Karla zostaje w Pabianicach

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 18 czerwca 2005, 10:26

W PZU Polfie Pabianice działacze pracują intensywnie nad zapięciem budżetu na przyszły sezon. Jednocześnie trwa kompletowanie składu.

Po objęciu stanowiska drużyny PZU Polfy trener Tomasz Herkt powiedział, że widziałby nadal w zespole Brazylijkę Karlę da Costę. Jego życzenie zostało spełnione i jest już pewne, że koszykarka będzie w przyszłym sezonie grała w drużynie z Pabianic.

W przyszłym tygodniu do Pabianic przyjedzie nowa koszykarka. Prezes PZU Polfy Jacek Stępniewski zaprosił na rozmowy zawodniczkę z Serbii i Czarnogóry, reprezentantkę tego kraju, występującą przez ostatnie trzy sezony w amerykańskiej WNBA. Zawodniczka gra na pozycji trójki. Trener Herkt chciał na tej pozycji wzmocnić drużynę. Być może będzie to kolejna nowa koszykarka PZU Polfy.

Do historii przejdzie piąty mecz pomiędzy PZU Polfą i CCC Polkowice, o brazowy medal w minionym sezonie ekstraklasy koszykówki kobiet. Spotkanie trwało 2 godz. i 5 min i to bez dogrywki, zanotowano 66 fauli, zawodniczki wykonały 93 rzuty osobiste, ostatnie 2 minuty (czystej gry) meczu trwały 15 minut, a CCC kończyło mecz w 4-osobowym składzie, a i tak wygrało.

Do CCC Polkowice po zakończeniu sezonu przeszły dwie zawodniczki PZU Polfy: Elżbieta Trześniewska i Agnieszka Jaroszewicz.

Wiadomo, że nie będzie w Polkowicach grać wychowanka Pabianic Agnieszka Pałka. Czyżby doszło do wymiany środkowych między zespołami i Pałka powróci do pabianickiego klubu.

(MM) Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 czerwca 2005, 10:34

=D> =D> =D> wreszcie dobra i pomyślna wiadomość \:D/ \:D/ \:D/
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 18 czerwca 2005, 13:08

Ja jako pewnik tego info bym nie przyjal, choc jest juz blisko o czym pisala mi wczoraj sama zainteresowana. :wink:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 18 czerwca 2005, 13:44

Prezes PZU Polfy Jacek Stępniewski zaprosił na rozmowy zawodniczkę z Serbii i Czarnogóry, reprezentantkę tego kraju, występującą przez ostatnie trzy sezony w amerykańskiej WNBA. Zawodniczka gra na pozycji trójki.

hmmm Oprócz Grubin i Tuvić to nic mi nie przychodzi do głowy (ale to są inne pozycje). Może ktoś ma jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 czerwca 2005, 16:15

Ja mam pomysł.
Dragan pewnie przywiezie zawodniczke pokroju np. Terzić i "panowie działacze" z zachwytem ją zatrudnią :twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 18 czerwca 2005, 17:02

Pałka nie jest wychowanką pabianickiego klubu.Przyszła do Pabianic w wieku 15 lat i rzeczywiście tu uczyła się koszykówki na wysokim poziomie.Co do Karli to zawodniczka obdarzona dobrym rzutem za 3 pkt ale bardzo przereklamowana.Ma słabiutką motoryke i technike indywidualną.Nie potrafi penetrować a o obsługiwaniu koleżanek nie ma pojęcia.Może gdy będzie się przygotowywac z Herktem te braki nadrobi,ale napewno to będzie w tym roku zmieniczka Panti nic więcej.Ciekawe na którą rozgrywającą postawi Herkt.Sylwia na ławce?uuuuuuuuuu a Krupska nie potrafi grać jako zmiennik.Będą jaja!!!!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 18 czerwca 2005, 17:43

Jasne Karla jest przereklamowana... :lol: w zasadzie to ona grać nie potrafi, słaby rzut, beznadziejne podanie, fatalne dyrygowanie drużyną, po co oni ją ściągają... dawno nie czytałem równie śmiesznego wywodu, ale cóż anonim... możemy prosić o jeszcze jakąś ciekawą analizę którejś z zawodniczek? :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 czerwca 2005, 17:45

chyba, że Sylvia planuje dłuższą przerwę.....
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 czerwca 2005, 18:41

ja myśle, że tą Serbką :lol: może być Vedrana Grgin , Tomaszek ją zna i w gdyni grała na 3 ...więc moze być tak, że skoro pochodzi z byłej Jugosławi (ona hjest chyba chorwatką) to dla prezesa Pabów jest Serbką :wink: ( ale ona grała w WNBA do 2002 w LA Sparks)
no bo Korljka Hlede jest 1 , tesh chorwatką i zostanie pewnie w Peczu wiec jej chyba nie awizują....a może Herkt ma Wizje drużyny złożonej z samych 1 ?? :lol: :wink: to ja stawiam na centra Panti...Dydek nie ma szans!! :wink:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 18 czerwca 2005, 19:00

