Puchar Polski - kibicowsko
Moderatorzy: rzymi, Lisu, Marco
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Puchar Polski - kibicowsko
Mam takie pytanko i myśle ciekawy temacik...
Mianowicie tegoroczny puchar Polski który ma mieć inna formułę niż dotychczas - przynajmniej takie mam informacje....
Wygląda to tak ze do eliminacji z I ligi zgłosiło się kilka zespołów - ale raczej niegroźnych dla nas... (Lidera)
Później jak to jest - jest turniej? rundy eliminacyjne aż do finału? - mi się wydaje że w tym roku jest turniej FINAL 4....
Mysle ze to moze byc dla nas - Pruszkowiaków - jako dopiero wchodzących na scene kibicowską ciekawe wyzwanie taki turniej....
Ma ktoś jakieś info na ten temat....
Aha - osobiście na mecze eliminacji nie jeździmy bo sa w środy i szczerze mówiąc nie za bardzo chce nam sie jechać do takiej Wschowy czy Katowic na mecze co by nie mówić ze słabymi drużynami....
Mianowicie tegoroczny puchar Polski który ma mieć inna formułę niż dotychczas - przynajmniej takie mam informacje....
Wygląda to tak ze do eliminacji z I ligi zgłosiło się kilka zespołów - ale raczej niegroźnych dla nas... (Lidera)
Później jak to jest - jest turniej? rundy eliminacyjne aż do finału? - mi się wydaje że w tym roku jest turniej FINAL 4....
Mysle ze to moze byc dla nas - Pruszkowiaków - jako dopiero wchodzących na scene kibicowską ciekawe wyzwanie taki turniej....
Ma ktoś jakieś info na ten temat....
Aha - osobiście na mecze eliminacji nie jeździmy bo sa w środy i szczerze mówiąc nie za bardzo chce nam sie jechać do takiej Wschowy czy Katowic na mecze co by nie mówić ze słabymi drużynami....
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Z I ligi wchodzi tylko jeden zespół! A turniej finałowy będzie z udziałem 8 drużyn( czekają już tam Wisła, Lotos i Gorzów) i do tego dojdą jeszcze 4 drużyny wyłonione z eliminacji systemem mecz-rewanż.
A swoją drogą do Wschowy to bym polecał sie wybrać, bo zawsze chciałem tam pojechać na mecz ale nigdy los nie skojarzył nas z tamtejszą Jedynką, także żadni zorganizowani kibice tam nie byli, więc mozecie być pierwsi.
A swoją drogą do Wschowy to bym polecał sie wybrać, bo zawsze chciałem tam pojechać na mecz ale nigdy los nie skojarzył nas z tamtejszą Jedynką, także żadni zorganizowani kibice tam nie byli, więc mozecie być pierwsi.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
- Łukasz_UFB
- Młodzik
heh - ja tam sie juz przyzwyczaiłem ze jak wchodzimy ze śpiewem na jakąś hale to panuje ogólne zdziwienie/zaskoczenie - patrzą się na nas jak na jakiś innych - pamiętam że dobrze przyjęto nas tylko w Pabianicach - bo w sumie tam wiedzą czy "to sie je"... Natomiast odwiedzalismy szkoły (UKS LA Basket i BT Pułaski) - gdzie nauczycilki wychodziły z sal lekcyjnych nas uciszać
- bylismy na uczelni na PW - gdzie przedwcześnie skończyli lekcje ostatnią bo doszli do wniosku że sie uczyc nie da
i bylismy na UW gdzie hala łączona jest z basenem (tzn przez oszkloną ścianę sasiaduje) i oczywiście najpierw weszlismy na płyte basenu bocznym ewakuacyjnym wejściem (tam nas skierowano) i wywołaliśmy masową ewakuację dzieci z basenu, lub w Łomiankach gdzie wycieczka szkolna susząc sobie włosy zaczęła panikowac jhak im powiedzielismy ze wojna będzie
Genralnie bywało sie tu i tam, ale mecze PP są w srody więc sie za bardzo nie spinamy na tą rundę eliminacyjną - zarówno u nas jak i na wyjazdy...
Jeżeli będzie final 8 to będzie baaaardzo ciekawie - wreszcie może spotkamy inne ekipy kibicowskie na koszu niż Żyrka i Włókniarz a sory i wiewiórke z Bydgoszczy
Genralnie bywało sie tu i tam, ale mecze PP są w srody więc sie za bardzo nie spinamy na tą rundę eliminacyjną - zarówno u nas jak i na wyjazdy...
Jeżeli będzie final 8 to będzie baaaardzo ciekawie - wreszcie może spotkamy inne ekipy kibicowskie na koszu niż Żyrka i Włókniarz a sory i wiewiórke z Bydgoszczy

