Na zakończenie sparing

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

kula
Amator
Kontaktowanie:

Na zakończenie sparing

Postautor: kula » 05 września 2005, 12:33

Koszykarki poznańskiego AZS-u przebywające na czternastodniowym zgrupowaniu w Pniewach /k. Poznania, na zakończenie tego okresu przygotowawczego rozegrały spotkanie kontrolne z młodymi i uzdolnionymi zawodniczkami Olimpii Poznań. Po bardzo wyrównanym szczególnie w pierwszej połowie spotkaniu wygrał ograny i doświadczony AZS 92:46.

Podopieczne trenera Ryszarda Cudaka do wczorajszego spotkania z bardziej doświadczonymi i ogranymi przeciwniczkami przystąpiły bez respektu. Po 3 minutach prowadząc nawet po punktach Karoliny Budeń 7:6 . Kolejne minuty pierwszej odsłony do zacięta walka „kosz za kosz” W barwach Olimpii kroku doświadczonym rywalkom z ekstraklasy starały się dotrzymywać Budeń i Najtkowska. Ostatecznie pierwsze dziesięć minut towarzyskich derbów miasta zakończyło się zwycięstwem akademiczek 21:17.

Druga kwarta nie przyniosła zmiany obrazu gry. Przeważały nadal akademiczki, ale ambitnie walczące podopieczne trenera Cudaka nie pozwoliły „odjechać” rywalkom na więcej niż trzynaście punktów. Ostatecznie pierwsza część spotkania zakończyła się wygraną podopiecznych trenera Grzegorza Szajka 44:31.

Druga połowa meczu to zdecydowana przewaga zawodniczek z ekstraklasy, które ostatecznie zwyciężyły swoje przyszłe następczynie na parkietach ekstraklasy, a kto wie może i w barwach reprezentacji naszego kraju 92:46.

W barwach akademiczek dobry mecz rozegrały Monika Sibora i Natalia Waligórska. Przebudziły się również młode wypożyczone z zespołu Olimpii Szarowska i Urban. Dobry debiut w szeregach drużyny trenera Szajka zaliczyła też Anna Wieczorek z Olimpii , która najprawdopodobniej na dłużej dołączy do swoich koleżanek trenujących w AZS-ie .

Warto podkreślić świetną postawę kibiców obydwu zespołów oraz zgromadzonej w kameralnej pięknej hali kibiców, którzy pokazali, że kochają swoje zespoły i że koszykówka potrafi łączyć ludzi.

Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl
www.wp.pl
Ostatnio zmieniony 05 września 2005, 15:36 przez kula, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bury
Żak
Kontaktowanie:

Re: Na zakończenie sparing

Postautor: Bury » 05 września 2005, 14:28

kula pisze:...

Podopieczne trenera Ryszarda Cudaka do wczorajszego spotkania z bardziej doświadczonymi i ogranymi przeciwniczkami przystąpiły bez respektu. Po 3 minutach prowadząc nawet po punktach Katarzyny Budyń 7:6 . Kolejne minuty pierwszej odsłony do zacięta walka „kosz za kosz” W barwach Olimpii kroku doświadczonym rywalkom z ekstraklasy starały się dotrzymywać Budyń i Najtkowska. Ostatecznie pierwsze dziesięć minut towarzyskich derbów miasta zakończyło się zwycięstwem akademiczek 21:17.

...

A i tak, by Seba pisać nie musiał o nazwiska trenera się pytałem więc wszystko winno być ok . Jeśli nie to przepraszam, napisz mi je poprawnie to poprawię. Miłej lektury życzę.
Pozdrawiam

Seba nie musi ale ja napisze :) KAROLINA BUDEŃ!!!
Jakby ktoś mnie szukał to jestem w Muzeum Ziemi Podlaskiej...
http://www.historia-sportu.cba.pl portal o historii nie tylko koszykówki...

Seba
Oldboy

Re: Na zakończenie sparing

Postautor: Seba » 05 września 2005, 14:54

kula pisze:(...)Po 3 minutach prowadząc nawet po punktach Katarzyny Budyń 7:6 . (...)

A i tak, by Seba pisać nie musiał o nazwiska trenera się pytałem więc wszystko winno być ok . Jeśli nie to przepraszam, napisz mi je poprawnie to poprawię. Miłej lektury życzę.
Pozdrawiam

Jak zwykle lektura nie była miła Panie TOMASZU KLON (może teraz pomyślisz w końcu, jak się mogą czuć zawodniczki, których imiona i nazwiska bez przerwy przekręcasz... a zapewniam Cię, że czytają KKForum)! Amatorka była i amatorka jest również teraz :( Wstyd... i tyle... Jeśli chce się coś robić, to choćby odrobina szacunku dla siebie i tych, o których chce się pisać wymagałaby, żeby trzeci raz z rzędu NIE ROBIĆ WIOCHY! Tak trudno zanim się napisze kolejny raz GŁUPOTĘ po prostu ZAPYTAĆ??? Kogokolwiek... A jeśli już chcesz robić za WIELKIEGO dziennikarza i przyjąć bezsensowną modę panujacą ostatnio wśród części naszych pismaków (bo to nie dziennikarze) pisania jako pewnik czegoś, czego się nie wie, a czego się po prostu nie chciało dowiedzieć, to polecam z całego serca www.google.pl ... wpisz sobie na przyszłość np "katarzyna budyń"... zajmie Ci 2 sekundy dowiedzenie się, że jesteś o krok od następnej kompromitacji... z łatwoscią też znajdziesz właściwe nazwisko. Wystarczy tylko chcieć... czy to tak trudno???? Również pozdrawiam:)

