Euroliga-2 kolejka
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Euroliga-2 kolejka
przepraszam za opoźnienie i zapraszam do dyskusji
Wtorek, 2.11.2010
Ros Casares Valencia - Bourges Basket 74-47
Środa, 3.11.2010
18:00 Good Angels Kosice - USO Mondeville
18:00 MKB Euroleasing Sopron - Rivas Ecópolis
18:00 Frisco Sika Brno - Nadezhda Orenburg
18:00 Sparta&K Moscow Region - Galatasaray MP Stambuł
18:30 AZS Gorzów Wlkp. - Beretta-Famila Schio
18:35 TTT Riga - Cras Basket Taranto
19:00 Wisła Kraków - Pécs 2010
19:00 Fenerbahce Stambuł - Gospic Croatia
20:00 Tarbes GB - ZVVZ USK Prague
20:30 Halcon Avenida Salamanca - VICI Aistes Kowno
Czwartek, 4.11.2010
18:00 Lotos Gdynia - UMMC Ekaterinburg
Wtorek, 2.11.2010
Ros Casares Valencia - Bourges Basket 74-47
Środa, 3.11.2010
18:00 Good Angels Kosice - USO Mondeville
18:00 MKB Euroleasing Sopron - Rivas Ecópolis
18:00 Frisco Sika Brno - Nadezhda Orenburg
18:00 Sparta&K Moscow Region - Galatasaray MP Stambuł
18:30 AZS Gorzów Wlkp. - Beretta-Famila Schio
18:35 TTT Riga - Cras Basket Taranto
19:00 Wisła Kraków - Pécs 2010
19:00 Fenerbahce Stambuł - Gospic Croatia
20:00 Tarbes GB - ZVVZ USK Prague
20:30 Halcon Avenida Salamanca - VICI Aistes Kowno
Czwartek, 4.11.2010
18:00 Lotos Gdynia - UMMC Ekaterinburg
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: Eurolia-2 kolejka
AZS Gorzów Wlkp. - Beretta-Famila Schio
Ten mecz musimy wygrać, choć łatwo na pewno nie będzie. Liron raczej się nie boję, ale Janel McCarville to już jest jakiś argument. Okaże się, czy to +45 z Brnem było wynikiem aktualnej siły mistrza Włoch, czy bardziej słabości Brna. W Gorzowie cieszy lepsza gra ostatnio tych na które najmniej liczymy, czyli Dźwigalskiej i Piekarskiej, natomiast ich "zmienniczki"
Wisła Kraków - Pécs 2010
Dobrze znany Wiśle rywal
Lotos Gdynia - UMMC Ekaterinburg
Tutaj chyba nie ma się co rozpisywać. Na dzień dzisiejszy to Jeki mogą do Gdyni przyjechać w rezerwowym składzie i wygrać bez problemu. Tym bardziej nie widzę żadnych szans na podjęcie walki z Pondexter, Langhorne, Wauters, Dumerc, Grudą, Bibą. Choć ostatnio Gospic trzymało wynik na styku przez jakieś 17 minut. Co najmniej takiego osiągnięcia Gdyni życzę. Czy Sveta Abrosimova także przyjedzie?
-
Fjera
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
wlodi9 pisze:Wie ktos moze co jest z meczem Brna ??
Frisco Sika Brno - Naděžda Orenburg 62:61 (17:19, 32:29, 44:48)
Fenerbahce - Gospic 109-90. No sorry, jak Gospic rzuca 70 punktów Jekom i 90 Fene to naprawdę szansa na 0-10 w grupie robi się ogromna...

- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
Fjera pisze:wlodi9 pisze:Wie ktos moze co jest z meczem Brna ??
Frisco Sika Brno - Naděžda Orenburg 62:61 (17:19, 32:29, 44:48)
thx, bravo
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O
Uff.. emocje jak to w meczach z Pecsem (u nss nigdy jeszcze nie były tak blisko zwycięstwa jak dzisiaj). Poziom średni, zwłaszcza obrona w pierwszej połowie do poprawki. Oby nasza gra szła w górę, bo w obecnej formie czeka nas co najwyżej ciężka walka o 3 pozycje w grupie. Za tydzień raczej będzie w plecy, oby po raz ostatni w Eurolidze w RS.
