Sobota, 5.11.2011
godz. 18:00
7 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 7 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź
W koszykówce nie ocenia się piękna (jak w gimnastyce artystycznej) tylko skuteczność.Ten mecz do takich należał - Liderki może i zbyt pięknie nie zagrały ale( i to się najbardziej liczy) wygrały bo tak miało być. Jak wcześniej napisałem - zbyt pięknie nie zagrały -oznacza to że było sporo niedociągnięć.
Ale nie warto o nich pisać.
Kilka ocen.
Bednarek - wreszcie dobra gra, brak głupich fauli, dobre prowadzenie gry.
Pietrzak - nie dał jej dużo pograć
Chomać - nie do końca skoncentrowana, lecz ogólnie dobry występ
"Wielebna" - po raz kolejny doskonałe zawody - miło mi to pisać po tylu krytycznych słowach które napisałem pod jej adresem -waleczność, zaciętość 13
zbiórek
Holt - pokazała fragmentami że to na prawdę doskonała zawodniczka - obsłużenie Oli w końcówce 4 kwarty to prawdziwy majstersztyk.
Colson - faktycznie szybciej biega niż myśli, ale coś mi mówi że może być z niej pożytek, poczekajmy.
Szczechowiak - poza agresywnością i "technikiem" od sędziego niczym się nie wyróżniła.
Oha - tej pani powinno się jak najszybciej podziękować, nic nie wnosi do gry, żenada to co pokazuje.
Sędziowie - tydzień temu inni panowie w Toruniu dali "popis" sędziowania, wczoraj w Pruszkowie inna para co prawda tak się nie popisywała ale odgwizdanie jednej z drużyn 4
fauli w ciągu dwóch kwart to nie lada wyczyn. Jeśli zatem ŁKS tak czysto i mało agresywnie grał w obronie dlaczego stracił w tym czasie stracił tylko 35 pkt 
I tu może paść odpowiedź: "bo Lider był nieskuteczny".
Otóż nie tak się składa że w tym fragmencie gry Liderki zdobywały to co było do zdobycia.
Ale nie warto o nich pisać.
Kilka ocen.
Bednarek - wreszcie dobra gra, brak głupich fauli, dobre prowadzenie gry.
Pietrzak - nie dał jej dużo pograć
Chomać - nie do końca skoncentrowana, lecz ogólnie dobry występ
"Wielebna" - po raz kolejny doskonałe zawody - miło mi to pisać po tylu krytycznych słowach które napisałem pod jej adresem -waleczność, zaciętość 13
Holt - pokazała fragmentami że to na prawdę doskonała zawodniczka - obsłużenie Oli w końcówce 4 kwarty to prawdziwy majstersztyk.
Colson - faktycznie szybciej biega niż myśli, ale coś mi mówi że może być z niej pożytek, poczekajmy.
Szczechowiak - poza agresywnością i "technikiem" od sędziego niczym się nie wyróżniła.
Oha - tej pani powinno się jak najszybciej podziękować, nic nie wnosi do gry, żenada to co pokazuje.
Sędziowie - tydzień temu inni panowie w Toruniu dali "popis" sędziowania, wczoraj w Pruszkowie inna para co prawda tak się nie popisywała ale odgwizdanie jednej z drużyn 4
I tu może paść odpowiedź: "bo Lider był nieskuteczny".
Otóż nie tak się składa że w tym fragmencie gry Liderki zdobywały to co było do zdobycia.
akar pisze:. Jeśli zatem ŁKS tak czysto i mało agresywnie grał w obronie dlaczego stracił w tym czasie stracił tylko 35 pkt
No może właśnie dlatego że mało faulowały, przez co rywalki nie miały okazji do osobistych?
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Tu nie chodzi o zaszokowanie kogokolwiek. Nie po każdym faulu są rzuty wolne
(osobiste to niepoprawne określenie) bo każdy rzut - bez względu za ile punktów - jest osobistym rzutem zawodnika.
Brak większej ilości fauli popełnionych przez ŁKS nie wynikał z kontrowersyjnych decyzji, bo takich nie było.No chyba że kontrowersją nazwiemy brak jakichkolwiek decyzji sędziowskich przy ewidentnych faulach łodzianek np. ruchoma zasłona.
Mając 4 faule po 20 min. gry ma się komfort gry "na całego" w końcówce. Czyżbym się mylił
Brak większej ilości fauli popełnionych przez ŁKS nie wynikał z kontrowersyjnych decyzji, bo takich nie było.No chyba że kontrowersją nazwiemy brak jakichkolwiek decyzji sędziowskich przy ewidentnych faulach łodzianek np. ruchoma zasłona.
Mając 4 faule po 20 min. gry ma się komfort gry "na całego" w końcówce. Czyżbym się mylił
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”