Cukierki Odra Brzeg -TS Wisła Can-Pack Kraków 43:77

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 30 października 2005, 22:03

gratulacje prosto z łeczycy k.łodzi
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Tv_Boy

Postautor: Tv_Boy » 30 października 2005, 22:11

JAK BY NIEPATRZEC KIBICE Z BRZEGU ZROBILI SHOW ALE TO NORMALNE :P

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 30 października 2005, 23:30

Obyło się bez niespodzianki, Wisła bez problemów ograła Odrę - gratulacje dla koszykarek Białej Gwiazdy, które zagrały bardzo mądrze, imponowały szybkie podania bez kozła, dzięki którym wielokrotnie koszykarki z Krakowa znajdowały się same pod koszem. Naszym dziewczynom zabrakło skuteczności i wiary w odniesienie sukcesu, bo braku walki nie można im zarzucić.

Jak zwykle, wspaniali byli brzescy kibice, którzy od pierwszej do końcowej syreny wspierali swoje ulubienice.

Wynik dokładnie odzwierciedlił siły obu drużyn.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 31 października 2005, 00:21

Gratulacje dla dziewczyn. Zaniedlugo prawdziwy sprawdzian mozliwosci.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 31 października 2005, 08:08

Cukierki Brzeg - Wisła Kraków 43:77

Nie ma nadal w kraju mocnych na koszykarki "Białej Gwiazdy". - My ćwiczymy tylko warianty przed meczami Euroligi - mówią skromnie wiślaczki.

Pierwsze minuty gry były dla gospodyń tak obiecujące, że przez chwile kibice wierzyli, iż możliwe jest zwycięstwo z faworyzowanym rywalem. W ostatnich minutach pierwszej kwarty coś jednak się zacięło w grze brzeżanek i wiślaczki odskoczyły na 12 punktów. Duży udział w tym miała środkowa Kara Braxton, dominująca pod obiema tablicami. W zespole z Brzegu niewiele do gry wnosiła Olena Proszczenko, której ciężko było się wstrzelić za trzy punkty, a i w rozegraniu popełniała szkolne błędy.

Na początku drugiej odsłony wiślaczki jeszcze bardziej odskoczyły, a Cukierki dopiero w ostatnich minutach zaczęły grać swoje. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 19:43.

Po przerwie brzeżanki wyszły na parkiet bardziej zmobilizowane i prowadziły wyrównaną grę. Trzecia kwarta zakończyła się dla nich zwycięsko. Zabrakło im jednak sił na odrobienie całej straty, a w końcówce wiślaczki znów dominowały.

- Mecze w polskiej lidze traktujemy na razie - bo nie graliśmy jeszcze z czołówką - jako przygotowanie do spotkań w Eurolidze - powiedziała druga trenerka Wisły, przed laty podstawowa zawodniczka reprezentacji Polski Marta Starowicz. - Ćwiczymy różne warianty taktyczne, więc nie ma co narzekać na rywali. Drużyna jest nadal w fazie zgrywania, bo podstawowe koszykarki dołączyły do nas kilka tygodni temu.

Cukierki Odra Brzeg 43
Wisła Can-Pack Kraków 77
Kwarty: 7:19, 12:24, 16:13, 8:21.

Cukierki Odra Brzeg: Babicka 12, Pietraszek 9, Rzeźnik 7, Makowska 6, Chełczyńska 4, Proszczenko 3, Koc 2.

Wisła Can-Pack Kraków: Braxton 18, Perovanovic 14, DeForge 13, Skerovic 11, Krawiec 6, Kress 5, Trafimawa 4, Gburczyk 2, Kenig 2, Radwan 2.

Jan Piotrowski (Gazeta Wyborcza)

Adam
Żak

Postautor: Adam » 31 października 2005, 09:07

Zastanawiam się dlaczego w pierwszej kwarcie, gdy Wisła grała na poziomie ligowego średniaka, a mimo to powiększała szybko przewagę, Kubiak nawet nie wziął czasu i nie próbował jakoś tej sytuacji wykorzystać? Natomiast w pozostałych kwartach, gdy tylko brzeżanki zdobywały 3-4 punkty z rzędu trener Wisły natychmiast brał czas i skutecznie wybijał z rytmu nasze zawodniczki.

Ciekawy również był fakt zapowiedzenia przez Kubiaka walki o utrzymanie w tym sezonie. Jeszcze nie dawno było głośno, że Odra ma walczyć o 5. miejsce, a sam Pan Prezes ma apetyt na 4! Niestety liga zweryfikowała te nierealne - w tym składzie - plany. Szkoda mi tylko tych dziewczyn, które niczemu nie są winne, a jeżeli nic się nie poprawi to zapewne polecą im po zarobkach, a trener jak zwykle będzie cacy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 31 października 2005, 09:57

Adam pisze:Zastanawiam się dlaczego w pierwszej kwarcie, gdy Wisła grała na poziomie ligowego średniaka, a mimo to powiększała szybko przewagę, Kubiak nawet nie wziął czasu i nie próbował jakoś tej sytuacji wykorzystać? Natomiast w pozostałych kwartach, gdy tylko brzeżanki zdobywały 3-4 punkty z rzędu trener Wisły natychmiast brał czas i skutecznie wybijał z rytmu nasze zawodniczki.

