16 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Odra Brzeg

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

16 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Odra Brzeg

Postautor: ann » 08 stycznia 2010, 19:26

Niedziela, 10.01.2010 godz. 15.00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Re: 16 kolejka FGE: Lotos Gdynia - Odra Brzeg

Postautor: Jack Napier » 08 stycznia 2010, 19:52

Nieoczekiwanie ciekawy mecz przed nami ... przed sezonem chyba nikt niespodziewalby sie, ze tak wyjdzie. Ciezka przeprawa przed Lotosem jesli Brzeg przyjedzie w skladzie sprzed Swiat. Zabraknie prawnie obu Amerykanek .. nie wiadomo czy uda sie Lucyne zglosic do grania bo malo czasu na to wszystko. Nie zagra Leciejewska ... takze nie wiem jak tam bedzie wygladala rotacja Polek. Jestem bardzo ciekawy jak to sie zakonczy.

friel
Kadet

Postautor: friel » 08 stycznia 2010, 23:16

To może być kluczowa rozgrywka dla układu całej tabeli
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 stycznia 2010, 23:19

Przypuszczam, że jeśli Lotos przegra, to w niedzielny wieczór w niejednym gorzowskim domu będą strzelac korki od szampanów, a mój ulubiony redaktor z "GW" stawi się w poniedziałek do pracy w stanie wskazującym. :lol: :lol: :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 09 stycznia 2010, 02:33

Ale czasów doczekaliśmy :D Nie pamiętam kiedy przed meczem Gdynia-Brzeg (w Gdyni!) były takie dyskusje.
Jako że od paru miesięcy z mniejszą częstotliwością śledzę wydarzenia, sytuacja w Lotosie w ostatnich dniach zupełnie mnie zaskoczyła. Może jednak taki kopniak wyjdzie Gdyni na dobre i w następnym sezonie różne posunięcia będą bardziej przemyślane.
Co do meczu, kilka razy w ostatnich latach w Gdyni napsuliśmy trochę krwi gospodyniom, zwykle niestety kończyło się co najwyżej na wygranej pierwszej połowie. Może teraz jest okazja, żeby zrobić mega niespodziankę. Jedyna niewiadoma to fakt, że brzeskie Amerykanki też pojechały na święta i miały wrócić chyba dopiero we środę, a zawsze po takich rozjazdach nie wiadomo jak z formą i jak wyjdzie pierwszy mecz po przerwie.

Mam nadzieję że będzie ciekawy mecz, bez rozbitych nosów :)

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 stycznia 2010, 09:54

My raczej pić z tego powodu nie zamierzamy ale co do redaktora znanej gazety to nie wiem :D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 09 stycznia 2010, 11:13

paulo2907 pisze:Przypuszczam, że jeśli Lotos przegra, to w niedzielny wieczór w niejednym gorzowskim domu będą strzelac korki od szampanów, a mój ulubiony redaktor z "GW" stawi się w poniedziałek do pracy w stanie wskazującym. :lol: :lol: :lol:

W Krakowie prezydent za to oglosi załobę narodowa :shock:
Osobiscie zycze sobie polfinalu AZS-Wisla
... przynajmniej po sezonie nie bedzie "zadnego ale.."

... i skoncz sie napinac
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 stycznia 2010, 14:16

Wybacz Endrju, że obraziłem Twoje uczucia. :wink: Prawdą jest jednak to, że bardzo lubicie celebrowac porażki Wisły i Lotosu, odniesione w meczach z innymi rywalami. Chocby przypomnę ubiegłosezonową przegraną wiślaczek w Lesznie, ale nie tylko.
A co do samego meczu - na pewno zapowiada się bardzo ciekawie. Duża odpowiedzialnosc spocznie na Tomiałowicz i Sosnowskiej. Zobaczymy jak sobie poradzą w takiej sytuacji. Chociaż pod względem skromności ławki gdynianki nawet w tej opłakanej sytuacji nie są wiele gorsze od Odry, w której nie będzie już Ukoh, a na razie nie wiadomo co z nową podkoszową.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

feri
Młodzik

Postautor: feri » 09 stycznia 2010, 14:33

paulo2907 pisze:Prawdą jest jednak to, że bardzo lubicie celebrowac porażki Wisły i Lotosu, odniesione w meczach z innymi rywalami.

Paulo2907 - no fakt, w tym sezonie jakoś nie widziałam jak wy celebrujecie porażkę AZS-u w lidze. Punkt dla Was :)
Jedna celebracja już była blisko... no ale trzeba było jednak schować transparent :mrgreen:

Co do meczu Lotos - Brzeg. Teraz zobaczymy tak naprawdę, co potrafi Winnicki. Jestem ciekaw jak sobie poradzi. Jeżeli da radę - pierwszy będę z gratulacjami.

Ale moim zdaniem nie da rady.

