Trener AZS Poznań zrezygnował
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Trener AZS Poznań zrezygnował
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36006,2670370.html
Trener koszykarek AZS Poznań zrezygnował z funkcji
grand 22-04-2005 , ostatnia aktualizacja 22-04-2005 19:16
Mecz z ŁKS Łódź będzie dla poznańskich akademiczek ostatnim starciem w tym sezonie. Będzie to też ostatni mecz w roli trenera dla Romana Habera
- O swojej rezygnacji poinformowałem już władze klubu, a w piątek po treningu podziękowałem też dziewczynom. Pracowaliśmy razem przez dziewięć miesięcy i myślę, że z niezłym skutkiem - mówił wczoraj Haber. Jego zespół właściwie zapewnił już sobie 5. miejsce, mimo że dopiero dziś rozegra rewanż z ŁKS Łódź. Na wyjeździe akademiczki wygrały jednak różnicą 40 pkt! Dziś rewanż w hali przy ul. Chwiałkowskiego. Początek spotkania o godz. 18.
- Zrezygnowałem z funkcji trenera, bo przede wszystkim jestem dyrektorem AZS, a trenerem byłem dodatkowo. W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek, który w tym sezonie prowadził już Ostrovię Ostrów Wlkp., a wcześniej m.in. poznański Quay-POSiR. - W Poznaniu nie ma zbyt wielu trenerów z charyzmą, ale może znajdzie się ktoś młody, komu można dać szansę. Mnie też kiedyś dano taką szansę - tłumaczy Haber.
Także na zawodniczkach z Poznania Haber chciałby oprzeć zespół w następnym sezonie. - Liczę, że może do Poznania wróci z Warszawy Magdalena Leciejewska, może Marta Urbaniak [obie są zawodniczkami Olimpii, które w Warszawie uczą się w Szkole Mistrzostwa Sportowego - przyp.red.]. Młodym dziewczynom możemy zapewnić studia, pomoc i rozsądne płace. Choć z drugiej strony już słyszę, że Polfa Pabianice chciałaby mieć Natalię Mrozińską, która dopiero w tym sezonie wywalczyła u nas miejsce w podstawowej piątce - przyznaje Haber.
Mecz z ŁKS Łódź będzie dla poznańskich akademiczek ostatnim starciem w tym sezonie. Będzie to też ostatni mecz w roli trenera dla Romana Habera
- O swojej rezygnacji poinformowałem już władze klubu, a w piątek po treningu podziękowałem też dziewczynom. Pracowaliśmy razem przez dziewięć miesięcy i myślę, że z niezłym skutkiem - mówił wczoraj Haber. Jego zespół właściwie zapewnił już sobie 5. miejsce, mimo że dopiero dziś rozegra rewanż z ŁKS Łódź. Na wyjeździe akademiczki wygrały jednak różnicą 40 pkt! Dziś rewanż w hali przy ul. Chwiałkowskiego. Początek spotkania o godz. 18.
- Zrezygnowałem z funkcji trenera, bo przede wszystkim jestem dyrektorem AZS, a trenerem byłem dodatkowo. W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek, który w tym sezonie prowadził już Ostrovię Ostrów Wlkp., a wcześniej m.in. poznański Quay-POSiR. - W Poznaniu nie ma zbyt wielu trenerów z charyzmą, ale może znajdzie się ktoś młody, komu można dać szansę. Mnie też kiedyś dano taką szansę - tłumaczy Haber.
Także na zawodniczkach z Poznania Haber chciałby oprzeć zespół w następnym sezonie. - Liczę, że może do Poznania wróci z Warszawy Magdalena Leciejewska, może Marta Urbaniak [obie są zawodniczkami Olimpii, które w Warszawie uczą się w Szkole Mistrzostwa Sportowego - przyp.red.]. Młodym dziewczynom możemy zapewnić studia, pomoc i rozsądne płace. Choć z drugiej strony już słyszę, że Polfa Pabianice chciałaby mieć Natalię Mrozińską, która dopiero w tym sezonie wywalczyła u nas miejsce w podstawowej piątce - przyznaje Haber.
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Re: Trener AZS Poznań zrezygnował
simon pisze:http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36006,2670370.html
ojojoj....niedobrze. bardzo niedobrze
wara! rece precz od naszego Mrozika :!:
reloaded :]
-
Gość
Re: Trener AZS Poznań zrezygnował
W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek...
POWODZENIA

-
Poznaniak
Jeszcze duzo czasu i mysle ze Haber juz jako prezes poszuka dobrego szkoleniowca a nie pierwszego z brzegu! Najlepsza opcja bylby powrót Herkta z Astorii w co raczej watpie! Sadze ze lepiej zamiast Szajka jakby trenerem zostal Piotr Neyder on zna ta druzyne od dwóch lat byl asystentem Herkta i Habera, ale w polowie tego sezonu odszedl z AZSu.
Dajcie mi jakas biografie Grzegorza Szajka! Musze wiedziec kto ma do nas przyjsc!
A ja wyczytalem w dzisiejszym Fakcie ze Natalia Waligórska jest chetna na powrót do Poznania i gre w AZSie! Bo w CCC to ona prawie wogóle nie gra, a ma dziewczyna potencjal!
Dajcie mi jakas biografie Grzegorza Szajka! Musze wiedziec kto ma do nas przyjsc!
A ja wyczytalem w dzisiejszym Fakcie ze Natalia Waligórska jest chetna na powrót do Poznania i gre w AZSie! Bo w CCC to ona prawie wogóle nie gra, a ma dziewczyna potencjal!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
MARAS pisze:A ja wyczytalem w dzisiejszym Fakcie ze Natalia Waligórska jest chetna na powrót do Poznania i gre w AZSie! Bo w CCC to ona prawie wogóle nie gra, a ma dziewczyna potencjal!
w FAKCIE czytałem o wielu rzeczach, które się w głowie nie mieszczą
- MirU <poznań>
- Kadet
- Kontaktowanie:
MARAS pisze:(...)
(...)
Maras - nie kompromituj się proszę... rozumiem, że historia poznańskiej koszykówki jest Ci obca, ale wystarczą tylko google, by dowiedzieć się, że trener Szajek jest współtwórcą największych w historii naszego miasta sukcesów na arenie europejskiej żeńskiego basketu - finału Pucharu im.L. Ronchetti i trzeciego miejsca w Europie Olimpii...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Seba pisze:MARAS pisze:(...)
(...)
Maras - nie kompromituj się proszę... rozumiem, że historia poznańskiej koszykówki jest Ci obca, ale wystarczą tylko google, by dowiedzieć się, że trener Szajek jest współtwórcą największych w historii naszego miasta sukcesów na arenie europejskiej żeńskiego basketu - finału Pucharu im.L. Ronchetti i trzeciego miejsca w Europie Olimpii...Ostatnio wsławił się wprowadzeniem do ekstraklasy Ostrovii Ostrów Wlkp.
Nie mozesz dac odpowiedzi tylko sadzic te swoje docinki! A historia poznanskiej koszykówki niejest mi obca! Ale pytam sie ciebie jako eksperta w tej dziedzinie o info! A ty co???
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!
-
ostrowianin
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”