Jarkowska dla WP: to był dobry sezon

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 29 kwietnia 2006, 13:31

- Sezon był mimo wszystko dobry. Miałyśmy kiepski jego początek. W drugiej rundzie od meczy wyjazdowego z CCC Polkowice, było już coraz lepiej. Formę najlepszą złapałyśmy, na mecz z Pabianicami, gdzie dwie konfrontacje wygrałyśmy, ale przejść Pabianic się ostatecznie nie udało. Stąd tylko wywalczona siódma lokata . W moim wykonaniu myślę, że sezon był bardzo dany, choć jak zawsze mogło być lepiej. – mówi Wirtualnej Polsce skrzydłowa AZS Poznań Joanna Jarkowska.

WP: Jak ocenisz zakończony dla was niedawno sezon?

- Sezon był mimo wszystko dobry. Miałyśmy kiepski jego początek. W drugiej rundzie od meczy wyjazdowego z CCC Polkowice, było już coraz lepiej. Formę najlepszą złapałyśmy, na mecz z Pabianicami, gdzie dwie konfrontacje wygrałyśmy, ale przejść Pabianic się ostatecznie nie udało. Stąd tylko wywalczona siódma lokata. W moim wykonaniu myślę, że sezon był bardzo dany, choć jak zawsze mogło być lepiej.

WP: Czy miejsce siódme was satysfakcjonuje?

-... Nie absolutnie. Miałyśmy walczyć o miejsce piąte, w pierwszym meczu z Cukierkami wygraliśmy, ale na wyjeździe było już gorzej. Ostatecznie myślę, że trochę przez brak sił i dekoncentrację przegrałyśmy piątą lokatę. Mówi się jednak trudno. Dobre i to siódme miejsce, bo siódemka to szczęśliwa liczba.

WP: Czego zabrakło, by wywalczyć upragnione piąte miejsce?

- Ciężko mi teraz tak na szybko powiedzieć. Myślę, że głównie szczęścia i konsekwencji w grze. Miałyśmy przewagę z pierwszego meczu 11 punktów, nie potrafiliśmy jej jednak utrzymać i przegrałyśmy niestety 15 punktami.

WP: Ja patrząc na was miałem wrażenie, że walczyć przestałyście po ostatnim meczu w Pabianicach. Zgodzisz się z tym?

-Przede wszystkim zagrałyśmy pięć spotkań. Pabianice też grały sześć spotkań, widać zresztą, że teraz też się męczą. Pabianice to trudny przeciwnik był. Powiem tak trochę mam sił zabrakło na walkę z nimi.

WP: Czy Joannę Jarkowską zobaczymy w Poznaniu w przyszłym sezonie?

- Ciężko mi powiedzieć, bo dopiero sezon się zakończył i nie było żądnych rozmów. Jeśli będzie możliwość pozostania w Poznaniu to oczywiście zostanę.

WP: Wy już zakończyłyście sezon. Trwa jednak finał Ford Germaz Basket Ligi, pomiędzy Wisłą a Lotosem. Zaskoczona jesteś parą finałową?

- Absolutnie nie. Zdecydowanie w przekroju całych rozgrywek ekipy najsilniejsze. W pełni zasługujące na występ w finale

WP: Kto wygra tą decydującą rywalizację?

-Wygra lepszy (śmiech). Ciężko jest mi powiedzieć, oba kluby to bardzo silne ekipy o podobnym potencjale. Ja jednak stawiam, że w tym roku Wisła jednak zdobędzie tytuł.

Rozmawiał: Łukasz Klin/Poznań
info: www.wp.pl
My court my rules !!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 01 maja 2006, 10:05

oby była mozliwość pozostania w Poznaniu i Kulfon nie opuści "szeregów" AZSu :roll:
nasi dzialacze musza sie szybko wziąć do roboty, zeby nie bylo czasem jakiś niespodzianek :?
reloaded :]

Wróć do „AZS Poznań”