Jeśli działaczom Ostrovii uda się zgromadzić odpowiednie środki, to już w najbliższych dniach zespół Ostrovii zasili wysoka koszykarka z zagranicy. – Prowadzimy rozmowy z zagraniczną koszykarką, ale nie będę zdradzał, o kogo chodzi. Powiem tylko tyle, że ma ona blisko 200 centymetrów wzrostu – mówił Jacek Wawrzyniak, trener Ostrovii.
Po tym, jak zespół Ostrovii opuściła Joanna Górzyńska, która już wkrótce urodzi dziecko, zespół Ostrovii ma ogromne kłopoty z walką na tablicach. Wprawdzie miejsce Górzyńskiej zająć miała Danuta Przybylak, ale szybko się okazało, że nie sprosta ona takiemu wyzwaniu. Znacznie lepiej od wspomnianej Przybylak spisuje się utalentowana Judyta Banaszkiewicz. Ale ta koszykarka w tym sezonie miała dopiero zdobywać szlify na parkietach w ekstralidze, a nie walczyć ze znacznie bardziej rutynowanymi rywalkami jak równy z równym. Dlatego też sternicy Ostrovii po dokładnym przeliczeniu ,,kasy’’ starają się wzmocnić drużynę, która ma szansę, aby utrzymać się w ekstraklasie.
Jeszcze do niedawna wydawało się, że Ostrovię wzmocni Natalia Mrozińska. Jednak rozmowy z koszykarką AZS-u nie zakończyły się podpisaniem stosownego kontraktu. Natomiast bardzo blisko związania się z ostrowską drużyną była rozgrywająca Aleksandra Jabłońska. – To prawda, jeszcze w minioną niedzielę po meczu z zespołem CCC Polkowiec wydawało się, że uzgodniliśmy z tatą Oli, Andrzejem Jabłońskim, wszystkie szczegóły, ale w poniedziałek nie doszło do podpisania kontraktu. Aleksandra Jabłońska stwierdziła, że rozmawiała z jedną z naszych byłych zawodniczek i w jej konsekwencji nie podpisze umowy – stwierdził Jacek Wawrzyniak, trener Ostrovii. Jak udało się nam dowiedzieć, z nieoficjalnych źródeł, tą tajemniczą powierniczką Aleksandry Jabłońskiej miała być Monika Siwczak. Czyżby to zemsta na drużynie i działaczach Ostrovii za ,,wyrządzone krzywdy’’? Szkoda, że eks już zawodniczka Ostrovii szybko zapomniała, ile pomagał jej w różnych sprawach Włodzimierz Szymanowski, prezes Ostrovii.
gg Gazeta Ostrowska
Ostrovia - Posiłki z zagranicy?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Nie mam przekonania czy sciąganie zawodniczki zza granicy to dobre wyjscie. Nie wiadomo kogo nam tutaj przywieje... a pozatym chyba lepiej popłacić co trzeba obecnym dziewczyną. Może nawet Pani Siwczak i Aniole oddać kase i już nie słyszeć o nich.
Ja sie nie nastawiam na nowy nabytek za mocno. Jak dostanę cynk to pójdę na trejning i zobczę...i będzie to rzeczywiscie nowa zowodniczka- obcokrajowiec to powiem okey. Jak ta centerka będzie w dodatku grać dobrze to będzie strzał w dziesiątkę.
Na srednią zawodniczkę do konca sezonu potrzebne jest około 20tys złotych. Pewnie prezes przed sciągnięciem kogokolwiek bedzie chciał mieć chociaż połowę tej sumy na rece. Ja jednak wiem, że nasi działacze są uczciwi i nie zatrudnią zawodniczki której nie będą w stanie opłacić. Może czasami są za bardzo uczciwi... do bólu że tak powiem. Jestem jednak dobrej myśli choć jak piszę nie oczekiwał bym zbyt wiele.
A Mrozińskiej szkoda. A mógłbym miec prośbę, żeby ktos mi więcej info dał o tej Jabłońskiej, tej co Siwa ją przekręciła (jeżeli to prawda a podejrzewam to mam do Ciebie żal koleżanko, nie spodziewał bym się tego po Tobie Moniko). Zobaczymy!
Ja sie nie nastawiam na nowy nabytek za mocno. Jak dostanę cynk to pójdę na trejning i zobczę...i będzie to rzeczywiscie nowa zowodniczka- obcokrajowiec to powiem okey. Jak ta centerka będzie w dodatku grać dobrze to będzie strzał w dziesiątkę.