... a zwłaszcza POZDRAWIAM naszą Karolinkę Budeń.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 05 września 2005, 20:45

Panowie, spokojnie :) obie strony maja swoje racje, ale szanujmy sie nawzajem :!: :D

pozdrawiam wszystkie zawwodniczki odwiedzjace to forum :D oraz wszystkich kibicow-Poznaniaków :D

PS: ładna hala w tych Pniewach, prawda?

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 05 września 2005, 21:51

Już przestań Seba z takimi tekstami wyjeżdzać!
Ale Kula też nie jest bez winy, wczoraj po meczu mówił mi że jeśłi będzie coś pisał o Olimpii to nie użyje żadnego nazwiska! Lepiej Kula przy tym zostań! 8)

Na nikogo niechce najeżdzać!
Pozdro
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 września 2005, 22:06

MARAS pisze:Już przestań Seba z takimi tekstami wyjeżdzać!
Ale Kula też nie jest bez winy, wczoraj po meczu mówił mi że jeśłi będzie coś pisał o Olimpii to nie użyje żadnego nazwiska! Lepiej Kula przy tym zostań! 8)
(...)

? Z jakimi tekstami Maras? Nie potrafię skakać na nartach, więc tego nie próbuje - jeśli ktoś nie potrafi w każdym swoim artykule uniknąć błędu, to może pora najwyższa się zastanowić nad sensem TAKIEGO pisania. Przypominam, że rozmowa na dokładnie taki sam temat miała juz miejsce dawno temu - wtedy było delikatne zwrócenie uwagi... jednak ważne jest nie to, że SIĘ PISZE, ale to CO SIĘ NAPISAŁO - Kula ma to niestety od zawsze głęboko w d... W każdym z ostatnich trzech umieszczonych tu artykułów popełnił błąd, który nie jest niestety niczym innym a po prostu LENISTWEM ("Rachwałowicz" zamiast Rafałowicz, "Zalewska" zamiast Zalesiak i teraz "Katarzyna Budyń" zamiast Karolina Budeń.... wcześniej jeszcze taki sam błąd z Anitą Szemraj, który poprawiony został przeze mnie bez zwracania uwagi piszącemu z tego co pamiętam). Zastanów się Maras jak byś się czuł na miejscu zawodniczki, gdy czyta takie BZDETY... jesli zdarza się to raz, to można zrzucić to na karb prostej pomyłki i liczyć na poprawę - pisanie ZA KAŻDYM RAZEM takich głupot dyskwalifikuje autora tekstu i niestety przynosi mu już tylko wstyd i żadnego pożytku dla tych, którzy czytają. Pamiętaj bowiem, że dziennikarz nie pisze dla siebie - on powinien wiedzieć to, o czym pisze... on pisze dla tych, którzy nie mają aż takiego pojęcia o danym wydarzeniu sportowym. A dla tych chyba jest najważniejsze, czy punkty zdobyła Karolina Budeń, czy też Katarzyna Budyń. A najśmieszniejsze jest to, że sprawdzenie tych nazwisk zajęłoby autorowi dokładnie 5 sekund - zapytać kogokolwiek (choćby Mytka czy Burego... jesli czapka by spadła z głowy, żeby kogokolwiek z kibiców Olimpii) albo po prostu użyć www.google.pl lub też strony Olimpii, na której co prawda straszy, ale skład znajduje się cały czas. Czy to takie trudne???? A nie pisanie nazwisk w sprawozdaniu z takiego meczu ma taki sam sens, jak to, gdybym ja nagle zaczął pisać relację z wyścigów psów :lol: Po co się ośmieszać brakiem profesjonalizmu... ehhh...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 06 września 2005, 10:59

:?

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 września 2005, 11:18

Mytek pisze::?

Dobra... koniec tematu... ja PRZEPRASZAM za może zbyt mocne miejscami sformułowania, a Kula mam nadzieję, od teraz będzie pisał rzetelnie o koszykówce.

Czy ktoś może robił zdjęcia podczas sparingu w Pniewach?

Pozdrowionka.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 06 września 2005, 14:18

:)

===============================================

widzialem kogos z aparatem, ale to chyba byl "miejscowy". od nas nikt aparatu nie mial...

Awatar użytkownika
Wrona
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Wrona » 06 września 2005, 15:26

Dajcie na luzzzzzzzzzzzzzzz..........Panowie :D :D Ja nie wiem czy ktoś Miał aparat.....A jak było na dożynkach.....???? :D :D
Obrazek

---AZS POZNAŃ---http://www.azs.poznan.pl

Wróć do „AZS Poznań”