26 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

26 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Postautor: ann » 11 marca 2011, 16:25

Sobota, 12.03.2011
g.18:15
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 26 kolejka FGE: Energa Toruń - Orzeł Polkowice

Postautor: matrix » 11 marca 2011, 18:27

znowu kamuflaż(można trafić na CCC w półfinałach-mmm marzenie 8) ) czy też gorzka prawda? Mimo wszystko cenię sobie zawsze zwycięstwa z ekipami prowadzonymi przez pana KK.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 11 marca 2011, 22:52

Teoretycznie wciąż mamy szansę na ten Lotos w ćwierćfinale - do tego potrzebne jest przegrana Lidera w Łodzi z ŁKS - no i nasza wygrana z CCC . Dlatego nasze chyba...przegrają.. :lol: :lol: :lol:

Ja powiem tak - ostatnie wyniki , podejście zawodniczek i trenera - cała Runda Zasadzincza - wali mnie to... Jeśli Energa przejdzie Gorzów - wszystko pójdzie w zapomnienie. Jeśli jednak Energa odpadnie - to tego stylu , podejścia raczej długo nie zapomnimy - i przypieczętuje to ogromne zmiany które niewątpliwie będą po sezonie.

akar
Żak

Postautor: akar » 12 marca 2011, 11:05

Koszykarz (Toruń) pisze:Teoretycznie wciąż mamy szansę na ten Lotos w ćwierćfinale - do tego potrzebne jest przegrana Lidera w Łodzi z ŁKS - no i nasza wygrana z CCC . Dlatego nasze chyba...przegrają.. :lol: :lol: :lol:
.

A to jak nazwiesz :lol: :lol: :lol: :?:
Orzeł już o nic nie walczy (ma zagwarantowaną 2 pozycję). Energa wciąż ma szansę na 5 miejsce lecz czy aby na pewno chce je zdobyć :?: :?: :?:
Ja też myślę że Energa to przegra w "sportowej walce". Czy wtedy nazwiesz to podłożeniem się :?:

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 12 marca 2011, 11:44

Aż strach iść na mecz, nikt nie chce wygrać. Brrr... Zastanawiam się czy nie wybrać innego meczu - dziś grają piłkarze Elany, halowcy Marwitu (z Herthą Berlin!) a tenisiści stołowi Elektryka mają mecz na szczycie więc wszędzie będą emocje a na Spożywczaku... parodia i nerwowe "nasłuchy" na mecz Lidera???

akar
Żak

Postautor: akar » 12 marca 2011, 17:52

markylipek pisze: a na Spożywczaku... parodia i nerwowe "nasłuchy" na mecz Lidera???

Zastanawiam się czy śmiać się z ciebie czy z tego co napisałeś.
Chłopcze zbyt poważnie podchodzisz do tego co tu się pisze - proponuję nabrać więcej dystansu, bo przecież i tak wszystko rozegra się na parkietach a nie na tym forum.

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 12 marca 2011, 22:05

O kant d... strzaskać te wasze przewidywania!!!
Energa zagrała świetny mecz bez kalkulacji i kombinowania.
Może czasami warto zastanowić się przed artykulacją swoich fantazji???

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 marca 2011, 22:23

szunaj67 pisze:Energa zagrała świetny mecz bez kalkulacji i kombinowania.

teraz wypada czekać na półfinał właśnie z Polkowicami,który wszystko zweryfikuje.....nawet to czy warto było wydawać kasiorkę na bezbarwną na chwilę obecną Tangelę Smith.Kulfon to też cień zawodniczki chociażby z poprzedniego sezonu.Hajdana(ksywka Babcia) zagrała przyzwoite zawody. 8) Dzięki dla dziewczyn z Torunia za zwycięstwo,które było lekcją szkoleniową dla masy dzieci,które pojawiły się dzisiaj na Spożywczaku.
PS.Podczas meczu nasłuchałem się trochę o kulisach pracy i płac w Wiśle Kraków praktycznie od źródła(ten świat jest naprawdę mały)....."Czarowanie się" skończy się na pewno w fazie play-off. 8)

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 12 marca 2011, 22:37

matrix pisze:
szunaj67 pisze:Energa zagrała świetny mecz bez kalkulacji i kombinowania.

teraz wypada czekać na półfinał właśnie z Polkowicami,który wszystko zweryfikuje.....nawet to czy warto było wydawać kasiorkę na bezbarwną na chwilę obecną Tangelę Smith.Kulfon to też cień zawodniczki chociażby z poprzedniego sezonu.Hajdana(ksywka Babcia) zagrała przyzwoite zawody. 8) Dzięki dla dziewczyn z Torunia za zwycięstwo,które było lekcją szkoleniową dla masy dzieci,które pojawiły się dzisiaj na Spożywczaku.
PS.Podczas meczu nasłuchałem się trochę o kulisach pracy i płac w Wiśle Kraków praktycznie od źródła(ten świat jest naprawdę mały).....

