Euroliga - 4 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: Euroliga - 4 kolejka

Postautor: Endrju » 18 listopada 2010, 07:05

friel pisze:Zastanawia mnie czemu trenejro w Ojro gra mało Skoblem i Piekarkiem musi coś ruszyć głową bo z Orenburgiem trzeba właśnie szeroką ławką wygrać

CHYBA JAK 99 % Gorzowskich Fanów tak uwaza wiec napisze...

WEZ SIE KURDE FRIEL WRESZCIE OGARNIJ I NIE PISZ BZDUR !!

90% Twoich postów mozna określić dwoma słowami:

Obrazek

Troche mnie ponioslo, ale ile mozna czytac te GŁUPOTY !!

Wez chociaz z 2 tygodnie przystopuj z pisaniem BZDUR NA TYM FORUM !! BO KREW CZLOWIEKA ZALEWA
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: akakiusz » 18 listopada 2010, 08:28

Wie ktoś może iloma punktami musimy prowadzić by trener Hernandez wpuścił na parkiet Vucurović i Gawor? Jeśli są za słabe by wejść na boisko przy takim wyniku jak wczoraj, to po co trzymać je w klubie?
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 18 listopada 2010, 09:36

akakiusz pisze:Wie ktoś może iloma punktami musimy prowadzić by trener Hernandez wpuścił na parkiet Vucurović i Gawor? Jeśli są za słabe by wejść na boisko przy takim wyniku jak wczoraj, to po co trzymać je w klubie?

no własnie - są bardzo słabe...
A ja mam pytanie czy po bandyterce z 3-ciej kwarty Zelus dostała dacha??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 18 listopada 2010, 09:40

akakiusz pisze:Wie ktoś może iloma punktami musimy prowadzić by trener Hernandez wpuścił na parkiet Vucurović i Gawor? Jeśli są za słabe by wejść na boisko przy takim wyniku jak wczoraj, to po co trzymać je w klubie?

Jak dla mnie mogą w ogóle nie wchodzić. Ewentualnie w lidze, gdzie małe pkt nie są tak istotne.

Nie czepiajcie się tak już Jelavić. Wszystko o niej zostało powiedziane.

Imponowała mi wczoraj gra w obronie. Zwłaszcza strefa. Wiem, że przeciwnik słaby, ale dziewczyny świetnie wiedziały gdzie biegać, jak się przesuwać. Nawet Dorota!

feri
Młodzik

Postautor: feri » 18 listopada 2010, 14:46

Porażka tylko 60-53 na wyjeździe z Ros Casares to, jak już Greebo stwierdził, musi robić wrażenie. Oglądając wczoraj Eurosport muszę jednak powiedzieć więcej. Ten mecz można było nawet wygrać! Aż trudno uwierzyć, ale przegraliśmy w Walencji tylko jedną kwartę z czterech. Może przez to, że zapowiadało się na zaskakujący wynik, zaczęły nam się trząść ręce na obwodzie, bo jak wytłumaczyć naszą skuteczność za 3 czyli... 1/13. Walencja tego dnia dawała nam pozycje do rzutu, więc przy choć trochę lepszej skuteczności... ale nie ma co gdybać. Osobiście satysfakcję przyniósl mi widok zdenerwowanego trenera Fernandeza, który częściej musiał brać czas niż Maciejewski, a także widok mocno spoconych: Veseli, Douglas, Frohlich, czy Brunson. Ta ostatnia zagrała jeszcze ostrzej niż gra w WNBA. Natomiast Katie Douglas.. God damn it :) że też akurat musiała wrócić na mecz z nami. Jeżeli chodzi o AZS, to jestem zachwycony grą Jo Leedham. 10 punktów, 9 zbiórek i 4 przechwyty młodej Brytyjki z takim rywalem, aktywność w grze, odwaga, szybkość, gdyby jeszcze wpadały jej trójki.. mogła zostać bohaterką meczu. Leuchanka - klasa światowa. Wiadomo było, że Walencja skupi się na niej, więc czasem miała "na sobie" trzy rywalki a i tak znajdywała drogę do kosza. 14 zbiórek i 12 punktów. Zdenerwowane rywalki nie miały dla niej litości w bezpardonowej walce. Po jednym z starć, bałem się, że Jelena nie wróci na parkiet. Co do innych dziewczyn, to nie obraziłbym się, gdyby w takim meczu Kruszyna pokazała to co piszą o niej na Fibaeurope, a piszą wiele pozytywów po poprzednich meczach. Jakoś może troszkę za dużo oczekiwałem też od młodych Polek - obu Agnieszek. Choćby malutkiego przebłysku. Komentator powiedział, że Aga Kaczmarczyk dużo z tego meczu wyniesie na przyszłość, ale ona już potrafiła rok temu zdobyć w Pradze 20 pkt, a przetarcie to miała 2 lata temu grając np. 32 minuty w Moskwie z bardzo silnym wtedy Dynamem. Teraz wymagania rosną, albo ja za dużo oczekuję jeżeli chodzi o atak. Podsumowując, to zawsze ktoś tam nie udźwignie ciężaru meczu z takim przeciwnikiem, ale cieszy to, że akademiczki zostawiły w Walencji serce i pokazały, że licza się w koszykarskiej europie mimo róźnych niesprzyjających kulisowych wieści z mediów. Teraz czas na Becky Hammon i Tinę Charles ;)

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 18 listopada 2010, 15:40

feri pisze: ........ Jeżeli chodzi o AZS, to jestem zachwycony grą Jo Leedham. 10 punktów, 9 zbiórek i 4 przechwyty młodej Brytyjki z takim rywalem, aktywność w grze, odwaga, szybkość, gdyby jeszcze wpadały jej trójki.. mogła zostać bohaterką meczu. ......
Ja też jestem pod wielkim wrazeniem gry Jo.
Proszę - tak z ręką na sercu - powiedzieć, kto w momencie, gdy gorzowski klub poinformował o podpisaniu kontraktu z Johannah Leedham przewidywał, że Jo będzie grać średnio po 28 minut w naszej lidze i po 31 minut (!!!) w Eurolidze. Kto przewidywał, że Jo będzie w statystykach Ewalu na 17. miejscu pod koniec 1. rundy sezonu zasadniczego PLKK (Eval = 12,6) i że wyjdzie w pierwszej piątce przeciwko wielkiej Walencji (i to w meczu wyjazdowym).

Ta dziewczyna, to (niespodziewanie) perełka w naszym składzie.

--------------------------------
730
.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 18 listopada 2010, 15:46

Hmm.. jak dla mnie to akurat było dość jasne ze będzie grała sporo minut, i prędzej ona będzie wychodzić w S5 przeciwko Walencji niż Skobel.. Raczej nadmiaru bogactwa na jej pozycjach 2-3 nie macie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

bimbam86
Amator

Postautor: bimbam86 » 18 listopada 2010, 20:00

jimmy pisze:
no własnie - są bardzo słabe...
A ja mam pytanie czy po bandyterce z 3-ciej kwarty Zelus dostała dacha??

nie dostała.... cos powiedziała do trenera i poprostu sama zeszła z boiska...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 18 listopada 2010, 20:20

Możecie przybliżyć całą sytuację? Bo niestety nie oglądałem Waszego meczu.
ObrazekObrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”