Sport w Trójce

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Sport w Trójce

Postautor: Marco » 04 listopada 2005, 11:29

Centrum Prasowe TVP pisze:Od 5 listopada Telewizja Polska w szerszym niż dotychczas stopniu prezentować będzie sport krajowy. W każdą sobotę, w godz. 18.30 – 20.30 oddziały terenowe TVP w pasmach własnych transmitować będą mecze ligowe koszykówki kobiet i mężczyzn, siatkówki kobiet i piłki ręcznej oraz innych wydarzeń sportowych, szczególnie ważnych dla regionów.
W paśmie własnym OTV będzie można m.in. oglądać mecze koszykówki kobiet.
W odróżnieniu od emisji jednej relacji sportowej dla wszystkich oddziałów terenowych TVP – która w nowej ramówce realizowana jest w paśmie wspólnym TVP3, w niedziele w godz. 14.35 – 16.30 – ideą nowego projektu jest nadawanie w pasmach własnych OTV kilku różnych transmisji w tym samym czasie (z reguły 3). Oddziały nie biorące udziału w realizacji transmisji będą mogły wybrać jeden z trzech produkowanych sygnałów do emisji.
- Otwieramy się na sport, który jest istotny dla regionów, a jednocześnie może być zauważony w całej Polsce – mówi przewodniczący Kolegium Sportowego TVP Robert Korzeniowski. Przygotowaliśmy taki program transmisji, który będzie najbliższy zainteresowaniu kibiców, sprawiając im – mam nadzieję – sporo satysfakcji. Utworzenie tego pasma to jeden z ważnych elementów realizacji misji telewizji publicznej. Nie ukrywam, że z tego faktu bardzo się cieszę. Od dłuższego czasu zabiegałem o szerszą prezentację sportu krajowego. Jestem przekonany, że wzrośnie ranga sportu ligowego i regionalnego, a TVP w większym niż obecnie stopniu będzie kojarzona jako partner sportu polskiego.
- Transmisje zwiększą szansę na pojawienie się sponsorów, a co za tym idzie – na poprawę dotychczasowej bazy sportowej i poziomu szkolenia młodzieży. Powinny one wpłynąć również na uaktywnienie się lokalnych środowisk i przyczynić się do promocji regionów.
- Utworzenie nowego pasma sportowego pozwoli na lepsze wykorzystanie potencjału technicznego OTV, a także przegląd kadrowy – podkreśla Robert Korzeniowski. Podczas transmisji swoje umiejętności będzie mogła zaprezentować szeroka grupa komentatorów i realizatorów. Będzie to niezwykle cenne w kontekście planów tworzenia kanału sportowego.
Dzięki transmisjom realizowanym przez OTV bogatszy i bardziej różnorodny będzie program magazynu koszykarskiego i siatkarskiego w TVP3 Regionalnej. W przyszłości w paśmie sportowym OTV relacjonowane będą m.in. zawody lekkoatletyczne, tenisa ziemnego i sportów motorowych.
Wszystkie transmisje będą dostępne w Internecie pod adresem –http://www.itvp.pl. Jak poinformował Piotr Przychodzeń – koordynator ds. programowych Telewizji Interaktywnej – internauta po raz pierwszy w historii TVP będzie decydował o wyborze transmisji koszykówki, siatkówki czy piłki ręcznej.