Ciekawy również był fakt zapowiedzenia przez Kubiaka walki o utrzymanie w tym sezonie. Jeszcze nie dawno było głośno, że Odra ma walczyć o 5. miejsce, a sam Pan Prezes ma apetyt na 4! Niestety liga zweryfikowała te nierealne - w tym składzie - plany. Szkoda mi tylko tych dziewczyn, które niczemu nie są winne, a jeżeli nic się nie poprawi to zapewne polecą im po zarobkach, a trener jak zwykle będzie cacy.

Pozdrawiam

no Adam słusznie pisesz, masz racje... ale co do dziewczyn to niektóre mają niską forme i to bardzo :/ Proszczenko i Koc za mało punktów :/
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 31 października 2005, 18:00

Gdy trener Kubiak na konferencji prasowej zaczął tłumaczyć porażki niższym budżetem niż np. Wisła, to już mi się odechciało słuchać tej wypowiedzi.. Nie wiem co mówił w wywiadzie dla TV Wrocław, bo nie oglądałem, ale mam nadzieję, że nie tłumaczył tego w ten sam sposób.. Odra będzie walczyć o ósemkę (ósme miejsce) i nie ma co tego ukrywać - no chyba, że dojdzie nowa zawodniczka w miejsce kontuzjowanej Agaty Kasprzak. Na meczu przewinęło mi się przez ucho jedno nazwisko, ale póki co zachowam je dla siebie i dla zainteresowanych..
..you got to lose, to know how to win..

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 31 października 2005, 18:26

MARIO pisze:Gdy trener Kubiak na konferencji prasowej zaczął tłumaczyć porażki niższym budżetem niż np. Wisła, to już mi się odechciało słuchać tej wypowiedzi.. Nie wiem co mówił w wywiadzie dla TV Wrocław, bo nie oglądałem, ale mam nadzieję, że nie tłumaczył tego w ten sam sposób.. Odra będzie walczyć o ósemkę (ósme miejsce) i nie ma co tego ukrywać - no chyba, że dojdzie nowa zawodniczka w miejsce kontuzjowanej Agaty Kasprzak. Na meczu przewinęło mi się przez ucho jedno nazwisko, ale póki co zachowam je dla siebie i dla zainteresowanych..

powiedzial, ze roznice w poziomie sportowym odzwierciedla roznica funduszy... co do wzmocnien, wasz prezes zapowiadal roztrzygniencia w przeciagu tygodnia. trwaja ponac intensywne negocjacje z zespolem z Lipska.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 października 2005, 18:40

W Lipsku to jedynie w miarę porządną centerką jest Manakova, ale nie sądzę, że ją Wam wypożyczą (bo to ich najlepsza zawodniczka). Ja natomiast słyszałem, że kilka klubów chce wypożyczyć zawodniczkę z Lotosu (po przyjściu Sarenac).

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 października 2005, 18:46

Hersi pisze:(...) Ja natomiast słyszałem, że kilka klubów chce wypożyczyć zawodniczkę z Lotosu (po przyjściu Sarenac).

Gatialovą? :shock: Hmmmmm... raz widziałem... dostała niezłą lekcję podwajania od naszych straaaasznie wysokich (180cm) ;) Ale może się rozwinie... 8)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

brzydki
Młodzik

Postautor: brzydki » 31 października 2005, 18:46

ja nie wiem o kim mysleli konkretnie - powtarzam jedynie co uslyszalem w TVP3.
nie bylo jednak sprecyzowane, czy ta nowa zawodniczka gra w Lipsku, czy tamtejsi dzialacze pomagaja jedynie w znalezieniu kogos. "rozmawiamy z przyjaciolmi z Lipska w sprawie wzmocnien na miejsce Kasprzak" - ot dyplomatyczna formulka...

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 października 2005, 18:46

Seba pisze:
Hersi pisze:(...) Ja natomiast słyszałem, że kilka klubów chce wypożyczyć zawodniczkę z Lotosu (po przyjściu Sarenac).

Gatialovą? :shock: Hmmmmm... raz widziałem... dostała niezłą lekcję podwajania od naszych straaaasznie wysokich (180cm) ;) Ale może się rozwinie... 8)

Akurat nie ;)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 31 października 2005, 18:49

Hersi pisze:Akurat nie ;)

eeeee... no to ŻADNYCH szans - nikogo innego Lotos nie wypozyczy - za duże ryzyko, ze "zaskoczy" gdzieś indziej i jeszcze zaszkodzi im dobrą grą ;) Gatialovą na miejscu działaczy z Gdyni bym natomiast wypożyczył jak najszybciej - zagrożenie póki co znikome, a przynajmniej sobie pogra w dobrym towarzystwie;) Tylko nie wiem, czy ktoś by ją chciał 8)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 31 października 2005, 19:37

Katerina Krizova :?: :-k
bo ponoć ma się pożegnać z zespołem :-k
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”