3 kolejka FGE: Odra Brzeg-Lotos Gdynia 54-63
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
3 kolejka FGE: Odra Brzeg-Lotos Gdynia 54-63
6.10.2009 godz. 18.30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 3 kolejka FGE: Odra Brzeg-Lotos Gdynia
Ciekawe czy Odra pójdzie za ciosem ja już byłem odstawiłem kurs nie najgorszy 
wyciąg z regulaminu:
Użytkownicy są zobowiązani do szanowania zasad polskiej ortografii i interpunkcji ze szczególnym uwzględnieniem zapisów o pisowni wielkich i małych liter.
teraz jeszcze poprawiam, ale na przyszłość proszę się stosować, bo będą wyciągnięte konsekwencje
wyciąg z regulaminu:
Użytkownicy są zobowiązani do szanowania zasad polskiej ortografii i interpunkcji ze szczególnym uwzględnieniem zapisów o pisowni wielkich i małych liter.
teraz jeszcze poprawiam, ale na przyszłość proszę się stosować, bo będą wyciągnięte konsekwencje
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!
jeśli dziewczyny nie wezmą się do roboty to czarno to widzę niestety:(
tzw. ligowe średniaki są najmocniejsze na początku ligi gdy "czołówka" gra bez gwiazd oraz bez ładu i składu
i dobrze bo rywalizacja jest dzięki temu bardzo zacięta
tzw. ligowe średniaki są najmocniejsze na początku ligi gdy "czołówka" gra bez gwiazd oraz bez ładu i składu
i dobrze bo rywalizacja jest dzięki temu bardzo zacięta
-
Obserwator
- Nowy na forum
Po pierwszej połowie 23:32 dla Lotosu. Wygląda na to, że odrobił lekcje, a Odra jak na razie skutecznością nie grzeszy.
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: 3 kolejka FGE: Odra Brzeg-Lotos Gdynia 54-63
Odra musiała sie w koncu zmęczyc...a Lotos mimo sredniej gry, tym razem spokojnie wygrał.
-
Roberto930
- Żak
Moja krótka relacja z tego mecz:
I kwarta zaczeła się nieciekawie dla nas, bo przegrywaliśmy ją już 0:7. Z tego stanu udało się doprowadzić do 11:9 dla nas. Potem gra była wyrównana i skończyo się remisem 16:16
II kwarta bardzo nie udana dla nas. Dużo strat, błędów i koszmarna skuteczność... Przegrywamy ją 7:16, a wynik całego meczu to 32:23 dla Lotosu.
w III kwarcie mały zryw i udało się troche nadrobić. Kwarta wygrana przez Odrę 14:13.
Przed rozpoczęciem IV kwarty przewaga Lotosu wynosiła 8 punktów, więc wynik był cały czas otwarty. Mimo walki, Lotos zdołał utrzymać prowadzenie, dodatkowo zwiększając je o 1 punkt.
Odra Brzeg 54:63 Lotos Gdynia
Ogólnie mecz do wygrania. Lotos nie pokazał nic nadzwyczajnego. U nas zawiodła skuteczność...
Widać było po naszych zawodniczkach, że duża częstotliwość grania w lidze bardzo na nie wpłyneła.
Szczególnie słaby mecz w wykonaniu Natalii Małaszewskiej, która nie rzuciła dzisiaj nawet jednego kosza! Duża w tym zasługa obrony Lotosu, który mocno skupił się właśnie na Małaszewskiej.
Nie popisała się również Xenia Stewart, która miała dzisiaj bardzo słabą skuteczność.
Na plus można zaliczyć występ Justyny Daniel, która pokazała się naprawdę z dobrej strony. Dobrze zagrały również Sepulveda i Denson.
Szkoda tego meczu bo przeciwnik był w naszym zasięgu. No ale cóż, gratulacje dla Lotosu
Mamy teraz kilka dni na odpoczynek, a w sobote mecz z ŁKS'em, który trzeba wygrać.
I kwarta zaczeła się nieciekawie dla nas, bo przegrywaliśmy ją już 0:7. Z tego stanu udało się doprowadzić do 11:9 dla nas. Potem gra była wyrównana i skończyo się remisem 16:16
II kwarta bardzo nie udana dla nas. Dużo strat, błędów i koszmarna skuteczność... Przegrywamy ją 7:16, a wynik całego meczu to 32:23 dla Lotosu.
w III kwarcie mały zryw i udało się troche nadrobić. Kwarta wygrana przez Odrę 14:13.
Przed rozpoczęciem IV kwarty przewaga Lotosu wynosiła 8 punktów, więc wynik był cały czas otwarty. Mimo walki, Lotos zdołał utrzymać prowadzenie, dodatkowo zwiększając je o 1 punkt.
Odra Brzeg 54:63 Lotos Gdynia
Ogólnie mecz do wygrania. Lotos nie pokazał nic nadzwyczajnego. U nas zawiodła skuteczność...
Widać było po naszych zawodniczkach, że duża częstotliwość grania w lidze bardzo na nie wpłyneła.
Szczególnie słaby mecz w wykonaniu Natalii Małaszewskiej, która nie rzuciła dzisiaj nawet jednego kosza! Duża w tym zasługa obrony Lotosu, który mocno skupił się właśnie na Małaszewskiej.