Na srednią zawodniczkę do konca sezonu potrzebne jest około 20tys złotych. Pewnie prezes przed sciągnięciem kogokolwiek bedzie chciał mieć chociaż połowę tej sumy na rece. Ja jednak wiem, że nasi działacze są uczciwi i nie zatrudnią zawodniczki której nie będą w stanie opłacić. Może czasami są za bardzo uczciwi... do bólu że tak powiem. Jestem jednak dobrej myśli choć jak piszę nie oczekiwał bym zbyt wiele.
A Mrozińskiej szkoda. A mógłbym miec prośbę, żeby ktos mi więcej info dał o tej Jabłońskiej, tej co Siwa ją przekręciła (jeżeli to prawda a podejrzewam to mam do Ciebie żal koleżanko, nie spodziewał bym się tego po Tobie Moniko). Zobaczymy!
-
Gość
Re: Ostrovia - Posiłki z zagranicy?
Hersi pisze:
Jeszcze do niedawna wydawało się, że Ostrovię wzmocni Natalia Mrozińska. Jednak rozmowy z koszykarką AZS-u nie zakończyły się podpisaniem stosownego kontraktu. Natomiast bardzo blisko związania się z ostrowską drużyną była rozgrywająca Aleksandra Jabłońska. – To prawda, jeszcze w minioną niedzielę po meczu z zespołem CCC Polkowiec wydawało się, że uzgodniliśmy z tatą Oli, Andrzejem Jabłońskim, wszystkie szczegóły, ale w poniedziałek nie doszło do
gg Gazeta Ostrowska
Chyba zglupieliscie do reszty! Mrozilk nie jest na sprzedaz!
Re: Ostrovia - Posiłki z zagranicy?
Anonymous pisze:
Chyba zglupieliscie do reszty! Mrozilk nie jest na sprzedaz!
Wiedziałem, że osoba ta ma mało honoru, ale po raz który ten sam numer... WSTYD! DZIECINADA! TCHÓRZLIWOŚĆ! Jeśli wyrażasz jakąś opinię, to wypada się podpisać... zwłaszcza, jeśli za minutę się logujesz na Forum
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Były rozmowy były...my wiele, wiele rozmów przeprowadziliśmy. Nawet zdziwilibyście się jakie to były nazwiska. Gdyby dobra Polka była do kupienia nikt by się nie zastanawiał. Niestaty ale bardzo dobre krajowe zawodniczki spiewają niezłe sumki. Srednie zawodniczki, które się już niby zgodziły były niby po rozmowach z pewną zawodniczką...odmawiały albo niezłą kaskę prosiły na co nie było nas stać. Co do zagranicznej zawodniczki to ja w to osobiscie nie za bardzo wierzę...aczkolwiek z tego co udało mi się ustalić pewne przesłanki może, może, może.... 
-
Adam nzlog
Jabłońska raczej nie byłaby dużym wzmocnieniem dla Ostroivii... nie wiem czy w obecnej sytuacji w ogóle byłaby wzmocnieniem. Widziałem jej kilka spotkań w barwach Ślęzy Wrocław przed dwoma sezonami i jej umiejętności były wtedy baaaardzo małe. Może technicznie nie było najgorzej, ale kończenie szybkich kontr niecelnym rzutem za trzy bez podania do lepiej ustawionej koleżanki nienajlepiej świadczyło o jej myśleniu na boisku. Nie sądzę, żeby teraz w jej grze coś się zmieniło, chociaż kto wie... Ostrovia powinna bardziej skupić się na szukaniu wysokiej zawodniczki, bo takiej chyba najbardzije barakuje.
-
Gość
Adam nzlog pisze:Jabłońska raczej nie byłaby dużym wzmocnieniem dla Ostroivii... (...)
Może dla Ostrovii to nie, ale za to nikt się nie dowie ile straciły na atrakcyjności wszystkie imprezy w Ostrowie
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
-
crash
Seba pisze:Adam nzlog pisze:Jabłońska raczej nie byłaby dużym wzmocnieniem dla Ostroivii... (...)
Może dla Ostrovii to nie, ale za to nikt się nie dowie ile straciły na atrakcyjności wszystkie imprezy w OstrowieJa myślę, że sporo bywalców dyskotek wpadło w głęboką rozpacz, gdy się dowiedzieli, że jednak Ola nie wpadnie...
no właśnie, Jabłońska to jest mistrzynią parkietów, ale tych imprezowych, nie koszykarskich
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”