4 kolejka BLK

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

4 kolejka BLK

Postautor: rzymi » 15 października 2013, 23:07

Środa, 16.10.2013

17:00 Wilki Morskie Szczecin - Artego Bydgoszcz
17:00 Riviera Gdynia - MKS MOS Konin
17:45 CCC Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
18:00 Basket ROW Rybnik - Widzew Łódź
19:00 Energa Toruń - Wisła Kraków
ObrazekObrazek

Septymiusz
Młodzik

Re: 4 kolejka BLK

Postautor: Septymiusz » 16 października 2013, 21:00

To już po dzisiejszej kolejce mamy tylko dwie niepokonane drużyny, czyli zgodnie z planem :). Tym nie mniej dziś w Toruniu był naprawdę bardzo ciekawy mecz i zwłaszcza jak na 4 kolejkę to na dość wysokim poziomie.
Może zacznę od Wisły, której skład personalny uważam, za lepszy od tego z zeszłego sezonu, a przynajmniej wydaje się być bardziej zbilansowany. Myślę, że przeciwnicy zwłaszcza w Eurolidze będą musieli mieć się na baczności, bo na ławce Wisły będzie siedziała zawsze jakaś koszykarka, która w każdej chwili może "odpalić" vide dziś Allie Quigley w drugiej połowie.
Podoba mi się również jak reaguje na zdarzenia boiskowe Svittek, facet ma łeb na karku mimo, że dość mocno się podgrzewa :).
Co do samego spotkania to po dwóch kwartach Wisła zawodziła, trochę krakowianki zbyt delikatnie grały w obronie, i mało skoncentrowane w ataku, ale jak już w trzeciej kwarcie starannie budowały swój atak to nie było siły tego powstrzymać.

Brawa również za ten mecz dla Energii. Zdecydowanie wicemistrzynie Polski to nie nasza półka - tak jak i Polkowice, ale Katarzynki dały z siebie wszystko i osiągnęły taki rezultat, który ja uznaję za całkiem dobry. Nie można mieć najmniejszych pretensji do torunianek, ponieważ to indywidualne umiejętności wiślaczek przechyliły szalę zwycięstwa na ich stronę.
Póki co po 4 spotkaniach ogromny zeskoczenie to Lorin Dixon - poprawiłą zecydowanie swój rzut, ograniczyła straty i jej drugi sezon w Polsce wydaje się, że będzie dużo bardziej udany niż ten spędzony w Gdynii.

Nasz nowy nabytek Joyce Iamstrong - swoją drogą skutecznie ukrywano jej grę w dzisiejszym meczu, przynajmniej mnie jej obecność zdziwiła - to zawodniczka, która tak na pierwszy rzut oka chce się uczyć gry, potrafi zastosować się do taktyki, bardzo podoba mi się jej gra w obronie, praktycznie nie popełniała w niej błędów. Trochę dziwnie techniczny ma rzut, ale dwie trójeczki bardzo ładnie wpadły. Myślę, że będzie pożyteczna w przyszłości, jednak pełniej jej przydatność należy ocenić po kilku spotkaniach.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 16 października 2013, 21:09

Jak nie urok to......sprowadziliśmy zastępstwo za Riley to wyleciała Chinny...a już za 3 dni mega ważny mecz z Rybnikiem.
Występu Zoll raczej nie ma co komentować jako że jest za krótko z zespołem. W sobotę będzie już lepiej. Za to cały zespół bardzo na plus mimo porażki.

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 17 października 2013, 06:24

bart_81 pisze:Jak nie urok to......sprowadziliśmy zastępstwo za Riley to wyleciała Chinny...a już za 3 dni mega ważny mecz z Rybnikiem.
Występu Zoll raczej nie ma co komentować jako że jest za krótko z zespołem. W sobotę będzie już lepiej. Za to cały zespół bardzo na plus mimo porażki.

Wyleciała na długo?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 17 października 2013, 22:40

przemoe pisze:
bart_81 pisze:Jak nie urok to......sprowadziliśmy zastępstwo za Riley to wyleciała Chinny...a już za 3 dni mega ważny mecz z Rybnikiem.

Wyleciała na długo?

"Bardzo żywiołowo, niestety, tylko z ławki rezerwowych, wspierała akademiczki Chineze Nwagbo. Aktualnie trzecią snajperkę Basket Ligi Kobiet, najlepiej zbierającą i drugą pod względem efektywności gry, straciliśmy na jednym z ostatnich treningów. I znów, niestety, opatrywane było kolano. Co się stało? Czy znów diagnoza brzmi jak wyrok? - Wszyscy wiedzą, jakim typem gracza jest Chinny, ona nigdy się nie oszczędza, na każdych zajęciach pokazuje, kto rządzi w polu trzech sekund - opowiadał trener Dariusz Maciejewski. - W pierwszym momencie zamarłem, ostatnie noce miałem z głowy. Szczęście, że lekarze tym razem wykluczyli zerwanie więzadeł, kolano jest skręcone. Zawodniczkę czeka pauza. Jak długa? Na razie jeszcze tego nie wiemy. Wiele będzie zależało od pierwszych zajęć po powrocie i nastawienia psychicznego zawodniczki. Nie zaryzykujemy jej zdrowiem i ewentualnej, kolejnej straty kluczowego gracza na dłuższy czas."

http://www.gorzow.sport.pl
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”