Cieszę się, że jestem w Gdyni Daniela Cikosova
Przed sezonem Lotos Gdynia wzmocnił się o kilka młodych, utalentowanych zawodniczek. Daniela Cikosova, jako jedna z nich, powoli wkomponowuje się do składu mistrzyń Polski. W dzisiejszym spotkaniu z AZS-em 22-letnia reprezentantka Słowacji gościła na parkiecie 17 minut, zdobywając 10 punktów i zaliczając 3 zbiórki. Przedstawiamy krótką rozmowę ze skrzydłową Lotosu Gdynia.
Zadebiutowałaś dziś przed gdyńską publicznością. Jak oceniasz swój występ?
Cieszę się, że zagrałam. Był to pierwszy mecz na naszym boisku, w którym miałam okazję się pokazać. Ten występ wprawdzie nie był najlepszy, ale mam nadzieję, że czekają mnie lepsze.
W pierwszej połowie miałaś znakomitą skuteczność.
Cieszę się że byłam tak skuteczna, starałam się jak tylko mogłam (śmiech).
Czeka Was wyjazd do Bourges. Jak nastawione jesteście na to spotkanie?
Przyszły do nas nowe koleżanki. Potrzebujemy jeszcze trochę czasu na zgranie się z nimi, na zgranie się całego zespołu. Mam nadzieję, że będzie dobrze i zaczniemy Euroligę od zwycięstwa!
A jak Ci się podoba nowy zespół?
Przyszłam tu niedawno i bardzo się cieszę, że jestem w Gdyni. Nie żałuję tego wyboru. Bardzo mi się tu podoba i chciałabym zagościć tu dłużej.
Po kontuzji ręki nie ma już śladu?
Nie, już jest wszystko dobrze. W pierwszych spotkaniach nie mogłam grać z powodu chorego palca, ale już wszystko jest w porządku.
http://www.lotosgdynia.pl
Cieszę się, że jestem w Gdyni Daniela Cikosova
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”