7 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

7 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź

Postautor: rzymi » 04 listopada 2011, 09:45

Sobota, 5.11.2011
godz. 18:00
ObrazekObrazek

akar
Żak

Re: 7 kolejka FGE: Lider Pruszków - ŁKS Łódź

Postautor: akar » 06 listopada 2011, 10:51

W koszykówce nie ocenia się piękna (jak w gimnastyce artystycznej) tylko skuteczność.Ten mecz do takich należał - Liderki może i zbyt pięknie nie zagrały ale( i to się najbardziej liczy) wygrały bo tak miało być. Jak wcześniej napisałem - zbyt pięknie nie zagrały -oznacza to że było sporo niedociągnięć.
Ale nie warto o nich pisać.
Kilka ocen.
Bednarek - wreszcie dobra gra, brak głupich fauli, dobre prowadzenie gry.
Pietrzak - nie dał jej dużo pograć
Chomać - nie do końca skoncentrowana, lecz ogólnie dobry występ
"Wielebna" - po raz kolejny doskonałe zawody - miło mi to pisać po tylu krytycznych słowach które napisałem pod jej adresem -waleczność, zaciętość 13 :!: zbiórek
Holt - pokazała fragmentami że to na prawdę doskonała zawodniczka - obsłużenie Oli w końcówce 4 kwarty to prawdziwy majstersztyk.
Colson - faktycznie szybciej biega niż myśli, ale coś mi mówi że może być z niej pożytek, poczekajmy.
Szczechowiak - poza agresywnością i "technikiem" od sędziego niczym się nie wyróżniła.
Oha - tej pani powinno się jak najszybciej podziękować, nic nie wnosi do gry, żenada to co pokazuje.
Sędziowie - tydzień temu inni panowie w Toruniu dali "popis" sędziowania, wczoraj w Pruszkowie inna para co prawda tak się nie popisywała ale odgwizdanie jednej z drużyn 4 :!: :!: :!: fauli w ciągu dwóch kwart to nie lada wyczyn. Jeśli zatem ŁKS tak czysto i mało agresywnie grał w obronie dlaczego stracił w tym czasie stracił tylko 35 pkt :?:
I tu może paść odpowiedź: "bo Lider był nieskuteczny".
Otóż nie tak się składa że w tym fragmencie gry Liderki zdobywały to co było do zdobycia.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 listopada 2011, 10:56

akar pisze:. Jeśli zatem ŁKS tak czysto i mało agresywnie grał w obronie dlaczego stracił w tym czasie stracił tylko 35 pkt :?:

No może właśnie dlatego że mało faulowały, przez co rywalki nie miały okazji do osobistych? :roll: A ogólnie w czym problem, były jakieś kontrowersyjne decyzje czy nie? Bo sam fakt 4 fauli w połowie mnie jakoś nie szokuje.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

akar
Żak

Postautor: akar » 06 listopada 2011, 11:09

Tu nie chodzi o zaszokowanie kogokolwiek. Nie po każdym faulu są rzuty wolne :!: (osobiste to niepoprawne określenie) bo każdy rzut - bez względu za ile punktów - jest osobistym rzutem zawodnika.
Brak większej ilości fauli popełnionych przez ŁKS nie wynikał z kontrowersyjnych decyzji, bo takich nie było.No chyba że kontrowersją nazwiemy brak jakichkolwiek decyzji sędziowskich przy ewidentnych faulach łodzianek np. ruchoma zasłona.
Mając 4 faule po 20 min. gry ma się komfort gry "na całego" w końcówce. Czyżbym się mylił :?:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”