- Na razie nie udało się awansować, ale w sierpniu wykorzystamy ostatnią szansę i pojedziemy na mistrzostwa Europy - obiecuje 20-letnia Paulina Pawlak, rozgrywająca koszykarskiej reprezentacji Polski
- Ostatnie mecze zagrałyśmy znakomicie i teraz śnić nam się będzie po nocach pechowo przegrany mecz z Bułgarkami w Jaworznie (Polki przegrały 55:56 tracąc decydujące punkty w ostatniej sekundzie - red.). Gdyby nie ta głupia wpadka, wygrałybyśmy grupę - nie może odżałować Paulina Pawlak.
- Gdyby Gosia Dydek była z nami, to na 100 procent wygrałybyśmy grupę - przekonuje "Pawlaczka". - Wiem, że "Ptyś" bardzo chciała nam pomóc i mam nadzieję, że w sierpniu już nie będzie problemów z jej przyjazdem.
W ostatnich meczach najskuteczniejsze w polskim zespole były Agnieszka Bibrzycka i właśnie Pawlak. - Sama byłam zaskoczona. Dotąd wszyscy chwalili moją waleczność, a tu nagle okazałam się też niezłym snajperem - cieszy się Paulina. - Czy wyrastam na trzecią obok "Ptysia" i "Biby" gwiazdę reprezentacji? Nie no, bez przesady, jaką gwiazdę?! - protestuje koszykarka.
- Wszystkie w drużynie wierzymy, że awansujemy - mówi Paulina. - Ostatnie zwycięstwa dały nam pewność siebie, nasz młody zespół dojrzał, zgrał się. Za rok będziemy jeszcze silniejsze, a jak jeszcze wróci do zespołu Gośka... Trudno nie wierzyć, że nam się uda.
Więcej - w "Super Expressie".
Paulina Pawlak: Pojedziemy na mistrzostwa Europy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Cieszy mnie taka postawa Pauli. Zawodniczki powinny wierzyć w sukces a nie asekurować się , że może awansujemy a może nie....bo rywale tacy silni ..itp..Paulina wierzy w sukces i myślę ,że reszta drużyny także .Właśnie o to chodzi w sportowej rywalizacji -aby wierzyć w siebie.Trzymam kciuki za nasze dziewuchy.
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Kurna Maras Paulina wypowiada sie jako reprezentantka Polski i mówi o szansach drużyny narodowej a nie Lotosu! Ja tez nie jestem fanem Pawlaczki ale do diabła dobro reprezentacji jest ważniejsze. A poza tym co ma powiedziec, ze nie wierzą w awans????? Wtedy byłbys szczęśliwy gdyby rozgrywająca kadry powiedziala ze nie mamy szans? Piszesz takie rzeczy a [potem się dziwisz ze ktoś się czepia AZSuMARAS pisze:Nieza pewna jesteś dziewucho z zarozumiałego Lotosu????????

-
kibic
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Jezusie Brodaty!!!! Czy wiara w awans do to przejaw pychy? A co do zwolenników reprezentacji to ja chrzanie takich zwolenników! Po pierwszych dwóch meczach odsądzali drużyne od czci i wiary, by chwile potem zmienic front. Niech lepiej zmienią zainteresowania bo ich wsparcie jest g... wartekibic pisze:No właśnie przez takie przemądrzałe młode nasza reprezentacja ma coraz mniej zwolenników.Trochę skromności ale to już cecha ludzi mądrych.

- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Według mnie to bardzo dobrze że Pawlak jest pewna i "zarozumiała"! Moja teza jest taka że w sporcie najważniejszy jest charakter. Trzeba wierzyć i chcieć wygrać z każdym i zawsze! Gdyby w polskim sporcie to było normalne podejście to np. z olimpiady przywieźlibyśmy więcej medali. Niestety, u nas zdecydowana wiekszość sportowców wychodzi do rywalizacji ze spuszczoną głową i liczy tylko na korzystne losowanie, na to że ktoś zagra dla nas itp.itd.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”