PS. Wisła -Pecs 7-1
PS. Wisła -Pecs 7-1
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Gratulacje dla Wisły za zwycięstwo, ale tylk oza sam fakt zwycięstwa.
Styl bowiem był tragiczny - nie rozumiem dlaczego zespół odwalał taką kaszanę w obronie - Pecz wielokrotnie zbierał piłe w ataku, plus obrona to byłą jedna wielka tragedia.
Nie rozumiem dlaczego zespól bronił tak fatalnie, zostawiając tyle miejsce Peczankom.Bardzo często rzucały z czystych pozycji, a Wislaczki zwyczajnie nie nadążały.
musimy także wspomnieć, że w Peczu nie mamy żadnego nazwiska - Quigley to cieniara, w zeszłym sezonie nic nie pokazała, a dziś w braku obrony podreperowała sobie staty. Dalma jest juz stara i ..... no właśnie dalej nic - no bo jesli ktoś np Knijć będzie nazywał gwiazdą..... Brak nazwisk, przeciętne rzemieślniczki, a my sie z nimi męczymy....
Tymczasem po drugiej stronie Philips, Burse, Kobryn...... i co? Wyduszone 2 pkt, a powinno być 20..
Ze strachem wyczekuję ,meczu w Taranto - 20 pkt w plery może okazać się najmniejszym wymiarem kary....
Wprawdzie historia pokazuje,ze mecze z P. są zawsze zażarte, ale musimy sobie uświadomić, że Pecz po raz kolejny osłabił skał i grał do teog na wyjeździe.
Pora się otrząsnąć nieco - wiele sobie obiecywałem po pierwszych czterech pkt Krężelówki - a tutaj dupa blada - po tej krótkiej serii nastapił okres bojaźliwej gry.
Ostatnia kwestia- liczba strat byłą przerażająca....
P.S. Na tle zespołu nawet nieźle zaprezentowała się Jelavić.
Styl bowiem był tragiczny - nie rozumiem dlaczego zespół odwalał taką kaszanę w obronie - Pecz wielokrotnie zbierał piłe w ataku, plus obrona to byłą jedna wielka tragedia.
Nie rozumiem dlaczego zespól bronił tak fatalnie, zostawiając tyle miejsce Peczankom.Bardzo często rzucały z czystych pozycji, a Wislaczki zwyczajnie nie nadążały.
musimy także wspomnieć, że w Peczu nie mamy żadnego nazwiska - Quigley to cieniara, w zeszłym sezonie nic nie pokazała, a dziś w braku obrony podreperowała sobie staty. Dalma jest juz stara i ..... no właśnie dalej nic - no bo jesli ktoś np Knijć będzie nazywał gwiazdą..... Brak nazwisk, przeciętne rzemieślniczki, a my sie z nimi męczymy....
Tymczasem po drugiej stronie Philips, Burse, Kobryn...... i co? Wyduszone 2 pkt, a powinno być 20..
Ze strachem wyczekuję ,meczu w Taranto - 20 pkt w plery może okazać się najmniejszym wymiarem kary....
Wprawdzie historia pokazuje,ze mecze z P. są zawsze zażarte, ale musimy sobie uświadomić, że Pecz po raz kolejny osłabił skał i grał do teog na wyjeździe.
Pora się otrząsnąć nieco - wiele sobie obiecywałem po pierwszych czterech pkt Krężelówki - a tutaj dupa blada - po tej krótkiej serii nastapił okres bojaźliwej gry.
Ostatnia kwestia- liczba strat byłą przerażająca....
P.S. Na tle zespołu nawet nieźle zaprezentowała się Jelavić.
Było strasznie ciężko... Druga kwarta to jakaś masakra, dobrze, że w drugiej połowie dziewczyny obudziły się i zagrały lepiej w obronie. Błąd przy 4 pkt przewagi (czemu nie faulowały, mając taką możliwość bez konsekwencji rzutowych??) mógł mieć ogromne konsekwencje. Na szczęście dziękui wybronieniu ostatniej akcji udało się wygrać. Tak czy inaczej, Pecs nie zachwycił, a Wiśle z taką grą będzie bardzo bardzo ciężko cokolwiek zwojować w tym sezonie Euroligi.
Zerknąłem na plkk.pl i nie mogę się powstrzymać od wklejenia fragmentu. Dzisiejszy niezbyt zachwycający mecz (oględnie mówiąc) okiem i piórem D. Juszczyka:
I ostatnie zdanie:
Kto widział, niech oceni...
