Play out: Lider Pruszków - ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Play out: Lider Pruszków - ŁKS Łódź

Postautor: Kuba » 29 marca 2010, 18:31

30.03.10 godz. 19:00

akar
Żak

Re: Play out: Lider Pruszków - ŁKS Łódź

Postautor: akar » 29 marca 2010, 19:13

Lider ma już zapewnione pozostanie w PLKK co nie oznacza(mam nadzieję) że odpuści sobie jutrzejsze zawody.Dziewczyny (myślę) mają coś do udowodnienia pruszkowskiej publiczności,co prawda po kiepskim występie przeciwko INEI Poznań zrehabilitowały się w Bydgoszczy no, ale we własnej hali też trzeba coś pokazać i wygrać.
Jednym słowem zwycięstwo Lidera, choć sport (jak pokazuje doświadczenie) potrafi zaskakiwać.
I to jest w nim piękne.................

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 30 marca 2010, 09:43

Pożegnalny mecz Shields
2010-03-30 06:33

Pewne utrzymania w Ford Germaz Ekstraklasie koszykarki Blach Pruszyński Lider w najbliższy wtorek podejmą na własnym parkiecie ŁKS Siemens AGD Łódź. Dla Ashley Shields będzie to ostatni mecz na polskich parkietach w tym sezonie.

- Z dniem 31 marca wygasa jej kontrakt z naszym klubem. Ponieważ jesteśmy już pewni utrzymania w rozgrywkach nie ma sensu przedłużać go na kilka dni. Zresztą Ashley bardzo chce wrócić do domu na święta, dlatego już w środę wylatuje do Stanów - wyjaśnia prezes Lidera Paweł Kędzierski. Shields do tej pory wystąpiła we wszystkich spotkaniach swojego zespołu. Tylko raz nie pojawiła się na parkiecie w pierwszej piątce. W 26 rozegranych meczach rzucała średnio 20.5 punktu, miała 6.5 zbiorki oraz 3 przechwyty. Na swoim koncie ma też występ w Meczu Gwiazd PLKK.

Lider utrzymanie na najwyższym szczeblu rozgrywek zapewnił sobie w Bydgoszczy, gdzie w minioną sobotę pokonał miejscowe Artego. Oprócz Shields bardzo dobre zawody rozegrały wówczas Dellena Criner i Anna Kuncewicz. - Po wcześniejszej porażce z INEĄ na własnym parkiecie bałem się tego spotkania. Moje obawy potwierdził tylko rezultat pierwszej połowy. W drugiej moje koszykarki przeszły jednak niesamowitą metamorfozę, która zapewniła im zwycięstwo - cieszył się po meczu w Bydgoszczy trener Lidera Arkadiusz Koniecki.

Najbliższy rywal pruszkowianek, drużyna ŁKS-u Siemens AGD Łódź, nie jest jeszcze pewny utrzymania w rozgrywkach. Sobotnia wygrana nad ostatnim w tabeli MUKS-em Poznań mocno przybliżyła jednak podopieczne Mirosława Trześniewskiego do pozostania w PLKK. Bohaterką tamtego spotkania była Alena Novikava, która na dwie sekundy przed końcem trafiła oba rzuty wolne i wyprowadziła swój zespół na jednopunktowe prowadzenie. Oprócz Białorusinki z dobrej strony zaprezentowała się środkowa Leona Jankowska. Występująca od lat w naszym kraju Czeszka wykazała się dużą wszechstronnością, rzuciła 6 punktów oraz miała 12 zbiórek, 5 asyst i 3 bloki. Jej podkoszowy pojedynek z silną reprezentantką Mali Djenebou Sissoko powinien być ozdobą wtorkowej rywalizacji w hali Znicz w Pruszkowie.

Adam Wall
www.plkk.pl

akar
Żak

Postautor: akar » 30 marca 2010, 20:14

Pewna wygrana Lidera. Łodzianki tylko w pierwszej połowie dotrzymywały kroku Liderowi, w 3 kwarcie Lider zaczął bronić strefą i odjechał na bezpieczną odległość. W zasadzie mecz bez historii zakończył się tak jak musiał.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”