to zamiast snuć pozę tajemniczego szalikowca Piotra prosimy o podanie tych szczegółów :)
ciekaw jestem czy będą zgodne z tym, czego ja się dowiedziałem i jakież to źródło :lol:

ps. macie w Polkowicach niesamowity skarb!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 marca 2011, 22:41

matrix pisze:PS.Podczas meczu nasłuchałem się trochę o kulisach pracy i płac w Wiśle Kraków praktycznie od źródła(ten świat jest naprawdę mały)....."Czarowanie się" skończy się na pewno w fazie play-off. 8)

Mógłbyś rozwinąć myśl? Powyższe stwierdzenie brzmi co najmniej enigmatycznie i nie wynika z niego czy w Wiśle zawodniczkom płacą, czy wręcz przeciwnie. Jak się mówi A, trzeba powiedzieć B.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 marca 2011, 22:44

Saletra pisze:Mógłbyś rozwinąć myśl? Powyższe stwierdzenie brzmi co najmniej enigmatycznie i nie wynika z niego czy w Wiśle zawodniczkom płacą, czy wręcz przeciwnie. Jak się mówi A, trzeba powiedzieć B.

Bardzo proszę....w Wiśle płacą i to nawet,jeśli zawodniczka już nie gra. Wystarczy?
PS.Do adrenaliny.....nie rozumiem kogo i co masz na myśli,a pozę do strugania zostawiam Tobie i Twoim źródłom.Bez obrazy oczywiście. 8) jeśli rzucasz imieniem to ja już nie jestem taki tajemniczy w przeciwieństwie do Ciebie. :lol:
Ostatnio zmieniony 12 marca 2011, 22:49 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 12 marca 2011, 22:48

matrix pisze:
Saletra pisze:Mógłbyś rozwinąć myśl? Powyższe stwierdzenie brzmi co najmniej enigmatycznie i nie wynika z niego czy w Wiśle zawodniczkom płacą, czy wręcz przeciwnie. Jak się mówi A, trzeba powiedzieć B.

Bardzo proszę....w Wiśle płacą i to nawet,jeśli zawodniczka już nie gra. Wystarczy?
PS.Do adrenaliny.....nie rozumiem kogo i co masz na myśli,a pozę do strugania zostawiam Tobie i Twoim źródłom.Bez obrazy oczywiście. 8)

Ależ oczywiście. Jak zwykle wszystko wyjaśniłeś rzeczowo. Struganie jednakże zostaw stolarzom

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 marca 2011, 23:11

Mecz mi się podobał,a wszystkie Katarzynki zagrały genialnie pokonując wicelidera ligowej tabeli,który poniósł dopiero czwartą porażkę w rozgrywkach. 8) Co można tak naprawdę napisać o ostatnim pojedynku w rundzie RZ,gdzie wszystko jest w zasadzie ustalone,a drużyna przyjezdna przegrywa w pewnym momencie 25 punktami?
PS.Czy drugi trener CCC podglądał w Brzegu bydgoskie Artego?

yanek
Żak

Postautor: yanek » 12 marca 2011, 23:56

Wiadomo zwycięstwo cieszy. Styl dobry. Ale kurcze nie przesadzajmy z ochami i achami. Nie zagrały genialnie. Szału nie było. Ale w sumie nikt nie zawiódł dzisiaj. To ważne. Moim zdaniem Gorzów jest w naszej hali do ogrania. Ale w gorzowskiej arenie będzie bardzo, bardzo, bardzo, bardzo ciężko. A w ewentualnym trzecim meczu dodać trzeba jeszcze 5 razy to "bardzo". Mimo wszystko lepsze to niż Lotos Gdynia w obecnej formie. Ten wasz trener z Grecji to ekstra ruch z waszej strony.
:)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 13 marca 2011, 00:44

yanek pisze:Wiadomo zwycięstwo cieszy. Styl dobry. Ale kurcze nie przesadzajmy z ochami i achami. Nie zagrały genialnie. Szału nie było. Ale w sumie nikt nie zawiódł dzisiaj. To ważne.

Masz rację yanek,ale przypomnę o kolejnym zdaniu,gdzie napisałem,że mecz był praktycznie o "pietruchę"( i w tym wypadku ta genialność nabiera zupełnie innego znaczenia 8) ),a trener Koziorowicz kombinował ze składem,jak tylko mógł.Jak będzie w Gorzowie(zapytam jasnowidza z Człuchowa :lol: )? Nie wiem,ale na pewno będzie to trochę inny pojedynek od tego z 09.03.,gdzie stawka też była zupełnie inna.Jedno jest pewne.Własny parkiet to jest,ale nie musi być atut i to nie tylko w rywalizacji Gorzów-Toruń(trochę szkoda,że gra się tylko do 2 zwycięstw). 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”