FINAŁ Mistrzostw Polski Juniorek (Gdynia - 28-29 maja)

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

Drax
Żak

Postautor: Drax » 30 maja 2005, 07:35

[quote="anka
czy ktoś wie skąd byli ci sędziowie, co sędziowali ostatni mecz Olimpii i Lotosu?
Moi Zgorzeleccy kibice też uważali, że sędziowie" popełniali błędy" ale mogą być nieobiektywni, ponieważ kibicowali Olimpii, która nas tak "zwalcowała". Może wypowie się ktoś niezaangażowany emocjonalnie no i fachowiec?[/quote]

Pseudo-sędzia był z Wrocławia, a ta idiotka z Warszawki.
Waldi ma rację, chyba słowo o pomocy sędziowskiej dla Śledzi wypowiedziałem w czarną godzine.. Chociaż może to było przeczucie graniczące z pewnością? :twisted:
W końcu czemu organnizuje się półfinał i finał w Gdyni? Żeby czasem "faworytki" nie odpadły przedwcześnie.... a i pomóc jest łatwiej jakby ktoś sprawiał kłopoty.
Może jednak trzeba było w ćwierćfinale "podłożyć" się Wołominowi i wykopać "mistrza" juz w przedbiegach....

mati niezal.

Postautor: mati niezal. » 30 maja 2005, 07:52

Dużo można by tutaj pisać.
Jednak ja zostanę tylko przy- gratulacjach dla drużyny, która wygrała. To jest sport raz się wygrywa raz przegrywa.

PS. Zabiorę głos tylko w temacie nadzieji polskiego basketu. Jak dla mnie to przecież ludzieeee. Prawda jest taka, że nie powinno być takiego wyróżnienia wogóle...ponieważ dla mnie każda dziewczyna, która chce poklepać sobie piłkę na treningu jest już nadzieją dla nas. Jak chodzi o obsadę turnieju to ja widziałem baaaardzo wiele innych zawodniczek na miejsce Bibrzyckiej! Na prawdę chociażby Agata Rafałowicz, Weronika Idczak. Dalej bardzo dobrze, rewelacyjnie wręcz zagrała Basia Głocka. Jeszcze bodajże numerek 15 z sks (ale głowy nie dam), czy rozgrywająca Osy Zgorzelec. Naprawdę wiele zawodniczek innych zasłużyło na takie wyróżnienie swoją postawą przynajmniej w finałach.
Z perspektywy...widziałem Ćwierć i Finały i szczerze powiem, że gra młodej B wcale mnie nie porwała...
zastanówcie się ludzie dobrze!

Ż

Re: MPJ w Gdynii!!!

Postautor: Ż » 30 maja 2005, 08:21

kibic- świadek wydarzeń pisze:Sędziowanie meczu skandaliczne!!! :evil: Fijarczyk przy nich to "pikuś"!!! Z taką działalnością Lotos daleko nie zajedzie!!! Według moich obliczeń za trzy lata "zwijają żagle", bo kasa się skończy, a wtedy kto będzie grał?? Drużyne buduje się od najmłodszych lat. Kupione zwycięstwo na pewno nie smakuje tak samo jak ciężko wywalczone i wypracowane!!!

dzień dobry!

Nie da sie tego opisać czego świadkami byliśmy wszyscy w Gdyni. Więc nie będe pisał narazie o kibicach i tych nocach. Nie będe pisał o trenerce która nie jest trenerem,a jej jedyne zadanie ogranicza się do trzymania sweterka ani o nie trenerze który jest trenerem i sam stwierdził ,,Ja prowadzę zespół,, (rozmowa przy drzwiach wyjścowych). Nie będę pisał o o pewnym osobniku ( podobno to była kobieta) która zamiast wypisywać dyplomy krzyczała ,,Spierdalaj,, ani o innej która chodząc z aparatem fotograficznym patrzała po czym sie drapią kibice. Nie będę pisał o pewnym trenerze pewnej kadry który powiedział do kibiców Olimpii ,,Ja nie jestem w tej bandzie,, a gdy przyszło do trudnych pytań to uciekł. ( czyli jednak banda jest) Płakał też ,że jego też sędziowie załatwili 1 punktem.Nie będę pisał o nie trenerze a jednak trenerze który stwierdził,że ,,trzeba wykorzystywac sędziowanie u Siebie ,bo On kiedyś w Krakowie też był tak potraktowany,, ,a póżniej wiedząc ,ze popepłnił gafę stwierdził ,,proszę mnie nie chwytać za słówka,,.
Powiem tyle. Po raz pierwszy zdarzyło się,ze sędziowie nie uczesniczyli w zakończeniu finału. Uciekli! I coś co jest obrazem tego wszystkiego: na koniec koszykarki Olimpii i Osy bawiły się razem a Gdynia została w własnym sosie. były rozmowy i dziewczyn i jak kibiców. Myślę,że kilku starszych panów chciało przeżyc org.... a ponieważ w tym wieku nie ma szans przy kobiecie to sobie go zafundowli pokazując jak to się niby szkoli młodzeż (i tak większość z nich jest spoza Gdyni). Tylko jest problem. Powstał skandal. MORALNYM Zwycięscą została OLIMPIA POZNAŃ! I z takim koszulkami w przyszłym sezonie będą po polce jeżdzić po Polsce jej kibice!! Pozdrowienia dla tej z Warszawy. O ile cię awansowali?

