jakby się przebudził, więc może to nie aż tak niereformowalny przypadek jak Herkciany ;)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 stycznia 2005, 20:51

Przebudzenie Romana to brzmi jak tytul filmu!
Ale mysle ze Haber wreszcie doszedl do wniosku ze trzeba stawiac na mlode i rezerwowe! 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 25 stycznia 2005, 11:38

Seba pisze:Wiesz doskonale co osiągasz takim pisaniem... o tym, co wymyślił Cavek już nie wspomnę. Jeśli masz jakieś zarzuty do tego, jak prowadził mecz Pan Wozniewski, to po prostu je wymień. Jeżeli jedynym jest to, że jest z Łodzi, choć sędziował równo, to wybacz...

Pozdrawiam.

Seba troche za mocno sie podjarales. Moze przeczytasz co pisalem o meczu z Poznaniem a dopiero pozniej bedziesz pisal "co wymyslil Cavek". O sedziach nie powiedzialem zlego slowa. A to ze sedzia byl z Łodzi napisalem w kategorii zartu. A co do PWSZ Gorzow to napisze w ich wątku 8)

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 25 stycznia 2005, 15:06

MARAS pisze:Przebudzenie Romana to brzmi jak tytul filmu!
Ale mysle ze Haber wreszcie doszedl do wniosku ze trzeba stawiac na mlode i rezerwowe! 8)

No i Roman Haber powinien robić tak o wiele wcześniej, chyba, że dopiero teraz przekonał sie, że jednak warto postawić na młode zawodniczki, które są równie utalentowane jak zawodniczki z podstawowej piątki. Miejmy nadzieję że będzie cześciej wystawiał młode zawodniczki, które przeważnie siedziały na ławce i "marnowały sie" :wink: :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 25 stycznia 2005, 16:02

Cavek pisze:
Seba pisze:... o tym, co wymyślił Cavek już nie wspomnę...

Seba troche za mocno sie podjarales. Moze przeczytasz co pisalem o meczu z Poznaniem a dopiero pozniej bedziesz pisal "co wymyslil Cavek". O sedziach nie powiedzialem zlego slowa. A to ze sedzia byl z Łodzi napisalem w kategorii zartu. A co do PWSZ Gorzow to napisze w ich wątku 8)

Co Ty masz z tym jaraniem? Co wpis, to o jaraniu... hmmm :shock: Ale to w sumie tłumaczy wiele...

"O tym co wymyślił Cavek" -
Cavek pisze:Brawo Gorzow jestescie pierwszy rok w ekstraklasie a juz bawicie sie w uklady. Druzyna ktora kombinuje z wynikami nie osiagnie za wiele. Czego wam zycze.

Tylko tyle... Twoje zdanie i żarty na temat sędziów mnie nie interesują.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 25 stycznia 2005, 17:08

MirU <poznań> pisze:
MARAS pisze:Przebudzenie Romana to brzmi jak tytul filmu!

No i Roman Haber powinien robić tak o wiele wcześniej, chyba, że dopiero teraz przekonał sie, że jednak warto postawić na młode zawodniczki, które są równie utalentowane jak zawodniczki z podstawowej piątki. Miejmy nadzieję że będzie cześciej wystawiał młode zawodniczki, które przeważnie siedziały na ławce i "marnowały sie" :wink: :lol:

A może poprostu rodziny młodych zawodniczek powiedziały, że nie bedą przychodzić i z Areny by połowa wyszła i kierownictwo na p. Haberze wymusiło młode zawodniczki... :twisted:

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 26 stycznia 2005, 08:42

Seba pisze:
Cavek pisze:
Seba pisze:... o tym, co wymyślił Cavek już nie wspomnę...

"O tym co wymyślił Cavek" -
Cavek pisze:Brawo Gorzow jestescie pierwszy rok w ekstraklasie a juz bawicie sie w uklady. Druzyna ktora kombinuje z wynikami nie osiagnie za wiele. Czego wam zycze.

Tylko tyle... Twoje zdanie i żarty na temat sędziów mnie nie interesują.

To o nich nie pisz. Juz w tym tygodniu okaze sie ktora druzyna jest lepsza.
Cavek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 stycznia 2005, 11:03

Do wszyskich zainteresowanych "aferą sędziowską":

Wczoraj miałem przyjemność spotkać sędziego Woźniewskiego. Powiedziałem mu o tym, że czytałem iż "wydrukował" mecz w Chełmie. Zdziwienie, zaskoczenie, konsternacja, uśmiech i odpowiedź: "... tak, tak, aleeeee... małą czcionką" :wink: :lol:

Swoją drogą, jest to chyba ostatni człowiek, któremu powierzyłbym taką misję... - a co do "3 sekund" - to ile my się nakrzyczeliśmy i nagadaliśmy na forum na ten temat - zwłaszcza, że też gramy bez centra i takie granie u przeciwnika szczególnie razi...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”