Plan transmisji OTV
Listopad 2005
5 listopada (sobota, 18.30 – 20.30)
Polska Liga Koszykówki: WTK Włocławek – Polonia Warszawa (transmisja: OTV Bydgoszcz i OTV Warszawa)
PLK: Prokom Trefl Sopot – Czarni Słupsk (OTV Gdańsk)
Piłka ręczna: ASBau Śląsk Wrocław – AZS Gdańsk (OTV Wrocław)
12 listopada (sobota)
PLK: Polonia Warszawa - Śląsk Wrocław (OTV Warszawa i OTV Wrocław) PLK: Astoria Bydgoszcz – AZS Koszalin (OTV Bydgoszcz i OTV Szczecin)
Polska Liga Koszykówki Kobiet: Wisła Kraków – Polfa Pabianice (OTV Kraków i OTV Łódź)
Piłka ręczna mężczyzn: MBM Zagłębie Lubin – NATA Gdańsk (OTV Wrocław i OTV Gdańsk)
19 listopada (sobota)
PLK: Unia Tarnów – Astoria Bydgoszcz (OTV Kraków i OTV Bydgoszcz)
PLKK: PZU Polfa Pabianice – Lotos Gdynia (OTV Łódź i OTV Gdańsk)
26 listopada (sobota)
PLK: Polonia Warszawa – Unia Tarnów (OTV Warszawa i OTV Kraków)
PLK: Astoria Bydgoszcz – Trefl Sopot ( OTV Bydgoszcz i OTV Gdańsk)
PLKK: AZS Gorzów – PZU Polfa Pabianice (OTV Gorzów i OTV Łódź)
Grudzień 2005
3 grudnia (sobota)
Liga Siatkówki Kobiet: BKS Bielsko – Biała – Centrostal Bydgoszcz (OTV Bydgoszcz i OTV Katowice)
LSK: Grześki Kalisz - Gwardia Wrocław (OTV Poznań i OTV Wrocław)
PLKK: Wisła Kraków - Lotos Gdynia (OTV Kraków i OTV Gdańsk)
10 grudnia (sobota)
PLK: Polonia Warszawa – Czarni Słupsk (OTV Warszawa i OTV Gdańsk)
PLK: Stal Ostrów Wlkp. – Unia Tarnów (OTV Poznań i OTV Kraków)
Piłka ręczna mężczyzn: MBM Zagłębie Lubin – Vive Kielce (OTV Wrocław i OTV Kielce)
17 grudnia (sobota)
Siatkówka mężczyzn: Finał Pucharu Polski (OTV Warszawa i inne)
LSK: Gwardia Wrocław – Nafta Piła (OTV Wrocław i OTV Poznań)
PLK: Mecz Gwiazd (OTV Gdańsk)
Daniel Jabłoński
Wydział Rzecznika TVP S.A.

oczywscie gdy WIsla gra w Krakowie to wszyscy na halę!!!:)))
Mam nadzieje ze nie bedzie to jednorazowy wyskok TVP i taka forma promocji sportu bedzie o wiele wiele dluzsza.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 04 listopada 2005, 11:44

Według mnie, bardzo ciekawa inicjatywa, oby na stałe zakorzeniła się w ramówce TVP3.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 04 listopada 2005, 12:00

Pewnie wszystko będzie lecieć na FEED'ach via Eutelsat 8)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 04 listopada 2005, 15:27

A ja sobie marzę, że kiedyś "z klucza" ośrodki regionalne będą realizować dla siebie i ośrodka rywala relacje z meczów.
Dawnej każdy mecz ełksy był w łódzkiej III (nie było jeszcze ogólnopolskiego pasma), od paru lat jest na Toya.
Jeśliby np. jakaś powiedzmy gorzowska stacja robiła relacje ze swojego AZS, jakaś poznańska, krakowska czy trójmiejska - fajnie byłoby gdyby się "zgadały" i wymieniały sygnałami - nie musielibyśmy oglądać się na TVP...

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 05 listopada 2005, 15:15

simon pisze:A ja sobie marzę, że kiedyś "z klucza" ośrodki regionalne będą realizować dla siebie i ośrodka rywala relacje z meczów.
Dawnej każdy mecz ełksy był w łódzkiej III (nie było jeszcze ogólnopolskiego pasma), od paru lat jest na Toya.
Jeśliby np. jakaś powiedzmy gorzowska stacja robiła relacje ze swojego AZS, jakaś poznańska, krakowska czy trójmiejska - fajnie byłoby gdyby się "zgadały" i wymieniały sygnałami - nie musielibyśmy oglądać się na TVP...
Mam nadzieje ze sie nie myle ale: AZS Gorzów – PZU Polfa Pabianice (OTV Gorzów i OTV Łódź) oznacza chyba dokladnie to o czym mowisz?
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 05 listopada 2005, 15:48

Na eurosporcie ma być Euroliga kobiet i meżczyzn
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 05 listopada 2005, 19:47

co do TVP3. jutro transmituja mecz gornika polkowice-lechie gdansk. ci comaja wroclawska trojke niech ogladaja:)
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Alexx
Amator

Postautor: Alexx » 05 listopada 2005, 23:29

wszystkie te mecze można będzie obejrzeć także na kompie pod adresem www.itvp.pl. Ruszyła interaktywna telewizja i mam nadzieje że to będzie działać. Dzisiaj niestety głos był słyszalny ale obraz --- same paski.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 listopada 2005, 00:00

kyS pisze:
simon pisze:A ja sobie marzę, że kiedyś "z klucza" ośrodki regionalne będą realizować dla siebie i ośrodka rywala relacje z meczów.
Mam nadzieje ze sie nie myle ale: AZS Gorzów – PZU Polfa Pabianice (OTV Gorzów i OTV Łódź) oznacza chyba dokladnie to o czym mowisz?

mniej więcej tak - ale do tych relacji są tylko wybierane zespoły, a chodziło by mi o komplet...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”