W sobotę mecz na szczycie - PZU Polfa zmierzy się z Lotosem

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Trenejro
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Trenejro » 20 listopada 2005, 01:33

.................................................. (to był mój krzyk po dotarciu do domu :lol: :lol: :lol: ) Nie mam głosu...

WŁÓKNIARZ!!! WŁÓKNIARZ!!!

Wszystko na odwrót dziś zrobiliśmy i Śledzie pięknie pojechaliśmy!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 listopada 2005, 02:20

Trenejro pisze:.................................................. (to był mój krzyk po dotarciu do domu :lol: :lol: :lol: ) Nie mam głosu...

Hehehe.... brak doświadczenia jeszcze :lol: :lol: :lol:
Ale rozumiem, też kiedyś dawno temu miałem z tym kłopot, jednak znalazłem recepte na zachowanie głosu. Otóż, podstawa to 4 przed meczem :lol: i 4 po meczu :lol: i głos jest jak malina. Oczywiście te dawki to niezbędne minimum, wiadomo, im więcej tym głos lepszy :lol: :lol: :lol:

A wracając jeszcze do meczu.
Ogólnie mówiąc fajny był :lol:, choć w trzeciej kwarcie było na styku i pojawiły się pewne obawy, ale na szczęście wszystko wróciło do normy :lol: :!: Już dawno śledzie nie popłyneły tak wysoko :lol: , ale to dobrze, trochę pokory się przyda :!:
Można powiedzieć, że wszystko było SUPER!!!! , no może za wyjątkiem durnych ochroniarzy, którzy jak zwykle już przy wejściu na hale wytrącili mnie z rownowagi :twisted: ehhh.....

A na koniec, w imieniu kibiców Włókniarza Pabianice chciałbym podziękować za gratulacje forumowiczom z całej Polski :!:
Noooo...... prawie całej..... ale przecież powszechnie wiadomo, że w dwóch miejscach w Polsce dzisiaj żałoba :lol: :!:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 listopada 2005, 05:00

Oooo taaakkkkk oooooołłłłłłłłł YEAH!!!! :lol:

Gratki dla Polfy!!! Zmiazdzylyscie sledzie w malej puszsce :twisted:

3 grudnia mysle ze zrobimy to samo :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 20 listopada 2005, 08:36

Brzeskie gratulacje dla Włókniarza! Zwycięstwo bardzo okazałe, prawie dobrze wytypowałem w typerkach :wink:
..you got to lose, to know how to win..

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 listopada 2005, 09:23

no to jeszcze ja:

WIELKIE GRATULACJE dla pabianiczanek! Coś pięknego :-)

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 20 listopada 2005, 10:18

ja równiez sie dołączam do gratulacji,fantastyczna wgrana z mistrzyniami polski...
ps
licze ze w gorzowie jednak dwa pukty zostana u nas...
pozdrawiam
Obrazek

Rafał Szeremeta

Postautor: Rafał Szeremeta » 20 listopada 2005, 10:57

Edzia pisze:Rafał - cześć :D i dzięki za gratki!!

Wiesz, co się dzieje z Tomkiem??

Cześć. Tomek pracuje nadal w "Słowie Sportowym". Ostatnio zaczął się takze pojawiać w telewizji.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 20 listopada 2005, 11:03

Edzia pisze:no własnie, niestety, my...

Lotosiacy tego chyba w ogóle nie śpiewali.

Taa... bo oni to w ogóle maja urozmaicony repertuar :lol: :lol: .

Zmieniaja teksty przyspiewek jak się główny sponsor zmienia :lol: :lol: .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Awatar użytkownika
Belfer
Żak

Postautor: Belfer » 20 listopada 2005, 11:05

Taka miła atmosfera panuję więc ktoś musi ją popsuć...
Z wygranej należy się cieszyć, momentami Włokniarz zagrał super (IV kwarta), tylko nie popadajmy w skrajną euforię, Gdynia jest w tym sezonie bardzo, bardzo słaba. Cieszmy się więc, ale to ciągle jest mało na Wisełkę.
Co do dopingu, młodzi się uczą i dobrze, paru starych przyszło, to znak że jeszcze żyją i mogą...
Koszulki takie jak powinny być - DZIĘKUJEMY , lepiej późno niż wcale, właśnie sprawdziłem obiecano Nam je we wrześniu 1998...
W końcu ktoś w klubie zauważył, że kibice są potrzebni, sami sponsorzy nie wystarczą, tylko mogło tak być, jak wczoraj, już kilka lat temu, szkoda tego straconego czasu. Było - minęło, karawana idzie dalej.

MRKS, MRKS, TO NASZE ŻYCIE, TO NASZA DUMA JEST....
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."

O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 20 listopada 2005, 11:08

GRATULACJA dla WŁÓKNIARZA!!!

Mam nadzieję że jesteśmy świadkami początku końca ery Lotosu.

Jestem ciekaw co weterani napiszą o dopingu na tym meczu i nowym pokoleniu pabianickich fanów.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 listopada 2005, 11:36

Szymon pisze:A na koniec, w imieniu kibiców Włókniarza Pabianice chciałbym podziękować za gratulacje forumowiczom z całej Polski :!:
Noooo...... prawie całej..... ale przecież powszechnie wiadomo, że w dwóch miejscach w Polsce dzisiaj żałoba :lol: :!:
:D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 listopada 2005, 11:43

Kilka uwag do meczu:
Sędziowie
Znakomici.Popełnili może 2 -3 błedy w meczu.
Techniczny dLa Biby.Biba w sumie nic nie zrobiła nic więcej niż Pantelejwa,Kobryn,Krupska czy Sarenac po faulach.Ale sedziowie poprostu czuli w tym meczu gre.I gdy wynik był na styku to za niezgodzenie się nie dawali technika tylko uspokojali aby nie wypaczać gry ale gdy już było po meczu to zdecydowli dać technika.I akurat badło na BIbe.Cóz nakogo padło na tego bęc.