Na resztę przyjdzie czas.

Dzięki Pabianice i Ostrów!!

Pozdrowienia dla najsympatyczniejszej drużyny OSY ZGORZELEC!!

DZIEKUJE OLIMPIA!

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2005, 08:46

SUPER OSA. Dziewczyny to wy jesteście najlepsze. Zadna z tych drużyn które znalazły się w finale nie zdobyła w poprzednim roku tak jak wy medalu. Wy malutkie istotki osiągnełyście tak dużo. Pokazałyście tak dużym klubom, że nie tylko układy prowadzą do sukcesu. Gratulacje dla Waszych Trenerów. Gratulacje dla waszych rodziców.

Zołnierz

Postautor: Zołnierz » 30 maja 2005, 08:56

Anonymous pisze:SUPER OSA. Dziewczyny to wy jesteście najlepsze. Zadna z tych drużyn które znalazły się w finale nie zdobyła w poprzednim roku tak jak wy medalu. Wy malutkie istotki osiągnełyście tak dużo. Pokazałyście tak dużym klubom, że nie tylko układy prowadzą do sukcesu. Gratulacje dla Waszych Trenerów. Gratulacje dla waszych rodziców.

A OLIMPIA MIAŁA SREBRO PO UKŁADZIE? HIHIHI. Pozdrowienia dla ,,Małej P,, z Osy.

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 30 maja 2005, 09:01

A wiec jak dla mnie to sedziowanie finalu to bylo kompletne dno, az zal sciska ze do takich rzeczy dochodzi juz na poziomie juniorskim, ale jak to jeden "koziol" powiedzial jego tez wyrolowali w krakowie, wiec dlaczego tutaj gwizdki nie moga pomoc ich druzynie, kierowanej przez marionetke.
I w tym miejscu "To ja sie pytam" dlaczego tak sie stalo? tylko po to zeby udowodnic jedyna sluszna teze, ze to sledzie potrafia najlepiej szkolic mlodziez?
"Szczerze...??" jak dla mnie to OLIMPIA jest najlepszym klubem szkolacym mlodziez, a to co sie stalo w Gdyni jest chyba najwiekszym skandalem tego roku, a wybor na nadzieje polskiej koszykowki mlodej "biby" to juz jest totalna kpina... cos mi sie zdaje ze wszystko to bylo juz ustalone przed rozpoczeciem tym finalow.

Zwyciestwo smakuje slodko, ale tylko w uczciwej walce, zwyciestwo po ukladach jest niczym innym jak pucharem goryczy.

co do kibicow "oleju" to dziela sie oni na dwie kategorie: czesc zenska, ktora tylko wali w bebny i ostrzega hale przed pozarem, a poza tym nie potrafi wogole krzyczec oraz na czesc meska, ktora przychodzi na sale tylko po to zeby porobic zdjecia....

Co do wyjazdu byl bardzo super bede go bardzo milo wspominal oprocz "finalowego bubla". Pozdrowienia dla kibicow Olimpii, Włókniarza i Ostrowa.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 30 maja 2005, 09:02

Koledzy w sumie opisali wszystko dość szczegółowo, zatem nie będę już komentował poczynań pewnych osób, bo szczerze mówiąc szkoda na to mojego zdrowia (zresztą Waszego pewnie też).

Sportowo Olimpijki były znacznie lepsze i - jak to ujęli koledzy z Poznania - 9 na 10 spotkań na neutralnym terenie Olimpia wygrywa z palcem w d...

Faktem, który najdobitniej podkreśla całą sytuację jest radość ze zwycięstwa zespołu z Gdyni. Poza zaintresowanymi NIKT nawet nie miał ochoty pogratulować wygranym (niektórzy, owszem, uczynili to bo po prostu wypadało :wink:). Jak to napisał soldier (vel. "Tak, pani Piknik?"): Gdynia gotowała się we własnym sosie! A ta wspólna radość brązowych i srebrnych medalistek (w sumie Wawę też można było zaprosić), setki wspólnych zdjęć pstrykanych przez rodziny i nie tylko... :wink: Szkoda, że sport tym razem zszedł na drugi plan no i buractwo w Gdyni, które przed halą osiągnęło rozmiary większe niż można było przypuszczać, na dodatek wśród ludzi, który swym wiekiem powinni sugerować, że są osobami na poziomie. Widocznie i oni muszą do pewnych spraw dorosnąć.