Nie popisała się również Xenia Stewart, która miała dzisiaj bardzo słabą skuteczność.
Na plus można zaliczyć występ Justyny Daniel, która pokazała się naprawdę z dobrej strony. Dobrze zagrały również Sepulveda i Denson.
Szkoda tego meczu bo przeciwnik był w naszym zasięgu. No ale cóż, gratulacje dla Lotosu
Mamy teraz kilka dni na odpoczynek, a w sobote mecz z ŁKS'em, który trzeba wygrać.
Ostatnio zmieniony 06 października 2009, 20:22 przez Roberto930, łącznie zmieniany 2 razy.
w brzeskiej drużynie zawiodła skuteczność na pewno,ale nie da się ukryć,że koszykarki z Dolnego Ślaska mogły czuć się zmęczone po ostatnim meczu z krakowską Wisłą....
- ginda
- Senior
- Kontaktowanie:
Jakiego Dolnego Śląskamatrix pisze:w brzeskiej drużynie zawiodła skuteczność na pewno,ale nie da się ukryć,że koszykarki z Dolnego Ślaska mogły czuć się zmęczone po ostatnim meczu z krakowską Wisłą....
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować
Miło wejść na forum i przeczytać - co to dużo gadać - dobry news! Gratulacje!

A ja w Fantasy "za pięć dwunasta" zamieniłem Daniel za Jujkę... Pierwsza eval 4, druga... 19...
Pierwszy raz gram w Fantasy i widzę, że wiele nauki przede mną...
Co do meczu: Chłopaki z Brzegu, nie martwcie się!! Z takich dwóch konfrontacji jedno zwycięstwo przed sezonem wzięlibyście w ciemno! Czyż nie?!? Jeszcze powojujecie w tej lidze, będzie ciekawie...
Pierwszy raz gram w Fantasy i widzę, że wiele nauki przede mną...
Co do meczu: Chłopaki z Brzegu, nie martwcie się!! Z takich dwóch konfrontacji jedno zwycięstwo przed sezonem wzięlibyście w ciemno! Czyż nie?!? Jeszcze powojujecie w tej lidze, będzie ciekawie...
PLKK: Where amazing happens... With beauty!!!
ginda pisze: Jakiego Dolnego Śląska
a nie takiego?
Brzeg Dolny (niem. Dyhernfurth) – miasto w woj. dolnośląskim.....
z tym, że Odra nie gra w Brzegu Dolnym, tylko Brzegu Opolskim 
brawa dla Lotosu.
brawa dla Lotosu.
-
reaktywacja
- Junior
matrix pisze:ginda pisze: Jakiego Dolnego Śląska
a nie takiego?
Brzeg Dolny (niem. Dyhernfurth) – miasto w woj. dolnośląskim.....
Chłopie - Brzeg i Brzeg Dolny to dwa zupełnie inne miasta.
Brzeg jest w województwie opolskim. Trzeba na geografię chodzić, a nie na forum koszykarskim się mądrzyć.
A patrząc na statsy widzę, że Phillips i Emilija zaczynają wracać do koszykówki, czego póki co nie można powiedzieć o Matović.
Cieszy dyspozycja Jujki i Olivii oraz Sosny, która bez fajerwerków, ale wciąż udowadnia, że warto na nią stawiać.
Przy okazji pytanie do zorientowanych - wiecie może dlaczego nie gra Magda Kaczmarska?
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
-
Roberto930
- Żak
Kuba pisze:z tym, że Odra nie gra w Brzegu Dolnym, tylko Brzegu Opolskim
brawa dla Lotosu.
Ani Brzeg Dolny ani Opolski
reaktywacja pisze:Chłopie - Brzeg i Brzeg Dolny to dwa zupełnie inne miasta.
Brzeg jest w województwie opolskim. Trzeba na geografię chodzić, a nie na forum koszykarskim się mądrzyć.
No właśnie, po prostu BRZEG. Tak się nazywa moje miasto
Administracyjnie należy do woj. opolskiego, ale to nie zmienia faktu, że leży na Dolnym Śląsku (jako krainie geograficznej), wieć matrix miał racje mimo iż myślał o innym Brzegu
To tak w gwoli ścisłości
Roberto930 pisze: ale to nie zmienia faktu, że leży na Dolnym Śląsku (jako krainie geograficznej),
i o to zasadniczo mi chodziło...(ale dobrze,że chłopaki mieli okazje i sobie "pofolgowali")
a wracając do samego meczu to słabszy dzień(skuteczność) miały koszykarki na których spoczywa główna odpowiedzialność za wynik czyli Sepulveda(moja zawodniczka w fantasy) i Denson. Bardzo ciekawie wygladała wyjściowa piatka Lotosu:Sosnowska,Tomiałowicz,Pawlak,Leciejewska(nie poznaje tej dziewczyny...oczywiście jeśli chodzi o forme sportową) ,Matović.
PS. aha obu zespołom chciałem podziękować za wynik,bo w lidze typerów trafiłem idealnie...
Roberto930....dziękuję za informacje....człowiek uczy się całe życie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”