Play-offy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Play-offy

Postautor: GURU » 13 marca 2010, 17:31

Zakładam ten temat jako forme drobnych przypuszczen i ewentualnych prognoz na zblizajace sie wielkimi krokami play-offy, jak wy widzicie pary play-off,wg mnie bedzie tak:

AZS Gorzów - Lider Pruszków
Lotos Gdynia - ROW Rybnik
CCC Polowice - Odra Brzeg
Energa Toruń - Wisła Kraków
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Awatar użytkownika
betti
Senior

Re: Play-offy

Postautor: betti » 13 marca 2010, 17:58

2 ostatnie pary mało prawdopodobne, a raczej graniczące z cudem
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

kristofer
Kadet

Postautor: kristofer » 13 marca 2010, 20:16

to właściwie prawie wszystko jasne.

Dziś Pruszków wskoczył właściwie do play-off kosztem Tęczy Leszno (bo raczej mało prawdopodobna wygrana Leszna z CCC)

1. Gorzów - Pruszków (ewentualnie Tęcza Leszno)
2. Lotos - Rybnik
3. Energa - Odra Brzeg
4. CCC Polkowice - Wisła Can-Pack

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 13 marca 2010, 20:30

Wg tabeli po 23 kolejce trafiłem w 100%, ostatnia kolejka juz chyba nic nie zmieni

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 marca 2010, 20:34

GURU pisze:Wg tabeli po 23 kolejce trafiłem w 100%, ostatnia kolejka juz chyba nic nie zmieni

ale dziś była 25 kolejka.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 marca 2010, 20:36

GURU pisze:Wg tabeli po 23 kolejce trafiłem w 100%, ostatnia kolejka juz chyba nic nie zmieni

poczytaj dokładnie, jak konstruowana jest tabela w trakcie sezonu, a jak po nim. przy równych punktach (tak jak teraz) Energa będzie wyżej od Orła, choć teraz jest inaczej (bilans punktów na korzyść Polkowic)

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 13 marca 2010, 21:15

ann pisze:

ale dziś była 25 kolejka.

Ok, zle napisałem, chodzilo mi o ilośc meczów, czyli 23...

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 13 marca 2010, 21:21

Kuba pisze:

poczytaj dokładnie, jak konstruowana jest tabela w trakcie sezonu, a jak po nim. przy równych punktach (tak jak teraz) Energa będzie wyżej od Orła, choć teraz jest inaczej (bilans punktów na korzyść Polkowic)

Czytałem, i jest troche inaczej niz piszesz,wg plkk.pl
"Na koniec sezonu zasadniczego i gier o utrzymanie:
O kolejności w tabeli decyduje liczba zdobytych punktów (zwycięstwo 2 punkty, porażka 1 punkt). W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami. W sytuacji, kiedy bilans spotkań pomiędzy zespołami jest identyczny o miejscu w tabeli decyduje stosunek punktów (wynik dzielenia) zdobytych do straconych ze wszystkich spotkań. W przypadku kiedy więcej niż dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje tzw. mała tabela uwzględniająca jedynie wyniki spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami."

źródło plkk.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 marca 2010, 21:24

ok nie ma się co spierać, bo widzę, że nie przekonamy kolegi z Brzegu:)
w srodę się okaże czyje pary 1 rundy PO były poprawne.twoje czy te które napisał krostofer. moim zdaniem te drugie:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 13 marca 2010, 21:24

GURU pisze:
Kuba pisze:

O kolejności w tabeli decyduje liczba zdobytych punktów (zwycięstwo 2 punkty, porażka 1 punkt). W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami. W sytuacji, kiedy bilans spotkań pomiędzy zespołami jest identyczny o miejscu w tabeli decyduje stosunek punktów (wynik dzielenia) zdobytych do straconych ze wszystkich spotkań. W przypadku kiedy więcej niż dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje tzw. mała tabela uwzględniająca jedynie wyniki spotkań pomiędzy zainteresowanymi drużynami."

źródło plkk.pl

a przeczytaj zdanie wcześniej, z tego co przytoczyłeś:
"W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami."

btw - nie rozumiem skąd tyle problemów w tym roku z interpretacją tabeli? rok temu były takie same przepisy i teraz są takie same - co w nich niezrozumiałego, że tyle problemów i niejasności? :roll:

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 13 marca 2010, 21:25

ja nie mam zamiaru sie spierac, to miała byc lekka i przyjemna zabawa w typowanie:0

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 13 marca 2010, 21:28

[/quote]

a przeczytaj zdanie wcześniej, z tego co przytoczyłeś:
"W przypadku kiedy dwa zespoły mają taką samą liczbę punktów o kolejności w tabeli decyduje bilans spotkań pomiędzy tymi drużynami."

btw - nie rozumiem skąd tyle problemów w tym roku z interpretacją tabeli? rok temu były takie same przepisy i teraz są takie same - co w nich niezrozumiałego, że tyle problemów i niejasności? :roll:[/quote]

Masz racje, bilans spotkan (jest 1-1) a nie bilans punktów pomiedzy zespołami, z reszta nie mam zamiaru zaprzatac sobie tym głowy, bedzie jak bedzie...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 marca 2010, 21:28

ann pisze:ok nie ma się co spierać, bo widzę, że nie przekonamy kolegi z Brzegu:)
w srodę się okaże czyje pary 1 rundy PO były poprawne.twoje czy te które napisał krostofer. moim zdaniem te drugie:)

Co do miejsc 3-4 nie ma wątpliwości. Jak Jak jutro Torun zrobi swoje, to będzie 3-ci, a Polkowice zagrają nami. Natomiast uważam ze to jednak Lider będzie poza 8-ka. Leszno bedzie walczyć do uadłego z Polkwicami, dla których będzie to mecz o nic. Nie sadze więc by rzucili na szale wszystkie swoje siły, majć w perspektywie spotkanie z nami..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 13 marca 2010, 21:29

GURU pisze:
Kuba pisze:

źródło plkk.pl

To już było niedawno wałkowane na tym forum, zresztą chyba w wykonaniu również kogoś z Brzegu. Identyczność bilansu jest wówczas, gdy drużyna A wygra z drużyną B różnicą np. 5 pkt, a w rundzie rewanżowej B pokona A także różnicą 5 pkt. Jeśli natomiast wygra różnicą 4 czy 6 pkt, bilans nie jest identyczny. W tym przypadku Energa pokonując CCC większą róznica niż przegrała w Polkowicach, będzie wyżej na koniec sezonu zasadniczego, gdy obie drużyny zantoują po 18 zwycięstw i 6 porażek.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 13 marca 2010, 21:39

Tak, ja o tym pisałem w tym temacie:
viewtopic.php?f=2&t=10033&start=0

Odra przez ostanie 3 sezony nie uczestniczyła w fazie play-off, więc nie interesowaliśmy się (przynajmniej ja) aż tak dokładnie rozstrzygnięciami i dokładnymi przepisami obowiązującymi w pierwszej ósemce ;) Teraz to wychodzi :P
Mimo wszystko ten konkrety przepis jest źle sformułowany i nie dziwie się wątpliwością GURU, bo sam je miałem niedawno.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”