Pozdrowienia dla Olimpii - działaczy, koszykarek i krzykaczy :P (te rymy :lol:)
dla Włókniarzy
dla AZS-iaka :P
dla Waldiego :wink: miło było poznać :)
osobne pozdrowienia (last but not least) dla rodzin koszykarek, które tak sympatycznie umilały nam czas i pomagały jak mogły w dopingu dla swoich dziewczyn :)
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 maja 2005, 09:04

anka pisze:jakiś ty nerwowy kowaliku, użyłam cudzysłowu co oznaczało,że jest to przenośnia :? nie lubię jak ktoś na mnie krzyczy a wykrzykniki to właśnie oznaczają

Ja nie jestem nerwowy :D . Jak krzycze to używam Wielkich liter a nie wykrzykników :D . Pozdro
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2005, 09:05

Powiem tyle. Po raz pierwszy zdarzyło się,ze sędziowie nie uczesniczyli w zakończeniu finału. Uciekli!

zostali przez was zastraszeni!!
Nie wiedziałem że w Poznaniu podobno stolicy młodzieżowej koszykówki od najmłodszych lat uczy się przyszłość koszykarskiej Polski nie tylko gry w kosza ale także CHAMSTWA!!!!!!! kto to słyszał żeby krzyczeć na meczu koszykówki "Polscy sędziowie to...." a później po przegranym meczu (ZASŁUŻENIE ZRESZTĄ) NAPADAĆ NA SĘDZIÓW

POZNAŃ WSTYD!!! TRZEBA UMIEĆ PRZEGRYWAĆ Z HONOREM!!!!

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2005, 09:17

Waldi pisze:
Drax pisze:No to finał już mamy!!!!!!!!
(...)Z całej gdyńskiej drużyny najgroźniejsi mogą być jedynie sędziowie.........

W nieodpowiednim momencie to wypowiedziałeś, prorok czy cóś?
Nie da się wygrać grając przeciwko siódemce. Ale co trzeba przyznać, sedziowie zrobili to w białych rękawiczkach :?

Nie umniejszam zasług dziewczyn z Gdyni, ale tytuł smakowałby bardziej bez pomocy "gwizdków".

byłeś Waldi na meczu? cholera nawet jeżeli byłeś to i tak byłbyś zaślepiony.
Dla was wszystkich miał wygrać Poznań a tu proszę error...
Dziewczyny z Gdyni zagrały popisową IV kwartę. Odcięty poznański obwód i po zawodach, super wejścia pod kosz i wspaniała Kaśka Motyl (widać że gra w Lotosie daje efekty).
Poza tym trzeba było grać a nie myśleć o złocie przed meczem (przypomina mi to Milan :lol: )

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 maja 2005, 09:20

Anonymous pisze:
Waldi pisze:
Drax pisze:No to finał już mamy!!!!!!!!
(...)Z całej gdyńskiej drużyny najgroźniejsi mogą być jedynie sędziowie.........

W nieodpowiednim momencie to wypowiedziałeś, prorok czy cóś?
Nie da się wygrać grając przeciwko siódemce. Ale co trzeba przyznać, sedziowie zrobili to w białych rękawiczkach :?

Nie umniejszam zasług dziewczyn z Gdyni, ale tytuł smakowałby bardziej bez pomocy "gwizdków".

byłeś Waldi na meczu? cholera nawet jeżeli byłeś to i tak byłbyś zaślepiony.
Dla was wszystkich miał wygrać Poznań a tu proszę error...
Dziewczyny z Gdyni zagrały popisową IV kwartę. Odcięty poznański obwód i po zawodach, super wejścia pod kosz i wspaniała Kaśka Motyl (widać że gra w Lotosie daje efekty).
Poza tym trzeba było grać a nie myśleć o złocie przed meczem (przypomina mi to Milan :lol: )

A ja byłem na meczu i dobrze widziałem co się działo. Frajerzy z gwizdkami pomogli zdobyć tytuł Gdyni i nikt ani nic tego faktu nie zmieni.

