Trener AZS Poznań zrezygnował

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Trener AZS Poznań zrezygnował

Postautor: simon » 23 kwietnia 2005, 12:44

http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36006,2670370.html

Trener koszykarek AZS Poznań zrezygnował z funkcji

grand 22-04-2005 , ostatnia aktualizacja 22-04-2005 19:16

Mecz z ŁKS Łódź będzie dla poznańskich akademiczek ostatnim starciem w tym sezonie. Będzie to też ostatni mecz w roli trenera dla Romana Habera

- O swojej rezygnacji poinformowałem już władze klubu, a w piątek po treningu podziękowałem też dziewczynom. Pracowaliśmy razem przez dziewięć miesięcy i myślę, że z niezłym skutkiem - mówił wczoraj Haber. Jego zespół właściwie zapewnił już sobie 5. miejsce, mimo że dopiero dziś rozegra rewanż z ŁKS Łódź. Na wyjeździe akademiczki wygrały jednak różnicą 40 pkt! Dziś rewanż w hali przy ul. Chwiałkowskiego. Początek spotkania o godz. 18.

- Zrezygnowałem z funkcji trenera, bo przede wszystkim jestem dyrektorem AZS, a trenerem byłem dodatkowo. W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek, który w tym sezonie prowadził już Ostrovię Ostrów Wlkp., a wcześniej m.in. poznański Quay-POSiR. - W Poznaniu nie ma zbyt wielu trenerów z charyzmą, ale może znajdzie się ktoś młody, komu można dać szansę. Mnie też kiedyś dano taką szansę - tłumaczy Haber.

Także na zawodniczkach z Poznania Haber chciałby oprzeć zespół w następnym sezonie. - Liczę, że może do Poznania wróci z Warszawy Magdalena Leciejewska, może Marta Urbaniak [obie są zawodniczkami Olimpii, które w Warszawie uczą się w Szkole Mistrzostwa Sportowego - przyp.red.]. Młodym dziewczynom możemy zapewnić studia, pomoc i rozsądne płace. Choć z drugiej strony już słyszę, że Polfa Pabianice chciałaby mieć Natalię Mrozińską, która dopiero w tym sezonie wywalczyła u nas miejsce w podstawowej piątce - przyznaje Haber.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Re: Trener AZS Poznań zrezygnował

Postautor: Mytek » 23 kwietnia 2005, 13:13

simon pisze:http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36006,2670370.html

Trener koszykarek AZS Poznań zrezygnował z funkcji

grand 22-04-2005 , ostatnia aktualizacja 22-04-2005 19:16

Mecz z ŁKS Łódź będzie dla poznańskich akademiczek ostatnim starciem w tym sezonie. Będzie to też ostatni mecz w roli trenera dla Romana Habera

- O swojej rezygnacji poinformowałem już władze klubu, a w piątek po treningu podziękowałem też dziewczynom. Pracowaliśmy razem przez dziewięć miesięcy i myślę, że z niezłym skutkiem - mówił wczoraj Haber. Jego zespół właściwie zapewnił już sobie 5. miejsce, mimo że dopiero dziś rozegra rewanż z ŁKS Łódź. Na wyjeździe akademiczki wygrały jednak różnicą 40 pkt! Dziś rewanż w hali przy ul. Chwiałkowskiego. Początek spotkania o godz. 18.

- Zrezygnowałem z funkcji trenera, bo przede wszystkim jestem dyrektorem AZS, a trenerem byłem dodatkowo. W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek, który w tym sezonie prowadził już Ostrovię Ostrów Wlkp., a wcześniej m.in. poznański Quay-POSiR. - W Poznaniu nie ma zbyt wielu trenerów z charyzmą, ale może znajdzie się ktoś młody, komu można dać szansę. Mnie też kiedyś dano taką szansę - tłumaczy Haber.

Także na zawodniczkach z Poznania Haber chciałby oprzeć zespół w następnym sezonie. - Liczę, że może do Poznania wróci z Warszawy Magdalena Leciejewska, może Marta Urbaniak [obie są zawodniczkami Olimpii, które w Warszawie uczą się w Szkole Mistrzostwa Sportowego - przyp.red.]. Młodym dziewczynom możemy zapewnić studia, pomoc i rozsądne płace. Choć z drugiej strony już słyszę, że Polfa Pabianice chciałaby mieć Natalię Mrozińską, która dopiero w tym sezonie wywalczyła u nas miejsce w podstawowej piątce - przyznaje Haber.

ojojoj....niedobrze. bardzo niedobrze :( mimo wszystko haber byl dobrym trenerem, ale najgorsze w tym wszystkim jest to ze przeciez nie mozna w koncu zmieniac trenera co rok!!!!!!!!!!! :? w dodatku jeszcze pewnie przyjdzie jakis trener"z zewnatrz" ktory w ogole nie bedzie znal zespolu....zle sie dzieje moim zdaniem!! :cry: :?

wara! rece precz od naszego Mrozika :!: :evil:
reloaded :]

Gość

Re: Trener AZS Poznań zrezygnował

Postautor: Gość » 23 kwietnia 2005, 14:34

W następnym sezonie drużynę poprowadzi ktoś inny - zapowiada Haber, który chciałby, aby jego następcą był szkoleniowiec z Poznania. W stolicy Wielkopolski rynek jest jednak niewielki - prawdopodobnie nowym trenerem AZS będzie Grzegorz Szajek...