Łukasz (L) pisze:heh - ja tam sie juz przyzwyczaiłem ze jak wchodzimy ze śpiewem na jakąś hale to panuje ogólne zdziwienie/zaskoczenie - patrzą się na nas jak na jakiś innych - pamiętam że dobrze przyjęto nas tylko w Pabianicach - bo w sumie tam wiedzą czy "to sie je"... Natomiast odwiedzalismy szkoły (UKS LA Basket i BT Pułaski) - gdzie nauczycilki wychodziły z sal lekcyjnych nas uciszać- bylismy na uczelni na PW - gdzie przedwcześnie skończyli lekcje ostatnią bo doszli do wniosku że sie uczyc nie da
i bylismy na UW gdzie hala łączona jest z basenem (tzn przez oszkloną ścianę sasiaduje) i oczywiście najpierw weszlismy na płyte basenu bocznym ewakuacyjnym wejściem (tam nas skierowano) i wywołaliśmy masową ewakuację dzieci z basenu, lub w Łomiankach gdzie wycieczka szkolna susząc sobie włosy zaczęła panikowac jhak im powiedzielismy ze wojna będzie
![]()
Oczywiście, że Pabianice wiedzą co się z czym je
Tradycja do czegoś zobowiązuje
ach ta to zaplecze stacji benzynowej
nie wiem czy jeszcze pamiętasz
Oj wiewiórka w Bydgoszczy to jest historia
Turnieju półfinałowego o awans do ekstraklasy kobiet 11 - 13.04.2008 Bydgoszcz

- Łukasz_UFB
- Młodzik
No w sumie mogłyby się odbyc w Pruszkowie - w centralnej Polsce - każdy ma mniej więcej jedną drogę - a jest u nas dobra infrastruktura która pamięta mecze ekstraklasy mężczyzn czy też teraz I ligi piłki (Znicz).
A tak jak maja być w Gdyni życze powodzenia podróżującym z południowej Polski
W sumie to mam wrazenie ze wszystko w tym kraju kręci się w koszykówce kobiet wokół Gdyni i Krakowa - a to jest troche chora sytuacja
A tak jak maja być w Gdyni życze powodzenia podróżującym z południowej Polski
W sumie to mam wrazenie ze wszystko w tym kraju kręci się w koszykówce kobiet wokół Gdyni i Krakowa - a to jest troche chora sytuacja

-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
wlodi9 pisze:rzymi pisze:wlodi9 pisze:Endrju pisze:Finały z tego co wiem odbeda sie w ... Gdyni... 6-8 Marca.
znow??
W zeszłym roku był Kraków/Jaworzno
Serio?
Wogole dla mnie ten Puchar jest troche smieszny... bo co on daje ??
Puchar Fiba ?? (Do ktorego moze zglosic sie kazda druzyna ktora na to stac?).
A szczegolnie "pod kibicow" sa robione finały w Gdyni czy Krakowie
A mozna byloby pomysle i zorganizowac gdzies w centrum... Poznan/Tarnowo Podgórne/Leszno... czy chociazby Torun/Bydgoszcz...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:wlodi9 pisze:rzymi pisze:wlodi9 pisze:Endrju pisze:Finały z tego co wiem odbeda sie w ... Gdyni... 6-8 Marca.
znow??
W zeszłym roku był Kraków/Jaworzno
Serio?
Wogole dla mnie ten Puchar jest troche smieszny... bo co on daje ??
A szczegolnie "pod kibicow" sa robione finały w Gdyni czy Krakowie![]()
A mozna byloby pomysle i zorganizowac gdzies w centrum... Poznan/Tarnowo Podgórne/Leszno... czy chociazby Torun/Bydgoszcz...
Weź pod uwagę, że np. w Pozaniu/Tarnowie Podgórnym były ME U-20, w Lesznie grała reprezentacja, w Toruniu - Superpuchar.
Ten puchar urozmaica rozgrywki i jest/może być/powinien być szansą dla pokazania się zawodniczek rezerwowych z większych klubów lub szansą na zdobycie doświadczenia np. dla młodych pierwszoligowych zawodniczek (jak w zeszłym roku mecz Kadus-AZS Gorzów). Poza tym to też jakiś prestiż.
A naprawdę niepotrzebny to jest Superpuchar, który poza przewagą mentalną nad rywalem nie daje nic.

Endrju pisze:Wogole dla mnie ten Puchar jest troche smieszny... bo co on daje ??
A szczegolnie "pod kibicow" sa robione finały w Gdyni czy Krakowie![]()
No to myślcie i składajcie oferty, które będą atrakcyjne dla PZKosz. A nie tylko z każdej strony słychać biadolenie, że znowu Kraków albo Gdynia. Ciekawe kogo można wybrać jak w konkursie leżą dwie oferty od Wisły i Lotosu. Może Krosno albo Białystok?
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Powiem tak , mimo niekorzystnych warunków atmosferycznych i zamałych samochodów dotarlismy do Wolsztyna , fakt ze wiezdzajac pojezdzilismy troche po chodnikach bo na skróty szybceij , ale najwazniejsze ze dotralismy
21 nas z AZS 4 z tego co było widac
Doping ejdziemy przez cały mecz
oczywiscie z kabaretem i pozdrowieniami dla Gorzowa 
21 nas z AZS 4 z tego co było widac
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem