Mecz Gwiazd PLKK - Reprezentacja Polski 95:75
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Mecz Gwiazd PLKK - Reprezentacja Polski 95:75
Pawlak średnio 30 minut, Philips 26....
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
Gamajaszi pisze:Pawlak średnio 30 minut, Philips 26....
no własnie więc chyba jednak Pawlak była podstawową jedynką w lotosie
Ale nie widzicie różnicy? Bardzo często równocześnie na parkiecie przebywały Pawlak i Phillips, co wynikało chocby z przepisu PLKK, a także niejednokrotnie słabszej postawy Beard czy Christon. Więc nie można jednoznacznie powiedziec, że Paulina była pierwszą "jedynką" w zespole. Inaczej jest w Enerdze, gdzie Agata wychodzi praktycznie zawsze w s5 i gra o wiele więcej niż Waligórska, która pełni rolę typowej zmienniczki.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Dżi ej el ej
- Młodzik
no ale jestem ciekaw czy gdyby Energa miała też amerykańską jednyke czy Gajda byłaby tą podstawową...to wszystko zależy od zespołu w jakim się jest...
Dżi ej el ej pisze:no ale jestem ciekaw czy gdyby Energa miała też amerykańską jednyke czy Gajda byłaby tą podstawową...to wszystko zależy od zespołu w jakim się jest...
Ale ty nie gdybaj tylko czytaj wypowiedzi Maciejewskiego ze zrozumieniem.Powiedział że zawodniczki mają wybierać kluby świadomie i tylko Gajda w tej chwili jest podstawową zawodniczką swojego zespołu.Oczywiście nie ma to tak naprawdę żadnego znaczenia przy wyborze reprezentacji.Z drugiej strony ten sam Maciejewski powołuje swoją rozgrywajkę która nawet jak wychodzi w pierwszej piątce to i tak jest rezerwową.
- markylipek
- Młodzik
Kadra nie potrzebuje 12 gwiazd, dlatego sądzę, że Maciejewski będzie budował kadrę także pod względem charakterologicznym więc znajdzie się też miejsce dla dziewczyn od "czarnej" roboty i jakieś walczaki. Więc niekoniecznie najważniejsza była postawa na parkiecie ale też rozmowy w kuluarach z zawodniczkami.
Co do rozgrywających to Gajdę uważam za najbardziej inteligentną koszykarsko ale trochę słabszą w obronie, Pawlak to ciężka praca i waleczność. Taka para na rozegraniu byłaby chyba najbardziej optymalna.
Co do rozgrywających to Gajdę uważam za najbardziej inteligentną koszykarsko ale trochę słabszą w obronie, Pawlak to ciężka praca i waleczność. Taka para na rozegraniu byłaby chyba najbardziej optymalna.
markylipek pisze:Kadra nie potrzebuje 12 gwiazd, dlatego sądzę, że Maciejewski będzie budował kadrę także pod względem charakterologicznym więc znajdzie się też miejsce dla dziewczyn od "czarnej" roboty i jakieś walczaki. Więc niekoniecznie najważniejsza była postawa na parkiecie ale też rozmowy w kuluarach z zawodniczkami.
Jeśli chodzi o tą super obronę Pawlak to już nieaktualne,popytaj zawodniczek.
anatol pisze:Ale ty nie gdybaj tylko czytaj wypowiedzi Maciejewskiego ze zrozumieniem.Powiedział że zawodniczki mają wybierać kluby świadomie i tylko Gajda w tej chwili jest podstawową zawodniczką swojego zespołu.
i Agata z pełną świadomością Toruń wybrała,a nie zapominajcie,że w to samo miejsce-vide Toruń startowała przed sezonem właśnie Paula....
Ja jednak myślę że będzie duet Pawlak-Dźwigalska co będzie piorunowane i torpedowane przez kibiców i to można poczytać trenerowi jako wadę bo niestety do Kasi ma sentyment i ta zawodniczka będzie właśnie od czarnej roboty
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
friel pisze:Dźwigalska co będzie piorunowane i torpedowane przez kibiców i to można poczytać trenerowi jako wadę bo niestety do Kasi ma sentyment i ta zawodniczka będzie właśnie od czarnej roboty
no i o czym my tu mamy dyskutować?
Kolego.....od czarnej roboty to jest moim zdaniem bardziej pozycja nr 2,a rozgrywajaca ma nieco inne zadania
PS. Brak obiektywizmu + lokalny patriotyzm to rzecz ludzka i ja to rozumiem.....
-
koszykarz
Nie wiem o czym wogóle dyskutować. Przecież Dźwigalska wogóle nie ma umiejętności upoważniających do gry w kadrze.
Pawlak i Gajda są w kadrze od lat . Bo Maciejewski ma zaufanie do nie tzn. że może ją wciskać do kadry ? Chyba nie...
podstawowymi powinny być i mam nadzieje że będą : GAJDA i Pawlak - a ogrywana będzie IDCZAK i PIETRZAK i już. Dźwigalska to tylko ,,przeciętność '' jest - to już bym wolał Małaszewską chyba
która ma pewne miejsce w składzie - jeśli już o tym wspomina DAREK
Podobnie jak SEMMLER
Więc może one powinny być w kadrze ? a nie PAWLAK - której DAREK wytyka ,,bycie rezerwową '' i ,,zmiane klubu ''

Pawlak i Gajda są w kadrze od lat . Bo Maciejewski ma zaufanie do nie tzn. że może ją wciskać do kadry ? Chyba nie...
podstawowymi powinny być i mam nadzieje że będą : GAJDA i Pawlak - a ogrywana będzie IDCZAK i PIETRZAK i już. Dźwigalska to tylko ,,przeciętność '' jest - to już bym wolał Małaszewską chyba
Dzisiaj obejrzałem skrót tego meczu tzn. 1 i 4 kwarte i zauważyłem pewną prawidlowość, mianowicie Werze Idczak bardzo leży ta hala pod względem "trójek" bo w ligowym meczu 6 razy trafiła, a tu w meczu gwiazd ledwo weszla i już dwa razy walnęła.
A co do całego meczu to rzeczywiście nie było widać zabawy na boisku, jakiś tricków itd. Zawodniczki skupiły się bardziej na grze niż na show. A doping był słyszalny i na dobrym poziomie, dzięki czemu atmosfera wcale nie była taka drętwa.
Najlepsze pomyłki komentatora-komisarza Łabędzia, już jest poprostu żenujący, skoro siedzi jako komisarz na stołku na meczach to wypadaloby się orientować i nauczyć jaka zawodniczka w danym momencie jest przy piłce, a nie potem wychodzą takie zabawne sytuacje jak ta gdy Shields przy piłce a ten twardo że to Carter mimo sprzeciwów Konieckiego
A co do całego meczu to rzeczywiście nie było widać zabawy na boisku, jakiś tricków itd. Zawodniczki skupiły się bardziej na grze niż na show. A doping był słyszalny i na dobrym poziomie, dzięki czemu atmosfera wcale nie była taka drętwa.
Najlepsze pomyłki komentatora-komisarza Łabędzia, już jest poprostu żenujący, skoro siedzi jako komisarz na stołku na meczach to wypadaloby się orientować i nauczyć jaka zawodniczka w danym momencie jest przy piłce, a nie potem wychodzą takie zabawne sytuacje jak ta gdy Shields przy piłce a ten twardo że to Carter mimo sprzeciwów Konieckiego
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
komentator Łabędź chyba się w Amiszce zakochał,bo przy okazji niedawnego meczu CCC zamiast Coleman widział właśnie Amerykankę występującą już drugi sezon w Polkowicach 
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”