:lol: :lol: :lol: POWODZENIA :lol: :lol: :lol:

Poznaniak

Postautor: Poznaniak » 23 kwietnia 2005, 14:38

Jeszcze dużo czasu do przyszłego sezonu ale mam nadzieje ze pan Haber przemyśli sprawe nowego trenera! :roll:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 kwietnia 2005, 22:25

Jeszcze duzo czasu i mysle ze Haber juz jako prezes poszuka dobrego szkoleniowca a nie pierwszego z brzegu! Najlepsza opcja bylby powrót Herkta z Astorii w co raczej watpie! Sadze ze lepiej zamiast Szajka jakby trenerem zostal Piotr Neyder on zna ta druzyne od dwóch lat byl asystentem Herkta i Habera, ale w polowie tego sezonu odszedl z AZSu.

Dajcie mi jakas biografie Grzegorza Szajka! Musze wiedziec kto ma do nas przyjsc!

A ja wyczytalem w dzisiejszym Fakcie ze Natalia Waligórska jest chetna na powrót do Poznania i gre w AZSie! Bo w CCC to ona prawie wogóle nie gra, a ma dziewczyna potencjal! :D
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 kwietnia 2005, 22:27

MARAS pisze:A ja wyczytalem w dzisiejszym Fakcie ze Natalia Waligórska jest chetna na powrót do Poznania i gre w AZSie! Bo w CCC to ona prawie wogóle nie gra, a ma dziewczyna potencjal! :D

w FAKCIE czytałem o wielu rzeczach, które się w głowie nie mieszczą ;-) Natalia moze faktycznie chce wrócić do rodzinnego Poznania, ale nie sądze, zeby opuściła nas w lecie. chociaz kto rozszyfruje kobiety ;-)

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 23 kwietnia 2005, 22:31

Fakt to szmatka :lol: :lol:

Szkoda że Haber zrezygnował z funkcji szkoleniowca, bo co roku zmieniamy trenera :idea: :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 23 kwietnia 2005, 23:57

MARAS pisze:(...)
Dajcie mi jakas biografie Grzegorza Szajka! Musze wiedziec kto ma do nas przyjsc!
(...)

Maras - nie kompromituj się proszę... rozumiem, że historia poznańskiej koszykówki jest Ci obca, ale wystarczą tylko google, by dowiedzieć się, że trener Szajek jest współtwórcą największych w historii naszego miasta sukcesów na arenie europejskiej żeńskiego basketu - finału Pucharu im.L. Ronchetti i trzeciego miejsca w Europie Olimpii... ;) Ostatnio wsławił się wprowadzeniem do ekstraklasy Ostrovii Ostrów Wlkp.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Poznaniak

Postautor: Poznaniak » 24 kwietnia 2005, 11:15

Ostrovie do ekstraklasy to wprowadziła Ilona Madra a nie Szajek :!:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 24 kwietnia 2005, 11:27

kurde, nie mam zaufania jakos do tego Szajka :? no niby byl juz wczesniej szykowany jako trener AZSu, ale jakos tak bedzie mi on obcy jesli obejmie te posade i mysle ze tutaj moje zdanie podziela inni forumowicze z poznania.....
reloaded :]

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 kwietnia 2005, 14:10

Seba pisze:
MARAS pisze:(...)
(...)

Maras - nie kompromituj się proszę... rozumiem, że historia poznańskiej koszykówki jest Ci obca, ale wystarczą tylko google, by dowiedzieć się, że trener Szajek jest współtwórcą największych w historii naszego miasta sukcesów na arenie europejskiej żeńskiego basketu - finału Pucharu im.L. Ronchetti i trzeciego miejsca w Europie Olimpii... ;) Ostatnio wsławił się wprowadzeniem do ekstraklasy Ostrovii Ostrów Wlkp.

Nie mozesz dac odpowiedzi tylko sadzic te swoje docinki! A historia poznanskiej koszykówki niejest mi obca! Ale pytam sie ciebie jako eksperta w tej dziedzinie o info! A ty co???
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 kwietnia 2005, 14:49

Jeżeli historia (wcale nie taka dawna) nie jest Ci obca, to po co pytasz :D A jeśli jednak jest - to odpowiedziałem dość wyczerpująco ;)

A co do wypowiedzi "Poznaniaka" to podpisuję się obiema ręcami ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

ostrowianin

Postautor: ostrowianin » 24 kwietnia 2005, 16:05

Szajek zrezygnował podobno z pracy z Ostrovią ze względu na cięzka chorobę.Czyzby nastąpiło cudowne uzdrowienie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”