Popisowa czwarta kwarta - hahaha - chyba w wykonaniu sędziów :!: :!:

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Bury » 30 maja 2005, 09:21

ta wspaniala IV kwarta tylko dlatego byla wspaniala, poniewaz gwizdki wczesniej spuscily trzy podstawowe zawodniczki OLIMPII

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2005, 09:22

Kowalik pisze:A ja właśnie wróciłem z Gdyni i chciałbym pogratulować OLIMPII POZNAŃ MISTRZOSTWA POLSKI :!: :!: :!: Doskonale wiem co pisze. Olimpia była lepsza i nie przegrała z ambitnie walczącymi Gdyniankami ale z SĘDZIAMI. Ludzie to jest SKANDAL żeby już na tym poziomie kręcić takie wałki. Młode Gdynianki nie mogły sobie poradzić z Olimpijkami więc do akcji wkroczyli sędziowie (a zwłaszcz pani sędzina - kto jej k....wa dał gwizdek!!!). Wywalili za pięć fauli dwie podstawowe rozgrywające i centra Poznanianek a poza tym dalej gwizdali wszyskio Olimpii a prawie nic Gdyni :!: :!: :!: Stan fauli na koniec meczu wynosił jakoś tak: 36 fauli Olimpia - 18 Gdynia. W ten sposób nie wygrywa się meczy :!: :!: :!: I niech mi żaden śledź nie pisze że było inaczej. Kto był na meczu ten widział jak SPRZEDAWCZYKI Z GWIZDKAMI ukradli Poznaniowi złoty medal :!: :!:

I jeszcze jedna kwestia. KTO JEST TRENEREM GDYNIANEK :!: :?: :!: Szwecowa czy Koziorowicz :?: :!: :?: W czasie meczu wszelkich wskazówek Gdyniankom udzielał pan Koziorowicz - Szwecowa stała tylko z boku i udawała, że wie o co chodzi ale po meczu jak wyłaniano najlepszego trenera to już Pani Szwecowa była pierwszym trenerem :!: :!: :!:

kowalik za dużo alkoholu oj za dużo :lol: :lol:
BZDURA gdyby Poznanianki były lepsze prowadziły by zdecudowanie od początku do końca i wygrały by

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 30 maja 2005, 09:24

Anonymous pisze:
Kowalik pisze:A ja właśnie wróciłem z Gdyni i chciałbym pogratulować OLIMPII POZNAŃ MISTRZOSTWA POLSKI :!: :!: :!: Doskonale wiem co pisze. Olimpia była lepsza i nie przegrała z ambitnie walczącymi Gdyniankami ale z SĘDZIAMI. Ludzie to jest SKANDAL żeby już na tym poziomie kręcić takie wałki. Młode Gdynianki nie mogły sobie poradzić z Olimpijkami więc do akcji wkroczyli sędziowie (a zwłaszcz pani sędzina - kto jej k....wa dał gwizdek!!!). Wywalili za pięć fauli dwie podstawowe rozgrywające i centra Poznanianek a poza tym dalej gwizdali wszyskio Olimpii a prawie nic Gdyni :!: :!: :!: Stan fauli na koniec meczu wynosił jakoś tak: 36 fauli Olimpia - 18 Gdynia. W ten sposób nie wygrywa się meczy :!: :!: :!: I niech mi żaden śledź nie pisze że było inaczej. Kto był na meczu ten widział jak SPRZEDAWCZYKI Z GWIZDKAMI ukradli Poznaniowi złoty medal :!: :!:

I jeszcze jedna kwestia. KTO JEST TRENEREM GDYNIANEK :!: :?: :!: Szwecowa czy Koziorowicz :?: :!: :?: W czasie meczu wszelkich wskazówek Gdyniankom udzielał pan Koziorowicz - Szwecowa stała tylko z boku i udawała, że wie o co chodzi ale po meczu jak wyłaniano najlepszego trenera to już Pani Szwecowa była pierwszym trenerem :!: :!: :!:

kowalik za dużo alkoholu oj za dużo :lol: :lol:
BZDURA gdyby Poznanianki były lepsze prowadziły by zdecudowanie od początku do końca i wygrały by

Ty już mi nie mów ile ja mogę wypić :D :D . Były lepsze ale jeżeli prawie każda akcja kończy się faulem w obronie a w ataku nie można nic zrobić bo sędziowie nic nie gwiżdża to nawet najlepsi nie dadzą rady :!: :!: :!:

Gość

Postautor: Gość » 30 maja 2005, 09:32

NO BYŁY W FAULOWANIU to pewne:lol:
Dziewczyny z Poznaniazagrały fantastyczny mecz i przegrały go w walce. Bzdura jest mówienieże przegrały przez sędziów. Mam wrażenie, że każda porażka Olimpii była by przez sędziów czy to była Gdynia czy był by to SKS 12 czy tez OSA

troszkę honoru panowie :twisted:

a zreszta z osobami bez HONORU nie gadam :evil:

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”