Łukasz-fan pisze:Przepraszam bardzo, ale niestety widzę różnice... ale kłócić mi się nie chce

to tak jakby teraz PTK był Włókniarzem? rozumiem, ze teraz każdy Klub co założą w Pabianicach będzie się tak nazywał

Była PZU Polfa, później Polfa co najwyżej, która kontynuowała tradycję Włókniarza. To były zupełnie oddzielne stowarzyszenia.
Druga sprawa nie widziałem nigdzie na PLKK czy gdziekolwiek żeby była używana nazwa INEA Poznań, natomiast Polfa Pabianice ewentualnie PZU Polfa Pabianice owszem...
W kwestii formalnej, gdy u nas był czas PZU i Polfy, to klub nazywał się MTK!!!
MTK PZU Polfa - mówiono PZU Polfa
AZS Inea - stwierdzenie INEA - wychodzi na to samo.
Tyle spraw formalnych, takie czasy że niektórzy używają tylko nazw sponsorów. Ja tego nie pochwalam, ale by zwracać komuś uwagę na ten temat, to według mnie trzeba pierw samemu tego przestrzegać.
Ale.... no właśnie, ja "przyczepiłem" się do stwierdzenia - którego kiedyś tam użyłeś - "kibice Polfy Pabianice"!!!! Nie wiem jak teraz bo to już nie mój cyrk, ale te kilka lat wstecz, obojętnie jak by się drużyna nie nazywała to byli
kibice Włókniarza Pabianice

To tak jakbyś teraz napisał o chłopakach z Polkowic - "kibice CCC". Niby w tabeli i oficjalnych publikacjach nic nie ma że klub to Orzeł, ale są to kibice Orła!!! Jarzysz o co mi chodzi???
Marasie Drogi, moja przygoda ze szkoleniem itd. dobiegła końca, jak to sie mówi.... "nie mój cyrk - nie moje małby"

. Kto chciał ten sie nauczył i wie jak sie kluby nazywają, kto nie pojął tego to trzaska nazwami sponsorów na lewo i prawo. Ja już tego nie zmienię....
Pozdro