Czysty mecz.
Nie było chamskich fauli ani z jednej ani z drugiej strony.Co prawda faul Serenac na Krystofovej czy Panti na Bibie mimo zę wyglądały grożnie to wynikały tylko z gry.

A teaz o meczu.
Mecz był wyrównany PRZEZ 3 KWARTY ALE TO ZŁUDNE:Przewaga Polfy była od początku wyraźna.A to ze był wynik na styku Lotos zawdzięcza jedynie pudło z wolnych i z pod kosza.Polfa powinna juz w pierwszej połowie prowadzic np.45-25.Polfa była lepsza we wszystkich elementach koszykówki.

Lotos jest bardzo słaby.Powiem tak Lotos nie ma rozgrywającej.To co wyprawiała Hodges,nazwana przez ze mnie kiedyś czarną ze streetballowej ulicy to parodia koszykówki.
Jezeli Lotos chce myśleć o nawiązaniu walki z Polfą nie mówiąc już o Wisle to już w tym tygodniu powinnien zmienic rozgrywającą.Powiedziałem nawiązać równą walkę a nie wygrywać.
Młodzież Lotos.I TU I SIĘ JEDNA RZECZ BARDZO NIE PODOBA.Zostawiam Lecie bo ona gra na zmiane bo cudnym meczu w Eurolidze-w nastepnym ligowym nie ma siły na nic.Ona nie moze grac 2 meczów w tygodniu.Ja to rozumiem ale....
Jezeli chce zespól stawiać na zagraniczne młode zawodniczki to muszą być to wielkie talenty:typu Karpova czy Vodopianowa.Sprowadzenie takiej młodzieży jak 19-20 Cikasova czy Gataliova nie ma sensu.Lepiej znależć n a ich miejsce Polskie 19-20 latki.

A teraz Polfa.
Polfa wreszcie zaczeła grac tak jak powinna.Czyli wykorzystuje to ze ma najbardziej wyrównany zespół w lidze.Cały czas siedzi na przeciwniku.Tak gra może zaprowadzic ich bardzo daleko.Jedyny minus to ze nie ma instynktu zabójcy.Przez trzy kwart pozwolił na wyrównaną wynikowo gre choć powinna wygrywać juza 20-25 punktami.Nad tym musi jeszcze popracować.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 20 listopada 2005, 11:46

Mikey pisze:
Szymon pisze:Noooo...... prawie całej..... ale przecież powszechnie wiadomo, że w dwóch miejscach w Polsce dzisiaj żałoba :lol: :!:

Mysle ze w Gdyni to dzisaj jest swieto.A Marco to nawet to ze Lotos dostał w dupe nie poprawi chumoru.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 listopada 2005, 11:54

hellraiser pisze:
Mikey pisze:
Szymon pisze:Noooo...... prawie całej..... ale przecież powszechnie wiadomo, że w dwóch miejscach w Polsce dzisiaj żałoba :lol: :!:

Mysle ze w Gdyni to dzisaj jest swieto.A Marco to nawet to ze Lotos dostał w dupe nie poprawi chumoru.
Akurat nie chodziło o Kraków tylko o niektórych wasali lotosiaków z innego miasta.
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 listopada 2005, 12:12

Lisu pisze:
Jestem ciekaw co weterani napiszą o dopingu na tym meczu i nowym pokoleniu pabianickich fanów.

Doping na wczorajszym meczu, jak już pisałem wcześniej, oceniam na 85-90%. Było dobrze choc oczywiście nie idealnie. Jednak szczerze mówiąc, nie mogę sobie przypomnieć, kiedy ostatnio zrobiliśmy lepszy doping niż wczoraj. Owszem bywały mecze że było dobrze i głośno ale nie przez cały mecz. Obawiałem się wczoraj że "młodzi" nie wytrzymają tempa i w ostatniej kwarcie głosy im padną ale wytrzymali :!:
Zaznaczyć muszę w tym miejscu, że nieźle wypadła oprawa. Balony, race, zimne ognie, "tona" :lol: :wink: konfeti :!: W końcu na sektorze było widać szaliki, był też bęben, który zrobił swoje. Jeśli dodamy do tego koszulki to można powiedzieć że nasz sektor wyglądał kolorowo!
Słowo o nowym pokoleniu.
Młodzi są jeszcze, ale muszę powiedzieć że widzę przed nimi przyszłość :!: Przede wszystkim cieszy mnie że w doping wkładają serce a to według mnie jest najważniejsze :!: Żeby nie było tak różowo, to muszą się oczywiście jeszcze sporo uczyć, choćby piosenek. Jeśli można powiedzieć że proste okrzyki wychodziły wczoraj momentami super, tak dłuższe piosenki... hmmm.... głównie było słychać kilku "weteranów" :lol: :wink: . No ale zobaczymy, dostali kartki z tekstami piosenek, jak się nauczą to powinno być lepiej.
Reasumując. Jest materiał na kibiców. Jeśli "młodzi" nie spoczną na laurach i będą chcieli się dalej uczyć, jeśli nam - "weteranom" starczy sił, czasu i chęci by dalej sie nimi "opiekować" :lol: :wink: powinno być dobrze.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2005, 20:06 przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”