Mikey pisze:Jasne Karla jest przereklamowana... :lol: w zasadzie to ona grać nie potrafi, słaby rzut, beznadziejne podanie, fatalne dyrygowanie drużyną, po co oni ją ściągają... dawno nie czytałem równie śmiesznego wywodu, ale cóż anonim... możemy prosić o jeszcze jakąś ciekawą analizę którejś z zawodniczek? :lol: :lol: :lol:

Nie twierdze,że nie potrafi grać w koszykówke,ale po szumnych zapowiedziach spodziewałem się gracza klasy chociażby Skerovic.Natomiast Karla gubiła piłke w kożle nawet przy niewielkim nacisku co u rozgrywającej jest niedopuszczalne.Również z wyrabianiem koleżankom pozycji był duży kłopot.Jej głownym i w zasadzie jedynym atutem jest umiejętność seryjnego trafiania trójek,choć były mecze gdzie pudłowała fatalnie i wtedy nie było z niej wielkiego pożytku.Sami trenerzy twierdzili,że nie spełniła oczekiwań,więc nie wiem dlaczego sie tak zacietrzewiłeś?

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 18 czerwca 2005, 19:08

osesek pisze:ja myśle, że tą Serbką :lol: może być Vedrana Grgin , Tomaszek ją zna i w gdyni grała na 3 ...więc moze być tak, że skoro pochodzi z byłej Jugosławi (ona hjest chyba chorwatką) to dla prezesa Pabów jest Serbką :wink: ( ale ona grała w WNBA do 2002 w LA Sparks)
no bo Korljka Hlede jest 1 , tesh chorwatką i zostanie pewnie w Peczu wiec jej chyba nie awizują....a może Herkt ma Wizje drużyny złożonej z samych 1 ?? :lol: :wink: to ja stawiam na centra Panti...Dydek nie ma szans!! :wink:

Taaa.... Teoretycznie wszystko się zgadza, oprócz tego, że Grgin jest Chorwatką, a w WNBA grała w sezonach 2000, 2001, 2002. Ostatnio reprezentowała barwy Villenueve d'Ascq.

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 18 czerwca 2005, 19:37

Anonymous pisze:Nie twierdze,że nie potrafi grać w koszykówke,ale po szumnych zapowiedziach spodziewałem się gracza klasy chociażby Skerovic.Natomiast Karla gubiła piłke w kożle nawet przy niewielkim nacisku co u rozgrywającej jest niedopuszczalne.Również z wyrabianiem koleżankom pozycji był duży kłopot.Jej głownym i w zasadzie jedynym atutem jest umiejętność seryjnego trafiania trójek,choć były mecze gdzie pudłowała fatalnie i wtedy nie było z niej wielkiego pożytku.Sami trenerzy twierdzili,że nie spełniła oczekiwań,więc nie wiem dlaczego sie tak zacietrzewiłeś?
To ciekawe że twierdzili ze nie spełnia oczekiwań a teraz działacze o nią walczą, ale to sprawa działaczy Polfy... Co do jedynego atutu to chyba jakies nieporozumienie. Skoro była tak słaba to jakim cudem wygryzła z miejsca Głaszcz? Chyba ze Jarzynka to juz zupełna klęska? (a nie wydaje mi się jednak) Co do wyrabiania koleżankom pozycji to raczej miałbym odmienne zdanie-to raczej koleżanki albo nie były łaskawe sie ustawiać albo były na tyle nieprzytomne żeby tych podań nie przyjmować. Duchem i chęcią do gry mogłaby sie podzielić z całą drużyną a i tak wciąż byłaby najwaleczniejszym graczem. Gdyby zawodniczki Włókniarza miały choc w połowie takie serce do gry nie sadzę zeby Pabianice skończyły sezon na czwartym miejscu...
Obrazek

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 19 czerwca 2005, 01:03

Herkciany chyba trochę się "zakręcił" ... po co w klubie aż trzy równorzędne, pierwszopiątkowe rozgrywające? :( Zawodniczka zagraniczna na ławkę w zespole? A jeśli nie ona, to kto... Krupa? Sylwia? Bezsens... W tym przypadku chyba powinna trenera zdecydowanie zaboleć głowa od tego przybytku :?
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 czerwca 2005, 01:20

Ekkkhhhh..... w Pabianicach to wszystko możliwe jest. Nie zdziwiłbym się gdyby ściągnęli jeszcze jakąś rozgrywającą...
W dupie mam to wszystko.... to już nie moja drużyna.... :(

Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Re: Karla zostaje w Pabianicach

Postautor: Mytek » 19 czerwca 2005, 09:30

Wojteg pisze:(...)
Po objęciu stanowiska drużyny PZU Polfy trener Tomasz Herkt powiedział, że widziałby nadal w zespole Brazylijkę Karlę da Costę. Jego życzenie zostało spełnione i jest już pewne, że koszykarka będzie w przyszłym sezonie grała w drużynie z Pabianic.

(...)

widze ze Herkt jest traktowany przez pabianickich dzialaczy jak Bóg. czego zachce- to dostaje :D chcialbym taka sytuacje u nas miec........ :?

no ale tak jak ktos wyzej powiedzial to troche duzo rozgrywajacych juz w Polfie jest...ciekaw jestem jaka pierwsza piatka wyjdzie Herkt na pierwszy mecz w nowym sezonie. bo troche sobie nie wyobrazam Krupy na ławie, Karli z reszta tez...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”