Zerknąłem na plkk.pl i nie mogę się powstrzymać od wklejenia fragmentu. Dzisiejszy niezbyt zachwycający mecz (oględnie mówiąc) okiem i piórem D. Juszczyka:
Uczta na europejskim poziomie dla Wisły
W pięknym stylu rozpoczęły nowy sezon Euroligi na własnym parkiecie koszykarki Wisły Can-Pack Kraków. "Biała Gwiazda" o zwycięstwo walczyła niemal do samego końca. Wiślaczki wyszarpały wygraną, pokonują Pecs 2010 70:68!
I ostatnie zdanie:
Wojnę nerwów wygrały jednak wiślaczki, które po wspaniałym spotkaniu pokonały Pecs 2010 70:68.
Kto widział, niech oceni...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Powoli przecieram oczy ze zdziwienia. Mecz fatalny, prawda. Ale duże dzięki dla Jelavic za dwa ostatnie mecze. Nie spodziewałem się takiej ambicji i całkiem poprawnego rozgrywania. Szkoda tylko, że im bliżej końca, tym dłużej kozłujemy na obwodzie, a później strach w oczach.
Ale Andzi asysta do Burse dziś oraz pogoń za Mielochem w niedzielę - bezcenne!!!
Dziś trybuny powinny skandować: Gdzie jest Erin?
Pozostałe mecze: nie wiem co się dzieje w Gorzowie, ale mogło zacząć się tak dobrze! Powinno być 2-0 po pierwszych dwóch meczach. Przecież Yacoubou nie może zdobywać 31 pkt? Kto ją bronił? I czy Gorzów nie grał swoją słynną strefą?
Francuskie drużyny u siebie zadziwiają... Albo Praga jak zwykle cieniarzy pomimo co rok lepszego składu. Kto wie?
Ale Andzi asysta do Burse dziś oraz pogoń za Mielochem w niedzielę - bezcenne!!!
Dziś trybuny powinny skandować: Gdzie jest Erin?
Pozostałe mecze: nie wiem co się dzieje w Gorzowie, ale mogło zacząć się tak dobrze! Powinno być 2-0 po pierwszych dwóch meczach. Przecież Yacoubou nie może zdobywać 31 pkt? Kto ją bronił? I czy Gorzów nie grał swoją słynną strefą?
Francuskie drużyny u siebie zadziwiają... Albo Praga jak zwykle cieniarzy pomimo co rok lepszego składu. Kto wie?
a Gorzowianki znów dały działa
brakuje nam strzelby
Greene się po prostu nie nadaje
a Samantha.... nie wiem gdzie uleciała jej forma
a Samantha.... nie wiem gdzie uleciała jej forma
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
Wisla - Pecs >> http://www.youtube.com/watch?v=YVFjEsWj8MU
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
No niestety..chciałoby sie powiedzieć grały i walczyły jak zwykle..przegrały jak zawsze. Ja mam takie wrażenie że w naszej drużynie było przeświadczenie że Leuchanka wiele załatwi. A tu niestety.. w plkk to Ona będzie wymiatać, ale w Euro to jest więcej takich zawodniczek jak Ona, a dodatkowo każdy rywal wie że jest Ona naszą teoretycznie najlepszą zawodniczką i jest bardzo dobrze pilnowana.
Nie wszystko jednak stracone..trzeba tylko wygrać z Brnem za tydzień. Obawiam się tylko kto tym razem może okazać się naszym katem. Najpierw była to Miyem, wczoraj Isabelle..a teraz? Ford? Skerović? Mam nadzieje że nikt i w myśl powiedzenia do 3 razy sztuka wygramy w końcu.
Nie wszystko jednak stracone..trzeba tylko wygrać z Brnem za tydzień. Obawiam się tylko kto tym razem może okazać się naszym katem. Najpierw była to Miyem, wczoraj Isabelle..a teraz? Ford? Skerović? Mam nadzieje że nikt i w myśl powiedzenia do 3 razy sztuka wygramy w końcu.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,52665, ... oszek.html
Brawo dla sędziów. ŁYSY dał popis jak mozna "wydrukować" mecz ;| (film na zalaczonym linku).
Brawo dla sędziów. ŁYSY dał popis jak mozna "wydrukować" mecz ;| (film na zalaczonym linku).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”