Roberto930
Żak

Postautor: Roberto930 » 09 stycznia 2010, 14:52

paulo2907 pisze:Wybacz Endrju, że obraziłem Twoje uczucia. :wink: Prawdą jest jednak to, że bardzo lubicie celebrowac porażki Wisły i Lotosu, odniesione w meczach z innymi rywalami. Chocby przypomnę ubiegłosezonową przegraną wiślaczek w Lesznie, ale nie tylko.
A co do samego meczu - na pewno zapowiada się bardzo ciekawie. Duża odpowiedzialnosc spocznie na Tomiałowicz i Sosnowskiej. Zobaczymy jak sobie poradzą w takiej sytuacji. Chociaż pod względem skromności ławki gdynianki nawet w tej opłakanej sytuacji nie są wiele gorsze od Odry, w której nie będzie już Ukoh, a na razie nie wiadomo co z nową podkoszową.

Ukoh jeszcze jutro dla nas zagra. Zawodniczką AZS będzie od poniedziałku. Kluby się dogadały i Chinyere będzie miała okazję zagrać pożegnalny mecz w barwach Odry. Mam nadzieje, że wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności :wink:

Co do meczu to powiem, że licze na zwycięstwo. W tym sezonie mieliśmy już szansę pokonać Lotos, niestety się nie udało. Drugiej szansy nie można zmarnować.

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 09 stycznia 2010, 15:16

paulo2907 pisze: Prawdą jest jednak to, że bardzo lubicie celebrowac porażki Wisły i Lotosu, odniesione w meczach z innymi rywalami.

To prawda ,ale też trudno się dziwić. Pochodzą z mniejszego miasta, mają mniejszy budżet,mniejsze tradycje,mniejszą markę w Polsce a mimo to rywalizują jak równy z równym ( aktualnie nawet są lepsi co pokazuje tabela), i mają sporą szansę na zdobycie mistrzostwa Polski.

Chociaż jeśli chodzi o mnie to traktuję Gorzów zdecydowanie na równi, ograli nas już kilka razy ostatnimi czasy i wydaje mi się , że mogą to zrobić ponownie.
Wszystko jednak zweryfikuje boisko...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

friel
Kadet

Postautor: friel » 09 stycznia 2010, 15:20

swoją wypowiedzią ostatecznie przekonałeś mnie do siebie :D

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 09 stycznia 2010, 15:29

Wiślak PB pisze:
paulo2907 pisze: Prawdą jest jednak to, że bardzo lubicie celebrowac porażki Wisły i Lotosu, odniesione w meczach z innymi rywalami.

To prawda ,ale też trudno się dziwić. Pochodzą z mniejszego miasta, mają mniejszy budżet,mniejsze tradycje,mniejszą markę w Polsce a mimo to rywalizują jak równy z równym ( aktualnie nawet są lepsi co pokazuje tabela), i mają sporą szansę na zdobycie mistrzostwa Polski.

Chociaż jeśli chodzi o mnie to traktuję Gorzów zdecydowanie na równi, ograli nas już kilka razy ostatnimi czasy i wydaje mi się , że mogą to zrobić ponownie.
Wszystko jednak zweryfikuje boisko...

Wyjasniles wszystko. Warto jeszcze dodac, ze w przeszlosci koszykowka zenska w Gorzowie upadla bo dzialacze nie mieli pieniedzy na dlasze jej istnienie (lata 90, kontynuuacja przemian i rozwiazanie Stilonu) wiec ludzie tym bardziej sie ciesza, ze z dobrym skutkiem udalo sie ja odrodzic. Nie bylo to latwe w miescie gdzie dominowal i nadal dominuje zuzel - sport wyjatkowo kosztowny, ktory sciaga wiekszasc kasy od potencjalnych sponsorow. Wydaje mi sie zreszta, ze np. na Anosike to tak "srednio" nas stac ... pewnie zarzad ma nadzieje, ze uda sie te pieniadze zdobyc do maja.

I zeby nie puszczac posta tak zupelnie nie zwiazanego z tematem ... to wyglada na to, ze Wisla wyciagajac Pawlak powiedziala Lotosowi "berek" i teraz w Gdyni bedzie klopot z rotacja Polek i wartosciowymi zmienniczkami z paszportem RP. Mlode maja jednak potencjal i problemy klubu sa dla nich duza szansa. Zycze mlodym z Gdyni powodzenia w najblizszych meczach ale nie ukrywam, ze w niedziele bede trzymal kciuki za Brzeg.

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 10 stycznia 2010, 15:58

Lotos to chyba tego meczu nie przegra. Po 2 kwartach prowadzi 46-24 a gra chyba tylko młodzież. Na parkiecie tylko 2 zagraniczne.

Dżi ej el ej
Młodzik

Postautor: Dżi ej el ej » 10 stycznia 2010, 16:03

no racja wielke gratulacje dla Lotosu ;) młode zawodniczki nie powinny już tego raczej przegrać.... nie rozumiem tylko dlaczego gra Marta Dobrowolska, a taka Magda Kaczmarska z kadry U-20 nie powąchała jeszcze do tej pory parkietu ;/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”