Koszykarki walczą o I ligę
Wtorek, 15 marca 2005r.
W hali łódzkiej Tęczy odbył się strefowy turniej eliminacyjny koszykarek o wejście do pierwszej ligi.
O prawo gry w ćwierćfinale rywalizowały trzy zespoły. Awans do dalszych gier wywalczyły zawodniczki Międzyszkolnego Uczniowskiego Klubu Sportowego Widzew. Wyniki spotkań: MUKS Widzew – ŁKS II 120:67, ŁKS – MKS Besket Bydgoszcz 65:76, MUKS Widzew – MKS Besket Bydgoszcz 81:52.
Punkty dla drużyny prowadzonej przez trenera Ryszarda Andrzejczaka zdobyły: Trojanowska 37, Pawlak 30, Milewicz 25, Rychter 25, Kopeć 22, Witek 17, Jędrzejewska 10, Gołaszewska 11, Okulska 8, Świderek 6, Janowska 6, Solarek 4.
– Trudno jednak powiedzieć, kiedy i z kim zmierzymy się w ćwierćfinale – mówi sekretarz klubu Krzysztof Drążczyk. – Dzwoniłem wczoraj do PZKosz, gdzie poinformowano mnie, że wkrótce zostanie podjęta decyzja dotycząca reformy pierwszej ligi. Dlatego w tej chwili nie wiemy, w jaki sposób będzie przebiegać rywalizacja o awans do tej klasy rozrywkowej – powiedział działacz Widzewa.
Dobrze też spisują się juniorki MUKS Widzew, które na dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek okręgu znajdują się na pierwszym miejscu w tabeli.
(hof) - Express Ilustrowany
Koszykarki walczą o I ligę
Moderator: Moderatorzy
Re: Koszykarki walczą o I ligę
Wojteg pisze:Koszykarki walczą o I ligę
Wtorek, 15 marca 2005r.
W hali łódzkiej Tęczy odbył się strefowy turniej eliminacyjny koszykarek o wejście do pierwszej ligi.
O prawo gry w ćwierćfinale rywalizowały trzy zespoły. Awans do dalszych gier wywalczyły zawodniczki Międzyszkolnego Uczniowskiego Klubu Sportowego Widzew. Wyniki spotkań: MUKS Widzew – ŁKS II 120:67, ŁKS – MKS Besket Bydgoszcz 65:76, MUKS Widzew – MKS Besket Bydgoszcz 81:52.
Punkty dla drużyny prowadzonej przez trenera Ryszarda Andrzejczaka zdobyły: Trojanowska 37, Pawlak 30, Milewicz 25, Rychter 25, Kopeć 22, Witek 17, Jędrzejewska 10, Gołaszewska 11, Okulska 8, Świderek 6, Janowska 6, Solarek 4.
– Trudno jednak powiedzieć, kiedy i z kim zmierzymy się w ćwierćfinale – mówi sekretarz klubu Krzysztof Drążczyk. – Dzwoniłem wczoraj do PZKosz, gdzie poinformowano mnie, że wkrótce zostanie podjęta decyzja dotycząca reformy pierwszej ligi. Dlatego w tej chwili nie wiemy, w jaki sposób będzie przebiegać rywalizacja o awans do tej klasy rozrywkowej – powiedział działacz Widzewa.
Dobrze też spisują się juniorki MUKS Widzew, które na dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek okręgu znajdują się na pierwszym miejscu w tabeli.
(hof) - Express Ilustrowany
Które zawodniczki grające o awans do I ligi w Widzewie to juniorki? Ja słyszałem, że decyzja już zapadła odnośnie rozgrywek o I ligę - nie odbędą się ponieważ I liga ma być rozszerzona (prawdopodobnie 4 grupy i po dwie wychodzą do ósemki walczącej bezpośrednio o awans) - decyzja już podobno zapadła.
Na razie to chyba kształt ostatecznej decyzji jedynie. Bo wszyscy z którymi rozmawiałem na ten temat dodają do tego planowanego rozszerzenia słówko "prawdopodobnie". No i jak zwykle bezsensu wiele zespołów wydaje już szczupłe środki na walkę w turniejach eliminacyjnych o coś, co i tak w rezultacie pewnie dostaną - miejsce w zmienionej pierwszej lidze. Bezsens... Zamiast tych poronionych turniejów wypadałoby wcześniej podjąć OSTATECZNĄ decyzję i przeprowadzić rozsądne kwalifikacje do tych czterech grup. Póki co kosztowne mecze o pietruszkę...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']