17 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice 64-60

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Re: 17 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice 64-60

Postautor: koszykarz » 18 stycznia 2010, 16:46

no właśnie - wątek dotyczy TEGO meczu , a TYM meczu Toruń był lepszy po prostu. Bo były lepsze w grze 1x1 , skuteczniejsze pod koszem i grały bardziej zespołowo od Polkowic...

Zresztą jęsli Energa marzy o w przyszłości o wejściu do półfinału - do spotkania z takim zespołem jak Polkowice - trzeba wygrywać i tyle...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 stycznia 2010, 21:54

Septymiusz pisze:Bo ja uważam, że w TYM SPOTKANIU Energa była lepsza, nie umiem inaczej tego wytłumaczyć :). Bo wydaje mnie się, że wątek dotyczy spotkania, które odbyło się wczoraj, a nie dorobku całego sezonu.

Energa nie była lepsza! Robiła mniej błedów ataku, grała lepiej w obronie. Mecz wygrała druzyna a w Orzełku mecz chciała wygrac ...Colemann!
Kuba przeprszam Wasze zawodniczki za ....(tu powinno byc niecenzuralne słowa) mecz PP!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 stycznia 2010, 21:59

hermes46 pisze:
Kuba przeprszam Wasze zawodniczki za ....(tu powinno byc niecenzuralne słowa) mecz PP!

no Koziorowicz i Rusin podeszli do tego meczu tak,jakby od niego zależała ich przyszła posada... :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 stycznia 2010, 22:25

matrix pisze:
hermes46 pisze:

no Koziorowicz i Rusin podeszli do tego meczu tak,jakby od niego zależała ich przyszła posada... :lol:

a wiesz Piotrze co znaczy słowo PROFESJONALIZM? Obastawiam ze gdyby Kozior wiedział ze Energa bedzie miec mecz PP w d... zabrałby ze soba 3-4 juniorki!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 stycznia 2010, 22:33

a wiesz co to znaczy ludzkie zdrowie? Agata po ciężkim upadku,Ala niewpełni sprawna dała z siebie wszystko wczoraj,a o kłopotach ze zdrowiem Moni wiemy przecież nie od dziś.... :wink:
Polkowice się cieszą chyba tak,jak cieszył sie Brzeg po wygraniu z dziewczynkami z Artego.... 8)
PS. a kto to Piotr? :roll:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 18 stycznia 2010, 22:46

matrix pisze:a wiesz co to znaczy ludzkie zdrowie? Agata po ciężkim upadku,Ala niewpełni sprawna dała z siebie wszystko wczoraj,a o kłopotach ze zdrowiem Moni wiemy przecież nie od dziś.... :wink:
Polkowice się cieszą chyba tak,jak cieszył sie Brzeg po wygraniu z dziewczynkami z Artego.... 8)
PS. a kto to Piotr? :roll:

pracujesz? POKI CO TO JEST ICH PRACA DLATEGO JAKO KIBIC MAM PRAWO ZADAC OD NICH GRY ZAWSZE NA 100%! A PRZEPRASZAM KOSZYKARKI Z POLKOWIC WCZORAJ TEZ GRAŁY MECZ? CZY BYŁY NA PIELGRZMCE U TADKA?

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 18 stycznia 2010, 23:03

Akurat tę decyzje można było zrozumieć-Toruń ma 3 nowe zawodniczki które miały się okazać bardzo ważne.Dla nich chyba ważniejsze było ich sprawdzenie.A to że one okazały się "wręcz kosmiczne" to inna sprawa.
Moim zdaniem Omanic dobrze zrobił wystawiając taki skład.
Obrazek

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 19 stycznia 2010, 16:07

...
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 stycznia 2010, 16:56

Mecz ligowy i mecz PP . Dwa mecze - dwa różne mecze :lol: :lol: :lol:

Do zespołu dołączyły 3 zagraniczne - no więc gdzie OMANIĆ ma ocenić ich przydatność ??

W meczu mistrzowskim o punkty czy w meczu PP ? No chyba normalne jest że w lidze nie mógł sobie pozwolić na eksperymenty - tu trzeba było grać sprawdzonymi ogniwami.

Dobrze się złożyło że nazajutrz był mecz PP - przynajmniej w SZYBKIM czasie dowiedzieliśmy się że NOWE nie nadają się do gry w Enerdze. Przecież gdyby okazało się że będą przydatne - to chyba przynajmniej INDYWIDUALNIE by coś pokazały a nie pokazały za wiele...

Z ciekawością czekam na decyzje personalne ze strony zarządu. Jedyne co nie powinno podlegać dyskusji to to , że EGENTI musi zostać.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 stycznia 2010, 21:16

no a ktos mi tu niedawno pisal takie coś jak forumowicz o nicknamie jakże ironicznym bo nie mającym nic wspólnego z wiedza o koszykówce tego usera "koszykarz"

cytuje w odpowiedzi na moj post, w którym stwierdzilem ze Energa idzie na ilosc ale nie jakosc:

"Dwie młode doszły bo nie wiadomo co z Galą - a one i tak nie będa odgrywały większych ról

Pilav już si sprawdziła - natomiast Fluker to nie wasza RAchill Robinson - ten transfer też powinien się udać. Oby :)

To "oby" w tym momencie okazuje sie pobożnym życzeniem, ale dajmy im jeszcze pograć to tylko PP bo dzien wcześniej entuzjazmu po wygranej nad CCC nie było końca...no i cóż 2 skład drugim składem ale te nowe miały chyba coś pokazać w tym meczu.
Dzwońcie po Rachill lepiej ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 stycznia 2010, 21:35

Mozarthio pisze:
To "oby" w tym momencie okazuje sie pobożnym życzeniem, ale dajmy im jeszcze pograć to tylko PP bo dzien wcześniej entuzjazmu po wygranej nad CCC nie było końca...no i cóż 2 skład drugim składem ale te nowe miały chyba coś pokazać w tym meczu.
Dzwońcie po Rachill lepiej ;)

a wiesz,że masz rację tylko czasu na to pogranie mało zostało.... :lol: Nawet gdyby pani Fluker doszłaby do jako takiej formy to ja w Toruniu wolę Charity Egenti!!!,która o dziwo indentyfikuje się z miastem i drużyną,a nie tak jak większość zagranicznych z mamoną :shock:
a poza tym to świetna koszykarka,a radości kibiców to się nie dziw,bo Ci powiem,że same koszykarki-vide Charity i Jańcia tańczyły po wygranym meczu..... :wink:
Pozdrawiam

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 stycznia 2010, 18:04

nie wiem jakie sa relacje miedzy Toruniem a Egenti ale jesli identifikuje sie z miastem to ma duzego plusa bo taka zawodniczka gra z sercem...ale ile w tym prawdy to nie wiem. A to ze zwycięstwo nad rywalem typu CCC bardzo cieszy to my leszczynianie znamy bardzo dobrze ;) w koncu mielismy tam rozne wspolne historie hhehe
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”