"bandyckie" mistrzostwa w Gorzowie

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzytki

"bandyckie" mistrzostwa w Gorzowie

Postautor: brzytki » 30 czerwca 2005, 17:30

Męski zespół Cypru w ubiegłym roku w finale akademickich mistrzostw Europy przegrał ze Słowenią. Jak mówili obserwatorzy, tego pojedynku nie powstydziłaby się żadna czołowa liga europejska. Do Gorzowa Cypryjczycy znów przyjechali z mocnym postanowieniem odegrania głównej roli. Ich ekipa liczy aż 20 osób, poszczególne spotkania nadawane są na żywo do ich kraju. Pierwsze spotkanie Cypru z koszykarzami Akademii Świętokrzyskiej filia w Piotrkowie Trybunalskim początkowo układało się po myśli faworytów. W końcówce Polakom wpadło jednak kilka "trójek" i nieoczekiwanie Cypryjczycy przegrali 80:81. Niezadowoleni z decyzji sędziów postanowili w inny sposób udowodnić swoją wyższość. W ruch poszły pięści, ławki i cały sprzęt, którym można było rzucić. Broniący się Polacy nie pozostali dłużni. Na szczęście żaden z koszykarzy nie doznał poważniejszych obrażeń. - Od zawodników Cypru musieliśmy jednak wyciągnąć konsekwencje - powiedział wiceprezes AZS PWSZ Gorzów Ireneusz Madej.

rewers

Postautor: rewers » 30 czerwca 2005, 17:44

W tym Gorzowie to już nic mnie nie zdziwi
Jak ten AZS działa tylko układy przekręty i dbanie o własne dobro czyt. kieszenie

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 30 czerwca 2005, 20:41

mała uwaga do pana chcącego wyciągać konsekwencje "od Cypryjczyków". Nie wiem co pawda jak zamierza to zrobić, bo być może zna jakiś skuteczny sposób, ale myślę że łatwiej niż "od" byłoby te same konsekwencje wyciągnąć "wobec" :lol: :wink:

xyz

Postautor: xyz » 30 czerwca 2005, 21:42

majoneez pisze:mała uwaga do pana chcącego wyciągać konsekwencje "od Cypryjczyków". Nie wiem co pawda jak zamierza to zrobić, bo być może zna jakiś skuteczny sposób, ale myślę że łatwiej niż "od" byłoby te same konsekwencje wyciągnąć "wobec" :lol: :wink:

ja mysle ze chca wyciagnac kase w zamian za milczenie bo jednego Polskiego zawodnika mocno skatowali ci bydlacy z cypru

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 30 czerwca 2005, 22:58

Ma ktos jakies foty a moze filmik z "meczu" w Gorzowie?
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

Gość

Postautor: Gość » 01 lipca 2005, 06:28

GURU pisze:Ma ktos jakies foty a moze filmik z "meczu" w Gorzowie?

Wolę aby puścili ,,filmik,, XXXL> :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”